Πώς να τη θεραπεία των κιρσών

Οι κιρσοί (ή κιρσώδεις φλέβες) στα πόδια – η ασθένεια είναι αρκετά κοινό. Βασικά τα θύματά του είναι οι γυναίκες από 30 έως 60, ειδικά αν έχουν διαβήτη ή είναι υπέρβαροι, και τα προβλήματα με τη στάση του σώματος. Επιπλέον, κιρσώδεις φλέβες άρρωστος εκείνους τους ανθρώπους των οποίων το έργο τους υποχρεώνει να μείνει για πολύ σε όρθια ή καθιστή θέση. Δυστυχώς, ο αριθμός των υποθέσεων αυξάνεται κάθε χρόνο. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε όχι μόνο πώς να την θεραπεία των κιρσών στα πόδια, αλλά και πώς μπορεί να αποφευχθεί.

Λόγους

κιρσώδεις φλέβες στα πόδια

Η θεραπεία των κιρσών πρέπει πρώτα απ ' όλα συνίσταται στην αφαίρεση του οι άμεσες αιτίες για την εμφάνιση. Που αναφέρονται παρακάτω είναι αυτά που στην καθημερινή ζωή είναι οι πιο συνηθισμένες:

 • Είναι σε κάθετη ή καθιστή θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα;
 • Το υπερβολικό βάρος (παχυσαρκία);
 • Η αύξηση της πίεσης στις φλέβες των κάτω άκρων που οφείλεται σε υψηλά φορτία κατά τη διάρκεια της δυσκοιλιότητας, την άρση βαρών και την εγκυμοσύνη;
 • Μετα-τραυματικού ή συγγενή απουσία των φλεβικών βαλβίδων στα αιμοφόρα αγγεία των κάτω άκρων.

Για τη θεραπεία των κιρσών στα πόδια μόνο μετά την ανατροπή όλων αυτών των παραγόντων. Διαφορετικά, η υποτροπή της νόσου δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Τα συμπτώματα

Ένα από τα πιο σημαντικά συμπτώματα των κιρσών είναι η εμφάνιση των προεξοχών και κόμπους και τα πρηξίματα κατά μήκος των φλεβών των κάτω άκρων. Συχνά αυτό συνοδεύεται από σοβαρή πόνους και αίσθημα βάρους στα πόδια, μπορεί να ενταχθεί στην δυσάρεστη αίσθηση καψίματος. Σε σοβαρή μπορεί να εμφανίσουν περιστασιακά πόδι κράμπες και πρήξιμο που συνήθως εμφανίζονται αργά το απόγευμα. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα των κιρσών θεωρείται μια σταδιακή πάχυνση και να σκουρύνει του δέρματος στο κάτω μέρος του ποδιού.

Ελλείψει της θεραπείας στους τοίχους των προσβεβλημένων αιμοφόρων αγγείων γίνει φλεγμονή και φραγμένο με πολλαπλούς θρόμβους αίματος. Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα πληγές μπορεί να αναπτυχθεί. Η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, η εξέλιξη αυτή οδηγεί σε αρκετά τρομερό ασθένειες, όπως η θρομβοφλεβίτιδα ή θρόμβωση.

Σε τι κατάσταση πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό;

Κιρσοί αναπτύσσονται σταδιακά, αλλά μερικές φορές εξελίσσεται πιο γρήγορα σε αυτές τις περιπτώσεις να καθυστερήσει να πάει σε γιατρό δεν το κάνει. Για την οξεία πορεία της νόσου χαρακτηρίζεται από τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • Μια απότομη πόνο που φτάνει τέτοια δύναμη, που το άτομο δεν μπορεί να κινηθεί ανεξάρτητα. Αυτό συνοδεύεται από μια αίσθηση της θερμότητας και πάχυνση του δέρματος στα πόδια;
 • Δυσκολία στην αναπνοή, αίσθημα αδυναμίας και δυσκολία στην αναπνοή;
 • Η αιμορραγία εντοπίζεται στην περιοχή των φλεβικών αγγείων χτύπησε τους.

Διάγνωση

Όταν τα πρώτα σημάδια των κιρσών πρέπει να ζητήσετε βοήθεια από το γιατρό σας. Κατά κανόνα, μετά την τυπική έρευνα (εξέταση, την προετοιμασία ιστορία, ο UCK, OAM), σκηνοθετεί αυτούς τους ασθενείς σε έναν ειδικό που ασχολείται με τις ασθένειες των αιμοφόρων αγγείων (phlebologist) ή αμέσως να τον αγγειοχειρουργό.

η θεραπεία των κιρσών στα πόδια

Εκτός από τα βασικά διαγνωστικά μέτρα μπορεί να ανατεθεί:

 • Φλεβική υπέρηχος (duplex scanning);
 • Αντίθεση φλεβογραφία κάτω.

Θεραπεία

Σήμερα δεν υπάρχει κανένα εργαλείο από το varicosity, η οποία θα δώσει το 100% αποτέλεσμα. Θεραπεία θα πρέπει να πραγματοποιείται πλήρως με τη χρήση και των δύο χειρουργικές και θεραπευτικές τεχνικές.

Η συντηρητική θεραπεία

Την καταπολέμηση των κιρσών με τη βοήθεια των συντηρητικών μεθόδων είναι δυνατή μόνο σε περιπτώσεις, όταν τα συμπτώματα αρχίσουν να εμφανίζονται για τις πιθανές επιπλοκές, για να μιλάς δεν είναι απαραίτητο. Το κύριο αποτελούν αυτής της θεραπείας είναι:

 • Διατροφή;
 • Μια σειρά από ειδικές ασκήσεις;
 • Θεραπεία συμπίεσης;
 • Θεραπεία με το φάρμακο.

Διατροφή

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, οι κιρσώδεις φλέβες είναι ως επί το πλείστον αυτοί οι άνθρωποι που έχουν υπερβολικό σωματικό βάρος. Σε αυτό το πλαίσιο, μία από τις προϋποθέσεις της επιτυχούς θεραπείας είναι, αναμφίβολα, η σωστή διατροφή, με στόχο την καταστροφή από τα επιπλέον κιλά. Υπάρχουν πάρα πολλές παραλλαγές της γραφής της καθημερινής διατροφής, αλλά κανένας από αυτούς δεν θα πρέπει να τηρούν χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με έναν διατροφολόγο.

Συνήθως αυτές οι δίαιτες απαιτούν την παραίτηση από οποιαδήποτε γλυκά, καθώς και τα προϊόντα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών φυτικής προέλευσης.

Σωματική άσκηση

Μια μεγάλη θεραπεία για τους κιρσούς στα πόδια είναι θεραπευτική άσκηση. Υπάρχουν μια σειρά από ειδικές ασκήσεις, να κάνει ότι μπορεί να επιβραδύνει σημαντικά την εξέλιξη της νόσου, και μερικές φορές εντελώς να απαλλαγούμε από αυτό. Επιπλέον, μην ξεχνάτε σχετικά με τους περιπάτους στο ύπαιθρο (πρωί και βράδυ) και κολύμπι.

Σημαντικό! Κιρσούς θα πρέπει να απέχουν από την επίσκεψη σάουνες, να μην πάρει πάρα πολύ ζεστό μπάνιο και να απολαύσετε τα πόδια μου. Αυτό συμβαίνει επειδή σε αυτές τις διαδικασίες, αυξάνει σημαντικά τη ροή του αίματος στα άκρα, όπου οι φλέβες του έχουν ήδη παρατηρηθεί από τη στασιμότητα.

Θεραπεία συμπίεσης

Η θεραπεία των κιρσών στο σπίτι συνεπάγεται η χρήση των ειδικών φανέλες στο γήπεδο, κάλτσες και καλσόν, και ελαστικοί επίδεσμοι διαφορετικά μήκη. Κατά κανόνα, οι γιατροί συστήνουν να τα φοράτε όλη την ημέρα και μόνο πριν από το κρεβάτι.

Έτσι, είναι δυνατόν να βελτιώσει σημαντικά τον τόνο των φλεβών και να βελτιώσει τη ροή του αίματος στα πόδια. Και αυτό με τη σειρά του βοηθά στην εξάλειψη των συμπτωμάτων της νόσου. Επίσης ένα πολύ χρήσιμο μασάζ ποδιών για τις κιρσώδεις φλέβες, οι οποίες πρέπει να εκτελούνται από έναν ειδικό.

Θεραπεία με το φάρμακο

Σήμερα, η φαρμακευτική αγορά είναι ευρέως εκπροσωπούνται φάρμακα για τη θεραπεία αυτής της ασθένειας. Και μαζί με το δισκίο έντυπο χρησιμοποιείται και το πήκτωμα, και την αλοιφή και κρέμα για τα πόδια από κιρσούς. Όλα βοηθούν να μειώσει σημαντικά το ποσοστό προόδου της νόσου και ακόμη και να αποτρέψει την ανάπτυξη ορισμένων επιπλοκών.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε φάρμακο πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο με ιατρική συνταγή. Πράγματι, σχεδόν κάθε ένας από αυτούς έχει πολλές αντενδείξεις και η κατάχρηση μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες καταστάσεις.

πρόληψη των κιρσών

Πιο συχνά κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων, οι γιατροί συνταγογραφήσει φάρμακα από τις ακόλουθες ομάδες:

 • Αντι-φλεγμονώδη φάρμακα?
 • Φάρμακα που αυξάνουν τον φλεβικό τόνο και βελτιωμένη φλεβική εκροή;
 • Φάρμακα για τη μείωση του ιξώδους του αίματος και την πρόληψη της θρόμβωσης.

Χειρουργική θεραπεία

Η χειρουργική επέμβαση είναι η πιο ριζοσπαστική μέθοδος, η οποία χρησιμοποιείται στις περιπτώσεις που εναλλακτικών μεθόδων πάλης δεν δίνουν κανένα θετικό αποτέλεσμα.

Η πιο κοινή χειρουργική επέμβαση κατά την οποία γίνονται μικρές τομές του δέρματος, καθώς και μέσα από αυτά είναι η αφαίρεση των προσβεβλημένων τμημάτων των φλεβών. Μετά την επέμβαση, τα πόδια είναι σφιχτά στερεωμένο. Μετά από λίγες ώρες οι ασθενείς δεν είναι σε θέση να κινούνται ανεξάρτητα.

Επί του παρόντος, η πιο διαδεδομένη μέθοδος, στην οποία άρρωστα φλέβες αφαιρούνται με λέιζερ. Αυτή η λειτουργία είναι λιγότερο τραυματική, αλλά μετά είναι συχνά παρατηρούνται υποτροπές της νόσου.

Πρόληψη

Αναμφίβολα, όπως και οι περισσότερες σύγχρονες ασθένειες, κιρσώδεις φλέβες είναι ευκολότερο να αποτραπεί από το να θεραπεύσει. Αυτός είναι ο λόγος που οι γιατροί συστήνουν να ξεκινήσετε την πρόληψη της νόσου από τα πρώτα χρόνια. Για να το κάνετε αυτό, εκτελέστε τα εξής:

 • Ενεργό αθλητισμό *
 • Κατά τη διάρκεια της εργασίας που περιοδικά πρέπει να κάνουν διαλείμματα (με τα πόδια στις μύτες των ποδιών, στη συνέχεια, στις φτέρνες σας);
 • Μετά την άσκηση θα πρέπει να πάρετε ένα δροσερό ντους;
 • Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ειδικά στα μεταγενέστερα στάδια, θα πρέπει να φορούν ειδικές στολές.