Το στάδιο των κιρσών: συμπτώματα και θεραπεία

Κιρσώδεις νόσος αναφέρεται σε παθολογικές καταστάσεις με ένα ισχυρό ρεύμα. Αρχίζει σταδιακά, τα πρώτα συμπτώματα μπορεί να αγνοηθεί. Η έλλειψη της θεραπείας στα αρχικά στάδια οδηγεί στην εξέλιξη της νόσου και η επιδείνωση της κατάστασης. Έτσι, η αλλαγή και προσεγγίσεις για την θεραπεία που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αρχή, είναι άχρηστο σε ένα απομακρυσμένο στάδιο. Το στάδιο των κιρσών των κάτω άκρων καθορίσει όχι μόνο τα συμπτώματα της νόσου, αλλά η επιλογή της μεθόδου θεραπείας.

Καθώς η νόσος εξελίσσεται

το στάδιο των κιρσών

Δεν το τελευταίο ρόλο στην ανάπτυξη της νόσου είναι η κληρονομικότητα. Οι απόγονοι δεν είναι οι κιρσώδεις φλέβες των ποδιών, και η ειδική δομή του συνδετικού ιστού. Αποτελεί το φλεβικές βαλβίδες που δεν επιτρέπουν τη ροή του αίματος από τις φλέβες προς την αντίθετη κατεύθυνση. Η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας σχετίζονται με την εργασία σε καθιστή θέση, η εγκυμοσύνη, τα παπούτσια υψηλής φτέρνα και το επιπλέον βάρος να προκαλέσει παραβίαση της ροής του αίματος, η οποία αποδυναμώνει τις βαλβίδες αλλάξει.

Στην ιατρική πράξη, διάφοροι τύποι ταξινόμησης των κιρσών των κάτω άκρων. Ορισμένοι από αυτούς λαμβάνουν υπόψη το στάδιο ανάπτυξης των κιρσών. Οι γιατροί χρησιμοποιούν μια κατάταξη στην οποία υπάρχουν τρία στάδια:

 1. Η αποζημίωση.
 2. Αποζημίωση B.
 3. Αντιρρόπησης.

Κάθε στάδιο καθορίζει τις δικές σημάδια της ασθένειας και προσεγγίσεις στη θεραπεία. Επίσης, χρησιμοποιείται στη διεθνή ταξινόμηση, όπου τα στάδια της κιρσώδεις φλέβες που συνδέονται με τα ατομικά χαρακτηριστικά:

 • S0: συμπτώματα αριθ.
 • C1: ευρυαγγείες.
 • C2: ορατή διαστολή των φλεβών.
 • C3: οίδημα των ποδιών, οι οποίες λαμβάνουν χώρα μετά τις διακοπές.
 • C4: αλλαγές χρώσης και ασθένεια του δέρματος.
 • C5: το συγκρότημα από τις αλλαγές που αναφέρονται παραπάνω και η τελευταία έλκος.
 • C6: παθολογικές αλλαγές στα πόδια και ενεργό φλεβικό έλκος.

Για να θεραπεύσει κιρσούς σε αρχικό στάδιο, είναι πολύ πιο εύκολο από ό, τι όταν τρέχουν μορφή. Έτσι, θα πρέπει να δώσουν προσοχή στα πρώτα συμπτώματα της νόσου.

Αποζημίωση

Στο αρχικό στάδιο των κιρσών προβληματισμένος από το αίσθημα πληρότητας που νιώθουμε στα κάτω άκρα που εμφανίζεται στο τέλος της ημέρας ή μετά από μια μακροχρόνια θέση της συνεδρίασης. Το αίμα έτσι να λιμνάζει στα κάτω άκρα. Τα πόδια γρήγορα να πάρετε κουρασμένοι, μερικές φορές εμφανίζονται κράμπες και πόνο κατά μήκος των φλεβών. Στο πρώτο στάδιο των κιρσών μπορεί να παρατηρήσετε στο δέρμα των ποδιών, φλέβες αραχνών. Μερικές φορές το βράδυ πρησμένα πόδια, είναι το βαμβάκι. Αν τους δώσεις ένα υπόλοιπο, το πρήξιμο και την αίσθηση φουσκώματος περάσει.

Κιρσούς σε αρχικό στάδιο, είναι δεκτικά στη συντηρητική θεραπεία. Καλά να βοηθήσει τις ακόλουθες μεθόδους:

 • Φορώντας compression εσώρουχα, καλσόν, κάλτσες.
 • Η χρήση αλοιφές και κρέμες ηπαρίνη.
 • Η χρήση των τοπικών φυτικά παρασκευάσματα.
 • Τα θεραπευτικά παρασκευάσματα για τη βελτίωση της κατάσταση των φλεβών των ποδιών.

Να ασχοληθεί με τις κιρσώδεις φλέβες σε αυτό το στάδιο, είναι δυνατόν με αλλαγές στον τρόπο ζωής. Για αυτό θα πρέπει να αλλάξετε τα παπούτσια πιο άνετα, για να μην ρίξει ένα πόδι πάνω στο άλλο, αν το έργο είναι συνδεδεμένο με τη μόνιμη – συχνά για να τεντώσει τα πόδια σας, να κυλήσει από τα δάχτυλα στη φτέρνα. Στην καθιστική εργασία πρέπει να περιοδικά να σηκωθεί και να περπατήσει. Αν αγνοήσετε τα πρώτα σημάδια της νόσου, θα πάει στο 2ο βαθμό τις κιρσώδεις φλέβες.

Αποζημίωση B

Το δεύτερο στάδιο των κιρσών αναγκάζονται συχνά να πάει στο γιατρό. Τα συμπτώματα της νόσου μπορεί να γίνει ορατό με γυμνό μάτι, συνοδεύονται από ένα καλλυντικό ελάττωμα και να φέρει τη σωματική δυσφορία.

Κιρσώδεις φλέβες συνοδεύεται από την επέκταση της σαφηνούς φλέβες, είναι εξόγκωμα κάτω από το δέρμα, όπως το μπλε κόμβους. Το δέρμα παίρνει μια μπλε ή καφέ απόχρωση. Πόδι πόνος που εμφανίζεται πιο συχνά, μπορεί να διαταράξει το βράδυ. Έντονο πρήξιμο στα πόδια, φαγούρα στο δέρμα, ή μούδιασμα. Συντηρητική θεραπεία δεν είναι πολύ αποτελεσματική. Χρησιμοποιείται για την καθημερινή προετοιμασία του ασθενούς για χειρουργική θεραπεία και την επακόλουθη αποκατάσταση. Πρέπει να φορούν συμπιεστική εσώρουχα, η παρατεταμένη χρήση ειδικών εργαλείων.

Φάση 2 είναι θεραπεύσιμη με laser, το radiofrequency ablation. Είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε μια συγκεκριμένη μέθοδο για τη θεραπεία αυτό το στάδιο, ο γιατρός θα αποφασίσει. Λαμβάνει υπόψη τη Γενική κατάσταση του ασθενούς και τα ευρήματα των φλεβών.

Αντιρρόπησης

η θεραπεία των κιρσών

Στάδιο 3 κιρσώδεις φλέβες χαρακτηρίζεται από σοβαρές παθολογικές αλλαγές. Φλεβική εκροή εμποδίζεται, το υπερβάλλον υγρό μέρος του αίματος που διαπερνά τους περιβάλλοντες ιστούς, η διόγκωση γίνεται μόνιμη. Ορισμένες αλλαγές στις βαλβίδες αυξήσει τον κίνδυνο θρομβοφλεβίτιδας. Υπάρχει απόφραξη της φλέβας με την επακόλουθη φλεγμονή.

Διαταραγμένη διατροφή από το δέρμα και εξαρτήματα. Πτώση των μαλλιών, επιδεινώνει την κατάσταση των νυχιών. Το δέρμα γίνεται ξηρό και επιρρεπείς σε ρωγμές. Η παραβίαση των τροφικών οδηγεί στο σχηματισμό των ελκών.

Πώς να τη θεραπεία των κιρσών σε αυτό το στάδιο εξαρτάται από τα συμπτώματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, απαιτούν νοσηλεία. Θρομβοφλεβίτιδα αντιμετωπίζεται συντηρητικά, χρησιμοποιώντας τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, αντιβιοτικά, ηπαρίνη. Συχνά, εάν τα σημάδια της βλάστησης θρομβοφλεβίτιδα πραγματοποιείται με τη χρήση ελάχιστα επεμβατική χειρουργική θεραπεία.

Στάδιο 4

Μερικές φορές το στάδιο 4 ονομάζεται χρόνια φλεβικά έλκη. Αυτό είναι το τελευταίο σύμπτωμα που εμφανίζεται όταν εκτελείτε το κιρσώδεις φλέβες. Είναι, καιρό δεν επούλωση, δίνει πόνο ασθενών με να χάσει την απόδοση. Η θεραπεία είναι αδύνατη χωρίς την αντιμετώπιση των αιτίων των κιρσών.

Μετά τη θεραπεία της υποκείμενης παθολογίας, εφαρμόζεται φαρμακευτικές θεραπείες έλκη, και χειρουργικό κλείσιμο του έλκους.

Τα συμπτώματα των κιρσών μπορεί να είναι εύκολο να παρατηρήσετε σε πρώιμο στάδιο και να επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό τους. Τότε η θεραπεία μπορεί να περιοριστεί σε συντηρητικές μεθόδους. Αλλά με την εξέλιξη βαθμό της νόσου, θα είναι περίπλοκη και θεραπεία. Για να αποφευχθεί αυτό, θα πρέπει να συμμετέχουν στην πρόληψη των κιρσών και δεν αναβάλει την επίσκεψη στο γιατρό.