Αν η θεραπεία των κιρσών στα πόδια;

Οι κιρσοί είναι μια αρκετά κοινή ασθένεια, ειδικά μεταξύ των γυναικών, η οποία διαταράσσεται φλέβες των κάτω άκρων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υποφέρουν από φλεβικών βαλβίδων είναι ένα είδος αμορτισέρ που ρυθμίζουν την αντίστροφη ροή του αίματος από τα πόδια. Κανονικά, οι βαλβίδες να ανοίγουν και κλείνουν ανάλογα με τη ροή του αίματος.

Με κιρσούς είναι σχεδόν ποτέ από κοντά, το οποίο αναπτύσσει τη στασιμότητα του αίματος στις φλέβες των κάτω άκρων. Φυσικά, ένας μεγάλος αριθμός των συσσωρευμένων αίμα στις φλέβες οδηγεί σε ένα τέντωμα τους τοίχους, την απώλεια σφριγηλότητας, και μερικές φορές ακόμα και να προκαλέσει ζημιά. Κατά συνέπεια, η εξέλιξη της διαδικασίας στο δέρμα παρουσιάζονται χαρακτηριστικές εκδηλώσεις.

κιρσώδεις φλέβες στα πόδια

Στην αρχή απλά αράχνη φλέβες, φλέβες, τότε υπάρχουν ακμές από το τεντωμένο φλέβες μπλε και μωβ χρώμα, πόδια γίνει μεγάλο, να αρχίσει να ξεφλουδίζει το δέρμα, αισθάνεται πόνο στα κάτω άκρα. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό για την ανίχνευση της νόσου σε πρώιμο στάδιο και χρόνο για να αρχίσει την επεξεργασία.

Οι λόγοι για την ανάπτυξη της νόσου

Οι κιρσώδεις φλέβες μπορούν να αναπτυχθούν κάτω από την επιρροή από πολλούς εξωτερικούς παράγοντες. Φυσικά, όλα εξαρτώνται από τον τρόπο ζωής του ατόμου. Ωστόσο, υπάρχουν μια σειρά από προδιαθεσικοί παράγοντες κινδύνου που αυξάνουν την πιθανότητα των κιρσών.

Οι παράγοντες αυτοί περιλαμβάνουν τη γενετική προδιάθεση, την ορμονική ισορροπία, ασθένειες του νευρικού συστήματος, η καθιστική ζωή, το σωματικό στρες, επίπεδη πόδια, φορώντας παπούτσια με ψηλά τακούνια.

Γενετική προδιάθεση – δυστυχώς, έλατο στενούς συγγενείς υποφέρει από αυτή την ασθένεια, είναι πιθανό ότι θα περάσει, γι αυτό συχνά οφείλεται σε μια κληρονομική αδυναμία του συνδετικού ιστού, ή το ελάττωμα φλεβικών βαλβίδων. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να θυμάστε σχετικά με την πρόληψη των κιρσών.

Ορμονική ανισορροπία – οι συνεχείς διακυμάνσεις στα επίπεδα των ορμονών που είναι εγγενείς στις περισσότερες γυναίκες, και, ως εκ τούτου, στατιστικά, είναι πιο επιρρεπείς σε κιρσώδεις φλέβες. Τέτοιες διακυμάνσεις παρατηρούνται και κατά την διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της εμμηνόπαυσης. Επίσης, επηρεάζει τα ορμονικά φάρμακα (π. χ. αντισυλληπτικά). Γυναικείων ορμονών μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ελαστικότητα στα τοιχώματα των αγγείων.

Ασθένειες του νευρικού συστήματος συχνές άγχος, κατάθλιψη – είναι γνωστό ότι το νευρικό σύστημα είναι υπεύθυνο για τη ρύθμιση της φλεβικό τόνο. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε παθολογία που συνδέονται με αυτό, μπορεί να επηρεάσει την κατάσταση των φλεβών;

Φλεγμονώδεις διεργασίες στη λεκάνη είναι περισσότερο ανησυχούν για το γυναικείο φύλο. Μπορούν να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα των ορμονών.

Καθιστική ζωή – επειδή από καιρό κάθεται στον υπολογιστή, για παράδειγμα, το πόδι φλέβες συσφίγγονται εκροή του αίματος από τους διαταράσσεται. Λόγω της στασιμότητας του αίματος στο αγγειακό τοίχωμα τεντώσει και να γίνει πιο λεπτό. Στις μέρες μας, ακόμη και "υπολογιστή." πολύ συχνά άρχισε να συναντηθούμε.

Σωματική καταπόνηση – υπερβολική σωματική δραστηριότητα, επίσης, δεν επηρεάζει τίποτα καλό για τα αιμοφόρα αγγεία. Άρση βαρών, σταθερό περπάτημα, να αυξήσει το φορτίο στα πόδια και, κατά συνέπεια, στις φλέβες.

Επίπεδη πόδια – ένα ή τον άλλο τρόπο, είναι μια παραμόρφωση του ποδιού, και επίσης έχει μια ορισμένη επίδραση στα αγγεία των κάτω άκρων.

Το Σύνταγμα του λίπους τους ανθρώπους, και ειδικά με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στο μέλλον, είναι πολύ ευαίσθητα στις κιρσώδεις φλέβες.

Φορώντας ψηλά τακούνια – και πάλι, είναι επικίνδυνο για τις γυναίκες, όπως όταν περπατάτε σε ένα υψηλό και δεν είναι ιδιαίτερα άνετα τακούνια, το φορτίο των κάτω άκρων εξαιρετικά αυξημένη.

Κλινικές εκδηλώσεις των κιρσών

Τα συμπτώματα εμφανίζονται σταδιακά, αλλά σταθερά, την πρόοδο, ειδικά στην απουσία της κατάλληλης θεραπείας. Όλα αρχίζουν με την εμφάνιση των ποδιών των μικρών αγγείων μάτια και τα γρανάζια. Δεν προκαλούν ενόχληση, αλλά με αυτές τις μορφές είναι απαραίτητο να ζητήσει τη συμβουλή του γιατρού.

Περαιτέρω προβληματίζει πρήξιμο στα πόδια, τα οποία εμφανίζονται μετά από μια μεγάλη βόλτα και συχνά το βράδυ. Το πρωί είναι οι ίδιοι. Αυτό είναι το πρώτο σήμα ότι είναι μια λειτουργία της εν τω βάθει φλέβες που επιστρέφουν το αίμα προς την καρδιά είναι μειωμένη.

Με την πάροδο του χρόνου, οι ασθενείς αρχίζουν να διαμαρτύρονται για το πόδι κράμπες, μούδιασμα, ιδιαίτερα τη νύχτα και το πρωί. Αν αυτά τα στάδια η θεραπεία δεν αρχίσει και, στη συνέχεια, θα εμφανιστεί η φλεβική οζίδια στο δέρμα, οι φλέβες θα εμφανιστεί μπλε ή ακόμα πιο κοντά στο κόκκινο, θα είναι επώδυνα στην ψηλάφηση. Το δέρμα στα κάτω άκρα θα αρχίσει να αλλάζει σταδιακά. Αυτό θα γίνει σταθερό στην αφή, ξηρό, να αρχίσει να ξεφλουδίζει και να σκουρύνει. Όταν το περπάτημα θα διαταράξει έντονο πόνο στους μυς.

η θεραπεία των κιρσών στα πόδια

Και σε μέρη της εμφάνισης φλεβικής κόμβοι θα ένιωθε φαγούρα. Ενδέχεται επίσης να αντιμετωπίσετε ακούσιες συσπάσεις των μυών μόσχων το βράδυ.

Διάγνωση και επιπλοκές των κιρσών

Για τη διάγνωση της νόσου είναι απαραίτητη όσο το δυνατόν νωρίτερα. Αλλά όλα εξαρτώνται από το πότε ο ασθενής πάει στο νοσοκομείο.

Όταν η διάγνωση βασίζεται σε καταγγελίες, τα συμπτώματα στα πόδια τον τρόπο ζωής του ασθενή, τις συνήθειές του, τον τύπο σώματος, παρουσία των κιρσών έχουν οι γονείς, αδελφοί, αδελφές.

Για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση, να ορίσει πρόσθετες ενόργανες μεθόδους εξέτασης.

Τέτοιες μέθοδοι είναι:

 1. Υπερηχητική φλέβα χαρτογράφηση (υπερηχογράφημα) – επίσης γνωστό ως Doppler υπερηχογράφημα των φλεβών κάτω άκρων. Επιτρέπει να αξιολογήσει τη δομή των φλεβών, την απόδοση, την ταχύτητα και την κατεύθυνση της ροής του αίματος, παρουσία των θρομβωτικών σχηματισμών, διαστολή των αγγείων, την παρουσία όγκων.
 2. Αντίθεση φλεβογραφία κάτω, ή phlebography – παράγεται εγχέοντας σε σκάφη ενός παράγοντα αντίθεσης. Η κατανομή δείχνει τη βατότητα των φλεβών, την κατάσταση των τοίχων, η παρουσία του χώρου που καταλαμβάνει βλάβες στο αγγειακό μονάδες λούμεν.

Το υπερηχογράφημα θεωρείται προτιμότερη, δεδομένου ότι είναι μια μη επεμβατική μέθοδος της έρευνας.

Ελλείψει επαρκούς θεραπείας των κιρσών μπορεί να οδηγήσει σε πολλές επιπλοκές.

Αυτές περιλαμβάνουν:

 • θρομβοφλεβίτιδα – φλεγμονή των διαστολή και παραμόρφωση των φλεβών;
 • η αιμορραγία οφείλεται σε ρήξη των αγγειακών τοιχωμάτων *
 • οι ρεολογικές ιδιότητες του αίματος, η οποία οδηγεί στο σχηματισμό των θρόμβων αίματος, αυτό με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε πνευμονική εμβολή, έμφραγμα του μυοκαρδίου και εγκεφαλικό επεισόδιο;
 • υπερβολική χρώση του δέρματος.

Πληγές μπορούν να εμφανιστούν από την παραμικρή πληγή ή το δέρμα ζημίας λόγω της συνεχώς διαταράσσεται η ροή του αίματος. Ως αποτέλεσμα, τα έλκη είναι πολύ καιρό για να επουλωθούν, πονάει σαν την κόλαση και δυσάρεστη μυρωδιά.

Αυτό επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών και μπορεί να κάνει ακόμη και τους ανάπηρους.

Οι κύριες μέθοδοι θεραπείας των κιρσών

Δυστυχώς, varicosity είναι μια χρόνια νόσος, και υπάρχουν μέθοδοι για να τον θεραπεύσει εντελώς. Ωστόσο, το φάρμακο έχει τα μέσα για να τουλάχιστον να αποτρέψει την εξέλιξη της νόσου.

Η θεραπεία εξαρτάται από το στάδιο των κιρσών. Αν είναι απλά τα αρχικά συμπτώματα, τότε μπορείτε να το κάνετε χωρίς τη χειρουργική επέμβαση, αυτό είναι μόνο συντηρητικές μεθόδους.

Τα φάρμακα αυτά περιλαμβάνουν τα εργαλεία που αυξάνουν τον τόνο των φλεβών, αντιπηκτικά φάρμακα για την πρόληψη θρόμβων στο αίμα, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (παυσίπονα), καθώς και διάφορες κρέμες, αλοιφές, τζελ για το δέρμα των ποδιών.

διατροφή για τις κιρσώδεις φλέβες

Μέθοδοι συμπίεσης – που περιλαμβάνουν τη χρήση της κάλτσες συμπίεσης, εφαρμογή επιδέσμους από ελαστικούς επιδέσμους για να διατηρήσει τον τόνο.

Πνευματικός μασάζ είναι ένα ειδικό μασάζ που πραγματοποιείται με χρήση πεπιεσμένου αέρα massager. Αυτό είναι πολύ αποτελεσματική, καθώς βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, τη διατροφή των ιστών, αυξάνει την αγγειακή τόνος.

Η σκληροθεραπεία είναι μια ακραία μέθοδο. Πραγματοποιείται χωρίς διαδικασίες λειτουργίας. Για τη σκλήρυνση, που είναι, η μείωση του πλοίου, χορηγείται ενέσιμη χρήση μια ειδική ουσία που σταματά τη ροή του αίματος στο σκάφος, έτσι ώστε θα ατροφία με την πάροδο του χρόνου, δεν λειτουργεί και εξαφανίζεται. Ωστόσο, μπορεί να απαιτήσει αρκετές συνεδρίες σκληροθεραπείας για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ενδαγγειακή λέιζερ πήξης – αυτό είναι μια επεμβατική μέθοδος θεραπείας. Με τη βοήθεια του λέιζερ χειρουργοί πηγμένο τις πληγείσες φλέβα κάτω από τοπική αναισθησία.

Βδέλλες είναι λίγο απαρχαιωμένο, αλλά εξακολουθεί να είναι αποτελεσματικό. Αφορά λαϊκή ιατρική. Μετά την εφαρμογή του μια "βδέλλα" που διαπερνά το δέρμα και το πιπίλισμα εκκρίνουν στο αίμα μιας ουσίας. Αραιώνουν το αίμα και δεν αποτελεί ασθένεια.

Διατροφή – η διατροφή των ασθενών που πάσχουν από κιρσούς, θα πρέπει να είναι ένα μεγάλο αριθμό των λαχανικών και των φρούτων, σε οποιαδήποτε μορφή, τα θαλασσινά, τα όσπρια, ξηρούς καρπούς, άπαχο κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Μεταξύ των μη παραδοσιακών μεθόδων θεραπείας κατά προτίμηση να το βάμμα της Apple μηλίτη ξύδι, το σαπούνι και τις πατάτες και σόδα λουτρά, χρήση βάμμα του ginseng.

Ίδρυμα για την πρόληψη των κιρσών

Πολλοί αναρωτιούνται, είναι δυνατόν να θεραπεύσει τις κιρσώδεις φλέβες μόνιμα; Η απάντηση είναι όχι. Ωστόσο, μπορείτε να ακολουθήσετε ορισμένα προληπτικά μέτρα για να αποτρέψει την εμφάνιση της νόσου.

Ειδικότερα, είναι ένα δραστήριο τρόπο ζωής, την απώλεια βάρους, συνεχείς ασκήσεις των κάτω άκρων, η χρήση της συμπίεσης ρούχα.

Αν η ασθένεια έχει ήδη εμφανιστεί, είναι απαραίτητο να αποφεύγεται η χρήση των ορμονικών αντισυλληπτικών φαρμάκων (περιέχουν γυναικείες ορμόνες, η οποία μπορεί να επιδεινώσει την ασθένεια).

Επιπλέον, θα πρέπει να αποφύγετε:

 1. Η χρήση του παπούτσια με τακούνια, καθώς αυξάνει το φορτίο στα πόδια.
 2. Αύξηση μάζας σώματος και, ιδίως, την παχυσαρκία.
 3. Η παρουσία του διαιτητικού λίπους, πικάντικα, τηγανητά, καπνιστά και παστά.
 4. Άρση βαρών.
 5. Καιρό που βρίσκεται στο υδρομασάζ.
 6. Ατμόλουτρα και σάουνες.
 7. Η κατάχρηση αλκοόλ, το Κάπνισμα.
 8. Αυτοθεραπεία χωρίς διαβούλευση με ένα γιατρό.

Επιπλέον, εκείνοι που έχουν πολύ χρόνο για να είναι σε καθιστή ή όρθια θέση, θεωρούν ότι:

πρόληψη των κιρσών
 • κατά τη διάρκεια μια μακρά παραμονή στα πόδια του δεν βλάπτει να αυξηθεί σε κάλτσες και να πέσει πάνω σε τακούνια, να πηδούν από το ένα πόδι στο άλλο και δυναμικά ανακατέψτε με τα δάχτυλά σας για να διαλύσει το συσσωρευμένο αίμα;
 • κατά την παρατεταμένη εργασία στο γραφείο μπροστά από έναν υπολογιστή μπορείτε περιστασιακά να βάλεις τα πόδια σου πάνω στο τραπέζι, έτσι ώστε το αίμα θα ρέει μακριά από τα πόδια;
 • μπορείτε να αγοράσετε ένα ειδικό πόδι-στήριγμα στο οποίο θα είναι πολύ βολικό για να κάνετε οποιαδήποτε ασκήσεις;
 • είναι χρήσιμο να περιοδικά να αυξήσει και να μειώσει τα δάχτυλα, δίνει τον τόνο των μυών μόσχων και ενεργοποιεί τη ροή του αίματος στις φλέβες.

Κάθε ώρα θα πρέπει να σταθεί μερικά λεπτά για να περπατήσει γύρω και να κάνουμε μια μικρή ασκήσεις.