Κιρσοί: αίτια, συμπτώματα, θεραπεία

Οδήγησε στέκεται μερικές στάσεις με το μετρό ή στεκόταν στην ουρά της Τράπεζας, και μετά από αυτό τα πόδια μου γίνει σαν το σίδερο; Αυτό μπορεί να είναι το πρώτο σημάδι των κιρσών. Από το να απειλεί και πώς να την θεραπεύσουμε;

Τι είναι οι κιρσοί

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι αρτηρίες είναι αγγεία που το αίμα από την καρδιά προς τα εσωτερικά όργανα και το δέρμα, και τις φλέβες αντίθετα, επιστρέφει στην καρδιά. Αλλά μερικές φορές, για διάφορους λόγους, γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να κάνει, αρχίζει να λιμνάζει στις φλέβες, η οποία πρήζεται, να αρχίσουν να πονούν. Αυτό ονομάζεται κιρσώδεις φλέβες.

κιρσώδεις φλέβες

Γιατί συμβαίνει αυτό; Το αίμα στις φλέβες ανεβαίνει στο πλαίσιο της δράσης του εναπομένουσα πίεση του αίματος. Το ποσοστό της ροής του αίματος, ως εκ τούτου επηρεάζει το μυϊκό τόνο μειώνεται, οι μύες, καθώς συμπιέζει το αίμα προς τα πάνω. Backflow του αίματος είναι σε αντίθεση με τα φλεβικών βαλβίδων. Αλλά αν στις φλέβες είναι συνεχώς υπό πίεση (για παράδειγμα, εάν πάρα πολύ ζήλο με το βάρος της κατάρτισης ή μακροχρόνια) και, στη συνέχεια, σταδιακά επεκτείνει και να επιμηκύνουν το μυϊκά τοιχώματα των φλεβών σταδιακά ατροφία πεθαίνουν τα νεύρα που είναι υπεύθυνα για τον τόνο των φλεβών. Φλεβικές βαλβίδες τσαλακωμένο, παραμορφωμένα ουλές και παύει να επιτελεί τη λειτουργία του. Αυτές οι διαδικασίες είναι σταδιακά την κατάληψη ολόκληρου του φλεβικού κορμών και των παραποτάμων του και να προχωρήσουμε στο τριχοειδή αγγεία. Αυτό οδηγεί στο γεγονός ότι οι ιστοί και τα όργανα είναι καλά εξοπλισμένο με οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά, και τα πόδια να φαίνονται πρησμένα και σπαρταριστό "μοτίβα" μπλε χρώμα (και – Ω, τι φρίκη! αντίο, κοντές φούστες).

Αιτίες των κιρσών

Οι γιατροί πιστεύουν ότι ο κύριος λόγος για τις κιρσώδεις φλέβες (αγγεία που φέρνουν το αίμα προς την καρδιά) – η κληρονομικότητα. Δηλαδή, ο κίνδυνος των κιρσών αυξάνεται, αν υπέφερε από μια μητέρα ή η γιαγιά. Κληρονομική αδυναμία του φλεβικού τοιχώματος, το οποίο με την πάροδο του χρόνου, οι φλέβες τεντώσει και να επιβραδύνει τη ροή του αίματος για τον. Ο κύριος κίνδυνος των κιρσών είναι ότι η συμφόρηση στις φλέβες μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό των θρόμβων αίματος. Και θρομβοφλεβίτιδα – αυτό είναι μια σοβαρή ασθένεια που μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες επιπλοκές. Αλλά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να είναι εντελώς κουφός για το ίδιο του το σώμα.

Ποιος είναι σε κίνδυνο;

• Είναι δίκαια θεωρείται ότι κιρσώδεις φλέβες – μια "ασθένεια των πωλητών και κομμωτές", δηλαδή, οι άνθρωποι που ξοδεύουν πολύ χρόνο στα πόδια τους. Αλλά αυτή η λίστα με τα επαγγέλματα που μπορούν να συνεχίσουν να περιλαμβάνει χειρουργούς, σερβιτόροι, merchandisers (αυτοί είναι οι άνθρωποι που καθορίζονται αγαθών στα ράφια των σούπερ μάρκετ) και όλοι στο τέλος της ημέρας τόλμη να πει: "ποτέ δεν κάθισε σήμερα!".
• Η παρατεταμένη συνεδρίαση χωρίς κίνηση μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως έναυσμα για τις κιρσώδεις φλέβες, προκαλώντας συμφόρηση στην πύελο. Και, όπως κάθεται σε ένα μέρος, όχι μόνο για τους οδηγούς φορτηγών, αλλά λιγότερο ή περισσότερο, όλους τους εργαζόμενους σε γραφεία, περιοδικά πρέπει να αναγκάσει τον εαυτό σας να σηκωθεί και να περπατήσει, τουλάχιστον, ενώ μιλάμε για ένα κινητό τηλέφωνο.
• Επίσης ο κίνδυνος για την αντιμετώπιση των κιρσών είναι παχύσαρκες γυναίκες (να επιβεβαιωθεί, χοντρές γυναίκες, είναι αυτοί που έχουν σοβαρά προβλήματα με το υπερβολικό βάρος, όχι εκείνους που το μόνο που χρειάζεται να χάσετε μερικά κιλά παραπάνω).
• έγκυες γυναίκες – λόγω του αυξημένου βάρους της μήτρας αρχίζει να συμπιέσει τις φλέβες της πυέλου, που προκαλεί στάση του αίματος.

Τα συμπτώματα των κιρσών

Συνήθως η αρχή των κιρσών είναι να προηγηθεί μια σειρά από συμπτώματα που είναι δύσκολο να χάσετε:
• αίσθημα βάρους στα πόδια, ειδικά στο τέλος της ημέρας;
• αίσθηση καύσου που μπορεί να προκύψει κατά μήκος των φλεβών;
• πρήξιμο των ποδιών που εμφανίζονται το βράδυ, αλλά το πρωί εξαφανίζονται;
• στην επιφάνεια του δέρματος των ποδιών εμφανίστηκε πρησμένο, διόγκωση, βασανιστική φλέβες (ακόμα και μία φλέβα).

Τέσσερις αυστηρό "ΌΧΙ" στις κιρσώδεις φλέβες

• ΜΗ φοράτε ψηλά τακούνια.
• ΜΗΝ κάθεστε, διασχίζοντας τα πόδια της.
• ΜΗΝ φοράτε κάλτσες με πολύ σφιχτό λάστιχο είναι πολύ στενά παπούτσια και το στενό τζιν.
• ΔΕΝ είχα άρει τίποτα βαρύτερο από 5 kg.

Μερικές γυναίκες στα πόδια, το στήθος ή ακόμα και στο πρόσωπο ευρυαγγείες (που ονομάζεται telangiectasia). Οι γιατροί θεωρούν μια μορφή ενδοδερμική κιρσώδεις φλέβες. Στις περισσότερες περιπτώσεις το πρόβλημα είναι καθαρά αισθητικό χαρακτήρα, αλλά αν πολλά αστέρια και βρίσκονται κυρίως στα πόδια σας, που λιμνάζει μέσα τους ένα αρκετά μεγάλο ποσό του αίματος και τα συνοδά συμπτώματα της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας (αίσθημα βάρους και πόνο στα πόδια). Σε αυτή την περίπτωση, το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί ήδη για ιατρικούς λόγους. Και συστάσεις σχετικά με το άθλημα είναι το ίδιο όπως και κιρσώδεις φλέβες.

Πάει στο γιατρό

Εάν παρατηρήσετε τα συμπτώματα των κιρσών, δεν είναι απαραίτητο να μειώσει κατάσταση στα φρένα. Δεν απορροφάται, αλλά μπορεί να υποβιβαστεί εύκολα, ειδικά αν έχεις κάνει αυτά τα είδη των φυσικών δραστηριοτήτων, οι οποίες, όταν οι κιρσοί, είναι αντενδείκνυται. Έτσι, πρώτα απ ' όλα, θα πρέπει να πάει στο γιατρό-phlebologist να διευκρινίσει πόσο σοβαρά (αυτό είναι συνήθως απαραίτητο να περάσει υπερήχου αγγειακή κρεβάτι). Ανάλογα με τα αποτελέσματα, ο γιατρός θα αποφασίσει τι πρέπει να κάνουμε – να περιμένουμε (αν τα συμπτώματα της νόσου είναι ελάχιστες) ή να αναθέσει φαρμακευτική αγωγή. Αν εκδηλώσεις της νόσου ακόμα, αλλά υπάρχει μόνο μια γενετική προδιάθεση, επισκεφθείτε phlebologist, δεν θα βλάψει. Ο γιατρός θα σας πει πώς να μην προκαλούν τη νόσο.

Fitness και κιρσώδεις φλέβες

η θεραπεία των κιρσών

Αν η υποψία της νόσου επιβεβαιώνεται, φροντίστε να συζητήσετε με το γιατρό αν θα συνεχίσει ένα πρόγραμμα γυμναστικής για το συνηθισμένο καθεστώς. Μην διστάσετε να ρωτήσετε το γιατρό πιο προσεκτικά σχετικά με το τι μπορεί και τι δεν μπορεί. Παραδείγματα έγκυρων ερωτήσεις: "Γιατρέ, ανησυχώ αν μου τώρα να τρέξει 5 χιλιόμετρα κάθε μέρα όπως κάνω συνήθως;" "Γιατρέ, έχω εισιτήρια για το χιονοδρομικό κέντρο αγοράσει μια βόλτα-αυτό τώρα;", κ. λπ. Αν σε αυτή την περίπτωση, το πρόγραμμα εκπαίδευσης θα καταρτίζονται χωριστά με εκπαιδευτή που καταλαβαίνει το πρόβλημα, γιατί ο κόσμος χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία δεν μπορεί να του λογαριασμού για όλους τους παράγοντες κινδύνου.

Όσοι έχουν ήδη συμπτώματα των κιρσών, όμως μικρή:
• δεν συνιστάται για φορτίο με το οποίο "φραγμένα" (υπερφορτωμένο) μύες των ποδιών – για παράδειγμα, σνόουμπορντ και σκι, βήμα αερόμπικ, τρέξιμο, άρση βαρών, κ. λπ.
• θα πρέπει να κάνετε ασκήσεις στο οποίο θα πρέπει να στέλεχος για να κρατάτε την αναπνοή σας.

Η εκδήλωση των κιρσών μόλις εγκαταλείψει το άθλημα, δεν μπορεί, επειδή η σωματική δραστηριότητα βελτιώνει τη ροή του αίματος. Σωστή εργάζονται έξω στο γυμναστήριο θα σας αναγκάσει να εργάζονται αυτές τις ομάδες μυών, που δρουν ως η "μυϊκή αντλία" και αναγκάστηκε να αδειάσει το φλεβική κρεβάτι. Καθολική συνταγή για την εκπαίδευση, αλλά σίγουρα χρήσιμο για τα πάντα που σχετίζονται με μπιλιάρδο – αερόμπικ στο νερό, γιόγκα, κολύμπι. Όργανα γυμναστικής, ιδανικό για stepper, Ποδήλατο εκπαιδευτής, εξοπλισμό καρδιαγγειακής άσκησης. Για την αγαπημένη του διαδρόμου θα πρέπει να πάμε ένα βήμα ή το φορτίο κλονισμού για τα πόδια με τίποτα.

Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί ακόμη και με ένα τέτοιο φαινομενικά ήρεμη δραστηριότητες όπως το Pilates και η γιόγκα, επειδή υπάρχουν, επίσης, δημιουργεί ένα μεγάλο φορτίο στα πόδια. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ασκήσεις για διατάσεις και χαλάρωση.

Συστάσεις fitness trainer

1. Κατά τη διάρκεια της προπόνηση, εναλλαγή έντασης και χαλάρωσης και receivie φορτίο – κάνετε τις ασκήσεις στην κορυφή, στη συνέχεια, στο κάτω μέρος.
2. Αποφύγετε τις κάθετες θέσεις εκκίνησης – καλύτερα να κάνετε τις ασκήσεις, καθιστή και ξαπλωμένη. Για παράδειγμα, αντί για καταλήψεις άσκηση για τα πόδια, ενώ βρίσκεται κάτω.
3. Συμμετέχουν σε ειδικές κάλτσες συμπίεσης (μπορείτε να τα αγοράσετε μόνο στα φαρμακεία και έχουν επιλεγεί μεμονωμένα, σύμφωνα με σύσταση του γιατρού).
4. Το καλύτερο είναι να κάνεις τις ασκήσεις χωρίς βάρη. Αν θέλετε να αυξήσετε το φορτίο, να κάνεις περισσότερες επαναλήψεις των ασκήσεων και να μην αυξήσει το βάρος του βλήματος. Και, φυσικά, μην ξεχάσετε για σωστή αναπνοή κατά τη διάρκεια της γυμναστικής.

Συμπέρασμα

Οπότε, αφήστε κιρσοί χωρίς επίβλεψη, ακόμη και αν οι εκδηλώσεις της είναι μικρή, δεν αξίζει τον κόπο. Να μην είναι τεμπέλης και να επισκεφθείτε phlebologist. Επειδή η σχέση μαζί του είναι πιο χρήσιμο από το χειρουργό, η οποία θα πρέπει να πάει, όταν το πρόβλημα θα είναι εντελώς ξεκίνησε. Σε Γενικές γραμμές, αν έχετε ανησυχίες σχετικά με τις κιρσώδεις φλέβες, απλά να προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε περισσότερο στην καθημερινή ζωή – πήγαινε μέσα από μία στάση από τη δουλειά στο σπίτι, με τα πόδια μέσα από το διάδρομο όταν μιλάμε στο κινητό – εκείνα που είναι χρήσιμα μικρά πράγματα που θα σας επιτρέψει τις φλέβες να εργαστούν πιο αποτελεσματικά.