Επίδραση του μασάζ για τη θεραπεία των κιρσών

Κιρσώδεις φλέβες – μια σοβαρή ασθένεια κατά την οποία τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων αρχίζουν να χάνουν την ελαστικότητά τους. Εξαιτίας αυτού, ο άνθρωπος τελικά αντιμέτωποι με έντονο πόνο, μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές, όπως η θρομβοφλεβίτιδα. Για την ταχεία αποκατάσταση της ροής του αίματος και το μεταβολισμό των κάτω άκρων, πολλοί γιατροί συνιστούμε στους ασθενείς τους το μασάζ με τις κιρσώδεις φλέβες. Μέσα από τέτοιες διαδικασίες θα είναι σε θέση να απαλλαγούμε από πρήξιμο, πόνο και μια σταθερή αίσθηση της κούρασης στα πόδια.

Δίνοντας μασάζ

κιρσώδεις φλέβες

Ένα ειδικό μασάζ με κιρσούς είναι αναπόσπαστο μέρος της θεραπείας της νόσου του κυκλοφορικού συστήματος. Με τακτικές θεραπείες θα είναι σε θέση να καθορίσει τη ροή του αίματος και το μεταβολισμό σε ιστούς, βελτιώνει τον μυϊκό τόνο, και να αποκαταστήσει τη λειτουργία των βαλβίδων. Η επιλογή της κάθε μέθοδος μασάζ εξαρτάται από την έκταση της βλάβης και ο εντοπισμός του.

Ξεκινήστε το μασάζ με κιρσώδεις φλέβες, πρέπει να φωτός δόνησης κινήσεις, οι οποίες θα πρέπει να αυξηθεί σταδιακά. Προσπαθήστε να κάνετε αέρα συμπίεσης εφέ πιο έντονο και πιο δύσκολο να κρατήσει ο οργανισμός προσαρμόζεται στην φορτία. Κανονική έκθεση βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και του πόνου. Όλες αυτές οι δραστηριότητες βοηθούν να καθοριστεί το κυκλοφορικό, το νευρικό και το λεμφικό σύστημα.

Δόνηση κίνηση εξαιρετικά θετικό αντίκτυπο για την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων. Κάτω από την επίδραση των διακυμάνσεων στα αιμοφόρα αγγεία αρχίζουν να επεκτείνει, επίσης aktiviziruyutsya κρυμμένα δίκτυα, τα οποία επίσης ξεκινά να πάει με τη ροή. Αυτό βοηθά να αυξήσει τη ροή του αίματος σε περιοχές του ιστού που αυξάνει τον κορεσμό οξυγόνου. Έτσι η επίδραση του μασάζ για κιρσούς έχει εξαιρετικά θετική, γι ' αυτό συνιστάται να ολοκληρώσει όλες τις δραστηριότητες ώρα ξεκούραση στο κρεβάτι.

Χαρακτηριστικά

Κιρσοί ασθένεια είναι μια πολύ ύπουλη ασθένεια. Αυτό θέτει σοβαρούς περιορισμούς σχετικά με τη ζωή ενός ατόμου. Είναι σημαντικό ότι το μασάζ πραγματοποιείται αποκλειστικά από ιατρό ειδικό. Αυτό θα βοηθήσει να αποτρέψει την ανάπτυξη της τυχόν σοβαρές επιπλοκές. Επίσης, ένας έμπειρος ειδικός θα αξιολογήσει το βαθμό της βλάβης και τον εντοπισμό των κατεστραμμένων αρτηρίες του αίματος. Σε Γενικές γραμμές, στα αρχικά στάδια του μασάζ κιρσώδεις φλέβες θα βοηθήσει να σταματήσει την εξέλιξη της νόσου, και τη βελτίωση της υγείας. Αν η ασθένεια είναι σε προχωρημένο στάδιο, τότε η έννοια του εν λόγω διορθωτικών μέτρων από το μηδέν.

Ξεκινήστε το μασάζ με κιρσούς είναι απαραίτητο με το φως εγκεφαλικά επεισόδια, ελαφριά τριβή των μυών. Προσπαθήστε να μην αγγίζετε το δέρμα περιοχές που επηρεάζονται φλέβες. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο ασθενής θα πρέπει να χαλαρώσετε, να βρίσκονται στην πλάτη σας. Τα πόδια πρέπει να είναι λυγισμένα τα γόνατα σε γωνία 45 μοιρών. Κινήσεις μασάζ αρχίζει με ένα ελαφρύ μασάζ από τις περιοχές των γλουτών και των μηρών, σταδιακά κινείται προς τα κάτω πόδι και το πόδι.

Τελικά, όταν ο ασθενής παίρνει χρησιμοποιείται για τον πόνο, μυρμήγκιασμα αρχίζει να επηρεάζει το υποδόριο λίπος. Στη συνέχεια, τα αποτελέσματα γίνονται πιο έντονα, γεγονός που επιταχύνει την κυκλοφορία του αίματος. Λάβετε υπόψη ότι οι περιοχές των κατεστραμμένων φλέβες είναι αυστηρά απαγορευμένο για να κάνεις το κόψιμο κινήσεις. Αυτό θα αυξήσει σημαντικά την πίεση στους ιστούς, προκαλώντας απόφραξη μπορεί να έχουν συμβεί.

Για να μειώσει την πίεση στα αιμοφόρα αγγεία, αυξάνει το μεταβολισμό και τη ροή του φλεβικού αίματος θα βοηθήσει μια ποικιλία από μασάζ και άσκηση. Αυτή η θεραπεία επηρεάζει θετικά το σύνολο του οργανισμού.

Τακτικά να προσπαθήσει να αυξήσει τα γόνατα, να καθίσει οκλαδόν, για να περιστρέψετε. Προσπαθούν να περνούν περισσότερο χρόνο στον αέρα, κάθε μέρα, πολύ περπάτημα. Σημαντικά καλύτερη για να βοηθήσει διάφορες φυσιοθεραπείας: παλμικά ρεύματα ή από τον υπέρηχο.

Το μασάζ δόνησης

Μασάζ δόνησης είναι μία από τις πιο κοινές θεραπείες που προβλέπονται για τις κιρσώδεις φλέβες. Κρατήστε μπορεί να γίνεται μόνο από ειδικευμένο γιατρό. Είναι απαραίτητο να εκτιμηθεί η κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων, το επίπεδο της βλάβης και την έκταση της εξάπλωσης των παθογόνων διαδικασιών. Ωστόσο, θα εκτιμήσετε το πόσο αποτελεσματικό μπορεί να είναι το μασάζ. Το δέρμα, το οποίο δείχνει αυτές τις διεσταλμένες φλέβες, υφίσταται καμία επίδραση.

Ο αλγόριθμος εκτελεί ένα δονητικό μασάζ είναι πολύ απλή. Ειδικός χρειάζεται μια ειδική συσκευή, και στη συνέχεια καθορίζει κάποια δύναμη. Τότε αυτός εφαρμόζεται στην προβληματική περιοχή και στη συνέχεια τις επεξεργάζεται. Όπως ο εθισμός, η τιμή της πίεσης αυξάνεται σταδιακά. Χάρη σε αυτό το μασάζ θα είναι σε θέση να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος, μειώνει το πρήξιμο και η ενδυνάμωση των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων. Να έχετε κατά νου ότι το μασάζ δόνησης θα ωφελήσει μόνο αν μπορείτε να το περάσετε ως προφύλαξη ή τη θεραπεία των πρώιμων σταδίων της νόσου.

Να κοιλάνει μασάζ

μασάζ με κιρσούς

Ένα θετικό αποτέλεσμα είναι, επίσης, που προκαλείται από τη συνεχή σύσπαση των μυών, αυξάνοντας έτσι την ελαστικότητα ιστού. Μην πανικοβάλλεστε όταν βλέπεις μώλωπες στην επιφάνεια του σώματος είναι εντελώς φυσιολογικό. Σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν από την έναρξη αυτή τη θεραπεία.

Μέχρι σήμερα, υπάρχουν δύο τρόποι να κοιλάνει μασάζ: το σπίτι και το υλικό. Στην πρώτη περίπτωση, το δέρμα εφαρμόζεται μια μικρή ποσότητα κρέμας και στη συνέχεια να ορίσετε μια θερμαίνεται τράπεζες. Η δεύτερη μέθοδος πραγματοποιείται σε ειδικά κέντρα με τη βοήθεια των συσκευών. Ειδική συσκευή επηρεάζει το δέρμα, επιταχύνει την κυκλοφορία του αίματος, εξαλείφει την στασιμότητα. Μέση διάρκεια της διαδικασίας είναι 10-15 λεπτά. Απαγορεύεται να βάλεις τράπεζες στην εσωτερική επιφάνεια των μηρών και στο γόνατο βόθρου. Εάν είναι απαραίτητο, εφαρμόζεται στο δέρμα cellulite κρέμας για να σπάσει λιπώδη ιστό.

Μέλι μασάζ

Μέλι μασάζ είναι μία από τις πιο αμφιλεγόμενες μεθόδους θεραπείας των κιρσών. Οι απόψεις των εμπειρογνωμόνων σχετικά με αυτήν τη μέθοδο θεραπείας ποικίλλουν. Μερικοί γιατροί πιστεύουν ότι με τη βοήθεια του μελιού, μασάζ βελτιώνει την παροχή αίματος, το μεταβολισμό σε ιστούς και νευρικές απολήξεις. Να έχετε κατά νου ότι η μεταχείριση αυτή είναι επιτρεπτή μόνο στα αρχικά στάδια της νόσου. Απαγορεύεται αυστηρά να κάνετε μασάζ με το μέλι σε προχωρημένα στάδια.

Η ουσία μέλι μασάζ έγκειται στην εφαρμογή φυσικού μελιού στο δέρμα. Μετά από αυτό το ειδικό μασάζ κινήσεις των κάτω άκρων, μέσω κάθε μυ. Στις επιφάνειες όπου δεν κατεστραμμένες φλέβες, κάνοντας ένα ελαφρύ Πατ. Αυτό επιταχύνει τη ροή του αίματος, αποτρέπει την στασιμότητα. Ωστόσο, αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν δεν υπάρχουν πληγές και εκζέματα στην επιφάνεια του δέρματος.

Υποβρύχια μασάζ

Υποβρύχια μασάζ είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για την πρόληψη και τη θεραπεία των κιρσών στα αρχικά στάδια. Για αυτό θα πρέπει να πάμε σε ειδικά κέντρα ή να αγοράσετε ένα μασάζ. Μια ειδική συσκευή που απελευθερώνει ένα ισχυρό ρεύμα του νερού που επηρεάζει το δέρμα. Αυτό σας βοηθά να καθορίσει το μεταβολισμό, και να βελτιώσει τη ροή του αίματος. Λάβετε υπόψη ότι πριν από τη διενέργεια των εν λόγω δραστηριοτήτων, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Αυτο-μασάζ

Αυτο-μασάζ στα κάτω άκρα με κιρσούς μπορεί να γίνει αποκλειστικά και μόνο στα αρχικά στάδια της νόσου. Αν θέλετε να το μεταφέρετε σε λειτουργία, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές.

Για να ξεκινήσετε το μασάζ που απαιτούνται κάθεται στον καναπέ, στο τετράγωνο του, ενώ το ένα πόδι. Το δεύτερο σκέλος θα πρέπει να είναι λυγισμένο στο γόνατο. Pat το δέρμα από το γόνατο και κάτω 4-5 φορές, τότε πάμε στο άλλο άκρο. Προσεκτικά το έργο τους μηρούς, θα πρέπει να ελέγξετε προσεκτικά το δέρμα. Το κάνουμε αυτό μέχρι να μέχρι να νιώσετε μια ευχάριστη ζεστασιά. Όλες οι κινήσεις εναλλάξ σε διαφορετικά άκρα.

Πάρε μια καρέκλα, με σταθερή πλάτη, κάτσε και βγάλε τα παπούτσια σου. Αρχίσουν να τρέμουν τα πόδια, κάνει κυματοειδής κινήσεις. Σε αυτή την περίπτωση, προσπαθήστε να διαλυθεί και να μειώσει τα γόνατα σε διαφορετικές κατευθύνσεις – στην ακραία σημεία παραμένουν για 20 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, ισιώστε τα πόδια σας και να τα τοποθετήσετε σε μια άλλη καρέκλα, που το ύψος του θα είναι παρόμοιο με αυτό πάνω στο οποίο κάθεστε. Κάνουμε κυκλικές κινήσεις σταματά για 20 δευτερόλεπτα το καθένα. Επίσης οδηγός προσεκτικά μασάζ της κνήμης. Έτσι, μπορείτε να πάρετε μια σημαντική ώθηση της ενέργειας.

Με τη βοήθεια της αυτο-μασάζ θα είστε σε θέση να ομαλοποιήσει την κυκλοφορία του αίματος και τη ροή της λέμφου. Αυτό έχει μια θετική επίδραση στη λειτουργία του συνόλου του οργανισμού.

Προσπαθήστε να επισκέπτεστε τακτικά τον γιατρό, προκειμένου να αποτρέψει την ανάπτυξη της τυχόν επιπλοκές ή παρενέργειες. Για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος των αρνητικών επιπτώσεων, σας συνιστούμε θερμά να τηρούν τις ακόλουθες κατευθυντήριες γραμμές:

μασάζ
 1. Πριν τις διαδικασίες, πλύνετε καλά τα χέρια σας με αντιβακτηριακό σαπούνι;
 2. Βάλτε τα πόδια σε οριζόντια θέση στο κρεβάτι ή τον καναπέ;
 3. Μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι αργά, ξεκινήστε από τα πόδια μέχρι τους γοφούς – ροές οι λεμφαδένες;
 4. Μην κάνετε οποιαδήποτε χειραγώγηση στις πληγείσες αιμοφόρα αγγεία;
 5. Στο τέλος του μασάζ, σηκώστε τα πόδια και διαφάνεια σε αυτή τη θέση για λίγα λεπτά. Αυτό θα βελτιώσει τη ροή του φλεβικού αίματος;
 6. Φοράνε ένα ένδυμα συμπίεσης, η οποία θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Πώς να βελτιώσει το αποτέλεσμα

Για να απαλλαγείτε από δυσάρεστες σημάδια των κιρσών με το μασάζ είναι αρκετά απλή. Είναι πολύ σημαντικό να τηρούν ορισμένους κανόνες.

Αυτές περιλαμβάνουν:

 • Η τακτική και έγκαιρη εξετάσεις από γιατρό;
 • Πλήρης λειτουργία ημέρας.
 • Φορώντας εξαιρετικά άνετα παπούτσια κατασκευασμένα από φυσικά υφάσματα.
 • Άσκηση θεραπεία;
 • Η θεραπεία με φάρμακα που βελτιώνουν τα αιμοφόρα αγγεία;
 • Χρήση ειδικών αλοιφών που ανακουφίζουν τον πόνο;
 • Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή.