Κιρσώδεις φλέβες της μήτρας — τι είναι;

Τι είναι κιρσώδεις φλέβες της μήτρας, οι ειδικοί ήταν σε θέση να εξηγήσει σχετικά πρόσφατα. Πριν από μερικές δεκαετίες η νόσος θεωρήθηκε γυναίκες γυναικολογική πάθηση. Σήμερα το ζήτημα της κιρσώδεις φλέβες της μήτρας — τι είναι, οι γιατροί απαντούν ότι είναι μια ασθένεια των αιμοφόρων αγγείων που βρίσκονται στην περιοχή της πυέλου, η οποία πλήττει κυρίως τις γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία και οι έγκυες γυναίκες.

Τα κύρια αίτια της νόσου

κιρσώδεις φλέβες της μήτρας

Οι κύριες αιτίες για τις κιρσώδεις φλέβες της μήτρας είναι ορμονική ανισορροπία, όταν στο αίμα αυξάνει σημαντικά το επίπεδο της προγεστερόνης. Αυτό το φαινόμενο επηρεάζει αρνητικά τον τόνο της μήτρας και αποδυναμώνει όλο το σκάφος που βρίσκονται στην πυελική περιοχή.

Υπάρχουν και άλλες αιτίες για τις κιρσώδεις φλέβες της μήτρας:

 • άμβλωση;
 • γενετική προδιάθεση;
 • εκτελεί εσωτερική φλεγμονή;
 • η εμμηνορροϊκού κύκλου;
 • αγγειακή ανεπάρκεια των βαλβίδων στις ωοθήκες, που συμβάλλουν στην υπερβολική πίεση της ροής του αίματος στις φλέβες;
 • χρόνιες παθήσεις του θηλυκά γεννητικά όργανα;
 • η παρατεταμένη χρήση των χαπιών ελέγχου των γεννήσεων;
 • ο καθιστικός τρόπος ζωής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τα συμπτώματα των κιρσών της μήτρας είναι παρόμοια με τα συμπτώματα άλλων ασθενειών των γεννητικών οργάνων γυναικών. Ως εκ τούτου, κιρσώδεις φλέβες της μήτρας για να προσδιορίσετε εξαιρετικά δύσκολο, συχνά οδηγούν σε σοβαρές επιπλοκές.

Πόνος, θαμπό πόνο στην κοιλιακή χώρα, που καλύπτει την οσφυϊκή περιοχή — είναι το κύριο σύμπτωμα της νόσου. Ο πόνος μπορεί να ενταθεί κατά την διάρκεια της περιόδου, μετά τη συνουσία, ή το βαρύ φορτίο των κάτω άκρων. Πολλοί ασθενείς που πάσχουν από κιρσούς στη μήτρα, να πάει στο νοσοκομείο με καταγγελίες του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου.

Πόσο επικίνδυνο είναι κιρσώδεις φλέβες της μήτρας

Επιπλοκές με προχωρημένες μορφές της νόσου, μπορεί να αποτελέσει σοβαρή απειλή για την υγεία των γυναικών.

Κιρσώδεις φλέβες της μήτρας μπορεί να έχει τις ακόλουθες συνέπειες:

 • η παραβίαση των αναπαραγωγικών λειτουργιών.
 • αιμορραγία;
 • φλεβική ρήξη;
 • φλεγμονή των γεννητικών οργάνων.

Με τη σειρά του, έγκαιρη και αρμόδια θεραπεία των κιρσών της μήτρας, θα αποτρέψει την γυναίκα από την ανάπτυξη ασθενειών όπως η θρόμβωση, χρόνιο κοιλιακό σύνδρομο, hypofunction των ωοθηκών. Κιρσώδεις φλέβες της μήτρας μπορεί να οδηγήσει σε παραβιάσεις των ρουλεμάν ψυχολογική: αυξημένο άγχος, ευερεθιστότητα, ανησυχία, διαταραχές του ύπνου. Οι δυσάρεστες συνέπειες της ακατάλληλης θεραπείας μπορεί να κολεόσπασμο ή το φόβο της σεξουαλικής επαφής.

Χειρουργικές μέθοδοι για την επίλυση του προβλήματος

Με προχωρημένες μορφές της νόσου η συντηρητική θεραπεία δεν είναι αποτελεσματική, ο γιατρός είναι πιθανό να επιμείνουμε σε χειρουργική επέμβαση.

Η χειρουργική θεραπεία μπορεί να αντιπροσωπεύεται από τις ακόλουθες μεθόδους:

 • εκτομή αιμοφόρα αγγεία στις ωοθήκες, η παρακολούθηση πραγματοποιείται μέσω του ενδοσκοπίου;
 • ακρωτηριασμός της μήτρας.

Ως εναλλακτική λύση για την χειρουργική επέμβαση χρησιμοποιείται:

 • θεραπεία με λέιζερ;
 • απολίνωση της η διευρυμένη φλέβες;
 • η σκληροθεραπεία;
 • phlebectomy του περινέου.

Στο παραμικρό σημάδι κιρσώδεις φλέβες της μήτρας θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό ο οποίος θα σας συνταγογραφήσει τη θεραπεία. Επειδή σε περίπτωση επιπλοκών, ο ασθενής μπορεί να οδηγήσει σε ακρωτηριασμό του οργάνου.

Διάγνωση της νόσου

Ειδικό πριν από το για τη θεραπεία των κιρσών στη μήτρα, πρέπει να εξετάσει τον ασθενή, να συλλέγουν ανάμνηση. Στην έρευνα, ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει οι ακόλουθες διαδικασίες:

 • ΟΎΖΙ + transvaginal έλεγχος;
 • ακτίνες-χ;
 • λαπαροσκόπηση;
 • dopplerography;
 • αξονική τομογραφία.

Ο γυναικολόγος στην έρευνα, δίνοντας προσοχή στο χρώμα του βλεννογόνου του τραχήλου της μήτρας και του κόλπου, η παρουσία οίδημα και πάχυνση.

η θεραπεία των κιρσών της μήτρας

Όλες αυτές οι μελέτες ανήκουν στις πιο πρόσφατες τεχνικές ανίχνευσης κιρσώδεις φλέβες της πυέλου όργανα.

Κιρσώδεις φλέβες της μήτρας και κύηση σχεδιασμού

Οι νεαρές γυναίκες συχνά αναρωτιούνται αν είναι δυνατόν να μείνει έγκυος με κιρσώδεις φλέβες της μήτρας. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες του κιρσούς, κατ ' αρχήν, αρνητικά επηρεάζει το σχεδιασμό της εγκυμοσύνης. Οι γιατροί απαγορεύουν την εγκυμοσύνη, τουλάχιστον 12 μήνες μετά την χειρουργική θεραπεία ή η σκληροθεραπεία των φλεβών.

Αλλά οι κιρσοί των αγγείων της μήτρας και της πυέλου θεωρείται μία από τις αιτίες της γυναικείας στειρότητας, καθώς κατά τη διάρκεια της ασθένειας, η διαταραγμένη παροχή αίματος προς τη μήτρα και τις ωοθήκες. Αλλά άμεση απόδειξη αυτού του φαινομένου. Ως εκ τούτου, οι συστάσεις είναι ίδιες με τις αναθέσεις για τις κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων, ενεργό τρόπο ζωής, η σωστή διατροφή, που λαμβάνουν αντιπηκτικά, φορώντας εσώρουχα συμπίεσης και άνετα παπούτσια.

Η έγκαιρη και κατάλληλη θεραπεία εξασφαλίζει την πλήρη αποκατάσταση του ασθενούς, έτσι ώστε μετά από λίγο καιρό μια γυναίκα μπορεί να μείνει έγκυος και να φέρει ένα υγιές παιδί. Αλλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα πρέπει να συμμορφωθεί με όλες τις συστάσεις του γιατρού.

Επίδραση της εγκυμοσύνης στην ανάπτυξη κιρσωδών φλεβών του τραχήλου της μήτρας

Με κιρσώδεις φλέβες της μικρής πυέλου, κατεστραμμένα αγγεία της μήτρας, και περνώντας μέσα από το περίνεο, το αιδοίο ή τον τράχηλο της μήτρας. Η ασθένεια μπορεί να είναι πρωτογενής (εκ γενετής) ή δευτεροβάθμιας (γυναικολογικές παθήσεις, όπως η ενδομητρίωση).

Κιρσώδεις φλέβες της μήτρας συνοδεύεται από τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • χαμηλότερο πόνο στην κοιλιά, χαμηλά στην πλάτη?
 • ένα άφθονο ορώδες έκκριμα;
 • βαριές περιόδους.
 • κηλίδες αίματος μεταξύ του έμμηνου κύκλου.

Κιρσοί των αγγείων της μήτρας είναι συνήθως συνοδεύεται από αλλαγές στα αιμοφόρα αγγεία, τα οποία βρίσκονται στα κάτω άκρα και το πεπτικό σύστημα.

Κιρσοί του τραχήλου της μήτρας αναπτύσσεται κυρίως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τα χαρακτηριστικά της νόσου είναι διεσταλμένες φλέβες στον τομέα αυτό και την εξέλιξη της νόσου σε παρακείμενα όργανα.

Τα συμπτώματα των κιρσών του τραχήλου της μήτρας παρόμοια με τα συμπτώματα άλλων γυναικολογικών παθήσεων. Ως εκ τούτου, η νόσος διαγιγνώσκεται κατά τη διάρκεια της εξέτασης η γυναίκα ή ο υπέρηχος. Κιρσοί του τραχήλου της μήτρας είναι μια ένδειξη για καισαρική τομή στον τοκετό. Μια επιπλοκή της νόσου οδηγεί σε ανεπάρκεια πλακούντα. Τι να κάνετε σε αυτή την περίπτωση;

Καλή η πρόληψη της νόσου είναι ενεργό τρόπο ζωής, γυμναστική, Τρέξιμο, Πεζοπορία. Χρήσιμο αρκετές φορές την ημέρα για να ξαπλώσω με υψωμένα τα πόδια. Η έγκαιρη θεραπεία με φαρμακευτική αγωγή και άσκηση δεν θα αναπτύξει τη νόσο.

Ειδικά ενεργά την ανάπτυξη κιρσωδών φλεβών του τραχήλου της μήτρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Είναι που προκαλείται από ορμονικές διαταραχές που συμβαίνουν στο σώμα των ασθενών και η υψηλή πίεση της μήτρας για μεγάλα σκάφη.

Μια έγκυος γυναίκα που πάσχει από την ασθένεια, νιώθω μια συνεχής πόνος πόνος στο ιερό και κάτω μέρος της πλάτης, και βιώνει τον πόνο στην κοιλιακή χώρα. Κιρσοί του τραχήλου της μήτρας στις περισσότερες γυναίκες εξαφανίζεται από μόνη της, σχεδόν αμέσως μετά τη γέννηση.

Κιρσώδεις φλέβες της μήτρας και κύηση

Φλέβες οι έγκυες γυναίκες εκτίθενται συνεχώς σε υπερφορτώσεις που ενεργοποιούν την ανάπτυξη της κιρσώδεις φλέβες της μήτρας. Η δεύτερη αιτία της νόσου είναι η γενετική προδιάθεση του σώματος.

Κιρσώδεις φλέβες της μήτρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θεωρείται ένας μεγάλος λόγος για την καισαρική τομή. Λειτουργία ασθένεια μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές. Ως εκ τούτου, όταν τα πρώτα συμπτώματα, μια γυναίκα θα πρέπει να δείτε έναν ειδικό.

Κιρσώδεις φλέβες της μήτρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και να δείτε ένα γυναικολόγο διαγνώσεις.

Το αρχικό στάδιο της νόσου μπορεί να αντιμετωπίζονται με συντηρητικές μεθόδους. Παραμελημένη νόσο θα απαιτήσει χειρουργική επέμβαση.

Πώς να τη θεραπεία των κιρσών από τη μήτρα;

κιρσώδεις φλέβες της μήτρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Ολοκληρωμένη θεραπεία αποτελείται από τα ακόλουθα βήματα:

 • αρμόδια οργάνωση του χώρου εργασίας;
 • ομοιόμορφη κατανομή φορτίου *
 • το Κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ;
 • γυμναστικές ασκήσεις.
 • αντίθεση ντους κάθε μέρα;
 • φορώντας εσώρουχα συμπίεσης;
 • που λαμβάνουν αντιπηκτικά.

Η σωστή και έγκαιρη θεραπεία μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη των κιρσών και να αποτρέψει την εμφάνιση των επιπλοκών.

Βοήθεια λαϊκή ιατρική για τη θεραπεία των κιρσών της μήτρας

Η θεραπεία των κιρσών της μήτρας λαϊκές θεραπείες δείχνει καλά αποτελέσματα μόνο στο αρχικό στάδιο της νόσου. Αφεψήματα, αφεψήματα, άρδευσης και άλλα παρασκευάσματα διατροφής, που παρασκευάζονται στο σπίτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη των ασθενειών.

Άλογο κάστανο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία για τη θεραπεία της πληγείσες φλέβες της πυέλου όργανα. Έγχυση πωλούνται στα φαρμακεία, αλλά μπορείτε να μαγειρέψετε μόνοι σας. Για να το κάνετε αυτό, 5 κουταλιές της σούπας θρυμματισμένα άνθη ή καρποί της καστανιάς ρίξτε 1 λίτρο αλκοόλ. Εβδομάδα για να το κρατήσει σε ένα σκοτεινό μέρος, στη συνέχεια στέλεχος. Το τελικό προϊόν λαμβάνεται 3 φορές την ημέρα για μισή ώρα πριν από τα γεύματα. Σε ένα ποτήρι νερό για να διαλυθεί 30 σταγόνες βάμμα, μισό Φλιτζάνι — 15 σταγόνες. Κάστανο ανακουφίζει γρήγορα από τις φλεγμονώδεις διεργασίες που συμβαίνουν στις φλέβες και ενισχύει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων.

Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, την πρόληψη της φλεβικής στάσης, το αλκοόλ βάμμα από τα λουλούδια της πασχαλιά. Το εργαλείο είναι έτοιμη ως εξής: 100 g λουλούδια της πασχαλιά και 30 πρόπολη g ρίξτε 0,5 λίτρα βότκα. Μήνα βάμμα θα πρέπει να σταθεί σε δροσερό και σκοτεινό μέρος. Το φάρμακο χρησιμοποιείται πριν από ένα γεύμα: 1 κουταλιά της σούπας 3 φορές την ημέρα.

Τσουκνίδα χρησιμοποιείται σε συνταγές για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών. Με τα πρώτα συμπτώματα των κιρσών της μήτρας πρέπει να πάρει 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα μυρωδικά και ρίχνουμε το βραστό νερό. Το δροσισμένο έγχυση πάρτε ¼ Φλιτζάνι τρεις φορές την ημέρα. Η θεραπεία διαρκεί 2 μήνες: 2 εβδομάδες από τη λήψη του φαρμάκου — 7 ημέρες διάλειμμα.