Χειρουργική επέμβαση στα πόδια για τις κιρσώδεις φλέβες

Παρά την πρόοδο της ιατρικής, η χειρουργική θεραπεία είναι ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείτε από τους κιρσούς. Θεραπευτικές μέθοδοι είναι αποτελεσματικές μόνο στην αρχή της νόσου, αλλά είναι μόνο ένα υποστηρικτικό χαρακτήρα. Σήμερα ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επέμβαση εκτελείται για περιπατητικό και δεν απαιτεί μια μεγάλη ανάκαμψη. Ακόμη και το παραδοσιακό phlebectomy εκτελείται χρησιμοποιώντας τη βελτιωμένη μέθοδο.

Κιρσώδεις φλέβες χρειάζομαι επέμβαση;

κιρσώδεις φλέβες στα πόδια

Κιρσώδεις φλέβες συνοδεύεται από επώδυνα συμπτώματα και ψυχολογική δυσφορία που προκαλείται από ελαττώματα αισθητικού. Και υποφέρουν από την πρώτη θέση τις γυναίκες. Τα φάρμακα δεν θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της τεντωμένο φλεγμονή φλέβες τις χαμένες λειτουργίες, ειδικά στον 3ο και 4ο στάδια της νόσου. Ο μόνος τρόπος για να αποκατασταθεί η κανονική πόδι κυκλοφορία είναι μια λειτουργία για τις κιρσώδεις φλέβες. Αν δεν αφαιρέσετε τις πληγείσες φλέβα, δεν αποφεύγουν τις επιπλοκές της φλεβικής θρόμβωσης και διαταραχές.

Ενδείξεις για την αφαίρεση φλεβών

Την ανάγκη για χειρουργική επέμβαση για κιρσούς στα πόδια, είναι να προσδιοριστούν ποσοτικώς, ξεχωριστά. Η επιλογή της τεχνικής εξαρτάται από την έκταση της βλάβης, την ηλικία του ασθενούς, η παρουσία του συνδυασμού. Τα θέματα και το βάρος του ασθενούς. Αν οποιαδήποτε συμπτώματα, χειρουργική επέμβαση:

 • στην παθολογική διαδικασία εμπλέκονται πολλά σκάφη, έχουν επεκταθεί σε μεγάλο βαθμό και τη μορφή φλεβική κόμβων *
 • τα πόδια πρήζονται και να πονάνε, κράμπες;
 • διαταράσσεται συσκευής βαλβίδα και η αντίστροφη ροή του φλεβικού αίματος;
 • έναρξη τροφικά αλλαγές — το δέρμα γίνεται μωβ-μπλε χρώμα, να γίνει ξηρό και εμφανίζονται μη επούλωση των ελκών.

Ο γιατρός μπορεί να αποφασίσει για χειρουργική επέμβαση, εάν οι κιρσώδεις φλέβες περίπλοκη από διάφορες αγγειακές παθήσεις ή άλλες υποκείμενες ιατρικές παθήσεις π. χ., οξεία θρομβοφλεβίτιδα.

Αντενδείξεις για χειρουργική επέμβαση

Ακόμη και χαμηλά τραυματική χειρουργική επέμβαση καθιστά απολύτως ασφαλή. Πριν κάνετε μια απόφαση, η αγγειακή χειρουργός εξετάζει το ιστορικό του ασθενούς για αντενδείξεις. Η χειρουργική θεραπεία είναι απαράδεκτο για τις ακόλουθες παθήσεις:

 • σοβαρές παραβιάσεις της καρδιακής δραστηριότητας.
 • υπέρταση;
 • κακοήθη νεοπλάσματα;
 • σακχαρώδη διαβήτη;
 • αθηροσκλήρωση;
 • πληγές;
 • δερματίτιδα και το έκζεμα;
 • θρόμβωση των φλεβών των κάτω άκρων;
 • λοιμώδη νοσήματα.

Αντένδειξη για χειρουργική επέμβαση είναι η εγκυμοσύνη και την περίοδο του θηλασμού, το υψηλό βαθμό της παχυσαρκίας, ηλικίας άνω των 75 ετών. Μπορείτε δεν μπορεί να λειτουργήσει για τον ασθενή bedridden ή με περιορισμένη κινητικότητα.

Παρεμβάσεις

Στην τρέχουσα κλινική πρακτική χειρουργική θεραπεία των κιρσών πραγματοποιείται με διάφορους τρόπους. Το καθήκον του γιατρού είναι να αποκλείσει τη ροή του αίματος των προσβεβλημένων αγγείων από την απομάκρυνσή τους, χρησιμοποιώντας ειδικό υλικό μικροχειρουργικής. Σύγχρονη χειρουργική επέμβαση για κιρσούς είναι ελάχιστη παρέμβαση με ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα.

Η σκληροθεραπεία

Η σκληροθεραπεία αφορά στις μη χειρουργικές μεθόδους θεραπείας των κιρσών. Αν αυτό γίνεται στα πρώτα στάδια της νόσου, το αποτέλεσμα θα είναι μια πλήρης θεραπεία. Στα μεταγενέστερα στάδια, είναι σε συνδυασμό με άλλα είδη χειρουργικών επεμβάσεων.

Ως χωριστή τεχνική σκληροθεραπεία χρησιμοποιείται σε ένα μικρό διακλαδισμένης σκάφη επιφανείας. Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής στις μεγάλες φλέβες αφαιρεθεί ένα μικρό κλαδί απομακρυσμένη φλέβα στο τελικό στάδιο. Τύποι σκληροθεραπεία:

 1. Echo σκληροθεραπεία έχει χρησιμοποιηθεί ως καλλυντικό διαδικασία. Σκοπός του είναι να εκφράσει την εξάλειψη αράχνη και μικρές φλέβες. Η τεχνική συνίσταται στην εισαγωγή σε μια φλέβα μια ειδική σύνθεση, η οποία καταστρέφει την και κολλήστε τοίχο. Η εισαγωγή του sclerosant γίνεται με υπερηχογράφημα ελέγχου. Η θεραπεία αποτελείται από διάφορες διαδικασίες, το ορατό αποτέλεσμα εμφανίζεται μέσα σε 2 μήνες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της βαθιά και κύρια φλέβες.
 2. Μικρο σκληροθεραπεία χρησιμοποιείται σε μικρές αγγειακές αστερίσκους.
 3. Αφρός μικροϋπολογιστών σκληροθεραπεία είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος, όπου η sclerosant χρησιμοποιήστε ένα μίγμα των φαρμακευτικών ουσιών και αέρα.
 4. Το παραδοσιακό σκλήρυνση των φλεβών πάνω από μεγάλες περιοχές με τη βοήθεια ενός καθετήρα.
αιτίες των κιρσών

Αυτή η διαδικασία αφήνει ίχνη στο δέρμα, το οποίο είναι το προφανές πλεονέκτημα. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την πιθανότητα υποτροπής της νόσου, επειδή τον αυλό της φλέβας δεν μπορεί να κλείσει πλήρως.

Φωτοπηξία με Laser

Λέιζερ πήξη των αιμοφόρων αγγείων — άλλη μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος για την αντιμετώπιση των κιρσών. Το πλεονέκτημα συνίσταται στην δυνατότητα λειτουργίας ακόμη και με την παρουσία των τροφικών ελκών. Υπάρχουν δύο μέθοδοι με laser φωτοπηξία, η διαδερμική και η Διαδερμική. αποβάλλει τις φλέβες αραχνών. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται μόνο για τα σκάφη που δεν υπερβαίνει τα 3 mm σε διάμετρο. Η ακτίνα λέιζερ, αποφεύγοντας το δέρμα, το οποίο θερμαίνει το τριχοειδές 70°C. μεγαλώνουν μαζί, η ροή του αίματος παύει. Ένας περιορισμός για τη διεξαγωγή των ενδαγγειακή λέιζερ πήξης είναι η διάμετρος της φλέβας — θα πρέπει να είναι όχι περισσότερο από 1 cm, η Διαδικασία έχει ως εξής:

 1. Ο γιατρός εκτελεί σάρωση διπλής όψης από τον ασθενή φλέβες και προκαλεί ένα δείκτη για το σχήμα στο δέρμα.
 2. Η εισαγωγή των οπτικών ινών είναι εξουδετερωθεί.
 3. Ενίεται σε φλέβα ινών, όπου η ακτίνα λέιζερ που επηρεάζει το αίμα και το τοίχωμα των αγγείων. Το αίμα εβαπορέ, και τις πρωτεΐνες στο εσωτερικό κέλυφος του σκάφους είναι βελτιωμένη από το να κολλήσει. Το υπόλοιπο ενδοθηλιακά κύτταρα στη συνέχεια να αποτελέσει το συνδετικό ιστό στην θέση "σφραγισμένο" στους καρπούς.

Η όλη επέμβαση διαρκεί περισσότερο από 45 λεπτά. Σαν ηχώ από σκληροθεραπεία γίνεται με υπερηχογράφημα ελέγχου. Την περίοδο της αποκατάστασης (μέχρι την πλήρη εξαφάνιση των ιχνών και των αιμοφόρων αγγείων) πήρε ένα μήνα και ένα μισό. Τις πέντε πρώτες ημέρες θα πρέπει να φορούν ένα ένδυμα συμπίεσης και ακολουθήστε όλες τις συστάσεις του γιατρού.

Εφαρμογή των electrocoagulation

Χρησιμοποιώντας ενδαγγειακή εφαρμογή των electrocoagulation επιτυγχάνει το ίδιο αποτέλεσμα όπως όταν εκτίθενται σε λέιζερ. Για την πήξη του αίματος και την εξάλειψη του σκάφους που χρησιμοποιούνται ηλεκτρόδια συνδέονται με μια γεννήτρια ρεύματος υψηλής συχνότητας. Η τεχνική που υπάρχει από τα μέσα του περασμένου αιώνα, θεωρείται άνευ αντικειμένου και χρησιμοποιείται σπάνια στη σύγχρονη κλινική πρακτική.

Κρυοχειρουργική

Αφαίρεση των κιρσών με τη χρήση χαμηλής θερμοκρασίας είναι σχεδόν δεν ασκείται στη χώρα μας. Για κρυοχειρουργική απαιτεί ακριβό εξοπλισμό και υψηλής ειδίκευσης. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να εγγυηθούμε την πλήρη ασφάλεια λειτουργίας. Η αρχή λειτουργίας είναι παρόμοια με λέιζερ πήξης, το πλοίο διαγράφεται από το κυκλοφορικό σύστημα μέσα από την εξάλειψη.

Ενδοσκοπική διαδικασία

Μερικές φορές είναι αδύνατο να περιορίσει την αφαίρεση μόνο της κύριας σαφηνούς φλέβες, να εξαλείψει μια φλεβική ανακούφιση. Αυτό απαιτεί να σταματήσει η ροή του αίματος μέσα στις φλέβες που συνδέουν την επιφανειακή σκάφη στο βαθύ. Μια τέτοια λειτουργία για varicose φλέβες είναι απαραίτητο όταν επίμονη τροφικά αλλαγές. Η διαδικασία είναι μια ενδοσκοπική επέμβαση που απαιτεί μόνο μια μικρή τομή στο άνω μέρος της Κνήμης. Η τομή του σκάφους γίνεται με ψαλίδι υπερήχων. Σήμερα ενδοσκοπική επέμβαση είναι επίσης δημοφιλή, όπως εφαρμογή των electrocoagulation. Σταδιακά αντικαθιστά την τρέχουσα μη-επεμβατικές τεχνικές.

Το στριπτίζ

Στριπτίζ — φειδωλοί λειτουργίας για τις κιρσώδεις φλέβες. Η απομάκρυνση των νοσούντων φλεβών είναι εντελώς ή απλά την πληγείσα περιοχή γίνεται μέσα από μικρές τομές χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία — ένα ειδικό καθετήρα. Οι τομές γίνονται ελαφρώς κάτω από τη βουβωνική χώρα και πάνω από το γόνατο ή και πάνω από τον αστράγαλο και στον ιγνυακό βόθρο. Βιέννη τομή και από τις δύο άκρες και με το σιτάρι, και η πληγείσα περιοχή είναι διαλέξει. Η επέμβαση γίνεται υπό τοπική αναισθησία και διαρκεί περίπου μία και μισή ώρες. Επιτρέπει σε σας για να αφαιρέσετε τα άρρωστα σκάφος, ανεξάρτητα από το μήκος και τη διάμετρο. Στη σύγχρονη γραφεία phlebology χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό είδος λειτουργίας — τραβώντας έξω τις φλέβες μέσα από τις οπές.

Καυτηρίαση με ραδιοσυχνότητες των φλεβών

Η μέθοδος της καυτηρίαση με ραδιοσυχνότητες οι γιατροί δανεικό στην καρδιοθωρακική χειρουργική πράξη. Αυτή η εξάλειψη του σκάφους στο πλαίσιο της δράσης του το ρεύμα υψηλής συχνότητας που δημιουργεί μια θερμοκρασία μέχρι 120°C. Έτσι ώστε να μην βλάψει τον περιβάλλοντα ιστό γύρω από το σκάφος με ειδικό αναισθητικό φάρμακο που σχηματίζεται ένα "κρεβάτι". Ένα παλμό δίνει τη δυνατότητα να χειριστεί 7 cm από την φλέβα. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με αυτόματο έλεγχο θερμοκρασίας του σκάφους και να ρυθμίσετε τη ροή της ενέργειας.

Λειτουργίας κατά τρέξιμο της κιρσώδεις φλέβες

χειρουργική επέμβαση για κιρσούς

Η χειρουργική επέμβαση περιλαμβάνει την απολίνωση των φλεβών της Κνήμης. Αυτό πραγματοποιείται με μια μικρή λεπτή τομή με χρήση ενδοσκοπικού εξοπλισμού. Ενδείξεις για χειρουργική επέμβαση σε αργότερα στάδια των κιρσών:

 • εκτεταμένες ζημιές φλέβες;
 • βαλβιδική ανεπάρκεια;
 • η συμμετοχή της παθολογικής διαδικασίας της διατρυπώντας φλέβες.

Λειτουργία του Muller, ή μίνι-phlebectomy, χρησιμοποιείται σε θρόμβωση και σοβαρή φλεβίτιδα. Μέσα από μικρές τομές ανακτήθηκε την προβληματική φλέβα. Οι τομές ράβονται με ένα "όχι", και έβγαλαν μαζί μια ταινία-ενίσχυση, έτσι ώστε μετά την επέμβαση, το δέρμα δεν παραμένουν ίχνη. Χειρουργική επέμβαση Μίλερ, που θεωρείται ένας από τους καλύτερους τρόπους για την χειρουργική θεραπεία των κιρσών, καθώς μετά δεν έχει σχεδόν καμία υποτροπή της νόσου.

Σε συνδυασμό phlebectomy

Μία από τις πιο αποτελεσματικές και δημοφιλείς χειρουργική αφαίρεση των κιρσών στα πόδια — σε συνδυασμό phlebectomy. Τα στάδια που βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια της νόσου χρησιμοποιούνται ως ανεξάρτητες μεθόδους θεραπείας:

 • ένα άλλο είναι η απολίνωση της μεγάλης και μικρής σαφηνούς φλέβες τους συμβολή σε μια βαθιά φλέβα;
 • Γδύσιμο, όταν καταργείτε το επηρεαζόμενο μέρος της φλεβικής πορτ-μπαγκάζ.
 • η διασταύρωση (ligation) ανίκανοι διάτρηση φλέβες για τον τερματισμό της οριζόντιας φλεβική επαναφορά;
 • μίνι-phlebectomy — αφαίρεση των κόμβων και των κιρσών μέσα από μικρές οπές.

Προετοιμασία για τη χειρουργική επέμβαση

Πριν από τη λειτουργία βεβαιωθείτε ότι η έρευνα που διεξάγεται. Ο στόχος της διάγνωσης είναι να καθορίσει τη Γενική κατάσταση του ασθενούς. Για αυτό γίνεται σε ένα εργαστήριο. Για να διαπιστωθεί ο βαθμός διαστολής και τον εντοπισμό της περιοχής που πρέπει να αφαιρεθούν, βοηθά Doppler υπερηχογράφημα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, έχει εκχωρηθεί σε έναν υπολογιστή ή μαγνητική τομογραφία.

Ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές επεμβάσεις πραγματοποιούνται χωρίς ειδική εκπαίδευση. Εάν σχεδιάζετε μια συνδυασμένη λειτουργία, πριν ο ασθενής συνιστάται να φάτε ένα ελαφρύ γεύμα (όχι αργότερα από τις 6 μ. μ.) και να κάνει κλύσμα καθαρισμού. Επιλογή της κάλτσες συμπίεσης γίνεται εκ των προτέρων. Χειρουργική επέμβαση για κιρσούς των κάτω άκρων που διεξάγονται σε ένα κενό στομάχι με ένα προκαταρκτικό υπερηχογραφική μελέτη των φλεβών να αφαιρεθεί.

Ως χειρουργική επέμβαση κιρσών

Χειρουργική επέμβαση για να απαλλαγούμε των κιρσών στα πόδια είναι υποτίθεται για να εξαλείψει παλινδρόμηση (προς τα πίσω παλινδρόμηση του φλεβικού αίματος). Με την εφαρμογή σύγχρονων τεχνικών, ακόμη και σε συνδυασμό phlebectomy σήμερα διεξάγονται στο νοσοκομείο μια μέρα, δηλαδή, ο ασθενής πήρε εξιτήριο την επόμενη ημέρα μετά την επέμβαση. Σε αυτή την περίπτωση, η Γενική αναισθησία δεν είναι απαραίτητη. Αν και υπάρχει εκτεταμένη επέμβαση, ο ασθενής έχει δοθεί Γενική αναισθησία ή να κάνει νωτιαία αναισθησία (αναισθησία μόνο το κάτω μέρος του σώματος). Παραμονής στο νοσοκομείο είναι 1-2 εβδομάδες.

Στην πρώτη φάση της ροής του αίματος εμφανίζεται σαφηνούς φλέβας με απολίνωση ή διάβαση στη διασταύρωση με την βαθιά φλέβα. Ανάλογα με τον εντοπισμό της από την πληγείσα περιοχή, η τομή στη βουβωνική χώρα ή στον ιγνυακό βόθρο.

Μετά τη διέλευση του σαφηνούς φλέβας πρέπει να αφαιρεθεί. Συνήθως περιορίζεται στη μηριαία περιοχή (σύντομο Στριπτίζ), διότι τις περισσότερες φορές αυτοί που υποφέρουν. Αφαίρεση καθετήρα θεωρείται ο πιο αξιόπιστος τρόπος. Για να το κάνετε αυτό, στην περιοχή του αστραγάλου ή το άνω μέρος της Κνήμης γίνεται μια άλλη περικοπή. Τον έλεγχο με το εργαλείο κοπής για το τέλος περνά μέσα από τις τρύπες στον ουρανό μέσα από το δεύτερο. Το τέλος της φλέβας είναι συνδεδεμένη με το εργαλείο, και εξάγονται στο εξωτερικό. Μια πιο ήπια τεχνική του PIN Στριπτίζ. Το τέλος του ασθενή φλέβες είναι συνδεδεμένη με τα νήματα των τοιχωμάτων των αγγείων, και ο χειρουργός τραβά έξω, στρίβοντας μέσα.

Το επόμενο στάδιο της λειτουργίας είναι η απολίνωση της διατρυπώντας φλέβες. Αν είναι μικρό, να έχουν πρόσβαση, από την περιτονία των μυών δεν κόβεται. Αυτό αποτρέπει τυχόν εμφανή ελαττώματα αισθητικού. Αν η βλάβη είναι πολλαπλές, ο γιατρός πρέπει να κόβουμε τους μυς, η οποία δίνει ένα πιο σταθερό αποτέλεσμα. Η χρήση των ενδοσκοπικών διαδικασιών σας επιτρέπει να κάνετε χειρουργική επέμβαση είναι λιγότερο τραυματική, αλλά δεν είναι όλες οι κλινικές, καθώς απαιτεί πολύπλοκο και ακριβό εξοπλισμό.

πρόληψη των κιρσών

Ολοκληρώνει μια συνδυασμένη λειτουργία των mini-phlebectomy, επιτρέπει την αφαίρεση του ορατού αιμοφόρα αγγεία του στελέχους. Ακολουθώντας τα σημάδια στο δέρμα, ο χειρουργός μέσα από μικρές τρύπες, αφαιρεί μικρές φλέβες. Η λειτουργία τελειώνει με ραφές και ελαστικό επίδεσμο.