Ιατρική γυμναστική σε κιρσώδεις φλέβες

Varicose φλέβες είναι μια κοινή ασθένεια που μειώνει σημαντικά την ποιότητα της ζωής. Για την πλήρη θεραπεία αυτό το υλικό ασθένεια είναι πολύ δύσκολο, αλλά για να διευκολύνουν τη ροή του, είναι για την εκτέλεση ειδικών ασκήσεων .

άσκηση με κιρσούς

Κιρσώδεις φλέβες ονομάζεται σταθερή επέκταση και την επιμήκυνση των φλεβών, που ακολουθείται από μια λέπτυνση των τοιχωμάτων τους και το σχηματισμό των λεγόμενων κόμβους. Ο λόγος για το φαινόμενο αυτό βρίσκεται σε σοβαρή παθολογία της φλέβας τοίχους και την ανεπάρκεια των βαλβίδων.

Η ασθένεια αυτή είναι αρκετά διαδεδομένη, και εμφανίζεται πιο συχνά στις γυναίκες. Οι κιρσοί συχνά αρχίζει σε ηλικία εργασίας – περίπου τριάντα-σαράντα χρόνια.

Ο κύριος παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη αυτής της νόσου είναι ένα ανενεργό τρόπο ζωής.

Η χρήση των θεραπευτικών ασκήσεων

Το όφελος της θεραπευτικής άσκησης για varicose φλέβες είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθεί. Ειδικές ασκήσεις σας επιτρέπει να:

 • για να βελτιώσει την φλεβική και λεμφική ροή.
 • βελτιώνει τη φυσική αντοχή
 • να ομαλοποιήσει την αρτηριακή εισροή;
 • για να βελτιώσει τον τόνο των φλεβών;
 • να βελτιώνουν την περιφερική κυκλοφορία.

Αν παραμεληθεί ιατρική γυμναστική σε κιρσώδεις φλέβες των ποδιών, αυτό θα προκαλέσει την στασιμότητα του αίματος στις πληγείσες σκάφη, επιπλέον, θα αυξήσει την πίεση.

Με τη σειρά του, αυτό θα οδηγήσει σε συσσώρευση νερού στην περιοχή των αστραγάλων, των ποδιών, τα χαμηλότερα μέρη των ποδιών, η οποία συχνά επιδεινώνει τον πόνο.

Χαρακτηριστικά φυσικής δραστηριότητας

Ειδικά άσκηση με κιρσώδεις φλέβες των ποδιών για να μετακινήσετε λίγο στην καθημερινή ζωή.

Η πιο απλή άσκηση είναι το περπάτημα.

Οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτή τη διαταραχή πρέπει να πάω κάθε μέρα. Επιπλέον, είναι δυνατόν να οδηγούν ένα ποδήλατο. Είναι χρήσιμο να κολυμπήσετε.

Δεν είναι όλοι γνωρίζουν ότι δεν είναι κάθε άσκηση είναι χρήσιμο στις κιρσώδεις φλέβες. Τι άθλημα με κιρσούς είναι χρήσιμο και τι είναι επιβλαβές;

Χειρουργική αφαίρεση των κιρσών είναι συχνά η μόνη λύση. Εμείς θα σας συμβουλεύσει τι είδους χειρουργική επέμβαση για να επιλέξετε μια συγκεκριμένη περίπτωση.

Υπάρχει μια ειδική ιατρική γυμναστική σε κιρσώδεις φλέβες των ποδιών. Για να εκτελέσετε αυτή την άσκηση πιο αποτελεσματική, θα πρέπει να ακολουθήσετε τους παρακάτω κανόνες:

 • οι άνθρωποι που έχουν μια καθιστική δουλειά, τουλάχιστον μια φορά την ώρα για να κάνουμε ένα πεντάλεπτο ζέσταμα;
 • είναι σημαντικό να παρακολουθεί τη στάση του σώματος, δεν συνιστάται να θέσει τα πόδια;
 • η φόρτιση θα πρέπει να δοθεί 15-30 λεπτά ανά ημέρα.
 • όλη την ημέρα θα πρέπει να κάνετε μερικές επαναλήψεις.

Μια σειρά από ασκήσεις

Οι ειδικοί συνιστούν να κάνετε ειδικές ασκήσεις για τους κιρσούς κάθε πρωί και βράδυ, δίνοντάς τους περίπου 15-30 λεπτά.

Έτσι, σε σημείο εξάντλησης για να φέρει τους αδύνατο, επειδή κάθε άτομο έχει το δικό του όριο της φυσικής δυνατότητες.

Είναι αρκετά συνεχής άσκηση για πέντε λεπτά, συνιστάται να πάρετε τα διαλείμματα. Αν ένα αίσθημα της κόπωσης, είναι καλύτερα να αναβληθεί το μάθημα.

Το κύριο συγκρότημα ασκήσεις για όλους τους τύπους της νόσου

Αυτές οι ασκήσεις θα ταιριάζει με τις κιρσώδεις φλέβες των κάτω και άνω άκρων, με τις κιρσώδεις φλέβες της μικρής πυέλου και άλλες ασθένειες:

 1. Ξαπλώστε ανάσκελα, λυγίστε το πόδι, τραβώντας το στήθος του. Στη συνέχεια, να ισιώσει, να το φτιάξω για λίγα δευτερόλεπτα και κάτω. Την ίδια άσκηση για το δεύτερο πόδι.
 2. Ξάπλωσε κάτω, τα πόδια λυγισμένα και να αρθεί προς τα πάνω. Για να ισιώσει τους, κρατήστε για ένα δευτερόλεπτο, και πάλι να λυγίσει και να επιστρέψει στην αρχική του θέση.
 3. Ξάπλωσε κάτω, σηκώστε τα πόδια και τα πόδια για να παράγει περιστροφική κίνηση, αυτό πρέπει να γίνει μέσα και έξω. Στη συνέχεια, μπορείτε να λυγίσει και να ισιώσει τα δάχτυλα και τα πόδια.
 4. Για να καθίσει σε μια καρέκλα, τακούνια για να ξεκουραστούν στο πάτωμα. Κινεί τα δάχτυλα των ποδιών σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Κάνω 15-20 φορές.
 5. Ξαπλώστε στην κοιλιά, τα χέρια στους μηρούς. Γίνεται σηκώστε το κάθε πόδι όσο πιο ψηλά γίνεται. Στο υψηλότερο σημείο για μερικά δευτερόλεπτα για να χαλαρώσετε, και στη συνέχεια να επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος. Να κάνεις 8-10 επαναλήψεις.
 6. Άσκηση "καταπιεί". Σηκωθείτε ίσια, τα χέρια κάτω κατά μήκος του σώματος. Εισπνεύστε, τα χέρια για να σηκώσει και, στη συνέχεια, να σταθεί στις μύτες των ποδιών. Στην εκπνοή, κάντε μια στάση του ένα χελιδόνι. Εκτελέστε την άσκηση 15-20 φορές.
 7. Να κυλήσει από τη φτέρνα μέχρι τα δάχτυλα, τη μετατόπιση του βάρους του σώματος. Κάνω 15-20 επαναλήψεις.
 8. Μέσα σε 15 λεπτά να κάνει τη βόλτα στα τακούνια τους, κάλτσες, υψηλός ανυψωτικός γοφούς.

Ασκήσεις για τα πόδια

η θεραπεία των κιρσών

Γυμναστική με κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων περιλαμβάνει τις ακόλουθες ασκήσεις :

 1. Εκφόρτωση των φλεβών των κάτω άκρων. Θα πρέπει να ξαπλώστε, κλείστε τα μάτια σας και να χαλαρώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο, είναι απαραίτητο να αναπνέετε βαθιά και ομοιόμορφα. Κάτω από το πόδι σας θα πρέπει να βάλετε μερικά μαξιλάρια – αυτό θα τους επιτρέψει να άρει στο 15-20 βαθμούς.
 2. Ξάπλωσε κάτω, λυγίστε τα πόδια σας, τα πόδια τοποθετήσετε στο πάτωμα. Βάλτε τα χέρια σας στους γοφούς σας. Σταδιακά εισπνεύστε, σηκώστε το κεφάλι σας και το σώμα σας. Τα χέρια θα πρέπει να σύρετε προς τα γόνατα. Κάνοντας μια αργή εκπνοή, επιστρέψτε στην αρχική θέση.
 3. Ξαπλώστε με τα χέρια τοποθετούνται κατά μήκος του σώματος, τα πόδια σηκωμένα 15-20 βαθμούς και το σφιγκτήρα μεταξύ τους ένα μικρό μαξιλάρι. Σιγά-σιγά εισπνέετε, λυγίστε τη μέση και οι γλουτοί θα πρέπει να τραβήξει από το πάτωμα. Εκπνέοντας αργά,επιστρέψτε στην αρχική θέση.
 4. Ξάπλωσε κάτω, τα χέρια τοποθετούνται κατά μήκος του κορμού. Πόδια σε κάμψη και σταδιακά να εκπνέετε, τραβήξτε το στομάχι. Για την εισπνέουν φουσκώνουν την κοιλιά.
 5. Βάλτε τα πόδια σας μαζί, τα χέρια κατά μήκος του σώματος. Πάρτε μια βαθιά ανάσα, και σιγά-σιγά να αυξηθεί στις μύτες των ποδιών, εκπνεύστε και επιστρέψτε στην αρχική θέση.

Τακτικά την εκτέλεση ειδικών ασκήσεων για τα κάτω άκρα θα μειώσει τα συμπτώματα της φλεβικής ανεπάρκειας, για να σταματήσει την ασθένεια και να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης επικίνδυνων επιπλοκών.

Μια σειρά από ασκήσεις για τα άνω άκρα

Για να μειώσει την εμφάνιση των κιρσών των άνω άκρων, θα πρέπει να εκτελέσει απλές ασκήσεις:

 1. Ξαπλώστε στην πλάτη σας, κάτω από το λαιμό και βάλτε ένα μαξιλάρι. Σηκώστε τα χέρια και τα πόδια κάθετα προς το σώμα, τα πόδια του για να τραβήξει. Αναπνεύστε ομοιόμορφα και σε βάθος. Μετά από αυτό δονείται τα χέρια και τα πόδια για 3 λεπτά.
 2. Τα χέρια σταυρό στο πίσω μέρος. Περιστρέψτε αργά το σώμα και για τις δύο πλευρές. Για να το κάνετε 20 επαναλήψεις.
 3. Τα χέρια τεντωμένα προς τα εμπρός, σφιγμένες γροθιές. Να ξεσφίγγω παλάμες, ευρεία διάδοση του δάχτυλα. Για να το κάνετε 20 επαναλήψεις.
 4. Πίεσε τον αριστερό καρπό με το δεξί. Σηκώστε το αριστερό χέρι όσο το δυνατόν ψηλότερα, ενώ η δεξιά πρέπει να αντισταθεί. Επαναλάβετε 20 φορές. Στη συνέχεια, σηκώστε τα χέρια σας, κλειδώστε τους σε αυτή τη θέση για 20 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε την άσκηση για το δεύτερο χέρι.
 5. Σηκώστε τα χέρια πάνω από το κεφάλι, να τη συμπίεση και αποσυμπίεση γροθιές. Για να το κάνετε 80 επαναλήψεις. Να τα παρατήσω και να κάνω το ίδιο.

Το συγκρότημα των ασκήσεων για τα όργανα της πυέλου

Αν κιρσώδεις φλέβες έχουν επηρεάσει τα όργανα της πυέλου, συνιστάται να εκτελέσετε τις ακόλουθες ασκήσεις:

 1. Η άσκηση "Ποδήλατο". Θα πρέπει να βρίσκονται στην πλάτη σας και τα πόδια σας να μιμηθούν το ποδήλατο. Η πλάτη και τα φιλέτα πρέπει να πιέζεται στο πάτωμα.
 2. Άσκηση "ψαλίδι". Ξαπλώστε στην πλάτη σας, τα χέρια τεντωμένα κατά μήκος του σώματος. Για να το κάνετε ειδικές κινήσεις σε κάθετη και οριζόντια θέση.
 3. Άσκηση "birch". Ξαπλώστε στην πλάτη σας, άπαχο πίσω μου πόδι για να σηκώσει ψηλά και κρατήστε πατημένο για να την κούραση. Αν το επιθυμείτε, μπορείτε να περιπλέξει λίγο αυτή την άσκηση: είναι δυνατό να προσθέσετε την κάμψη και την επέκταση στα γόνατα.
 4. Καταλήψεις. Σταθείτε ίσια, τα πόδια εξάπλωση ώμο πλάτος 30-40 cm σιγά-Σιγά να καθίσει, αυτό είναι να μην πέσει κάτω από το γόνατο. Για μια στιγμή θα πρέπει να μείνετε σε αυτή τη θέση, στη συνέχεια, σιγά-σιγά να επιστρέψετε. Κάντε 10-15 επαναλήψεις.
 5. Καθίστε στο πάτωμα με τα χέρια για να τοποθετήσετε το πίσω και τους ενάντια στο πάτωμα για να τεντώσει τα πόδια μου. Το δεξί πόδι λυγισμένο στο γόνατο, βάλτε το ένα πόδι κοντά στο αριστερό γόνατο. Για να αυξήσει και να μειώσει το αριστερό πόδι. Κάντε 10-15 επαναλήψεις.

Πρόσθετες ασκήσεις

Για τη θεραπεία των κιρσών όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη, όλη την ημέρα, μπορείτε να εκτελέσετε πρόσθετες ασκήσεις:

 1. Να σταθεί επάνω κατ ' ευθείαν, να βάλει το πόδι ευθεία. Αύξηση στα δάχτυλα και σιγά-σιγά κάτω από το νεροχύτη. Κάνω 20-30 επαναλήψεις. Κάλτσες φυλή χώρια, βάλε τακούνια και πάλι να κάνει 20-30 ανελκυστήρες. Την ίδια διαδικασία πρέπει να γίνει με το διαζύγιο φτέρνες και τα δάχτυλα των ποδιών.
 2. Θα πρέπει να περπατήσετε επί τόπου, χωρίς να λαμβάνει τις κάλτσες από το πάτωμα.
 3. Πόδια μαζί, τα χέρια κατά μήκος του κορμού. Κάνοντας αργή αναπνοή, τους ώμους πίσω. Με την εκπνοή θα πρέπει να χαλαρώσετε και να γείρετε το κεφάλι σας προς τα εμπρός.
 4. Αρχική θέση είναι η ίδια. Αναπνοή, να σηκώσουν τα χέρια και να σταθεί στις μύτες των ποδιών σας. Στη συνέχεια, στην εκπνοή επιστρέψει στην αρχική του θέση.
 5. Πολύ αποτελεσματικό είναι το σφίξιμο των γλουτών. Η άσκηση αυτή μπορεί να εκτελεστεί σε οποιαδήποτε θέση του σώματος.

Άσκηση για την πρόληψη των κιρσών

χρέωση για τα πόδια

Να εμποδίζουν την ανάπτυξη των κιρσών είναι επίσης αναγκαία για την εκτέλεση ειδικών ασκήσεων:

 1. Ξάπλωσε κάτω, τα χέρια τεντωμένα κατά μήκος του σώματος, βάλτε μια ευθεία πόδι σε μια καρέκλα. Εναλλακτικά, λυγίστε το αριστερό και το δεξί πόδι. Κάνω 5 επαναλήψεις για κάθε πόδι.
 2. Ξάπλωσε κάτω, τα χέρια τεντωμένα κατά μήκος του σώματος. Τα πόδια να σηκώσει και να αναπαράγονται σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Αυτό θα πρέπει να τραβήξει τις κάλτσες και να περιστρέψετε τις αρθρώσεις των ποδιών προς τα δεξιά και προς τα αριστερά. Κάνω 5-7 επαναλήψεις.
 3. Στην ίδια θέση, λυγίστε τα πόδια σας και να κάνετε περιστροφικές κινήσεις στις αρθρώσεις του γόνατος. Κάνει 5-8 φορές στη δεξιά και αριστερή πλευρά.
 4. Να στηρίζεται στον ώμο και τα πόδια, να αυξήσει, όπως στην άσκηση "birch". Για να διαλύσει τα πόδια των κομμάτων. Η θέση των ποδιών για να αλλάξετε βήματα. Για να το κάνετε 4-7 επαναλήψεις.
 5. Άλμα στα δάχτυλα 10-15 φορές, στάση επάνω στο πόδι του και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα να επαναλάβετε τα άλματα.

Sport

Φυσικά, κιρσώδεις φλέβες προτείνει ένα ορισμένο περιορισμό της σωματικής δραστηριότητας.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα αθλήματα, όταν οι κιρσώδεις φλέβες είναι απαγορευμένες. Για παράδειγμα, είναι πολύ χρήσιμο να κολυμπήσετε. ισχύουν για όλες τις ασκήσεις που μπορούν να γίνουν, ενώ καθιστή ή ξαπλωμένη.

Επιπλέον, είναι δυνατόν να κάνετε γιόγκα ή Πιλάτες.

Μασάζ

Τα οφέλη του μασάζ με κιρσούς είναι να τονώσει την κυκλοφορία του αίματος στις πληγείσες περιοχές .

Είναι επιθυμητό ότι η διαδικασία αυτή πραγματοποιήθηκε από έναν έμπειρο ειδικό.

Αν αποφασίσετε να το κάνετε μόνοι σας, θα πρέπει να θυμάστε ότι η επαφή θα πρέπει να είναι όσο ελαφρύ και λεπτό. Μην αγγίζετε τις φλέβες, που προεξέχουν περισσότερο από τους άλλους – το μόνο που μπορεί να κάνει το πρόβλημα χειρότερο.

Διατροφή

Διατροφή για varicose φλέβες είναι η σωστή διατροφή.

Η διατροφή πρέπει να είναι παρόντες προϊόντα, που επηρεάζει θετικά την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων. Σίγουρα πρέπει να τρώτε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C.

Επιπλέον, η δίαιτα πρέπει να είναι τα θαλασσινά, δεδομένου ότι εμποδίζει το τέντωμα στα τοιχώματα των αγγείων.

Δεν είναι λιγότερο χρήσιμες φυτικές ίνες, οι οποίες εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία των εντέρων, το οποίο είναι πολύ σημαντικό σε κιρσώδεις φλέβες.

Αντενδείξεις για τη φυσική θεραπεία

Σε αυτήν την ασθένεια σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερφορτώσει τα πόδια.

Δεν συνιστάται να συμμετάσχουν σε επαγγελματικά αθλήματα που απαιτούν στατικές ασκήσεις ή μεγάλα ηλεκτρικά φορτία.

Είναι κατηγορηματικά αδύνατο να αυξήσει τη σοβαρότητα.

Κιρσώδεις έγκυρη μόνο το φως ασκήσεις που δεν προκαλούν αδικαιολόγητο άγχος.

Varicose φλέβες είναι μια μάλλον δυσάρεστη ασθένεια, η οποία εμφανίζεται αρκετά συχνά. Να μειώσει τα συμπτώματα, συνιστάται να κάνετε ειδικές ασκήσεις. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι συνεδρίες ήταν ήπια και τακτική.

Θεραπευτικές ασκήσεις για τις κιρσώδεις φλέβες — σωστή τεχνική, η επιλογή του συγκροτήματος, ανάλογα με την πολυπλοκότητα και την έκταση της νόσου. Πώς να μην βλάψουν τον εαυτό σας, αλλά να επωφεληθούν

Άσκηση με κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων – γυμναστική στο σπίτι

Κιρσώδεις φλέβες – μια σοβαρή ασθένεια των αιμοφόρων αγγείων που μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε μέρος του σώματος ή οργάνων. Ένα από τα κύρια αίτια της νόσου είναι χαμηλή φυσική δραστηριότητα.

Αυτός είναι ο λόγος για τη σωματική άσκηση με κιρσώδεις φλέβες των ποδιών – μια απαραίτητη διαδικασία, η οποία βοηθά για τη θεραπεία της νόσου. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι ασκήσεις για τους κιρσούς είναι αποτελεσματικά και ασφαλή όσο το δυνατόν.

Το έργο φορτία

Κατά τη στιγμή της αγγειακές παθήσεις, δεν επηρεάζει μόνο τους ηλικιωμένους, αλλά και τους νέους. Με τον τρόπο αυτό, είναι δυνατόν να διατεθούν οι παράγοντες προδιάθεσης για τη νόσο αυτή.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, το λίπος τους ανθρώπους, που οδηγεί μια καθιστική ζωή, υποφέρουν από κιρσούς πόδια πιο συχνά.

Αυτός είναι ο λόγος για ασκήσεις για την πρόληψη των κιρσών έχουν μεγάλη σημασία στην παρουσία προδιαθεσικούς παράγοντες (διαβήτης, ορμονικές ανεπάρκεια).

Ακόμη και αν η ασθένεια έχει αρχίσει, εξακολουθεί να είναι αρκετά δυνατό για να πάρει μια σειρά από ασκήσεις για τις κιρσώδεις φλέβες, η οποία θα μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης σοβαρών επιπλοκών. Ειδικότερα ασκήσεις για τους κιρσούς είναι αναγκαία για:

ασκήσεις κιρσώδεις φλέβες
 • βελτιώνει τον τόνο των αιμοφόρων αγγείων;
 • εξομάλυνση της ροής του αίματος;
 • για να ενεργοποιήσετε τις μεταβολικές διεργασίες;
 • εξασφαλίζεται η ομαλή παροχή αίματος στους ιστούς των κάτω άκρων;
 • να εμποδίζουν την ανάπτυξη των θρόμβωση, θρομβοφλεβίτιδα, τροφικές έλκη.

Ξεχωριστά επίσης υπάρχουν ασκήσεις για την απώλεια βάρους με τις κιρσώδεις φλέβες. Στα πρώτα στάδια της νόσου από τον ίδιο, ίσως ακόμη και να τους διαγράψουμε εντελώς, αν μπορείτε να επιλέξετε το σωστό σύστημα για τις φλέβες των κάτω άκρων.