Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων

Περίπου το ήμισυ του ενήλικου πληθυσμού γνωρίζει για τις κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων από πρώτο χέρι. Οι κιρσοί συχνά υποφέρουν από το ωραίο φύλο, λόγω των ορμονικών αλλαγών και αγάπη για άβολα, πολύ στενά ρούχα και παπούτσια. Τα πρώτα σημάδια των κιρσών συνήθως περνάει απαρατήρητη, αλλά με την πάροδο του χρόνου δεν είναι μόνο το αισθητικό πρόβλημα, αλλά και τις σοβαρές επιπλοκές που μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο ζωής τους.

Τα αίτια της νόσου.

κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων

Το αίμα που κυκλοφορεί μέσα από το σώμα σε όλη μας τη ζωή, αλλά ότι αυξήθηκε από τα κάτω άκρα προς την καρδιά, τις φλέβες έχουν βαλβίδες που εμποδίζουν την αντίστροφη ροή. Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να χάσουν τον τόνο, προκαλώντας τα αιμοφόρα αγγεία να γίνονται πιο εύθραυστα και τεντωμένο, πιο συχνά επηρεάζει τις φλέβες που βρίσκονται στα πόδια και τα πόδια, αλλά υπάρχουν επίσης βλάβες στο στομάχι και τα όργανα της πυέλου.

Οι κύριες αιτίες για την εμφάνιση των κιρσών των κάτω άκρων:

 • Η έλλειψη σωματικής άσκησης, η καθιστική ζωή;
 • Η παρατεταμένη έκθεση σε όρθια ή καθιστή στάση, που συχνά κάθονται στην στάση των ποδιών;
 • Βαριά σωματική άσκηση, ειδικά για τους επαγγελματίες αθλητές;
 • Κληρονομικοί παράγοντες, διαταραχές αγγειακού ιστού;
 • Ορμονικές αλλαγές στο σώμα: η εγκυμοσύνη, η εμμηνόπαυση, ορμονοθεραπεία;
 • Κακή διατροφή: η κατάχρηση λιπαρών και επιβλαβή τρόφιμα, γλυκά και fast food;
 • Υπέρβαρος;
 • Το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ;
 • Να φοράτε στενά ρούχα και άβολα παπούτσια με ψηλά τακούνια.

Σημάδια των κιρσών

Τα πρώτα συμπτώματα των κιρσών των κάτω άκρων συχνά περνούν απαρατήρητα. Αλλά σε αυτό το στάδιο των κιρσών, συνιστάται να λαμβάνουν μέτρα για την πρόληψη της εμφάνισης επιπλοκών. Σε μεταγενέστερα στάδια, είναι εύκολο να παρατηρήσετε την φωτογραφία των κιρσών των κάτω άκρων.

Ανατρέξτε αγγειοχειρουργό εάν έχετε τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • Αίσθημα βάρους στα κάτω άκρα;
 • Πρήξιμο;
 • Η αίσθηση των κουρασμένων ποδιών;
 • Κάψιμο και πόνος στα κάτω άκρα;
 • Κράμπες στα πόδια τη νύχτα;
 • Προεξέχοντα φλέβες αραχνών, κιρσώδεις εκδήλωση από το τριχοειδές πλέγμα;
 • Ο αποχρωματισμός του δέρματος στα άκρα, χρώση.

Σημαντικό!

Επιδείνωση των κιρσών των κάτω άκρων είναι πιο συχνά το βράδυ, στη θερμότητα και μετά την άσκηση. Στη συνέχεια, αρχίζουν να εμφανίζονται διεσταλμένες φλέβες στο δέρμα, σε προχωρημένο στάδιο εμφανίζεται κλάμα πληγές, αυξάνεται ουλώδους ιστού του υποδορίου λίπους.

Το στάδιο της ανάπτυξης των κιρσών

Υπάρχουν διάφορα στάδια της ανάπτυξης των κιρσών, καθένα από τα οποία έχει ορισμένα χαρακτηριστικά:

 1. Το αρχικό στάδιο (αποζημίωση) κιρσώδεις χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση μόνο αισθητικές ατέλειες στο δέρμα, φλέβες αραχνών, οποιαδήποτε ενόχληση φέρνουν;
 2. Στο δεύτερο στάδιο των κιρσών προκύψει εύκολο πόνο, κυρίως το βράδυ, λίγο πρησμένο το βράδυ και οι φλέβες γίνονται πιο ορατή *
 3. Στο τρίτο στάδιο, τα συμπτώματα είναι εμφανή, υπάρχει ένα αίσθημα βάρους στα πόδια, οίδημα, κόπωση και το κάψιμο στους μυς, νύχτα κράμπες στις γάμπες σου είναι όλο και πιο επώδυνη, αλλάζοντας το χρώμα του δέρματος χρώση
 4. Αντιρρόπησης – το τέταρτο στάδιο της ανάπτυξης των κιρσών δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη: αυξάνει δραματικά το μέγεθος των φλεβών, πρησμένα πόδια συνεχώς στα πόδια και τους αστραγάλους, τα πόδια, συχνά, πόνο, κράμπες και φαγούρα. Το σχηματισμό των ελκών τροφικές και θρομβοφλεβίτιδα.

Πιθανές επιπλοκές

τα συμπτώματα των κιρσών

Πολλοί ασθενείς δεν δίνουν προσοχή σε κιρσούς, θεωρώντας ότι είναι μόνο ένα καλλυντικό ελάττωμα που δεν θα φέρει σοβαρές συνέπειες. Αλλά αυτό είναι μια παρανόηση, κιρσώδεις φλέβες είναι επικίνδυνα και μπορούν εντυπωσιακά να καταστρέψει τη ζωή του ασθενούς.

Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία μπορεί να αναπτύξουν σοβαρές ασθένειες όπως η θρομβοφλεβίτιδα (φλεγμονή των φλεβών τοίχους), θρόμβωσης (θρόμβοι αίματος), μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία από κιρσούς. Εξαιτίας αυτού, το χρώμα του δέρματος μπορεί να γίνει μπλε ή κόκκινο. Αν εμφανίζεται ένας θρόμβος διακόπτει,μπορεί να φτάσει στους πνεύμονες, όπου η πλήρης ή μερική απόφραξη του σκάφους θα προκαλέσει την ανάπτυξη της σοβαρή ασθένεια η πνευμονική εμβολή, η οποία συχνά καταλήγει σε θάνατο.

Πληγές στο δέρμα να θεραπεύσει πλέον, αναλύεται η διαδικασία αναγέννησης της επιδερμίδας, κιρσώδεις φλέβες, με αποτέλεσμα τα φλεβικά έλκη. Συχνά σε φλεγμονή ενταχθούν κιρσώδεις δερματίτιδα και το έκζεμα, μπορεί να πάρει μια δευτερεύουσα μόλυνση, η οποία μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση του αίματος, σήψη, και μπορεί να οδηγήσει σε ακρωτηριασμό των άκρων.

Η θεραπεία των κιρσών

Ακριβώς όπως και κάθε ασθένεια, κιρσώδεις πιο εύκολο να επιλυθεί σε πρώιμο στάδιο. Για να απαλλαγούμε από τις κιρσώδεις φλέβες, χρησιμοποιώντας συντηρητική θεραπεία, συμπεριλαμβανομένης της φαρμακευτικής αγωγής, την τήρηση φορώντας κάλτσες συμπίεσης και παραδοσιακές συνταγές. Όταν τρέχει κιρσώδεις λουτρά των κάτω άκρων χειρουργική επέμβαση, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για την εκτέλεση της λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένων θεραπεία των τραυματισμών.

Συντηρητική τρόπους

Ανεξάρτητα από το στάδιο της νόσου ενθαρρύνονται να επανεξετάσει το φαγητό, προσθέστε στη διατροφή σας περισσότερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, μειώνει την κατανάλωση junk food. Θα πρέπει, επίσης, το φως ασκήσεις που θα ενισχύσει τους μυς των κάτω άκρων.

Άριστα αποτελέσματα δείχνει τη θεραπεία των κιρσών, που συμπληρώνεται από μασάζ και ντους αντίθεση. Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και την τόνωση των φλεβικών βαλβίδων.

Δημοφιλείς συνταγές

Οι παραδοσιακές μέθοδοι λειτουργούν καλύτερα όταν η αρχική κιρσώδεις ή συνδυασμένη θεραπεία. Συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ως εργαλεία για εσωτερική χρήση και για τοπική εφαρμογή.

 • Αναμείξτε ίσες αναλογίες σε σκόνη κλασικό σαπούνι, λαρδί, κρεμμύδια και το κεχρί. Το προκύπτον μίγμα εφαρμόζεται σε ολόκληρο το κάτω άκρο, το βράδυ, και στη συνέχεια, τυλίξτε ένα πανί ή ταινία για να δημιουργήσετε ειδικά εφέ;
 • Ρίχνουμε 10 κάστανα ή 50 g από το κέλυφος 500 ml βότκα και τοποθετήστε το υγρό σε ένα γυάλινο μπολ. Αφήστε το να σταθεί σε ένα ερμητικά ανοιγμένο μπουκάλι σε σκοτεινό μέρος, σε τακτά χρονικά διαστήματα ανακινείτε το μπουκάλι. Μετά από 21 ημέρες, το στέλεχος της έγχυσης. Θα πρέπει να ληφθούν πριν από τα γεύματα για 30 σταγόνες, διαλυμένο σε 2 κουταλιές της σούπας νερό. Αυτό θα βοηθήσει να ενισχύσει τα αιμοφόρα αγγεία και να τονώσει την κυκλοφορία του αίματος.

Ενδιαφέρον!

Μία από τις εναλλακτικές μεθόδους της εξάλειψης των κιρσών είναι αυτή η θεραπεία – η χρήση των βδέλλες. Αυτή η μέθοδος θεραπείας είναι δυνατή μόνο θρομβοφλεβίτιδα. Αλλά υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης και την ανάπτυξη της φλεβικής αιμορραγίας, έτσι ώστε αυτή η μέθοδος δεν είναι αποδεκτό από τους περισσότερους γιατρούς.

Χειρουργική επέμβαση

διάγνωση και θεραπεία των κιρσών

Σε προχωρημένες περιπτώσεις, η θεραπεία των κιρσών των κάτω άκρων μπορεί να είναι μόνο χειρουργική. Διόγκωση των αιμοφόρων αγγείων μην επιστρέψει στην αρχική του θέση με συντηρητικούς τρόπους, ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο για τη διεξαγωγή της λειτουργίας. Σύγχρονες μεθόδους σχεδόν δεν φέρει αρνητικές συνέπειες για τον οργανισμό, έχουν την ελάχιστη περίοδο της αποκατάστασης.

Ενδείξεις για χειρουργική θεραπεία:

 • Σημαντική αύξηση στις φλέβες κάτω από το δέρμα;
 • Πολλές πληγές;
 • Ο κίνδυνος θρομβοεμβολής;
 • Θρομβοφλεβίτιδα;
 • Πρήξιμο, το πόδι κούραση και έντονο πόνο.

Αντενδείξεις για χειρουργική επέμβαση περιλαμβάνουν την εγκυμοσύνη, λοιμώδη νοσήματα, στεφανιαία νόσο, πυόδερμα και το έκζεμα.

Φωτοπηξία με Laser

Το είδος λειτουργίας του, στην οποία δεν υπάρχει καμία ανάγκη να χρησιμοποιήσετε ένα νυστέρι: στις πληγείσες φλέβα ένεση ακτίνα λέιζερ, η οποία σφραγίζει το εσωτερικό τοίχωμα του δοχείου. Η διαδικασία εκτελείται υπό τοπική αναισθησία και διαρκεί περισσότερο από 2 ώρες. Συνιστάται να χρησιμοποιήσετε τα τριχοειδή αγγεία, με μέγεθος μέχρι 1 ίντσα, αλλά μπορεί να πραγματοποιηθεί και με μεγαλύτερη διάμετρο. Καμία περίοδος αποκατάστασης, αμέσως μετά από τη θεραπεία, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει σε μια φυσιολογική ζωή.

Λέιζερ θεραπεία συνταγογραφείται σε ασθενείς με καρδιαγγειακές παθήσεις, αφροδίσια νοσήματα, υψηλή αρτηριακή πίεση και σε περιπτώσεις όπου η χειρουργική επέμβαση αντενδείκνυται.

Ενδιαφέρον!

Φωτοπηξία με Laser βοηθά να όχι μόνο να απαλλαγούμε από τις κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων, αλλά και από τροφικές έλκη.

Καυτηρίαση με ραδιοσυχνότητες

Υπό την επίδραση των μικροκυμάτων ραδιοσυχνοτήτων κλείνει η μονάδα λούμεν στη φλέβα του ασθενούς, χωρίς τομές και τη ζημία στο δέρμα. Ως εκ τούτου, η μέθοδος της καυτηρίαση με ραδιοσυχνότητες είναι ελάχιστα επεμβατική, που δεν απαιτεί καμία περίοδος αποκατάστασης και γίνεται με τοπική αναισθησία. Αυτή η διαδικασία δεν αφήνει ουλές και σημάδια αλλοίωσης, για να εξασφαλιστεί ότι η ικανότητα για εργασία.

Το μάθημα διαρκεί 7 ημέρες και το αποτέλεσμα διαρκεί περισσότερο από 30 λεπτά μία φλέβα.

Η σκληροθεραπεία

Αυτή η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιοδήποτε στάδιο της νόσου, όταν το μέγεθος του σκάφους δεν υπερβαίνει το 1 cm σε διάμετρο. Η μέθοδος συνίσταται στο γεγονός ότι η φλέβα με ένεση μια μικρή ποσότητα sclerosant είναι μια ειδική ουσία, η οποία ομολόγων το φλεβικό αυλό, μετά την οποία τα τριχοειδή είναι πλέον εμπλέκονται στη διαδικασία της ροής του αίματος.

Την περίοδο αποκατάστασης λείπει μετά την χειραγώγηση μπορεί να είναι άμεσα με τα πόδια. Μέσα σε ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση της σκληροθεραπείας, συνιστάται να φοράτε shapewear.

Κλασικό phlebectomy

Με εμφανή τα σημάδια της φλεβικής ανεπάρκειας, μερικές φορές πραγματοποιείται μια κλασική επέμβαση για την αφαίρεση φλεβών, αλλά τα τελευταία χρόνια δεν είναι συχνά αντικαθίστανται από άλλες, πιο ασφαλείς τύπους παρέμβασης.

Κατά την χειρουργική επέμβαση αφαιρεί το κατεστραμμένο από επιφανειακή ή βαθιά και ομαλοποιεί την κυκλοφορία του αίματος στα άκρα. Αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει τη νοσηλεία και η παρατεταμένη περίοδος αποκατάστασης – μέχρι και έξι μήνες.

πρόληψη των κιρσών

Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων και επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες κάθε ηλικίας. Αυτή η ασθένεια χαλάει την εμφάνιση των ποδιών, φέρνει δυσφορία, και αν αφεθεί χωρίς θεραπεία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες, όπως τον ακρωτηριασμό και το θάνατο. Κατά το αρχικό στάδιο της ανάπτυξης της νόσου, πολλοί ασθενείς συγχέουν κιρσών με το συνηθισμένο της κούρασης ποδιών, καθιστώντας την ασθένεια συνεχίζει να αναπτύσσεται, δεν έχει ακόμη εκδηλωθεί η χαρακτηριστική συμπτώματα. Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι θεραπείας περιλαμβάνουν τη χειρουργική επέμβαση και συντηρητικές μεθόδους.