Η θεραπεία των κιρσών λαϊκές θεραπείες

Κιρσοί – μια ασθένεια που έχει στοιχειώσει την ανθρωπότητα από τα βάθη δεν ακόμη και αιώνες, αλλά και χιλιετίες. Από τότε, όπως η αρχαία ανθρωποειδή (Homo erectus), σηκώθηκε στα πίσω πόδια και άρχισε να προσπαθήσεις να περπατήσεις, η ανθρωπότητα έχει κληρονομήσει μια σταθερή τάση να κιρσώδεις φλέβες. Κιρσώδεις φλέβες των ποδιών έγινε πληρωμή για bipedalism του ανθρώπινου είδους. Η εμφάνιση της νόσου οδήγησε στην ανάγκη για θεραπεία. Κιρσώδεις φλέβες θεραπεία ξεκίνησε σε πολύ αρχαίους χρόνους. Μελέτη της μούμιας, βρέθηκε κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών στην Αίγυπτο έδειξε ίχνη της θεραπείας των κιρσών των κάτω πόδι. Περιγράψτε τη θεραπεία των κιρσών μπορεί να βρεθεί στα πιο επιτακτική ιατρούς της αρχαιότητας Ιπποκράτη, τον Γαληνό, τον Αμπού Ibn Sina, ο Παράκελσος. Η σύγχρονη ιατρική συνεχίζει να παλεύει με τις κιρσώδεις φλέβες, μεταξύ άλλων, με το εθνικό μεθόδους και εργαλεία.

Γενικές πληροφορίες για τις κιρσώδεις φλέβες

κιρσώδεις φλέβες

Κιρσώδεις φλέβες – φλεβική νόσο, η οποία βασίζεται σε μια λειτουργική διαταραχή των φλεβικών βαλβίδων. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα των κιρσωδών φλεβών νόσου πλέγμα που έρχονται μέσα από το δέρμα "πρησμένο" φλέβες "κώνο", "κόμβους" και "φωτοστέφανα". Αυτό το σύμπτωμα έχει δώσει το όνομα της νόσου – η λέξη κιρσώδεις φλέβες (varicis) από τα λατινικά σημαίνει πρήξιμο. Παρά την κοινή παρανόηση ότι οι κιρσώδεις φλέβες είναι φλεβικής νόσου των ποδιών, σημειώστε ότι δεν είναι. Οι κιρσοί είναι μια παθολογική διαδικασία, η οποία επηρεάζει κάθε φλέβα, ανεξάρτητα από τη θέση του localization. Αν οι φλέβες στο πόδι, η ασθένεια θα ονομάζεται κιρσώδεις φλέβες των ποδιών, αν στον οισοφάγο – οισοφάγου κιρσώδεις φλέβες, του ορθού αιμορροΐδες. Φλέβες έχουν ταξινομηθεί με αυτόν τον τρόπο: το βαθύ, το συνδετικό (επικοινωνιακή) και επιφανειακή.

Οι κιρσοί είναι μία από τις πιο κοινές ασθένειες στον κόσμο. Σύμφωνα με τον που (παγκόσμιος οργανισμός υγείας) η νόσος αυτή επηρεάζει το 20-25% του πληθυσμού στις ανεπτυγμένες χώρες, κατά μέσο όρο, το ένα τέταρτο υψηλότερο από ό, τι σε χώρες του τρίτου κόσμου. Κιρσώδεις φλέβες πιο κοινή σε γυναίκες από τους άνδρες. Σε σύγκριση με τα στατιστικά στοιχεία από τις τελευταίες δεκαετίες του εικοστού αιώνα, μπορεί κανείς να παρατηρήσετε την αύξηση της νόσου μεταξύ των νέων. Το όριο ηλικίας των κιρσών παθολογία ξεκινάει από 12-14 ετών (καταγράφεται νωρίτερα περιπτώσεις κιρσών). Ο κανόνας είναι 40-45 χρόνια. Σε 70 χρόνια, σχεδόν ο καθένας έχει το ένα ή το άλλο κιρσωδών νόσου.

Μηχανική των κιρσών παθολογία

Ο μηχανισμός καταστροφής των φλεβών λόγω μιας παραβίασης αρτηριακή πίεση, εγκεφαλικό επεισόδιο ροή του αίματος. Για παράδειγμα, αν πάρετε ένα λεπτό-τοιχώματα λαστιχένια μάνικα και το πιέζεις με τα χέρια σας κατά τη διάρκεια της ροής του νερού, είναι δυνατό να δούμε πώς το κλιπ είναι φουσκωμένα μια φούσκα. Πίεση δεν επιτρέπει το νερό να έρθει πίσω, και στερεώστε δύναμη να ρέει προς τα εμπρός. Σε μια κανονική κατάσταση, κάτι που δεν κάνει το πρώτο χέρι, το τοίχωμα του σωλήνα ή την πηγή της προοδευτικής πίεσης. Έτσι, με το ανθρώπινο σώμα, όπου κατ ' αναλογία τη στερέωση του βραχίονα είναι πανομοιότυπο με το έργο των φλεβικών βαλβίδων, μάνικα – Βιέννη, και η πηγή της προοδευτικής πίεσης είναι η καρδιά. Βιέννη, στη θέση της μη φυσιολογική λειτουργία της βαλβίδας είναι παραμορφωμένο, είναι τεντωμένο σαν ένα τεντωμένο λάστιχο στην περίπτωση φυσαλίδων. Βιέννη δεν μπορεί να σταθεί την πίεση, κατεστραμμένα και αιμορραγία. Ανάλογα με το τι Βιέννη – επιφανειακή ή βαθιά, η αιμορραγία μπορεί να είναι φανερή ή εσωτερική. Σε τέτοια μέρη, πόνος, κράμπες, μώλωπες, και υποδόριους ιστούς γίνει το χαρακτηριστικό μπλε-μωβ χρώμα.

Αιτίες της νόσου κιρσώδεις

Αν θεωρήσουμε το ανθρώπινο σώμα ως ένα υδραυλικό φυσικό σύστημα, είναι πιο σωστό να καλέσετε την κύρια αιτία των κιρσών, ο όρος "υδροδυναμική συμπίεσης". Δηλαδή, κάθε φυσικός προσδιορισμός της ροής του φλεβικού αίματος θα επηρεάσει άμεσα τον κίνδυνο για ανάπτυξη κιρσωδών νόσου. Ένας από τους λόγους που έχουν ήδη αναφερθεί είναι bipedalism. Ο άνθρωπος είναι το μόνο στον πλανήτη να είναι σε θέση να με τα πόδια όρθια σε δύο οπίσθια άκρα, δηλαδή τα πόδια. Η παρουσία των ποδιών, από τον τρόπο, είναι αποκλειστικά ανθρώπινο χαρακτηριστικό. Ένα σύστημα στο οποίο το φορτίο είναι κατανεμημένο σε τέσσερις πυλώνες, δεν είναι μόνο πιο βιώσιμη, επίσης, είναι πιο εργονομικό από εκείνο στο οποίο τα δύο στηρίγματα. Απλά μαθηματικά θα δείξει ότι οι δύο υστέρων σύστημα, το φορτίο με το ίδιο βάρος θα είναι δύο φορές υψηλότερο από αυτό των τεσσάρων αναφοράς. Τώρα φανταστείτε πόσο πολύπλοκη είναι η ανθρώπινη ζωή είναι το πρόβλημα του υπερβάλλοντος βάρους.

η θεραπεία των κιρσών λαϊκές θεραπείες

Το υπερβολικό βάρος μπορεί να προκληθεί από διάφορους λόγους, που κυμαίνονται από την παχυσαρκία, εγκυμοσύνη και τελειώνει με το πρόβλημα της συνεχούς σωματικής δραστηριότητας, η οποία μπορεί να είναι οτιδήποτε, βαριές τσάντες αγορών με τα προϊόντα, ράβδων, πολύ βαρύ σακίδιο. Η παραμόρφωση του σώματος, οι αποκλίσεις από τις σωματικές Σύνταγμα είναι μια απειλή φλέβες. Η γυναίκα κατά τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε μορφές συμπίεσης των κιρσών λόγω της τέντωμα του εμβρύου στην κοιλιά. Μετά τον τοκετό φλέβες, επίσης, να γίνει παραμορφωθεί, δημιουργώντας τις συνθήκες για ένα τόσο δυσάρεστο μορφές των κιρσών ως αιμορροΐδες. Η παχυσαρκία, επίσης, συχνά οδηγεί σε παραμόρφωση του σώματος. Για παράδειγμα, η "κοιλιά μπύρας" δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη των κιρσών τις ηπατικές φλέβες και τις επιφανειακές φλέβες της κοιλιάς. Οδηγοί των λεωφορείων, οι φορτηγατζήδες έχουν κοινά με το προσωπικό του γραφείου πρέπει κάθεται σε ένα μέρος, το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης αιμορροΐδων και των κιρσών των κάτω άκρων. Το ανθρώπινο σώμα δεν πρέπει να είναι στατική για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα να είναι στην ίδια θέση. Με την ευκαιρία, στάση "πόδι σε πόδι" ιδιαίτερα επιζήμιες για τις φλέβες των ποδιών. Το άτομο χρειάζεται να μετακινήσετε πολλά, να μειώσει τον κίνδυνο της κιρσώδεις ασθένειες.

Εκεί είναι καθαρά φυσιολογικές αιτίες της κιρσώδεις ασθένειες. Για παράδειγμα, το ενδοκρινικό. Η γυναικεία ορμόνη προγεστερόνη επηρεάζει το σχηματισμό του συνδετικού ιστού και έμμεσα επηρεάζει την ποιότητα των λείων μυών των φλεβών. Σε περίπτωση ελλείμματος τον τόνο των μυών του φλέβες γίνονται πιο αδύναμα, είναι πιο εύκολο να τεντώσει, που αναμφίβολα αυξάνει τον κίνδυνο των κιρσών.

Τα αρχικά συμπτώματα των κιρσών

Οι κιρσώδεις φλέβες είναι επικίνδυνο για την αργή, "υποτονική", εξαιτίας της οποίας συχνά δεν γίνεται αντιληπτή ως μια επικίνδυνη ασθένεια. Πόδι πόνος γίνεται συνήθεια, ένα άτομο συνηθίζει της και αρχίζει να δώσουν προσοχή μόνο όταν γίνεται αφόρητη. Και κιρσώδεις φλέβες, μεταξύ άλλων, πολύ επικίνδυνη ασθένεια.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι οι κιρσώδεις φλέβες αρχίζει όταν το κάτω από το δέρμα πλέγματος εμφανίζεται "πρησμένο" φλέβες. Στην πραγματικότητα δεν είναι. Μπλε πόδια – αυτό είναι ένα ανησυχητικό σημάδι. Χτυπήματα με τα πόδια με κιρσούς δείχνουν ότι η ασθένεια πριν από λίγο καιρό πέρασε τη γραμμή εκκίνησης και να είναι τουλάχιστον στη μέση στάδιο των σπουδών τους.

Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων αρχίζει με μια γρήγορη κόπωση των ποδιών, όταν φαινόταν σαν τίποτα, και τα πόδια είναι "ξεσηκωθεί" και να κλαίγεσαι σαν δεκάδες χιλιόμετρα περάσει. Ο πόνος στα πόδια είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, το οίδημα και τη διόγκωση. Υπάρχει συχνά μια αίσθηση του "να χτυπάει το πόδι φλέβες". Ένιωσα ένα κύμα θερμότητας, η οποία μπορεί να μετατραπεί σε μια αίσθηση καψίματος.

Αιμορροΐδες σε πρώιμα στάδια είναι σχεδόν αόρατο. Σε μια πιο προχωρημένη μορφή της νόσου, το άτομο μπορεί να αισθανθεί τη φαγούρα, αίσθημα καύσου στην περιοχή του πρωκτού, δυσφορία κατά την αφόδευση.

Τα πρώιμα συμπτώματα των κιρσών του οισοφάγου είναι παρόμοια με αυτή που παρατηρήθηκε στην γαστρίτιδα ρέψιμο, καούρα. Έχει τα δικά της χαρακτηριστικά – δυσκολίες με το αντανακλαστικό της κατάποσης, πόνο στο στήθος, ταχυπαλμία.

Τι απειλεί προηγμένες μορφές κιρσούς;

Όταν κιρσούς των επιφανειακών φλεβών είναι στη μέση στάδια της διαρροής, είναι εύκολα να παρατηρηθεί, όπως και ένα χαρακτηριστικό φλεβική μπλε "φλέβες", "κόμβους", "φουσκάλες" και "Corolla". Πιο ανησυχητικό χρώμα της φλεβικής φλέβες – deep purple. Αυτό το χρώμα είναι τόσο σκοτεινό που φαίνεται μαύρο. Αυτό είναι μια ένδειξη ότι η επιφάνεια του ιστού αρχίζει να λαμβάνει λιγότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά, το επόμενο στάδιο είναι η νέκρωση.

Εσφαλμένη ροή του αίματος, τη συμφόρηση των φλεβών που απειλεί τους θρόμβους στο αίμα, την εμφάνιση επικίνδυνων ασθενειών, όπως η θρομβοφλεβίτιδα. Είναι επικίνδυνο για τις επιπλοκές της: την πνευμονική εμβολή (απόφραξη από θρόμβο αίματος των πνευμονικών φλεβών, μπορεί να οδηγήσει σε πνευμονικό έμφρακτο ότι σε πενήντα περιπτώσεις από τις εκατό σημαίνει θάνατος), λευκό ή μπλε flegmaziya, γάγγραινα.

η θεραπεία των κιρσών

Της εμφάνισης φλεβικών ελκών οφείλεται στο φαινόμενο της υπέρτασης. Υπό την έννοια αυτή, κρύβει έναν καταρράκτη παθολογικές αντιδράσεις του ιστού, κυτταρικό και μοριακό επίπεδο. Η σύγχρονη ιατρική κατανοεί τροφικές έλκος "ανοιχτή πληγή, δεν έχει επουλωθεί έξι ή περισσότερες εβδομάδες." Το μέγεθος της "πληγή" μπορεί να καλύψει μια τεράστια περιοχή και το βάθος του φτάνει και των οστών

Αποτελεσματική κιρσώδεις φλέβες θεραπεία στη λαϊκή ιατρική

Παλιά υπήρχε κανένας διαχωρισμός μεταξύ ακαδημαϊκών και λαϊκή ιατρική (εναλλακτικά και παραδοσιακά). Σκληρή αποδέσμευση σε αυτό το πεδίο γνώσης, έγινε δυνατή μόνο στο ΧΙΧ αιώνα, όταν υπήρξε ένα ποιοτικό άλμα, που επέτρεψε να ολοκληρώσει το σχηματισμό της με βάση την επιστήμη (ακαδημαϊκό) το φάρμακο. Η κλασική ιατρική επιστήμη είναι αρκετά δυσανεξία της μη συμβατικές μεθόδους θεραπείας. Μερικές φορές μπορείτε να ακούσετε από τους γιατρούς των τελών από παραδοσιακούς θεραπευτές σε ένα ψέμα. Δυστυχώς, σε ορισμένες περιπτώσεις, η αγυρτεία είναι η θέση για να είναι στην πρακτική της λαϊκής θεραπευτές, αλλά η επιστήμη δίνει τις μεθόδους και τα μέσα της παραδοσιακής ιατρικής αριστερά, πέρα από την προσοχή του μια ποικιλία από εύκολα, διαθέσιμο στο σπίτι και ιδιαίτερα αποτελεσματικές θεραπείες, το οποίο θα συζητήσουμε παρακάτω.

Άλογο κάστανο

Άλογο κάστανο – πράσινο διακόσμηση από πολλές πόλεις. Εκτός από τα αισθητικά χαρακτηριστικά, αυτό το φυτό έχει πολύτιμες φαρμακευτικές ιδιότητες. Τα φρούτα, ξεφλουδίστε τα φρούτα και τα λουλούδια του αγριοκάστανο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των κιρσών. Από αυτά τα συστατικά, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα βάμμα, αφέψημα, αλοιφή, κομπρέσες, εντριβές. Τα ναρκωτικά που γίνεται από τα άνθη έχουν έναν υπαινιγμό της δράσης και συνιστάται σε άτομα που παρουσιάζουν τα συμπτώματα της ατομική δυσανεξία στο φάρμακο. Αγριοκάστανο περιέχει δύο δραστικές βιολογικές ουσίες – esculin και escin. Το πρώτο είναι ικανή να κάνει το αίμα λιγότερο παχύρρευστο, το οποίο εμποδίζει το σχηματισμό των θρόμβων αίματος, μειώνοντας τον κίνδυνο του να πάρει θρομβοφλεβίτιδα. Escin και esculin τόνο στους μυς των φλεβικών αγγείων, μειώνοντας τον κίνδυνο φλεβικής επεκτάσεις.

Βάμμα είναι συνήθως κατασκευασμένα από πολτοποιημένα φρούτα, αλλά τη φλούδα και τα άνθη της ιπποκαστανιάς. Εμποτισμένο με βότκα ή οινόπνευμα. Η βότκα είναι το πιο προσιτό στην πώληση, ώστε το ποσοστό αυτό για μια συνταγή που βασίζονται σε αυτό. Εκατό γραμμάρια θρυμματισμένα φρούτα ρίχνουμε ένα λίτρο βότκα. Το φάρμακο πρέπει να εγχύεται σε ένα κλειστό από το φως του ήλιου για μία εβδομάδα. Βάμμα χρησιμοποιείται τέσσερις φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα για μια κουταλιά της σούπας. Η διάρκεια της θεραπείας – ένα μήνα. Το βάμμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κομπρέσες.

Ένα αφέψημα των οφθαλμών ή του φλοιού της ιπποκαστανιάς. Σε δύο λίτρα νερό τοποθετείται μια χούφτα αποξηραμένα φλούδα, έφερε σε βρασμό και σιγοβράστε για 10 λεπτά. Ο ζωμός θα πρέπει να επιτρέπεται να σταθεί οκτώ έως δέκα ώρες, και στη συνέχεια μπορείτε να ξεκινήσετε τη θεραπεία. Αφέψημα λαμβάνουν μία κουταλιά της σούπας πριν από τα γεύματα τρεις φορές την ημέρα. Ένα αφέψημα από τη φλούδα του καρπού της ιπποκαστανιάς είναι πολύ αποτελεσματική θεραπεία στο σπίτι για τις κιρσώδεις φλέβες των ποδιών, όπως και κατά την περίοδο της έξαρσης και ως προληπτικό μέτρο. Κατάστημα το ζωμό στο ψυγείο. Αν υπήρχαν ενδείξεις ότι άρχισε να επιδεινώνεται, θα πρέπει αμέσως να το διαθέσει και να προετοιμάσει το φάρμακο πάλι.

τρόπους για τη θεραπεία των κιρσών σπίτι

Αλοιφή από τον καρπό του κάστανου άλογο βοηθά στη θεραπεία της φλεβικής "κόμβους", "Corolla" και "φλέβες". Σχόλια από ανθρώπους που έχουν χρησιμοποιήσει αυτό το φάρμακο, λένε ότι μετά την πρώτη εβδομάδα θεραπείας κόμβους γίνει μαλακό. Μωβ-μπλε χρώμα του δέρματος στο σημείο της κιρσώδεις επέκταση χάνει την ένταση, εξασθενίζει. Με τη μακρύτερη θεραπεία κόμβους "φύγει" κάτω από το δέρμα, και το δέρμα επιστρέφει ένα υγιές χρώμα. Βασίζεται αλοιφή, φυτικά έλαια (ελαιόλαδο, Λινέλαιο ή ηλιέλαιο είναι καλό). Εκατό γραμμάρια θρυμματισμένα φρούτα ρίχνουμε μισό λίτρο λάδι και βρασμένα σε νερό για μία ώρα. Το τελικό αλοιφή πρέπει να κρυώσει και να στραγγίξει. Να διατηρούνται στο ψυγείο. Ασθενείς φλέβες αλείψει πριν από ένα όνειρο.