Η θεραπεία των κιρσών με λέιζερ

Η θεραπεία των κιρσών παραδοσιακή χειρουργική ή με λέιζερ είναι η αναποτελεσματικότητα των άλλων θεραπειών. Η ακτίνα λέιζερ έχει μια επιλεκτική επίδραση, τόσο την ακεραιότητα των ιστών δίπλα από το site δεν έχει διαταραχθεί.

Τι είναι η laser φωτοπηξία

λέιζερ για την επεξεργασία φλεβών

Προηγουμένως, ελλείψει έντονη επίδραση της συντηρητικής θεραπείας της νόσου πραγματοποιήθηκε με χειρουργική επέμβαση. Στην περίπτωση αυτή, οι πληγείσες φλέβα αφαιρείται εντελώς. Μετά από χειρουργική επέμβαση στο σώμα του ασθενούς ήταν γεμάτο ουλές.

Σύγχρονη θεραπεία με λέιζερ από διάφορα στάδια των κιρσών δεν συνοδεύεται από επώδυνες αισθήσεις. Η πορεία της αποκατάστασης του ασθενούς.

Φωτοπηξία με Laser από την πληγείσα κιρσών περιλαμβάνει τη χρήση μιας ακτίνας λέιζερ, η οποία έχει ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος. Μέσα από τα κύτταρα του αίματος μετατρέπει μπαίνει στο σώμα της ορμής σε θερμική ενέργεια. Τελικά, το νοσούντων φλεβών είναι σε θεραπεία, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Ενδείξεις και αντενδείξεις

Η θεραπεία πραγματοποιείται, εάν η παράταση της φλέβας στο στόμα που δεν υπερβαίνει τα 10 mm. αλλιώς, θα πρέπει να απαλλαγούμε από το πρόβλημα με laser φωτοπηξία αποτύχει. Επίσης, η ανάκρουση του φλέβα πρέπει να είναι ομαλή, τότε το led με ευκολία να περάσει πάνω ανεμπόδιστα.

Σημαντικό! Για την ιατρική διαδικασία δεν είναι κατέφυγαν στην περίπτωση που το επηρεαζόμενο κιρσώδεις φλέβες πάρα πολύ.

Θεραπεία με λέιζερ από διάφορα στάδια των κιρσών αντενδείκνυται παρουσία των παρακάτω παθήσεων σε ασθενείς

 • η τάση να θρομβοφλεβίτιδα;
 • σοβαρές ασθένειες του αιμοποιητικού συστήματος *
 • φλεγμονώδεις αλλαγές στην πληγείσα περιοχή;
 • η χαμηλή κινητικότητα του ασθενούς, λόγω της παρουσίας των προβλημάτων υγείας;
 • η παρουσία του καρκίνου σε έναν ασθενή.
 • τα λοιμώδη νοσήματα που συνοδεύονται από πυρετό.

Σημαντικό! Αγνοώντας σχετικές αντενδείξεις μπορεί να φαίνονται αρνητικές επιπλοκές που είναι δύσκολο να θεραπευτούν.

Για το λέιζερ θεραπεία των κιρσών δεν συνιστάται να χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια της περιόδου αναμονής για ένα μωρό και κατά τη διάρκεια της γαλουχίας. Ειδικός πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί με τον ασθενή που έχει διαγνωστεί με τις ακόλουθες διαταραχές: σοβαρή πνευμονική νόσο, η ελκώδης βλάβες του στομάχου, αύξηση του σακχάρου του αίματος, ο ασθενής έχει πέτρες στα νεφρά, παρατεταμένη αιμορραγία της μήτρας στις γυναίκες, αναιμία, αδένωμα προστάτη, που εμφανίζεται σε σοβαρή μορφή.

Τύποι επεξεργασίας λέιζερ

Αν ο ασθενής έχει κιρσών γίνεται με ένα ειδικό λέιζερ πήξης (ablation) της πληγείσες φλέβες. Η διαδικασία αυτή είναι εξαιρετικά δημοφιλής στις Ευρωπαϊκές χώρες. Η θεραπεία των κιρσών σας επιτρέπει να αρνείστε τη χειρουργική επέμβαση.

Κατά τη διενέργεια λέιζερ πήξης του κιρσώδεις φλέβες στο σώμα είναι μια μικροσκοπική τομή. Μέσα στην πάσχουσα φλέβα είναι φυτικές ίνες. Αυτό βοηθά να "κόλλα" το κατεστραμμένο φλέβα, η διάμετρος των οποίων δεν υπερβαίνει τα 10 mm. η Διαδικασία διενεργείται υπό τον έλεγχο των υπερήχων. Η πιθανότητα ιατρικού λάθους ελαχιστοποιείται.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η συμπεριφορά διαδερμική διόρθωση λέιζερ. Ιατρική χειραγώγηση επιτρέπει να εξαλείψει το φλεβικό δίκτυο, το οποίο παρουσιάζεται στο αρχικό στάδιο των κιρσών. Επιπλοκές της διαδερμική διόρθωση λέιζερ δεν υπάρχει άμεση επαφή με το δέρμα. Η διαδικασία βοηθά στην επίτευξη σταθερά αποτελέσματα. Η διάμετρος της πληγείσες φλέβα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 mm.

Πώς είναι η διαδικασία

Ειδικευμένο τεχνικό αναθέτει τον ασθενή που δεν έχει λέιζερ θεραπεία των κιρσών που επηρεάζονται, η αντίστοιχη εξέταση. Ειδικότερα, πριν από τη διαδικασία, ο ασθενής είναι συνιστάται να πάρετε το τεστ, που επιτρέπει να εντοπιστούν οι ακόλουθες παράμετροι: συγκέντρωση της γλυκόζης στο σώμα, το χρόνο πήξης του αίματος, παράγοντα rhesus του ασθενούς, ο δείκτης της προθρομβίνης.

Σημαντικό! Πριν από την εκτέλεση λέιζερ πήξης θα πρέπει να θέσει ο γιατρός ενημέρωσε σχετικά με την παρουσία της Αλλεργίας σε συγκεκριμένα φάρμακα. Αυτό θα βοηθήσει τον ειδικό να επιλέξετε ένα ασφαλές φάρμακο για την αναισθησία.

Πριν από τη διαδικασία, την έκταση των επιπτώσεων αντιμετωπίζεται με ένα ξυράφι, αφαιρώντας την περίσσεια μαλλιά. Στη συνέχεια ο ειδικός υπερήχων παράγει μια αντίστοιχη σήμανση στο σώμα του ασθενούς, τον καθορισμό περιοχών των αιμοφόρων αγγείων που πρέπει να αφαιρεθεί.

χειρουργική επέμβαση για κιρσούς

Μετά από να κάνει εκτεταμένη σήμανση διεξάγεται με τοπική αναισθησία. Ο τεχνικός, στη συνέχεια, κάνει μια μικρή οπή στο δέρμα. Σχηματίζεται στην μικροσκοπική τρύπα που εισάγεται στο οπτικό κυματοδηγό. Τοποθετείται στην περιοχή της πληγείσας αγγειακή βαλβίδα.

Στη συνέχεια, ο χώρος μπροστά από το προσβεβλημένο αγγείο είναι γεμάτο με μια λύση, που διαθέτει παράγει το anasthetic ιδιότητες. Προωθεί την εξάλειψη του πόνου και την προστασία των ιστών έναντι της θερμότητας. Μετά από αυτό, η οπτική ίνα που λαμβάνει την ενέργεια που είναι απαραίτητη για την πήξη του προσβεβλημένου αγγείου.

Η διάρκεια της επέμβασης κυμαίνεται από 30 έως 60 λεπτά. Μετά την εκτέλεση φωτοπηξία με laser για τη θεραπεία περιοχή του σώματος επιβληθεί ένα ειδικό επίδεσμο. 24 ώρες μετά τη διαδικασία συνιστάται να καταφύγουν σε σάρωσης.

Τις επιπτώσεις και τις πιθανές επιπλοκές της θεραπείας

Φωτοπηξία με Laser από την πληγείσα κιρσώδεις φλέβες μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές, όπως:

 • μια προσωρινή μείωση της ευαισθησίας των κάτω άκρων, που εμφανίζεται σε περίπου το 40% των ασθενών που υποβλήθηκαν σε λέιζερ πήξη;
 • το σχηματισμό των θρόμβων αίματος;
 • αιμορραγία;
 • η ανάπτυξη της επιπολής θρομβοφλεβίτιδα;
 • το σχηματισμό των αιματωμάτων των κάτω άκρων;
 • η εμφάνιση των σημείων χρωστικών ουσιών για το σώμα;
 • ο σχηματισμός του σφραγίδα στην ακτίνα λέιζερ;
 • έντονο πόνο, που εμφανίζεται σε περίπου 6% των ασθενών.

Σημαντικό! Αν η χρήση του λέιζερ σε περιπτώσεις σοβαρής κιρσώδεις φλέβες, έχει οδηγήσει στην εμφάνιση του πόνου επιτρέπεται να πάρω παυσίπονα.

Το κόστος της laser θεραπείας των κιρσών

Αφαίρεση των κιρσών με τη σύγχρονη λέιζερ — μια μάλλον δαπανηρή διαδικασία. Η τιμή του κυμαίνεται από 4 έως 6 χιλιάδες δολάρια. Η τιμή της διαδικασίας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: τη σοβαρότητα της νόσου, οι πολιτικές τιμολόγησης του νοσηλευτικού ιδρύματος, η ευκολία της θέσης της κλινικής, στην περιοχή όπου διαμένει ο ασθενής, τα προσόντα του γιατρού, η ποιότητα που χρησιμοποιείται στην διαδικασία του εξοπλισμού.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των μεθόδων

Πριν αποφασίσει σχετικά με μια διαδικασία που είναι γνωστή ως laser φωτοπηξία των προσβεβλημένων αγγείων στα πόδια, θα πρέπει να σταθμίζουν προσεκτικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτής της τεχνικής.

Τα κύρια πλεονεκτήματα της αφαίρεσης του άρρωστος φλεβών λέιζερ περιλαμβάνουν:

 • η διαδικασία εκτελείται σε κέντρα θεραπείας εξωτερικής παρακονής, δεν υπάρχει καμία ανάγκη για έναν ασθενή σε ένα νοσοκομείο;
 • όταν χρησιμοποιείτε το λέιζερ πήξης χρησιμοποιείται για τοπική αναισθησία;
 • η πιθανότητα πρήξιμο και μώλωπες μετά η διαδικασία είναι αρκετά χαμηλά;
 • η διαδικασία περιλαμβάνει μια γρήγορη αποτοξίνωση.

Η θεραπεία με λέιζερ δεν υπάρχουν αρνητικά σημεία:

 • ιατρική χειραγώγηση δεν είναι αρκετά αποτελεσματικό σε προχωρημένο στάδιο των κιρσών;
 • με μια σχετικά μεγάλη διάμετρο της πληγείσες φλέβα έχει να συνδυάσει τη θεραπεία με λέιζερ με την εκτέλεση χειρουργικών πράξεων που αφορούν την βαθιά τομή του δέρματος;
 • το κόστος της διαδικασίας είναι πολύ υψηλό.

Την περίοδο αποκατάστασης

Φωτοπηξία με Laser από την πληγείσα κιρσοί σπάνια οδηγεί σε ανεπιθύμητες επιπλοκές. Προκειμένου να μειωθεί η πιθανότητα υποτροπής της νόσου θα πρέπει να τηρούν τις ακόλουθες κατευθυντήριες γραμμές:

 1. Ο ασθενής συνιστάται να φορά ένα ένδυμα συμπίεσης. Ο βαθμός συμπίεσης θα πρέπει να συζητηθεί με το γιατρό σας.
 2. Για 14 ημέρες, ο ασθενής θα πρέπει να εγκαταλείψει το βαρύ φορτίο των κάτω άκρων. Φυσική δραστηριότητα αυξάνουν σταδιακά.
 3. Μην ξεχάστε για τη σωστή διατροφή. Μπορεί να βελτιώσει την δύναμη των φλεβών. Η διατροφή του ασθενούς πρέπει να είναι παρόντες θαλασσινά, συμβάλλουν στην απορρόφηση των αθηρωματικών πλακών. Κιρσώδεις φλέβες χρήσιμο και φύκια. Αυτό το προϊόν περιέχει ανόργανα συστατικά, τα οποία ενισχύουν τα αιμοφόρα αγγεία. Το πιάτο προσθέστε φυσικά καρυκεύματα (θυμάρι, κουρκούμη). Αυτά τα μπαχαρικά έχουν ευεργετική επίδραση στη σύνθεση του αίματος.
 4. Στο προληπτικό σκοπό αυτό, συνιστάται να επισκεφθείτε phlebologist κάθε 3-6 μήνες.
 5. Μετά τη θεραπεία των κιρσών με laser συνιστάται να σταματήσουν το Κάπνισμα, αλκοολούχα ποτά.
 6. Μετά τη διαδικασία, χρήσιμη βόλτα στον καθαρό αέρα. Η σωματική δραστηριότητα βοηθά να κορεστεί το αίμα με το οξυγόνο.
 7. Εάν είναι απαραίτητο, ο ασθενής θα πρέπει να λαμβάνουν φάρμακα που αυξάνουν την ελαστικότητα των φλεβικών τοιχωμάτων.
λέιζερ για την επεξεργασία φλεβών

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο ασθενής παραπονείται για δυσφορία κατά τη διάρκεια της πρώτες ημέρες μετά την έκθεση σε φλέβες με λέιζερ. Η εμφάνιση δυσάρεστες αισθήσεις, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο. Έτσι, η ταλαιπωρία δεν θα πρέπει να προκαλεί ανησυχία στον ασθενή.