Πρόληψη των κιρσών

Οι κιρσοί είναι μια ασθένεια στην οποία αναπτύξει τις αλλαγές στα αιμοφόρα αγγεία που οδηγούν στην καρδιά, δηλαδή των φλεβών. Υπάρχει και επιμήκυνση και διάταση, καθώς και σημαντική λέπτυνση του φλεβικά τοιχώματα. Οι κιρσώδεις φλέβες είναι συχνά συνοδεύεται από το σχηματισμό των "κόμβων" που οφείλεται σε παθολογικές αλλαγές των αιμοφόρων αγγείων.

Σύμφωνα με έρευνες, 1 στις 3 γυναίκες και 1 στους 10 άντρες έχουν τέτοια παθολογία. Αυτή η ασθένεια πιο συχνά αρχίζει να αναπτύσσεται στην ηλικία των 30-40 ετών.

κιρσώδεις φλέβες

Οι κύριες αιτίες αυτής της ασθένειας είναι:

 • γενετική προδιάθεση (κιρσοί συχνά αναπτύσσονται σε άτομα στο γενεαλογικό που έχουν ήδη περιπτώσεις αυτής της ασθένειας);
 • κακές συνήθειες (π. χ. το Κάπνισμα);
 • σεξουαλική ταυτότητα (για παράδειγμα, στις γυναίκες, η ασθένεια αναπτύσσεται πολύ πιο συχνά λόγω της εγκυμοσύνης, ορμονικά φάρμακα, φορώντας παπούτσια με τακούνια και για άλλους λόγους);
 • αυξημένη πίεση στις φλέβες (αναπτύσσεται λόγω της καθιστικής ζωής, το υπερβολικό βάρος, αλλά και από τη συχνή στατιστική φορτία, ενώ στέκεται).

Οι κιρσώδεις φλέβες μπορούν όχι μόνο να επηρεάσει φλέβες των κάτω άκρων, αλλά και ολόκληρο το σώμα. Έτσι, διακρίνουμε τους ακόλουθους τύπους:

 1. Κιρσοί των κάτω άκρων;
 2. συγγενείς παθήσεις πάρκα-Weber, στο οποίο υπάρχουν πολλά ανευρύσματα και συρίγγια;
 3. δευτεροβάθμια κιρσώδεις φλέβες που εκδηλώνεται με θρόμβωση της υποκλείδιας και της μασχάλης φλέβες;
 4. κιρσώδεις φλέβες της πυέλου όργανα, συμπεριλαμβανομένων των αναπαραγωγικών οργάνων (για παράδειγμα, εάν η κιρσοκήλη);
 5. κάποια άλλα είδη των κιρσών.

Λόγω του γεγονότος ότι οι κιρσοί μπορεί να επηρεάσει σχεδόν όλα τα φλεβικών αγγείων του προσώπου που πρέπει να διενεργούν τακτικά την πρόληψη αυτής της ασθένειας, και πού θα πάμε μετά.

Πρόληψη των κιρσών

Δυστυχώς, κιρσώδεις φλέβες αναφέρεται σε χρόνιες ασθένειες, και, ως εκ τούτου, "πάει toe-to-toe" με έναν άνθρωπο σε όλη του τη ζωή. Χωρίς πρόληψη, η ασθένεια μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη πιο σοβαρών επιπλοκών.

Η πρόληψη έχει δύο στόχους:

 1. Είναι απαραίτητο για εκείνους που δεν είναι ακόμη αντιμέτωποι με την ήττα των φλεβών για να το αποφύγει.
 2. Πρέπει και αυτοί οι άνθρωποι που ήδη έχουν αυτή την παθολογία, προκειμένου να διευκολυνθεί η ροή του και να μειώσει την πιθανότητα των υποτροπών (εξάρσεις) και επιπλοκές.

Πρόληψη των κιρσών

 1. Δεν συνιστάται να πάρετε πάρα πολύ ζεστά μπάνια, αλλά σάουνα ή το πολύ να είναι στον ήλιο, στη ζέστη. Αυτό οδηγεί σε μια μείωση της φλεβικής ήχο, που σίγουρα θα οδηγήσει σε στασιμότητα στα πόδια.
 2. Οδηγήσει έναν ενεργό τρόπο ζωής, θα πρέπει να προχωρήσουμε πολύ. Έτσι, η τακτική άσκηση θα σας βοηθήσει όχι μόνο να ενισχύουν τα αιμοφόρα αγγεία, αλλά επίσης βελτιώνει την κατάσταση του σώματος. Για την πρόληψη των κιρσών τέλεια μέτρια αεροβική γυμναστική, κολύμβηση, Ποδηλασία ή Τζόκινγκ. Ωστόσο, αντενδείκνυται να κάνει τη βαριά ανύψωση, και να άρει πάρα πολύ βαριά πράγματα.
 3. Για να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος. Τα άτομα με ένα μεγάλο ποσό του λίπους του σώματος είναι πιο επιρρεπή σε αυτή την ασθένεια, επειδή το σώμα τους είναι που κυκλοφορεί περισσότερο αίμα από ένα άτομο με φυσιολογικό βάρος. Αυτό γιατί υπάρχει ισχυρή πίεση στα αιμοφόρα αγγεία. Προκειμένου να μειωθεί η πίεση στις φλεβικών αγγείων ήταν μικρότερα, το λίπος τους ανθρώπους πρέπει σίγουρα να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά, και να κολλήσει με τη σωστή διατροφή. Όσο για το μενού, είναι επιθυμητό να ελαχιστοποιηθεί η χρήση των πολύ πικάντικο φαγητό. Τα ζωικά λίπη, συνιστάται να αντικατασταθεί με φυτικά έλαια.
 4. Δεν πρέπει να φοράτε πολύ στενά ρούχα και κάλτσες ή κάλτσες με σφιχτά ελαστικά, καθώς μπορούν να κάνουν έντονα την πίεση των φλεβών, με αποτέλεσμα να διαταραχθεί η κυκλοφορία του αίματος.
 5. Ενώ η συνεδρίαση είναι αδύνατον να ρίξει ένα πόδι πάνω στο άλλο, επειδή κατά τη διάρκεια αυτής της στάσης του σώματος, επίσης, παρεμβαίνει με την κανονική ροή του αίματος.
 6. Εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις στις φλέβες και παρατεταμένη παραμονή σε όρθια θέση. Αν το κάνεις μόνιμη εργασία, συχνά προσπαθούν να κινηθεί. Όχι λιγότερο επιβλαβής είναι η μόνιμη έδρα.
 7. Πρέπει να ομαλοποιηθεί η δύναμη. Έτσι, η τακτική δυσκοιλιότητα και εντερική dysbiosis μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη των κιρσών. Θα πρέπει να συμπεριλάβετε στο μενού σας τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, το οποίο βοηθά να βελτιώσει την εντερική κινητικότητα, δηλαδή, την πέψη γενικότερα.
 8. Οι γυναίκες θα πρέπει να είναι όσο το δυνατό να φοράτε στενά παπούτσια και τα ψηλά τακούνια. Αν είστε σε θέση να εγκαταλείψουν τα παπούτσια, το τακούνι θα πρέπει να είναι όχι περισσότερο από 3-4 συναισθηματισμό ύψος.
 9. Μετά από σοβαρή στέκεται ή να κάθεται να του πλύνει τα πόδια με κρύο νερό, επιτρέποντας τις φλέβες να είναι πάντα σε καλή κατάσταση. Επίσης χρήσιμα είναι τα λουτρά με την προσθήκη του πεύκου και το αλάτι. Μπορείτε να ρίχνετε κρύο νερό και τα πόδια το πρωί.
 10. Πρόληψη των κιρσών περιλαμβάνει την αποφυγή επιβλαβών συνηθειών, δηλαδή το Κάπνισμα, το οποίο επηρεάζει αρνητικά όχι μόνο την κατάσταση των φλεβών, αλλά σε ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα.
 11. Μια μεγάλη προληπτική αντιμετώπιση της ασθένειας αυτής θεωρείται ένα απαλό μασάζ. Αυτό το μασάζ μπορεί να πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα, χαϊδεύοντας το δέρμα των κάτω άκρων από κάτω προς τα πάνω, και στη συνέχεια προς τα πίσω για 10 λεπτά. Αυτό το αυτο-μασάζ είναι πολύ χρήσιμο σε συνδυασμό με θεραπείες μασάζ στην σπονδυλική στήλη, η οποία διευθύνει την επαγγελματική χειροπράκτη ή θεραπευτής μασάζ.
 12. Πρόληψη της φλεβικής διάταση επίσης περιλαμβάνει ειδικά φάρμακα που διατηρούν το φλεβικό τόνο.
 13. Προσπαθήστε να απαλλαγούμε από χρόνια κόπωση και συχνές άγχος.
 14. Οι γιατροί συμβουλεύουν να αποφεύγεται η υπερθέρμανση και το κρύο.
 15. Με την παρουσία των κιρσών πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο για να επισκεφθείτε ένα γιατρό-phlebologist, που θα παρακολουθούν την κατάσταση των φλεβών και τα στάδια ανάπτυξης της νόσου.
πρόληψη των κιρσών

Χρειάζεσαι την πρόληψη των κιρσών; Η απάντηση είναι "Ναι". Ευτυχώς, αυτή η ασθένεια αναφέρεται σε αυτές τις ασθένειες που μπορούν να προληφθούν, και αν έτσι φάνηκε, δεν της επιτρέπουν να αναπτυχθεί περαιτέρω και ακόμη και να μειώσει τα συμπτώματα.

Σωστή διατροφή για τις κιρσώδεις φλέβες

Δυστυχώς, από τη θεραπεία των κιρσών, λίγη προσοχή στη διατροφή. Αν και, ακόμα και ένας αδύνατος άντρας με μια προδιάθεση για τη νόσο πρέπει να αναθεωρήσει τη διατροφή σας για να εξαλείψει τις ανθυγιεινές τροφές και να το προσθέσετε στο μενού χρήσιμες. Εάν ο γιατρός σας συμβουλεύει να ακολουθήσει μια ειδική δίαιτα, να είστε βέβαιος να ακούσει, ειδικά όταν κιρσώδεις φλέβες των άκρων, είναι αρκετά ήπια.

Κιρσώδεις φλέβες των εσωτερικών οργάνων, συνήθως απαιτούν ένα ειδικό γεύμα, αλλά δεν θα σταματήσουμε, γιατί είναι σχεδόν πάντα ατομική δίαιτα ανάλογα με την επιπλοκή από κάποια υποκείμενη ασθένεια, στην πραγματικότητα έγινε το κιρσώδεις φλέβες.

Ποια τρόφιμα για να φάει με κιρσούς

Αυτό είναι όλα σημαντικά επηρεάσει τη σύνθεση και το ιξώδες του αίματος, αλλά στην πρώτη θέση:

 1. Το αλκοόλ.
 2. Κρέατα και τηγανητά τρόφιμα.
 3. Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος.
 4. Εύκολο υδατάνθρακες.
 5. Το μαύρο τσάι και καφέ.
 6. Προϊόντα με συντηρητικά.

Δεν απαιτείται να εγκαταλείψουμε εντελώς τα παραπάνω, μια άλλη αρχή είναι απαραίτητο να μειώσει τη χρήση των προϊόντων αυτών στο ελάχιστο. Για παράδειγμα, για να αγοράσει το χοιρινό και το αρνί, και το άπαχο βοδινό κρέας ή κουνέλι, και να ψηθούν, και βραστά, στον ατμό ή ψημένα στη σχάρα χωρίς λίπος και προσπαθεί να κρατήσει το ψήσιμο στο ελάχιστο. Ένα Φλιτζάνι καφέ την ημέρα ή ένα ποτήρι κρασί για την περίσταση δεν θα βλάψει, αλλά το μαύρο τσάι μπορεί να αντικατασταθεί με το βοτανικό. Τα γλυκά μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα με αποξηραμένα φρούτα (σε λογικές ποσότητες). Τα τρόφιμα με συντηρητικά, επί του παρόντος την αφθονία των προϊόντων στην αγορά, και τη διαθεσιμότητα των ψυγείων, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι εύκολο να αντικαταστήσει το φυσικό.

Πρόληψη των κιρσών με τη βοήθεια της σωστής διατροφής

Επιλέγοντας προϊόντα για τη διατροφή, θα πρέπει να επιλέξουν εκείνα που βοηθούν να μειωθεί το βάρος και να μειώσει τη διόγκωση, την ενίσχυση των αιμοφόρων αγγείων, μειώνει το ιξώδες του αίματος και μείωση της αρτηριακής πίεσης. Η:

 1. Νερό. Θα πρέπει να πίνετε 2-2,5 λίτρα υγρών ημερησίως. Αυτό δεν είναι απαραίτητα μόνο για το νερό, που θεωρείται ποτά με χυμούς, κομπόστες, βότανα, κ. λπ.
 2. Φυτικά κυτταρίνη, δηλαδή λαχανικά, και δημητριακά. Τα προϊόντα αυτά πρέπει να είναι η βάση των τροφίμων σας, ειδικά δεδομένου ότι η επιλογή τους είναι τεράστια, και τα πιάτα τους. Δίνουν ενέργεια, εμποδίζοντας την αύξηση των επιπέδων ινσουλίνης, και να βοηθήσει να κρατήσει τα έντερα.
 3. Τα μούρα και τα φρούτα, φυτικές ίνες, επίσης, λοιπόν, πολύ πιο σημαντική πηγή βιταμινών.
 4. Αποξηραμένα φρούτα – συμβάλλουν στην αραίωση του αίματος και να εξυπηρετήσει νόστιμο και υγιεινό υποκατάστατο για την καραμέλα.
 5. Μπαχαρικά, το κάρυ, το τζίντζερ, το θυμάρι, το κουρκουμά, κ. λπ. Πριν από την ενσωμάτωσή τους στη διατροφή, συμβουλευτείτε ένα γιατρό επειδή της οξείας κιρσώδεις αντενδείκνυται, αλλά υπάρχουν μπαχαρικά που έχουν ευεργετική επίδραση στις ιδιότητες του αίματος, και ο γιατρός θα σας πω τι είναι χρήσιμο στην περίπτωσή σας.
 6. Ξηροί καρποί και τα όσπρια περιέχουν βιταμίνη Ε (τοκοφερόλη) και φυτικές πρωτεΐνες. Χρησιμοποιήστε προσεκτικά, διότι αυτό είναι ένα αρκετά υψηλής θερμιδικής αξίας τρόφιμα (κυρίως τα καρύδια).
 7. Τα ψάρια και τα θαλασσινά (συμπεριλαμβανομένων των φυκιών) – φυσικό προμηθευτές των ωμέγα-3 ακόρεστα λίπη και τα ανόργανα στοιχεία. Οι ουσίες αυτές βελτιώνουν την ασυλία, και να προωθήσει την απορρόφηση της χοληστερόλης.
σωστή διατροφή για τις κιρσώδεις φλέβες

Αξίζει επίσης να τρώνε τακτικά φύτρο σιταριού είναι ένα φθηνό προμηθευτή των αμινοξέων και των βιταμινών. Μπορεί να καταναλωθεί σαν αυτό ή να το προσθέσετε σε σαλάτες, κύρια για να είναι φρέσκα.

Όλα όσα αναφέρονται παραπάνω δεν έχει νόημα, αν το άτομο είναι υπέρβαρο. Εμβαθύνει και περιπλέκει τις κιρσώδεις φλέβες, τα συμπτώματα και τη θεραπεία αυτής της χρόνιας ασθένειας. Ως εκ τούτου, η πιο σημαντική είναι η πρόληψη των κιρσών, είναι ένα κατάλληλο τρόπο ζωής και τη σωστή διατροφή. Η πρακτική δείχνει ότι η απώλεια βάρους μόλις μερικά κιλά θα φέρει σοβαρή ανακούφιση στον άρρωστο. Τα πόδια λιγότερο κουρασμένοι, μειώνει το πρήξιμο, πόνος εξαφανίζεται. Είναι σημαντικό να χάσετε βάρος σταδιακά και υπό την επίβλεψη γραφεία phlebology, και όχι μόνο να χάσετε βάρος, αλλά επίσης την άσκηση για να ενισχύσει τους μυς και να σφίγξει το δέρμα.

Πρόληψη των κιρσών με τη βοήθεια της φυσικής αγωγής

Η άσκηση είναι ένα από τα highlights, επειδή επιτρέπει να σταματήσετε την ασθένεια χωρίς να καταφεύγουν σε φαρμακευτική αγωγή. Αλλά καθώς η διατροφή, η άσκηση και ο αθλητισμός θα πρέπει να συμφωνήσει με το γιατρό σας. Το καλύτερο άθλημα σε αυτή την ασθένεια, είναι το κολύμπι. Βοηθά στην άσκηση, αποφεύγοντας το υπερβολικό φορτίο στα άκρα. Επιπλέον, το ίδιο το νερό είναι καλός προπονητής κάνει τους μυς και το δέρμα σε καλή κατάσταση, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Αλλά δεν είναι όλα και όχι παντού έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσει ή να κάνει αεροβική γυμναστική στο νερό. Τίποτα λάθος, το Τρέξιμο είναι επίσης χρήσιμα. Απλά φοράτε κάλτσες συμπίεσης, κάνει ασκήσεις προθέρμανσης για να ζεστάνει τους μυς σας και να τρέξει. Αν η νόσος βρίσκεται στο στάδιο όπου για να τρέξει πια, με τα πόδια. Ειδικότερα, μπορείτε να δοκιμάσετε νορβηγικά περπάτημα με μπαστούνια του σκι. Αυτό το νέο άθλημα είναι καλό, γιατί βοηθά στην εμπλοκή των μυών και του άνω μέρους του κορμού, το οποίο σημαίνει ότι το σώμα λαμβάνει ένα ομοιόμορφο φορτίο και την επίδραση της βελτίωσης γίνεται πιο έντονη.

Απλά μην ξεχάσετε για την πρόληψη και τη θεραπεία των κιρσών πρέπει να πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη ενός γιατρού και μόνο αυτός μπορεί να πει θα σας βοηθήσει να το τρέξιμο ή καλύτερα να επιλέξετε ένα άλλο άθλημα, αλλά θα σας πω πόσο πολύ χρόνο να το κάνουμε, και τι φορτίο είναι η βέλτιστη για το σώμα σας.