Φλέβες στα πόδια: συμπτώματα και τη θεραπεία των κιρσών αποτελεσματικές μεθόδους

Οι κιρσοί είναι μία από τις πιο κοινές παθολογίες στις οποίες η επέκταση της διαμέτρου του αυλού των φλεβών και λέπτυνση των τοιχωμάτων, με αποτέλεσμα να "κόμβους", το οποίο είναι φτωχοί τοπικές επεκτάσεις.

κιρσώδεις φλέβες στα πόδια

Η νόσος εμφανίζεται όταν φλεβικές βαλβίδες δεν ασκούν τα καθήκοντά τους ή να είναι απούσες. Όταν οι βαλβίδες πάψει να λειτουργεί, το αίμα αρχίζει να ρέει μέσω των φλεβών προς την αντίθετη κατεύθυνση, σταδιακά συσσωρεύονται στο κάτω μέρος των άκρων. Ως αποτέλεσμα αυτών των παθολογικών διαδικασιών Βιέννη αλλαγές κανονική μορφή, και στη συνέχεια, ξεκινήστε διάφορες επιπλοκές.

Κιρσώδεις φλέβες — μια ευρέως διαδεδομένη ασθένεια. Σύμφωνα με τις στατιστικές που έχει το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού. Ως εκ τούτου, εάν ένας ασθενής έχει διαγνωστεί με κιρσούς στα πόδια, τι είναι ότι τα θέματα δεν προκύπτουν. Οι μισοί από τους ασθενείς στο πρώτο στάδιο, δεν γνωρίζουν καν ότι έχουν ένα πρόβλημα.

Κιρσώδεις φλέβες στους άνδρες τα πόδια παρουσιάζεται 3 φορές λιγότερο συχνά από ό, τι οι κιρσώδεις φλέβες στις γυναίκες. Και οι ηλικιωμένες γυναίκες αρρωσταίνουν πιο συχνά. Σε ηλικία 25 ετών πάσχει από κιρσούς, μόνο το 8% των γυναικών, ενώ σε ασθενείς άνω των 55 ετών, η νόσος διαγιγνώσκεται σε 65% των περιπτώσεων.

Τα συμπτώματα και τα σημάδια της νόσου

Τα συμπτώματα μπορεί να ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με το στάδιο. Έτσι, αρχικά μπορεί να είναι ασυμπτωματική. Μερικές φορές διεσταλμένες φλέβες ορατές με γυμνό μάτι, αλλά οποιαδήποτε συμπτώματα απουσιάζουν. Κιρσώδεις φλέβες σε μερικούς ασθενείς είναι πάντα κυρτή, και σε ορισμένες που γίνονται ορατές μόνο μετά από έντονη άσκηση. Πολλοί άνθρωποι παρατηρήσετε τα σημάδια των κιρσών, αφού πέρασε όλη την ημέρα στα πόδια μου σε ζεστό καιρό.

Παρακαλείστε να σημειώσετε! Αν βρείτε τον εαυτό σας να πήξει φλέβες με κόμπους επέκταση αν πρήζονται και συστέλλονται όταν στέκεστε, όταν ξαπλώσει σε οριζόντια θέση, είναι πιθανό ότι οι κιρσώδεις φλέβες στα πόδια.

Τα συμπτώματα των κιρσών περιλαμβάνουν πρήξιμο των ποδιών, η οποία συμβαίνει όταν ένα άτομο κάθεται, στέκεται ή την εκτέλεση σωματικής δραστηριότητας. Σε αυτή την περίπτωση, η διόγκωση συνήθως εξαφανίζεται μόλις ο ασθενής λαμβάνει ένα πρηνή θέση.

Ένα άλλο σημάδι της νόσου είναι χρωματισμένες περιοχές του δέρματος με το εσωτερικό μέρος της κνήμης. Το δέρμα σε αυτό το μέρος γίνεται επώδυνη, τη λάμψη, τα μαλλιά σε αυτή την περιοχή σχεδόν πάντα πέφτουν έξω.

Χαρακτηριστικά είναι χρόνιες πόδι κόπωση, αίσθημα βάρους και αίσθημα καύσου. Κάποιο έντονο πόνο με τις κιρσώδεις φλέβες και τις κράμπες. Σε αυτή την περίπτωση, οι ασθενείς εμφανίζονται να φορούν κάλτσες φλεβίτιδας.

Τα αίτια της νόσου

Γενικά κιρσοί εμφανίζονται σε άτομα που με το επάγγελμα εδώ και πολύ καιρό για να σταθεί, για παράδειγμα, οι εκπαιδευτικοί, κομμωτές, σεφ. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι κιρσώδεις φλέβες δεν είναι μόνο αισθητικό ελάττωμα, ανατρέποντας πολλά από τα μέλη του δικαιότερη σεξ.

Οι κιρσοί είναι μια πάθηση που αναπτύσσεται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και αυτό συμβαίνει υπό την επίδραση διαφόρων δυσμενών παραγόντων.

Από τις κύριες αιτίες της νόσου, οι γιατροί έχουν εντοπίσει:

 • το υπερβολικό σωματικό βάρος.
 • διαταραχές του πεπτικού συστήματος, η συχνή δυσκοιλιότητα;
 • πλατυποδία;
 • η αποδυνάμωση του τόνου των μυϊκών ινών με αποτέλεσμα την καθιστική ζωή;
 • μεγάλη σωματική άσκηση;
 • άρση βαρών;
 • σταθερή ένταση των μυών των ποδιών.

Ο κύριος λόγος για την ανάπτυξη της παθολογίας γιατροί που τη θεραπεία των κιρσών, θεωρούν το βάρος. Αυτό δημιουργεί πίεση στα πόδια, προκαλώντας την κυκλοφορία του αίματος επιδεινώνεται.

αιτίες των κιρσών στα πόδια

Οι κιρσώδεις φλέβες μπορούν επίσης να προκαλέσουν φλεγμονώδεις παθήσεις των αναπαραγωγικών οργάνων σε γυναίκες, ενδοκρινικές διαταραχές, παρατεταμένο στρες, τοξίνες, γενετικός παράγοντας.

Δυστυχώς, συγγενείς ανωμαλίες των βαλβίδων των φλεβών είναι χέρια κάτω από το γονέα στο παιδί, σε 70% των περιπτώσεων. Αν ο ένας γονέας έχει κιρσώδεις φλέβες, το παιδί μπορεί να πιάσει σε νεαρή ηλικία.

Παρακαλείστε να σημειώσετε! Η παρουσία του μια προδιάθεση για κιρσούς, δεν σημαίνει 100% ότι ένα άτομο θα αναπτύξει την ασθένεια. Παθολογία μπορεί να συμβεί μόνο όταν υπάρχει ταυτόχρονη δυσμενείς παράγοντες.

Κιρσώδεις φλέβες σε έγκυες γυναίκες

Πολλές γυναίκες είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο πρόβλημα, όπως οι κιρσώδεις φλέβες. Αισθάνονται κουρασμένοι, έχουν πρησμένα και πονεμένα πόδια. Σύμφωνα με τις στατιστικές κακή κυκλοφορία του αίματος στην περίοδο που μεταφέρουν ένα παιδί αναπτύσσει στο 20-40% των ασθενών.

Τα πρώτα συμπτώματα της νόσου στο 20-30% των γυναικών που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της πρώτης εγκυμοσύνης, και 40-60% κατά το δεύτερο. Μετά από 3 γέννες, τον κίνδυνο της νόσου αυξάνει κατά 80%. Η πιο συχνά αντιμέτωποι με τις κιρσώδεις φλέβες γυναίκες που έχουν μια προδιάθεση για την ασθένεια αυτή. Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται από το γεγονός ότι οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να λαμβάνουν τα δισκία των κιρσών. Σε αυτή την περίπτωση, ο γιατρός μπορεί να συστήσει μόνο σωστή διατροφή και καλσόν φλεβίτιδας.

Η θεραπεία των κιρσών στο σπίτι

Αντιμέτωποι με τη νόσο, οι ασθενείς να κατανοήσουν ότι η θεραπεία θα είναι μακρύς, και το πρώτο πράγμα που πρέπει να αρχίσουν να ενδιαφέρονται για το ερώτημα: "κιρσώδεις φλέβες στα πόδια: πώς να περιποιηθείτε τον εαυτό σου;".

Για να ξεκινήσετε να απαντήσει στο ερώτημα, κατά πόσον είναι δυνατόν να αυτοθεραπείας με μια τόσο σοβαρή ασθένεια; Μετά από όλα, αυτό είναι μια σοβαρή παθολογία, τα πρώτα σημάδια της οποίας συνιστάται να συμβουλευτείτε ένα γιατρό. Μόνο ένας γιατρός θα είναι σε θέση να προσδιορίζει σωστά το στάδιο της νόσου και να συνταγογραφήσει την πιο αποτελεσματική θεραπεία που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το γόνατο από τις κιρσώδεις φλέβες.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι γιατροί συστήσει ακόμη και για τη θεραπεία της νόσου στο σπίτι. Οι δραστηριότητες αυτές θα πρέπει να περιλαμβάνουν τη διεξαγωγή θεραπευτικές ασκήσεις, την εφαρμογή των διαφόρων αλοιφών και βάμματα. Επιπλέον, συνιστάται θερμά να χρησιμοποιήσετε τη συμπίεση εσώρουχα για τις κιρσώδεις φλέβες.

Για να ανακουφίζει από τα δυσάρεστα συμπτώματα, που μπορεί κάθε μέρα να σκουπίστε την πληγείσα περιοχή με παγάκια ή να κάνεις ένα κρύο μπάνιο με πάγο για 5-10 λεπτά. Μετά από αυτό, συνιστάται να ξαπλώσω για 10 λεπτά, σηκώνοντας τα πόδια του πάνω από το κύτος. Αυξάνονται τα οφέλη του μασάζ με τις κιρσώδεις φλέβες. Βελτιώνει την φλεβική κυκλοφορία.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω συνταγές.

Ένα αφέψημα από κώνους λυκίσκου

Για να προετοιμάσει το φάρμακο ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας. l. κώνοι λυκίσκου Φλιτζάνι βραστό νερό και αφήστε το να σταθεί σε ζεστό μέρος για 20 λεπτά. Είναι η θεραπεία των κιρσών πρέπει να πίνετε κάθε πρωί, 30 λεπτά πριν από ένα γεύμα.

Ένα μείγμα από σκόρδο και μέλι

Για την προετοιμασία του μείγματος crush 250 γραμμάρια σκόρδο 400 γραμμάρια μέλι και αφήστε το να απότομες για 2 εβδομάδες. Αυτό το μίγμα θα πρέπει να καταναλώνονται 2 φορές την ημέρα 30 λεπτά πριν από το γεύμα, 1 κουταλιά της σούπας

Λάχανο στη θεραπεία των φλεβικών παθήσεων

Για τη θεραπεία των κιρσών εξάπλωση φύλλο λάχανο με μέλι και να το εφαρμόσετε στο ευαίσθητο σημείο, τυλίξτε τα σε πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε για 2-3 ώρες. Αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνεται τακτικά 1-2 φορές την εβδομάδα.

Παρακαλείστε να σημειώσετε! Όλοι οι ασθενείς με κιρσούς θα πρέπει να είναι υπό την παρακολούθηση του γιατρού-phlebologist. Λαϊκές θεραπείες για τη θεραπεία των κιρσών μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της νόσου ή να ανακουφίσει τα συμπτώματα. Σε προχωρημένες περιπτώσεις, η θεραπεία των κιρσών med ναρκωτικά.

Η θεραπεία των κιρσών med ναρκωτικά

Η θεραπεία των ναρκωτικών είναι ένα σημαντικό συστατικό για τη θεραπεία των κιρσών, ιδιαίτερα σοβαρή. Σωστά επιλεγμένα φάρμακα μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο των ασθενών επιπλοκές όπως η πνευμονική εμβολή, κιρσώδεις έκζεμα, θρομβοφλεβίτιδα.

Συνήθως η δράση τους στρέφεται κατά την αραίωση του αίματος, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος, την εξάλειψη του οιδήματος και του πόνου.

η θεραπεία των κιρσών

Επιπλέον, τα φάρμακα σας βοηθήσει να λύσετε τα παρακάτω προβλήματα:

 • βελτιώνοντας τον τόνο των φλεβών;
 • βελτιώνοντας τη ροή της λέμφου;
 • βελτιώστε την κυκλοφορία αίματος
 • η εξάλειψη της φλεγμονώδεις διεργασίες.

Αυτά τα φάρμακα όχι μόνο θα ανακουφίσει τον ασθενή από τα δυσάρεστα συμπτώματα, αλλά και με την τακτική χρήση, θα είναι, πλήρως και να θεραπεύσει την ασθένεια.

Παρακαλείστε να σημειώσετε! Να συνταγογραφήσει φάρμακα για τη θεραπεία των κιρσών μπορεί να είναι μόνο ένας γιατρός, μετά από μια ενδελεχή εξέταση!

Πρόληψη των κιρσών στα πόδια

Όσον αφορά την πρόληψη της νόσου, συνιστάται εδώ για να αποφύγουμε τα μεγάλα φορτία στα πόδια, ενώ η συνεδρίαση πρέπει να αλλάξει στάση όσο το δυνατόν συχνότερα. Επιπλέον, θα πρέπει να εκτελέσετε το φως ασκήσεις, όπως το περπάτημα στις μύτες των ποδιών, το περπάτημα στις σκάλες, τρέξιμο 2-3 μίλια την ημέρα, Ποδηλασία. Οι γυναίκες δεν είναι συχνά ενθαρρύνονται να φορούν τακούνια που υπερβαίνουν το ύψος των 4-6 cm, κολλητά τζιν και κολάν που μπορεί να επηρεάσει την κυκλοφορία του αίματος στις φλέβες των ποδιών.

Παρακαλείστε να σημειώσετε! Ο καλύτερος τρόπος για να αποτραπεί αυτή η ασθένεια είναι προσεκτικοί για το σώμα σας. Όταν τα πρώτα συμπτώματα θα πρέπει να πάτε αμέσως στο γιατρό και να αρχίσει θεραπεία.

Μόνο ένας γιατρός μπορεί να αξιολογήσει επαρκώς την κατάσταση από τις φλέβες σας και να καθορίσει το στάδιο των κιρσών. Εφιστώντας την προσοχή στην ασθένεια στα πρώτα της στάδια, ο γιατρός θα σας συνταγογραφήσει τη θεραπεία των κιρσών, χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Διατροφή για τις κιρσώδεις φλέβες

Πώς να απαλλαγείτε από τους κιρσούς μέσω της διατροφής; Οι γιατροί λένε ότι η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων μπορεί ένα άτομο να βελτιώσει την κατάστασή τους, και να επιδεινώσει την ασθένεια.

Κιρσώδεις φλέβες οι γιατροί συνιστούν όσο το δυνατόν περισσότερο για να φάνε τα τρόφιμα που είναι αντιπηκτικά. Αυτές περιλαμβάνουν την κορινθιακή σταφίδα, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τα κεράσια. Εάν έχετε την ευκαιρία, να τρως αυτές τις τροφές κάθε μέρα. Στο μαγείρεμα συνιστάται η χρήση τέτοιου είδους καρυκεύματα, όπως η κανέλα και το τζίντζερ.

Ωστόσο, μια σωστή διατροφή με κιρσούς δεν εγγυάται ότι θα απαλλαγούμε από την ασθένεια. Εκτός από την κατάλληλη διατροφή, θα πρέπει να εκτελέσετε ελαφριά άσκηση με τις κιρσώδεις φλέβες. Θα συμβάλουν στην απώλεια βάρους. Επειδή οι κιρσοί εμφανίζονται συνήθως σε άτομα με υπερβάλλον σωματικό βάρος. Η δίαιτα θα πρέπει να επιλέξει μαζί με τον θεράποντα ιατρό. Στην ιδανική περίπτωση, θα βοηθήσει να ενισχύσει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, αραιώνει το αίμα και την απώλεια βάρους.

Άσκηση με κιρσούς

Ανεξάρτητα από το πόσο σύγχρονη και καλά δεν υπήρχαν τα ναρκωτικά ποτέ δεν θα είναι σε θέση να ομαλοποιήσει την πίεση στα κάτω άκρα. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να βοηθήσει μόνο την άσκηση των κιρσών.

Παρακαλείστε να σημειώσετε! Πριν από την εκτέλεση των ασκήσεων από τις κιρσώδεις φλέβες, οι ειδικοί συνιστούν να βάλετε τα πόδια σας πάνω στο μαξιλάρι και να μουλιάσει για 5-10 λεπτά. Αυτό γίνεται για να ομαλοποιήσει την κυκλοφορία του αίματος.

 1. Το ποδήλατο. Ξάπλωσε στο πάτωμα, σφιχτά πιέζεται η πλάτη και μέση, και θα αρχίσει να γυρίζει τα πεντάλ στον αέρα. Η ταχύτητα της άσκησης που θα επιλέξετε, ωστόσο, η υπερκόπωση δεν συνιστάται.
 2. Κάθετη ψαλίδι. Ξάπλωσε στο πάτωμα και τεντώστε τα χέρια σας κατά μήκος του σώματος. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, σταύρωσε τα πόδια σου. Προσπαθήστε να κρατήσετε την αναπνοή σας αυτή τη στιγμή δεν έχει χαθεί. Ο ρυθμός της άσκησης μπορεί να επιλέξει.
 3. Άσκηση για το κάτω μέρος των ποδιών για τις κιρσώδεις φλέβες. Περιστρέψτε το πόδι σε διαφορετικές κατευθύνσεις, στροφή και χαλαρώνω τους. Μπορείτε να περιστρέψετε δεξιόστροφα, τότε εναντίον του και, στη συνέχεια, πάνω και κάτω. Αυτές τις ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε με το κάθε πόδι ξεχωριστά και δύο σε έναν χρόνο. Το πλεονέκτημα αυτής της άσκησης είναι ότι μπορεί να κάνει στο χώρο εργασίας, κάτω από το τραπέζι, ανοίγοντας το μπροστινό μέρος του τα παπούτσια.
 4. Το πάτωμα, πιέστε το πλήκτρο. Ξαπλώστε στο πάτωμα, τα χέρια πίσω από το κεφάλι σας, λυγίστε τα πόδια σας στα γόνατα. Σχετικά με την εισπνοή, να προσπαθήσει να αυξήσει τον κορμό όσο το δυνατόν ψηλότερα, καθώς εκπνέετε πάρει τη θέση εκκίνησης. Αυτή η άσκηση θα πρέπει να επαναληφθεί σε 5-10 φορές, ανάλογα με την κούραση.
 5. Το τόξο. Βρίσκονται στο στομάχι σας, τα χέρια τεντωμένα κατά μήκος του σώματος. Προσπαθήστε να αυξήσει το στήθος και τα πόδια ταυτόχρονα. Για να εκτελέσετε την άσκηση 10-15 φορές.

Μετά την ολοκλήρωση αυτών των ασκήσεων, είναι συνιστάται να πάρετε ένα ντους αντίθεση.

πρόληψη των κιρσών

Παρακαλείστε να σημειώσετε! Ασκήσεις για τις κιρσώδεις φλέβες θα ωφελήσει μόνο αν γίνεται τακτικά, σε συνδυασμό με τη χρήση της συνταγές της παραδοσιακής ιατρικής και φάρμακα.

Οι κιρσοί είναι μια σοβαρή ασθένεια που απαιτεί μακρά και περίπλοκη θεραπεία. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερα να προλαμβάνουμε παρά να θεραπεύσει.