Θεραπεία, τα συμπτώματα και την πρόληψη των κιρσών

Κιρσώδεις φλέβες δεν είναι μια ασθένεια αλλά ένα σύμπτωμα που συνδέεται με αγγειακές δυσπλασίες, οι οποίες προκαλούνται από την υπερβολική διαστολή των φλεβών. Κιρσώδεις φλέβες πιο συχνά επηρεάζει τα κάτω άκρα, αλλά μπορεί να προκύψει στο ορθό και τον οισοφάγο. Λιγότερο συχνές είναι μια ασθένεια της ουροδόχου κύστης και θηλυκά αναπαραγωγικά όργανα.

κιρσώδεις φλέβες

Κιρσώδεις φλέβες ονομάζεται Γενική ασθένεια των αιμοφόρων αγγείων που εμφανίζονται μέσω του δέρματος και φουσκώνει τις φλέβες. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι χωρίς θεραπεία, η χρόνια φλεβική νόσος μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές.

Αυτές οι αλλαγές είναι επώδυνες, επίπονες, από το να προκαλέσει δυσλειτουργίες στη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος.

Τι είναι οι κιρσοί

Για να καταλάβουμε τι είναι οι κιρσοί, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τις λειτουργίες των φλεβών και το κυκλοφορικό σύστημα. Βιέννη – τα αιμοφόρα αγγεία, το αίμα που ρέει μέχρι την καρδιά. Αυτό γίνεται εφικτό μέσα από βαλβίδες είναι κλειστές όταν το αίμα ρέει από επιστρέφει.

Καλή παροχή αίματος είναι υπό την προϋπόθεση ότι αυτές οι βαλβίδες λειτουργούν σωστά. Μερικοί άνθρωποι γεννιούνται με ελαττωματικό βαλβίδες, σε άλλες είναι αποδυναμωμένο το αποτέλεσμα του τρόπου ζωής – οι κακές διατροφικές συνήθειες, το επάγγελμα, τη μειωμένη φυσική δραστηριότητα, την ασθένεια.

Όταν το αίμα ρέει μέσω των φλεβών προς τα κάτω, η πίεση αυξάνεται, οι φλέβες διογκώνονται και να πρηστεί πίσω στην αρχική του μορφή.

Τύποι των κιρσών

1. Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων.

Που οφείλονται σε διαταραχές της φλεβικής κυκλοφορίας των κάτω άκρων και αλλοιώσεις των φλεβικών βαλβίδων, ως αποτέλεσμα της συμφόρησης και την υψηλή πίεση του αίματος στις φλέβες. Είναι ένα σύμπτωμα της χρόνιας φλεβικής ασθένειες.

Οι πιο κοινές αιτίες:

 • καθιστικός τρόπος ζωής;
 • εγκυμοσύνη – διευρυμένη μήτρα συμπιέζει φλέβες της πυέλου, με αποτέλεσμα τη στασιμότητα του αίματος στις φλέβες;
 • προχωρημένη ηλικία;
 • παχυσαρκία *
 • γενετική προδιάθεση;
 • παρατεταμένη ακινητοποίηση (ακινησία), λόγω άλλων ασθενειών.

2. Αιμορροΐδες.

Αρκετά κοινή ασθένεια, που οφείλεται σε πίεση του ορθού φλέβες. Αυτό μπορεί να προκληθεί από:

 • η συχνή δυσκοιλιότητα;
 • καθιστική εργασία;
 • παχυσαρκία *
 • εγκυμοσύνη;
 • ασθένειες του ήπατος;
 • υπέρταση;
 • σεξουαλικές πράξεις.

Με την ηλικία, τον ιστό που κρατά το ορθό και φλέβες, αρχίζει να αποδυναμώσει, και κιρσώδεις έξω από τον πρωκτό, η οποία συνδέεται με επώδυνα συμπτώματα. Το πρώτο σύμπτωμα είναι η αιμορραγία από το ορθό, που παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια των κινήσεων του εντέρου.

3. Κιρσών του οισοφάγου.

Προκαλέσει κιρσούς αλλαγές του γαστρεντερικού σωλήνα είναι η ηπατική νόσος, ειδικά κίρρωση, που αποκτήθηκε ως αποτέλεσμα της ιογενούς ηπατίτιδας ή την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα η νόσος είναι ασυμπτωματική και εκδηλώνεται κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων των αρτηριών, πράγμα που σημαίνει την εμφάνιση ανεξέλεγκτη αιμορραγία, η οποία συχνά συνοδεύεται από εμετό με αίμα ή το χρώμα του καφέ.

Σημαντική απώλεια αίματος προκαλεί μείωση της αρτηριακής πίεσης και αύξηση του καρδιακού ρυθμού. Κιρσοί του γαστρεντερικού σωλήνα μπορεί να εκδηλωθεί ως ίκτερο και ασκίτη. Αιμορραγία που οφείλεται σε κιρσούς του οισοφάγου απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα.

4. Η κιρσοκήλη.

Εμφανίζεται στις φλέβες που συλλέγουν το αίμα από τους όρχεις και το όσχεο στους άνδρες. Εμφανίζεται ως αποτέλεσμα της εκ γενετής ή επίκτητη βαλβιδική ανεπάρκεια των φλεβών. Ο λόγος για αυτό μπορεί να είναι καρκίνος του νεφρού ή νεφρική αγγειακή θρόμβωση.

5. Κιρσώδεις φλέβες της μήτρας και του κόλπου.

Αυτό το είδος των κιρσών σχηματίζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επειδή η συνεχής πίεση της αυξανόμενης μήτρας στην πύελο. Επίσης, το σχηματισμό κιρσών του κύστης.

Παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη των κιρσών

Μερικοί παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης κιρσών, διαταράσσοντας τη ροή του αίματος στα κάτω άκρα. Εμποδίζουν τη ροή του αίματος μέσω των φλεβών, με αποτέλεσμα την αυξημένη κατακράτηση του αίματος στην περιφέρεια του σώματος.

αιτίες των κιρσών

Πολλοί παράγοντες είναι έξω από τον έλεγχο των ασθενών, για παράδειγμα, η γενετική ή ορμονικές διαταραχές. Ωστόσο, η εμφάνιση των κιρσών έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στον τρόπο ζωής. Με την κατάλληλη διατροφή, η τακτική άσκηση είναι δυνατόν να ξεπεραστούν οι μη τροποποιήσιμοι παράγοντες κινδύνου.

Ηλικία και την εργασία

Η πιθανότητα εμφάνισης των κιρσών αυξάνει σημαντικά με την ηλικία, ειδικά μετά από 40 χρόνια. Αυτή είναι μια επαγγελματική ασθένεια του κομμώτριες, οδοντίατροι, γιατροί, σερβιτόροι, πωλητές, δηλαδή, οι άνθρωποι σε εκείνα τα επαγγέλματα που απαιτούν πολύωρη ορθοστασία χωρίς κίνηση. Κάθετη θέση συμβάλλει στην στασιμότητα του αίματος στα άκρα και περιορισμένη κίνηση των μυών μόσχων προκαλεί δυσλειτουργία του μυϊκού βαλβίδα.

Επίσης ευαίσθητα οικονομολόγους, ειδικούς σε τεχνολογίες, οι εργαζόμενοι. Καθιστή θέση, στην οποία τα πόδια λυγισμένα τα γόνατα ή σταυρωμένα, συμβάλλει στην παρεμπόδιση της εκροής του αίματος.

Τρόπο ζωής

Ανθυγιεινό τρόπο ζωής επηρεάζει το σχηματισμό των κιρσών. Υδρομασάζ, σολάριουμ, παχυσαρκία – όλες αυτές οι καταστάσεις προκαλούν τις κιρσώδεις φλέβες και μειώνει τη ροή του αίματος προς την καρδιά. Το κάπνισμα συμβάλλει στην ανάπτυξη των καρδιαγγειακών παθήσεων, έτσι ώστε ο κίνδυνος των κιρσών σε αυτή την ομάδα των ανθρώπων αυξήθηκε.

Ορμονική θεραπεία

Η χρήση των αντισυλληπτικών και θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης αυξάνει σημαντικά τη δυνατότητα του σχηματισμού των κιρσών.

Επιπλέον, οι τάσεις για την εμφάνιση των κιρσών εξαρτάται από άλλους παράγοντες, όπως:

• αγώνας – λευκό πιο επιρρεπείς στην ασθένεια από τους μαύρους;

• φύλο – οι γυναίκες είναι πέντε φορές πιο πιθανό να υποφέρουν από κιρσούς από τους άνδρες;

• ιστορία της εγκυμοσύνης *

• ορμονικές διαταραχές *

• έλλειψη άσκησης;

• φοράτε εφαρμοστά ρούχα;

• παπούτσια με ψηλά τακούνια;

• οι δίαιτες χαμηλές σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C.

Τα συμπτώματα των κιρσών

Τα συμπτώματα των κιρσών είναι πολύ διαφορετικές. Μπορεί να εμφανιστούν μαζί ή ξεχωριστά. Στα πρώτα στάδια, οι ασθενείς συχνά βιώνουν δυσάρεστες αισθήσεις στα πόδια σε καθιστή ή όρθια θέση.

Η πιο κοινή από αυτές περιλαμβάνουν:

 • ένταση και αίσθηση υπερβολική διόγκωση, η οποία εξαφανίζεται μετά από την διαμονή τους στο θέση με υψωμένα τα πόδια;
 • επίμονος πόνος στα κάτω άκρα μετά από παρατεταμένη περπάτημα ή κάθεται;
 • περιοδικός πόνος στις φλέβες;
 • το οίδημα των κάτω άκρων που εμφανίζεται στο τέλος της ημέρας, ειδικά γύρω από τους αστραγάλους;
 • σύνδρομο ανήσυχων ποδιών, επώδυνες μυϊκές κράμπες, ειδικά το βράδυ.

Στα μεταγενέστερα στάδια της νόσου γίνεται εμφανής λόγω της ευρείας κορμούς των κορμών κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων και υποδόριες φλέβες. Είναι μαλακό και ανώδυνη, και το βαθμό πλήρωσης εξαρτάται από τη θέση των άκρων, επίσης, να λάβετε μια υπερευαισθησία σε μέρη κιρσώδεις.

Με την ανάπτυξη των κιρσών αυξάνει την φλεβική ανεπάρκεια των κάτω άκρων, η οποία συνοδεύεται από ένα μεγάλο αριθμό επιπλοκών. Η πιο κοινή είναι η θρόμβωση και αιμορραγία, χρόνια φλεγμονή του δέρματος και του υποδόριου έλκος, πνευμονική εμβολή.

Συμπτώματα που πρέπει να είναι αιτία για μια επίσκεψη στο γιατρό:

 • μυϊκοί σπασμοί;
 • πόνο στα πόδια και τα πόδια;
 • πρήξιμο;
 • η εμφάνιση των ευρυαγγειών.

Κιρσώδεις φλέβες της πυέλου αναπτύσσεται πιο συχνά στις γυναίκες σε αναμονή για ένα δεύτερο παιδί (ή τα επόμενα παιδιά).

Ένα από τα συμπτώματα που δείχνουν ότι η ασθένεια είναι σταθερό πόνο στην κάτω κοιλιακή χώρα, που διαρκεί αρκετούς μήνες. Αναπτύσσει παρόμοια με κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων.

Χαρακτηριστικά συμπτώματα είναι η πίεση στην κύστη, αίσθημα βάρους στο περίνεο, θαμπό πόνο στην κάτω κοιλιακή χώρα ή το ιερό οστό, το οποίο αυξάνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τη σεξουαλική επαφή ή την έμμηνο ρύση.

Η θεραπεία των κιρσών

Η βάση της σύγχρονης φλεβών θεραπεία είναι κατάλληλη διάγνωση της νόσου και να χρησιμοποιήσετε το λιγότερο επεμβατικές, αλλά ταυτόχρονα αποτελεσματικές θεραπείες για τις φλέβες στα πόδια.

τα συμπτώματα των κιρσών

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να μειώσει την εμφάνιση των κιρσών, για παράδειγμα:

 • συντηρητική;
 • φαρμακευτική αγωγή;
 • χειρουργική.

Η συντηρητική θεραπεία

Ο στόχος της θεραπείας είναι να διευκολύνει τη ροή του αίματος προς τα άκρα επηρεάζονται. Μία από τις κύριες μεθόδους είναι να αλλάξουν τρόπο ζωής. Συνιστάται:

 • αυξημένη σωματική δραστηριότητα, το περπάτημα, η Ποδηλασία, το κολύμπι, θα πρέπει να αποφεύγετε τα αθλήματα που αυξάνουν την αποδοτικότητα της ενδοκοιλιακής πίεσης, όπως: άρση βαρών, κωπηλασία;
 • υπόλοιπο με τα πόδια αυξημένα;
 • αποφύγετε την παρατεταμένη όρθια ή καθιστή στάση, χωρίς να κινείται, ειδικά με τα διασχισμένα πόδια;
 • διατήρηση του ιδανικού σωματικού βάρους;
 • κανονική διατροφή με αρκετή πρωτεΐνη για να αποφευχθεί η δυσκοιλιότητα;
 • να φοράτε παπούτσια με τακούνι ύψους δεν υπερβαίνει το 3-4 cm.
 • απέχουν από θερμά λουτρά, σάουνες, σολάριουμ και παρατεταμένη έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες.

Η συντηρητική θεραπεία είναι συχνά συνιστάται για τους ασθενείς που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να υποβληθούν σε χειρουργική θεραπεία, για παράδειγμα, οι γυναίκες κατά την εγκυμοσύνη ή το θηλασμό.

Κατά το αρχικό στάδιο για την αποτελεσματική θεραπεία των λαϊκών ένδικα μέσα, με τη μορφή βάμματα αλογοουρά, άγρια Rue, Arnica, αγριοκάστανο.

Συμπίεση

Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται στα ηπιότερα στάδια της νόσου. Συμπιέζει την εξωτερική πλευρά του άκρου, η οποία αυξάνει την πίεση στις φλέβες και μειώνει τη στασιμότητα του αίματος. Ο ασθενής φοράει ένα ειδικό κάλτσες συμπίεσης από ένα ορισμένο μέγεθος, το οποίο καθορίζεται από το γιατρό. Μερικοί ασθενείς χρησιμοποιήστε έναν ελαστικό επίδεσμο. Συνιστάται να χρησιμοποιήσετε αυτά τα καλσόν κατά τη διάρκεια της ημέρας και να αφαιρεθεί το βράδυ. Η μέθοδος αυτή πρέπει να υποστηρίζεται από τα κατάλληλα φάρμακα.

Φαρμακολογίας

Εκτός από τη βασική θεραπεία, η οποία αντιμετωπίζει τα συμπτώματα και να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου. Φαρμακολογία βοηθά να ενισχύσει και να σφραγίσει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, έχει αντι-φλεγμονώδη δράση.

1. Δισκία, χάπια και αλοιφές.

Σε αυτή την ομάδα είναι τα φάρμακα που αποτελούνται από διοσμίνη είναι μια ουσία που μειώνει τη διαπερατότητα των μικρών αιμοφόρων αγγείων, βελτιώνει την φλεβική κυκλοφορία του αίματος, μειώνει την ένταση των τοιχωμάτων των φλεβών και έχει αντι-φλεγμονώδη δράση. Άλλα φάρμακα περιλαμβάνουν troxerutin, η οποία αυξάνει την ελαστικότητα των μικρών αιμοφόρων αγγείων και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στους ιστούς.

Η σκληροθεραπεία

Είναι μια πολύ δημοφιλής μέθοδος θεραπείας, επειδή διαρκεί πολύ και είναι αρκετά απλή στην εφαρμογή της. Η ουσία – μια εισαγωγή στις πληγείσες φλέβα ένα ειδικό φάρμακο που βοηθά στη μείωση της τοπικής φλεγμονής και επούλωσης φλέβες. Σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν την εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση, αλλεργικές αντιδράσεις, νευρολογικές διαταραχές, νέκρωση του δέρματος, φλεγμονή των επιφανειακών φλεβών, υπέρχρωση.

Laser ablation και την καυτηρίαση με ραδιοσυχνότητες ραδιοκύματα

Η θεραπεία των κιρσών γίνεται συχνά με τη βοήθεια των κυμάτων με διαφορετικές συχνότητες. Η δράση τους προκαλεί αύξηση των κιρσών. Θεραπεία με λέιζερ αντικαθιστά την επώδυνη χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει το κατεστραμμένο φλέβες.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε στάδιο της φλεβικής ανεπάρκειας. Τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου:

 • χαμηλός κίνδυνος επιπλοκών;
 • υψηλή αποδοτικότητα
 • το σύντομο χρόνο λειτουργίας
 • ελάσσονες επιπλοκές μετά την επέμβαση;
 • η γρήγορη ανάκαμψη.

Χειρουργική θεραπεία

Οι ενδείξεις για χειρουργική θεραπεία είναι:

 • υποτροπιάζουσα φλεγμονή των φλεβών;
 • αιμορραγία;
 • επιπλοκές των κιρσών με τη μορφή έλκη;
 • χαμηλής αποδοτικότητας με άλλες μεθόδους θεραπείας;
 • εκτεταμένες αλλαγές, με αποτέλεσμα σοβαρά ελαττώματα αισθητικού.

Ανάλογα με την έκταση της νόσου, η μέθοδος αυτή μπορεί να περιλαμβάνει τη μερική ή πλήρη αφαίρεση των επιφανειακών φλεβών, απολίνωση, την αφαίρεση ή εξάλειψη των φλεβών.

Η χειρουργική θεραπεία αντενδείκνυται σε ασθενείς με αιμορραγικές διαταραχές, βαθιά φλεβική νόσο και ισχαιμία άκρων. Η χειρουργική επέμβαση δεν μπορεί να εξαλείψει την αιτία της νόσου και την επηρεάζει από τις επιπλοκές.

Σε άνδρες με κιρσοκήλη, η θεραπεία είναι συχνά πραγματοποιείται με τη βοήθεια της σκληροθεραπείας. Αιμορροΐδες αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με ειδικές αλοιφές σε συνδυασμό με ασκήσεις, αλλαγές στον τρόπο ζωής, τη διατροφή και χειρουργικές μεθόδους.

Πρόληψη

πρόληψη και τη θεραπεία των κιρσών

Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να βοηθήσει στην πρόληψη κιρσών:

 • για να διατηρήσετε το βάρος;
 • καθιστική εργασία αλλάζουν συχνά τη θέση των ποδιών, μετατοπίζοντας το βάρος από το ένα πόδι στο άλλο. Γυναίκες να φορούν ειδικές κάλτσες που είναι μια καλή επιρροή για την κυκλοφορία *
 • μην σταυρώνετε τα πόδια σας, καθώς αυτό εμποδίζει τη ροή του αίματος από τα πόδια προς την καρδιά;
 • επιλέξτε τα σωστά παπούτσια;
 • μη φοράτε στενά παντελόνια, κάλτσες,
 • αθλητικά.

Το καλύτερο στην πρόληψη των κιρσών στα πόδια είναι μια διατροφή που βασίζεται σε μεγάλη ποσότητα φυτικές ίνες, φρέσκα λαχανικά και φρούτα, επαρκή ποσότητα υγρού (1.5–2 λίτρα την ημέρα). Θα πρέπει να περιορίσετε την κατανάλωση των λιπών, τηγανητά τρόφιμα. Μπορείτε επίσης να εξαιρέσετε το Κάπνισμα, καθώς βλάπτει σοβαρά τα αιμοφόρα αγγεία.

Οι κιρσοί είναι μια χρόνια νόσος και η θεραπεία μπορεί να διαρκέσει πολύ καιρό. Πρόληψη, μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής και τις συνήθειες μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της νόσου.

Στο πρώτο σημάδι των κιρσών είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε ένα γιατρό, χρησιμοποιώντας το γεγονός ότι η νόσος σε αρχικό στάδιο θεραπεύεται ευκολότερη, ταχύτερη και λιγότερο τραυματική.