Πώς να τη θεραπεία των κιρσών στα πόδια

Το άρθρο μιλάει για τις φλέβες στα πόδια σας και να συζητήσουμε για τη θεραπεία των κιρσών στο σπίτι. Θα μάθετε τι λαϊκές θεραπείες μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις κιρσώδεις φλέβες κάνει μασάζ, και σε ορισμένες περιπτώσεις να μην το κάνω χωρίς χειρουργική επέμβαση. Χρησιμοποιώντας τις συμβουλές μας θα είναι σε θέση να συμπιέζει και βάμματα για να ανακουφίσει το πρήξιμο και τον πόνο με κιρσούς στα πόδια. Επιπλέον, θα βρείτε μια λίστα με αλοιφές αποτελεσματικό κατά των κιρσών.

Κιρσώδεις φλέβες ποδιών, φλέβες στα πόδια

κιρσώδεις φλέβες των ποδιών

Κιρσοί ή κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων — μια κατάσταση κατά την οποία λέπτυνση των τοιχωμάτων των επιφανειακών αιμοφόρων αγγείων, αυξάνοντας την κάθαρση, που δένεται με επέκταση σχηματίζονται. Εξωτερικά, η νόσος μπορεί να ανιχνευθεί, αν οι φλέβες στα πόδια. Οι κιρσώδεις φλέβες είναι, επίσης, στις γυναίκες και στους άνδρες, ωστόσο οι γυναίκες επηρεάζονται από την παθολογία σε μεγαλύτερο βαθμό.

Αίτια, συμπτώματα

Όταν οι φυσικές κινήσεις των μυών σύμβαση και να ωθήσει το αίμα προς τα πάνω. Φλεβικές βαλβίδες που εμποδίζουν το αίμα να ρέει προς τα κάτω. Αυτή η σωστή κυκλοφορία, και αυτό είναι δυνατό μόνο υπό κανονικές φλεβικό τόνο.

Εάν ο ήχος του φλεβικού τοιχώματος μειώνεται, και οι βαλβίδες δεν εκτελούν τη λειτουργία τους, το αίμα δεν κινείται μόνο προς τα πάνω αλλά και προς τα κάτω. Αυτό αυξάνει την πίεση στα αιμοφόρα αγγεία, προκαλεί την διόγκωση και την επέκταση, προάγει το σχηματισμό των κόμβων.

Νευρικές απολήξεις που βρίσκονται στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων σήμα στον εγκέφαλο. Ο εγκέφαλος δίνει την εντολή για να αυξάνουν τον φλεβικό τόνο. Η αύξηση της αντίστασης για να αυξήσει το φορτίο των φλεβών οδηγεί σε ατροφία του φλεβικού τοιχώματος και την καταστροφή των νευρικών απολήξεων.

Παράγοντες κινδύνου που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των κιρσών:

 • ένα καθιστικός τρόπος ζωής;
 • η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας;
 • η ακατάλληλη διατροφή;
 • παχυσαρκία *
 • η ορμονική ανισορροπία;
 • εγκυμοσύνη;
 • γενετική προδιάθεση.

Τα συμπτώματα των κιρσών στα πόδια:

 • αίσθημα βάρους στα πόδια;
 • κόπωση;
 • τοπικός πόνος στην κνήμη.
 • το πρήξιμο των ποδιών;
 • νύχτα κράμπες σε σοβαρές περιπτώσεις.

Στα αρχικά στάδια των κιρσών είναι εξωτερικά εκδηλώνεται με το σχηματισμό του spider φλέβες στην επιφάνεια του δέρματος. Κατά τη διαδικασία της ανάπτυξης της νόσου του κιρσώδεις φλέβες αυξάνεται, όλο και περισσότερο διαταραγμένο αιμοδυναμική. Στα τελευταία στάδια επιφανειακές φλέβες είναι συγκολλημένες με το δέρμα. Η απόφραξη των φλεβών, το σχηματισμό των ελκών τροφικές.

Αν υπάρχει ένα προεξέχον φλέβα στο πόδι μου και με πονάει, μαρτυρεί την ανάπτυξη των κιρσών. Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσει η θεραπεία, τόσο πιο πετυχημένη θα είναι και η καλύτερη ευκαιρία για να σταματήσει την εξέλιξη της νόσου.

Σε ποιο γιατρό να συμβουλευτείτε για κιρσούς; Διάγνωση και θεραπεία των κιρσών που εκτελούνται από τον ιατρό. Ακόμα και στα αρχικά στάδια, θα πρέπει να ζητήσετε τη συμβουλή ενός ειδικού. Θα προσδιορίσει τους κύριους παράγοντες που επηρέασαν την ανάπτυξη της νόσου, να συνταγογραφήσει την κατάλληλη θεραπεία και την πρόληψη.

Η θεραπεία των κιρσών στα πόδια

Η θεραπεία των κιρσών στα πόδια φέρει στο σπίτι, αν ο ασθενής δεν απαιτούν χειρουργική επέμβαση ή χειρουργική επέμβαση με λέιζερ. Οι γιατροί συνταγογραφήσει χάπια, κρέμες και τζελ που βελτιώνουν τη φλεβική κυκλοφορία του αίματος, να διαλύουν τους θρόμβους στο αίμα, αύξηση της ροής του αίματος, ανακούφιση από το πρήξιμο και τα πόδια κόπωση. Ως συμπληρωματική θεραπεία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διορθωτικά μέτρα λαϊκά.

Η επεξεργασία φλεβών στα πόδια λαϊκές θεραπείες

Σε αυτή την ενότητα θα εξηγήσουμε το πώς και τι για τη θεραπεία των κιρσών στα πόδια στο σπίτι. Αν αναρωτιέστε πώς να τη θεραπεία των κιρσών στα πόδια στις γυναίκες ή πώς να τη θεραπεία των κιρσών στα πόδια στους άνδρες, στον πίνακα θα βρείτε μια αποτελεσματική διορθωτικά μέτρα λαϊκά.

Συνταγές από την παραδοσιακή ιατρική για τη θεραπεία των κιρσών:

κιρσώδεις φλέβες
Όνομα Πώς Οδηγίες χρήσης
Τσουκνίδα Αραιώνει το αίμα και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, ενισχύει τα τοιχώματα των αγγείων, εμποδίζει το σχηματισμό της χοληστερόλης πλάκες. Πάρτε 5 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη τσουκνίδα και ρίχνουμε 250 ml βότκα. Επιμένουν τα φάρμακα για 7 ημέρες σε σκοτεινό μέρος. Καταναλώνουν βάμμα 1 κουταλιά της σούπας 3 φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα.
Σόδα Αραιώνει το αίμα, εξαλείφει το πρήξιμο και αίσθημα βάρους στα πόδια, επιταχύνει τη ροή της λέμφου, ανακουφίζει από τον πόνο.

Πάρτε 1-2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και βρέξτε με νερό. Απλώστε το μείγμα στην πληγείσα περιοχή και καλύψτε το με ένα φύλλο λάχανου. Ασφαλίστε το κάλυμμα με γάζα και αφήστε το όλο το βράδυ.

Με μαγειρική σόδα, μπορείτε να κάνετε ένα ποδόλουτρο. Για αυτό, 200 γρ σόδα διαλύεται σε 5 λίτρα ζεστό νερό. Η διάρκεια της διαδικασίας — 10-15 λεπτά.

Apple ξίδι μηλίτη Αυξάνει τον τόνο των φλεβικών τοιχωμάτων, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, αποτρέπει το οίδημα και μειώνει τον πόνο.

ΤΡΊΨΤΕ το ξίδι μηλίτη Μήλων για να τις πληγείσες περιοχές το πρωί και το βράδυ μετά το ντους.

Χρησιμοποιήστε το ξύδι από μήλα είναι δυνατόν, με τη μορφή του μια κομπρέσα. Απορροφούν το υγρό της γάζας και ασφαλή για το πόδι. Ξαπλώσουν για 1 ώρα, έβαλα τα πόδια μου πάνω στο μαξιλάρι, έτσι ώστε να είναι πάνω από το επίπεδο της καρδιάς για να 15-20 cm.

Λάχανο Ανακουφίζει από το πρήξιμο και την ερυθρότητα, εξαλείφει σύνδρομο πόνου. Πάρτε ένα φύλλο λάχανο και τα πιέζετε με τον πλάστη για να γίνει χυμός. Η μία πλευρά του φύλλου βούρτσα με φυτικό λάδι και να το εφαρμόσετε στην πληγείσα περιοχή. Ασφαλή κομπρέσα επίδεσμο. Αφήστε όλη την ημέρα ή όλη τη νύχτα.
Φικαρία Μειώνει το πρήξιμο, και εξαλείφει την κούραση και πόνο στα πόδια. Ετοιμάζω 1 κουταλιά της σούπας φικαρία σε ένα Φλιτζάνι βραστό νερό. Ενυδατώστε το ζωμό λινό ύφασμα. Τυλίξτε τα πόδια και αφήστε το για 1 ώρα. Η διαδικασία πραγματοποιείται για 7 ημέρες. Στη συνέχεια, κάνει δέκα-ημέρα σπάσει.
Σαπούνι Μειώνει τη φλεγμονή και επιταχύνει την αναγέννηση. Προάγει την επούλωση των ρωγμών και πληγές που θα επιδεινωθεί η κατάσταση με τις κιρσώδεις φλέβες. Τρίβουμε ένα κομμάτι σαπούνι. Crush 10 Ασπιρίνη και ρίχνουμε 250 ml βότκα. Προσθέστε το σαπούνι. Το αφήνουμε για 2 μέρες. Χρήση ως λοσιόν.
Γλυκιά μου Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, τονώνει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και βελτιώνει την ελαστικότητά τους. Ενισχύει τη Γενική και τοπική ανοσία.

Πάρτε με άδειο στομάχι 1 κουταλιές της σούπας μέλι κάθε μέρα.

Με το μέλι λουτρά για τα πόδια. Για το σκοπό αυτό, 10 γρ. μέλι διαλυμένο σε 5 λίτρα ζεστό νερό. Η διάρκεια της διαδικασίας — 20 λεπτά.

Αρτεμισία Μειώνει τη φλεγμονή, αραιώνει το αίμα και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, μειώνει τον πόνο. Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ξερό φασκόμηλο με ένα Φλιτζάνι γιαούρτι. Μουλιάστε σε ένα μείγμα από φυσικό ύφασμα. Εφαρμόστε το κατάπλασμα στην πληγείσα περιοχή, ασφαλής. Αφήστε το να δράσει για 20-30 λεπτά.
Πρώτων πατάτες Βοηθά στην ενδυνάμωση των φλεβών τοίχους και βελτιώνει την κυκλοφορία. Λεπτή σχάρα πρώτες πατάτες. Εφαρμόστε τον πολτό στα πόδια σας και να το διορθώσουμε με επίδεσμο. Αφήστε το για 5 ώρες.
Το Kalanchoe Μειώνει τη φλεγμονή, επιταχύνει την αναγέννηση, εξαλείφει το πρήξιμο. Πλύνε και κόψε μερικά φύλλα από το Kalanchoe. Ρίχνουμε 500 ml βότκα. Απότομες για 7 ημέρες. Το τελικό βάμμα ΤΡΊΨΤΕ ασθενή μέρη των ποδιών.

Αλοιφή για κιρσών στα πόδια

Αλοιφή κιρσώδεις φλέβες χρησιμοποιείται όταν μία ή λίγες ορατές φλέβες. Φάρμακα για τοπική χρήση, δεν εξαλείφει την ασθένεια, αλλά μόνο να μειώσει τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων. Εάν έχετε πρησμένα και έξω από τη Βιέννη, δείτε το γιατρό σας. Ο γιατρός θα σας συμβουλεύσει να χρησιμοποιήσετε κατά τα πρώτα στάδια της κρέμες και τζελ, ωστόσο, η βάση ασθένεια πρόληψη και την εξάλειψη των παραγόντων κινδύνου.

Συμπίεση

η θεραπεία των κιρσών

Στη θεραπεία των κιρσών, είναι σημαντικό να φορούν ειδικά εσώρουχα συμπίεσης. Κάλτσες, κάλτσες και καλσόν με διάφορους βαθμούς συμπίεσης για να δημιουργήσει την απαραίτητη πίεση στις φλέβες, αυτό βοηθά την μυϊκή αντλία για να ωθήσει το αίμα και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια.

Επιπλέον, η συμπίεση μειώνει το φορτίο στις φλέβες, στο τέλος της ημέρας τα πόδια λιγότερο κουρασμένοι, ή οίδημα.

Θα πρέπει να επιλέξετε ένα ένδυμα συμπίεσης ανεξάρτητα, χωρίς διαβούλευση phlebologist. Μετά την ανίχνευση της τα συμπτώματα των κιρσών συμβουλευτείτε έναν ειδικό, ο γιατρός θα εξετάσει την κατάσταση των φλεβών και λαμβάνοντας υπόψη τα επιμέρους χαρακτηριστικά θα επιλέξει την συμπίεση κατηγορία και το είδος των προϊόντων.

Συμπίεση κατηγορίες:

 • Κατηγορία 1 — συμπίεσης που δεν υπερβαίνει τα 23 mm Hg. άρθρο Συνταγογραφείται σε πρώιμο στάδιο των κιρσών.
 • 2 κατηγορία συμπίεσης περίπου 33 mm Hg. άρθρο Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των κιρσών το μέσο βαθμό και θρομβοφλεβίτιδα.
 • Κατηγορία 3 — συμπίεση των 45 mm Hg. άρθρο Χρήση στη θεραπεία της σοβαρή φλεβική ανεπάρκεια.
 • Κατηγορία 4 — συμπίεση του περισσότερα από 50 mm Hg. άρθρο Συνταγογραφείται σε σοβαρή στάδια της νόσου.

Μασάζ με κιρσούς

Το μασάζ είναι μια άλλη μέθοδος θεραπείας των κιρσών στα πρώτα στάδια. Ωστόσο, χωρίς την κατάλληλη τεχνική, η διαδικασία μπορεί να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά. Το μασάζ θα πρέπει να εκτελείται από εξειδικευμένο άτομο.

Είναι δυνατόν να κάνω ένα μασάζ στα πόδια με κιρσούς

Μασάζ στα πόδια με κιρσούς μπορεί να γίνει μόνο κατά το αρχικό στάδιο της νόσου. Απαγορεύεται να φέρει τη διαδικασία σε περίπτωση τροφικές έλκη, θρομβοφλεβίτιδα και ασθένειες του δέρματος. Γενικές αντενδείξεις περιλαμβάνουν αυξημένη θερμοκρασία του σώματος, τα λοιμώδη νοσήματα και φλεγμονώδεις διεργασίες. Μην το περάσετε με κιρσούς μασάζ κυτταρίτιδας, ειδικά με το κενό τράπεζες.

Για τη θεραπεία των κιρσών πραγματοποιούνται λεμφικό μασάζ. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου ροής, εξαλείφει το πρήξιμο, κόπωση και πόνος.

Για τη διεξαγωγή ένα λεμφικό μασάζ αργά το τρίψιμο του δέρματος. Την επόμενη, κινείται από μοσχάρι μοσχάρι, απαλές κινήσεις, αυξάνοντας σταδιακά την ποσότητα της πίεσης.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το υδρομασάζ με εναλλασσόμενη θερμοκρασία του νερού. Οι επιπτώσεις από το κρύο και το ζεστό νερό αυξάνει τον τόνο των τοιχωμάτων των αγγείων και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Θεραπεία των φλεβών ποδιών λέιζερ

Η διαδικασία για τη θεραπεία των κιρσών με λέιζερ που ονομάζεται laser φωτοπηξία. Είναι μια σύγχρονη μέθοδος με την οποία να εμποδίζουν την κυκλοφορία του αίματος. Λέιζερ επιτρέπει να αυξήσει τον τόνο των αγγειακών τοιχωμάτων και ομαλοποιεί την κυκλοφορία του αίματος.

Η αρχή μεθόδους που βασίζονται στις θερμικές επιδράσεις των laser στην εσωτερική επιφάνεια του φλέβες και το αίμα. Το αίμα που σχηματίζονται φυσαλίδες ατμού. Ο ατμός έρχεται σε επαφή με το τοίχωμα της φλέβας, προκαλώντας ζημιά. Το αποτέλεσμα θρόμβου αντικαθίσταται από συνδετικό ιστό, και το πέρασμα είναι αποκλεισμένη.

Αντενδείξεις για θεραπεία με λέιζερ:

 • μια σημαντική επέκταση του κορμού φλέβες;
 • φλεγμονή στην περιοχή παρέμβασης *
 • θρομβοφιλία;
 • η χρόνια ισχαιμία των κάτω άκρων;
 • ασθένειες που απαιτούν επείγουσα θεραπεία.

Χειρουργική αφαίρεση των κιρσών στα πόδια

Για τη θεραπεία της νόσου είναι δυνατή μέσω των συντηρητικών και ελάχιστα επεμβατική θεραπεία, ωστόσο, να εξαλείψει εντελώς είναι δυνατή μόνο μέσω της χειρουργικής επέμβασης.

Η κύρια χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση κιρσών — phlebectomy. Η διαδικασία διεξαγωγής της κατεστραμμένο φλέβα αφαιρείται, σας επιτρέπει να ομαλοποιήσει την κυκλοφορία του αίματος στις εν τω βάθει φλέβες.

Ενδείξεις για:

 • εκτεταμένη κιρσώδεις φλέβες;
 • διαστολή υποδόριες φλέβες;
 • παραβίαση της εκροής του αίματος;
 • πληγές;
 • θρομβοφλεβίτιδα.

Αντενδείξεις:

πρόληψη των κιρσών
 • το τελευταίο στάδιο των κιρσών;
 • ισχαιμία της καρδιάς;
 • μια σοβαρή μολυσματική ασθένεια;
 • το δεύτερο μισό της εγκυμοσύνης;
 • το γήρας.