Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων: αίτια και θεραπεία

Βίντεο περπάτημα, ψηλά τακούνια, τα υψηλά φορτία στα πόδια, το επιπλέον βάρος, τη σκληρή δουλειά στην παραγωγή και κάποιοι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τη ροή του αίματος και των φλεβών. Πρώτον, υπάρχουν μικρές ρωγμές, στη συνέχεια, ορατό μπλε φλέβες, τότε ο πόνος και αίσθημα καύσου – και όλο αυτό οδηγεί στο σχηματισμό αυτών των ασθενειών, όπως οι κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων.

κιρσώδεις φλέβες των άκρων

Η ασθένεια αυτή είναι, δυστυχώς, αρκετά κοινή σε πολλούς ανθρώπους, και μπορείτε να το λάβετε, ανεξάρτητα από την ηλικία. Ήδη τα πρώτα σημάδια των κιρσών, αποφεύγοντας την ανάγκη για χειρουργική επέμβαση, θα πρέπει να αναλάβει τη φροντίδα της υγείας και του χρόνου να επικοινωνήσετε με τον αγγειοχειρουργό.

>Προκαλεί

Μια χρόνια νόσος στην οποία το χαρακτηριστικό κόμπους κιρσώδεις είναι κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων. Φλέβες στα πόδια έχουν στη δομή τους, ειδικές βαλβίδες, μέσω των οποίων το αίμα έχει περάσει σε μια ανοδική κατεύθυνση, έτσι ώστε να μη λιμνάζει. Για την παραβίαση αυτών των βαλβίδων είναι μια παραβίαση της εκροής του αίματος, αρχίζει να κινείται στις φλέβες προς την αντίθετη κατεύθυνση, προκαλώντας το σχηματισμό της στασιμότητας, που συνοδεύεται από μια σειρά από δυσάρεστα συμπτώματα.

Κιρσώδεις φλέβες γιατροί χωρίζονται σε έξι κατηγορίες, καθένα από τα οποία συνοδεύεται από ορισμένα συμπτώματα της φλεβικής ασθένειες. Το νηπιαγωγείο κιρσώδεις φλέβες – αυτό είναι μια φυσιολογική κατάσταση της πόδια, χωρίς ορατό παρατυπίες. Παθήσεις των φλεβών εκεί, αλλά υπάρχει ένα αίσθημα βάρους στα πόδια. Πρώτη θέση — όταν το δέρμα έχει γίνει
η λεπτή μπλε φλέβες, το λεγόμενο καλλυντικά ελαττώματα. Η δεύτερη κατηγορία (δικτυωτό κιρσώδεις φλέβες) είναι μια πάθηση των φλεβών με τα προηγούμενα συμπτώματα κατά μήκος με ορατή κιρσώδεις φλέβες. Το τρίτο νόσο των φλεβών οφείλεται σε πιο συχνή περιοδική πρήξιμο των ποδιών. Στο τέταρτο στάδιο, ήδη, εμφανίζονται αλλοιώσεις του δέρματος, με ορατό δερματίτιδα. Την πέμπτη δημοτικού κιρσώδεις φλέβες συνοδεύονται από έλκη. Έκτη – η πιο προηγμένη μορφή της φλεβικής νόσου, όταν το δέρμα που σχηματίζεται είναι επίμονη και πληγές που δεν επουλώνονται.

Η πιο κοινή δικτυωτό κιρσούς σε αρχικό στάδιο της νόσου, όταν τα πόδια είναι λεπτές φλέβες, την ακτινογραφία των φλεβών. Δεν φέρνει δυσφορία, εκτός από το ορατό καλλυντικά ελάττωμα, αλλά απαιτεί τα προληπτικά μέτρα, αλλιώς η ασθένεια μπορεί να γίνει πιο αργά, τα συμπτώματα είναι σοβαρά, οι συνέπειες είναι μη αναστρέψιμες.

Τι προκαλεί κιρσούς; Οι κύριες αιτίες των κιρσών είναι 7 παράγοντες.

 1. Η κληρονομικότητα. Αν ένας από τους γονείς είναι εκ γενετής αδυναμία του φλεβικού τοιχώματος τον κίνδυνο εμφάνισης κιρσών στα παιδιά είναι αρκετά υψηλό.
 2. Το μακρύ φορώντας παπούτσια υψηλής φτέρνα.
 3. Ορμονικές αλλαγές (ειδικά στις γυναίκες κατά την εγκυμοσύνη και την εμμηνόπαυση).
 4. Ηλικία. Οι κιρσώδεις φλέβες είναι πιο συχνή μετά την ηλικία των 45, αλλά είναι 25 και μικρότερος.
 5. Ανθυγιεινό τρόπο ζωής: αδράνειας, μόνιμη θέση στο χώρο εργασίας, τα υψηλά φορτία στα πόδια (αθλητές, αχθοφόροι...).
 6. Το υπερβολικό βάρος.
 7. Η παρουσία χρόνιας ηπατικής νόσου ή αρτηριοφλεβικό συρίγγιο, σημάδια

Όπως μπορείτε να δείτε, το σχηματισμό των κιρσών είναι δυνατόν να προβλεφθεί, η οποία είναι ένα πλεονέκτημα. Έχοντας μια ιδέα για το τι τους προκαλεί φλεβική νόσο, μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη και τις επιπλοκές, τη λήψη των κατάλληλων προληπτικών μέτρων (μασάζ, γυμναστική, φυσιοθεραπεία).

Συμπτώματα και διάγνωση των κιρσών

αιτίες των κιρσών

Να αναγνωρίζουν τις κιρσώδεις φλέβες, πρέπει να δώσουν προσοχή στα σημάδια που μπορείτε να δείτε ή να αισθανθείτε. Φλέβες έχουν την τάση να πρήζονται και να πονάνε για μια σειρά από λόγους, και δεν είναι όλοι τους μιλάει για την παρουσία της φλεβικής νόσου φλεβικό σύστημα. Η κούραση από μια μακροχρόνια θέση ή ξαπλωμένος, φορώντας πολύ υψηλή ή άβολα (ασταθής), τακούνια και κάποιοι άλλοι παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν την κατάσταση των ποδιών. Όταν η επέκταση της εν τω βάθει φλέβες των κάτω άκρων, τα συμπτώματα είναι ορατά και μόνιμα. Σκεφτείτε τα κυριότερα.

 1. Καλλυντικά ελάττωμα, όταν κάτω από το δέρμα των ποδιών με ακτίνες χ ή διογκώνοντας εκκαθάριση φλέβες σκούρο μπλε ή κόκκινο. Το δέρμα γίνεται πιο πυκνή, με ορατή τη χρώση, χάνει την ελαστικότητά του και έχει μια έντονη λάμψη στην επιφάνεια του μπορεί να λείπει μαλλιά.
 2. Διόγκωση των φλεβών στα όρθια θέση (οριζόντια, παίρνουν μια φυσική εμφάνιση).
 3. Τα συμπτώματα της βαριά πόδια, η οποία είναι συστηματική και θεωρείται να είναι ένα σύμπτωμα της μεταγενέστερο στάδιο των κιρσών. Χαρακτηρίζεται από φαινόμενα όπως:
 • κόπωση των κάτω άκρων, ανεξάρτητα από το βαθμό φορτίο *
 • το πρήξιμο στα πόδια και τους αστραγάλους, τα οποία εμφανίζονται στις ζεστές μέρες μετά από μια μακρά παραμονή σε όρθια θέση ή στο τέλος της εργάσιμης ημέρας;
 • κράμπες στην περιοχή της γάμπας οι μύες;
 • πόνο;
 • έντονη φαγούρα, η οποία συχνά εμφανίζεται το βράδυ.

Όπως έχουμε επισημάνει, τα σημάδια που μπορεί να χαρακτηρίζεται από τις κιρσώδεις φλέβες δεν υποδεικνύει πάντα την παρουσία κιρσών νόσου. Δεν θα πρέπει να πηδήξει για να αυτο συμπεράσματα. Για την ακριβή διάγνωση, θα πρέπει να αναζητήσουν επαγγελματική βοήθεια από έναν εξειδικευμένο επαγγελματία. Με βάση τον αριθμό των μελετών που θα επιβεβαιωθεί ή να απορριφθεί η παρουσία της νόσου.

Διάγνωση της κιρσώδεις φλέβες των ποδιών είναι ένα αγγειακό χειρουργό – ιατρό που ασχολούνται με ασθένειες του κυκλοφορικού συστήματος, τις φλέβες και τα αιμοφόρα αγγεία. Ο γιατρός θα εξετάσει τα πόδια από την οπτική και την ψηλάφηση μελέτες και να συνταγογραφήσει επιπλέον δοκιμές για πιο λεπτομερή εξέταση.

Διάγνωση των κιρσών μπορεί να παραχθεί με τη μέθοδο της διπλής όψης σάρωση ή την αντίθεση διαδικασία.

 • Υπέρηχος (duplex scanning) είναι ένα κοινό και κατατοπιστική μέθοδο, μελετώντας την κατάσταση των φλεβών. Σε αυτή τη μορφή της εξέτασης, ο ειδικός μπορεί να δει την παρουσία θρόμβων αίματος, μάθετε την κατεύθυνση της ροής, και βατότητας του αίματος, να προσδιορίσει με βεβαιότητα το βαθμό της διαστολής.
 • Αντίθεση φλεβογραφία κάτω βασίζεται σε x-ray. Να κιρσώδεις φλέβες ήταν εμφανείς στην εικόνα, που εισήγαγε μια ειδική ουσία που κάνει το αίμα είναι ορατό. Αν οι λεκέδες, που σας επιτρέπει να δείτε όλα τα περιγράμματα. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται σπάνια, ως εναλλακτική λύση, το υπερηχογράφημα είναι πιο κατατοπιστική και είναι εντελώς ανώδυνη.

Η έγκαιρη διάγνωση των κιρσών ασθένεια – να αποφεύγεται η πιθανότητα σοβαρών επιπλοκών, γι ' αυτό μην περιμένετε για σοβαρά συμπτώματα (συνεχής πόνος, αδυναμία, εμφανής επιδείνωση του αίματος και άλλα). Άντε, να περάσει τις απαραίτητες εξετάσεις πριν την επέμβαση, θα είναι αδύνατο να το κάνω!

Η θεραπεία των κιρσών στα πόδια

Η θεραπεία των κιρσών μπορεί να γίνει με διάφορες μεθόδους (επιλογή εξαρτάται από την ηλικία του ασθενούς, το στάδιο της φλεβικής νόσου και την παρουσία επιπλοκών) που περιλαμβάνουν σκληροθεραπεία, υλικού και συντηρητικές μεθόδους ή χειρουργική. Στη θεραπεία των κιρσών στα πόδια περιλαμβάνουν: μασάζ, φυσιοθεραπεία, φορούν ειδικές κάλτσες και καλσόν, τα ναρκωτικά (κρέμες, δισκία) και τη λειτουργία. Κοίτα το καθένα από αυτά.

Η συντηρητική θεραπεία των κιρσών

η θεραπεία των κιρσών
 1. Συμπίεση θεραπεία της φλεβικής νόσου γίνεται με ειδικές κάλτσες ή ελαστικοί επίδεσμοι, τα οποία θα πρέπει να φοριούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας, βγάζοντας μόνο το βράδυ. Το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα προϊόντα αυτά έχει μια συγκεκριμένη δομή, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος και τονώνει τις φλέβες τους. Η συνεχής χρήση των εν λόγω κάλτσες συμπίεσης (Γκολφ, καλσόν) ανακουφίζει από τα συμπτώματα των κιρσών και αργή, προοδευτική ασθένεια. Ελαστικοί επίδεσμοι θα πρέπει να πληγή στο πόδι σπειροειδή τρόπο, ξεκινώντας από τη βάση των δακτύλων, έτσι ώστε κάθε διαδοχική σειρά του επικαλύπτει την πρώτη (περίπου το μισό του όλο το πλάτος). Κατά την επιλογή κάλτσες συμπίεσης θα πρέπει να επιλέξετε το σωστό μέγεθος.
 2. Πνευματικός μασάζ αναφέρεται επίσης σε μια εύκολη θεραπεία των κιρσών. Το μασάζ γίνεται με τη χρήση ειδικών συσκευών που κατασκευάζεται απαιτείται για την κυκλοφοριακή κίνηση. Πριν από τη διαδικασία για τον ασθενή στα πόδια να το βάλτε την περιχειρίδα, μέσα στο οποίο η πίεση του εγχεόμενου αέρα.

Φάρμακο θεραπεία των κιρσών

Δισκία, αλοιφές, τζελ – αυτά τα φάρμακα μπορεί να συνταγογραφηθεί από γιατρό για να εξαλείψει τα συμπτώματα και τη θεραπεία των κιρσών, χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Σημαντικό: Μην αυτοθεραπείας! Συμβουλευτείτε έναν ειδικό για τη σωστή διάγνωση και να συνταγογραφήσει ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο.

Τα κύρια φάρμακα που είναι αποτελεσματικά ενάντια σε ασθένειες των φλεβών, χωρίζονται σε ομάδες.

 1. Οδηγώντας μέσα. Αυξάνουν τον τόνο των φλεβών, τη βελτίωση της ροής του αίματος, μειώνει το πρήξιμο, μειώνει τον πόνο.
 2. Αντι-φλεγμονώδη φάρμακα έχουν αναλγητικές ιδιότητες, χρησιμοποιούνται ως αποσυμφορητικά ταμεία.
 3. Φάρμακα, αντιπηκτικά, κατά το σχηματισμό θρόμβων, είναι προσχηματισμένη ή ενέσιμα μέσα.

Μεταξύ των πολλών μεθόδων θεραπεία των κιρσωδών φλεβών νόσου, υπάρχουν ανώδυνες διαδικασίες που είναι μια εναλλακτική λύση για ιατρικές μεθόδους ή χειρουργική επέμβαση. Αυτές περιλαμβάνουν παραδοσιακά και σύγχρονα μέσα.

 1. Η θεραπεία με βδέλλες που εφαρμόζονται στην πράξη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το αποτέλεσμα της τεχνικής αυτής είναι ότι κατά τη διαδικασία της πιπίλισμα του αίματος βδέλλες εκπέμπουν μια ειδική ουσία που βοηθά να υγροποιηθούν οι θρόμβοι αίματος.
 2. Η σκληροθεραπεία (αναίμακτη αφαίρεση των κιρσών). Η αρχή αυτής της μεθόδου συνίσταται στο ότι εισάγει στην προηγμένη φλέβα "κόλλα" ουσίες. Μέσω αυτής της δράσης, ο ασθενής εκτεταμένη Βιέννη παύει να συμμετέχει στην κυκλοφορία του αίματος και να γίνεται αόρατος — το αίμα κινείται μέσω ενός υγιούς συστήματος, αποφεύγοντας την ενοχλητική φλέβα. Σε σκληροθεραπεία παρέχεται από τη σωστή "διατροφή" υγιείς φλέβες. Αυτή η μέθοδος θεραπείας είναι μεγάλη στα πρώτα στάδια της κιρσώδεις φλέβες (η δυνατότητα εφαρμογής εξαρτάται από το πλάτος της φλέβας μονάδα λούμεν) και είναι συμφέρουσα, καθώς δεν απαιτεί την επανάληψη. Ενέσεις εγγράφονται μία φορά βέβαια, ορατά αποτελέσματα επιτυγχάνονται μετά από μερικές δεκάδες ημέρες.
 3. Μια μέθοδος για τη θεραπεία των κιρσών με λέιζερείναι πολύ αποτελεσματική, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους.

Υπάρχουν, επίσης, αντισυμβατικές μεθόδους για να απαλλαγούμε από τις κιρσώδεις φλέβες, ωστόσο, να χρησιμοποιήσετε μια μάλλον επικίνδυνη, επειδή μπορεί να βλάψει. Ακόμα και λάθος μασάζ μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην κατάσταση του κυκλοφορικού συστήματος στα πόδια.

Η χειρουργική θεραπεία των κιρσών

Σε περιπτώσεις όπου οι κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων αδύνατο να εξαλειφθούν οι προαναφερθείσες συντηρητικές μέθοδοι, οι γιατροί συνταγογραφήσει χειρουργική θεραπεία. Αυτό ισχύει συνήθως για τελευταία στάδια των κιρσών με την υπάρχουσα επιπλοκές.

Χειρουργική επέμβαση είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για τη θεραπεία των κιρσών, αλλά ένα τέτοιο μέτρο είναι δραστικό, θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε ακραίες περιπτώσεις, όταν καμία από τις άλλες μέθοδοι δεν δίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κατά τη διάρκεια των χειρουργικών διαδικασιών ο γιατρός εκτελεί μικρές τομές στο δέρμα. Μέσω αυτών αφαιρεί προσεκτικά το νοσούντων φλεβών. Μετά την επέμβαση στα πόδια μου να βάλει ο επίδεσμος πρέπει να είναι σφιχτό-τοποθέτηση. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα (2-4 ώρες) ο ασθενής θα είναι σε θέση να σταθεί και να κινηθεί ανεξάρτητα.

Χειρουργική μέθοδος για κιρσούς – διαδικασία, που (στις περισσότερες περιπτώσεις) να αποφεύγεται, αλλά μην φοβάστε, αν σας συνταγογράφησε ο γιατρός σας αυτή τη θεραπεία. Υπάρχουν μέθοδοι λιγότερο επώδυνη, μετά την οποία δεν υπάρχει σχεδόν καμία ταλαιπωρία. Για παράδειγμα, η ενδοσκόπηση γίνεται σε μία μέρα στο νοσοκομείο, και phlebectomy πραγματοποιείται χωρίς τομές.

Γυμναστική και την πρόληψη της φλεβικής νόσου

πρόληψη των κιρσών

Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων μπορεί να εκδηλωθεί συμπτωματικά, αλλά να μην παρεμβαίνει με ένα φυσιολογικό τρόπο ζωής, αλλά δεν παραμελούν τα πρώτα σημάδια της φλεβικής νόσου στα πρώιμα στάδια των κιρσών ή να αποτρέψει τις κιρσώδεις φλέβες, συνιστάται να εκτελέσετε μια σειρά από ασκήσεις.

Μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή και, όπου είναι κατάλληλο, με τη συμβουλή του εκπαιδευτή εντελώς προαιρετική. Κάνουμε τα πάντα προσεκτικά, ακολουθώντας τις οδηγίες, χωρίς να καταπονείτε. Μην το παρακάνετε, καθώς τα πόδια θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση, και όχι ως "τεντωμένη χορδή".