Κιρσώδεις φλέβες

Οι κιρσώδεις φλέβες (κιρσούς) αποτελεί μια χρόνια πάθηση στην οποία οι φλέβες είναι επέκταση κόμβους που παρουσιάζεται ταυτόχρονα με την παραβίαση στη ροή του αίματος και την στάση εντός του φλεβικού συστήματος. Κιρσώδεις φλέβες, τα συμπτώματα που αναπτύσσουν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μια σειρά από προδιαθεσικοί αιτίες, που εκδηλώνεται με τη μορφή της ανάπτυξης, χαρακτηριστικό της προεξοχές είναι μεγάλες, επίπονες και φλέβες πάχους, επηρεάζει τα κάτω άκρα, επειδή είναι αυτή την περιοχή της βλάβης και θα συζητηθεί στο σημερινό άρθρο.

Γενική περιγραφή

κιρσώδεις φλέβες

Κιρσώδεις φλέβες δεν είναι ασυνήθιστο. Έτσι, σύμφωνα με διάφορα δεδομένα, είναι δυνατόν να διαθέσει η μέση τιμή για τη συχνότητα εμφάνισης της νόσου, σύμφωνα με το φύλο. Έτσι, περίπου το 89% με κιρσούς στα πόδια και το πρόσωπο των γυναικών και περίπου το 66% ήταν άνδρες, οι εν λόγω δείκτες έχουν ιδιαίτερη σημασία για τις ανεπτυγμένες χώρες. Μέσα σε μια μεγάλης κλίμακας μελέτη που διεξήχθη στο Εδιμβούργο το 1999, αποκαλύφθηκε ότι οι κιρσώδεις φλέβες είναι σημαντικό για τις γυναίκες 40% και 32% για τους άνδρες. Με βάση τη μελέτη στη Μόσχα το 2004, διαπίστωσε ότι η χρόνια ασθένεια με βλάβες των φλεβών των κάτω άκρων είναι σημαντική για το 50% των ανδρών και το 67% των γυναικών. Περίπου η ίδια εικόνα ήταν που λαμβάνονται για την έρευνα στην Χερσόνησο Καμτσάτκα λίγα χρόνια αργότερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερο θεωρείται η παθολογική διάγνωση μεταξύ των παιδιών σχολικής ηλικίας.

Πέραν αυτών που έχουν ήδη αντιληπτές από τον αναγνώστη προδιάθεση των γυναικών να αναπτύξουν κιρσούς των κάτω άκρων, μπορείτε επίσης να προσθέσετε αυτή την ηλικία, επίσης, λειτουργεί ως ένα ειδικό παράγοντα. Έτσι, μετά από 45 χρόνια Αναθέτουσα κιρσών είναι πολύ πιο πιθανό, αν και, πάλι, σε πιο νεότερη ηλικία είναι μια ασθένεια, για να εξαιρέσετε είναι, δυστυχώς, επίσης δεν είναι απαραίτητο.

Κιρσώδεις φλέβες των ποδιών: πώς είναι αυτή η ασθένεια

Ειδικότερα, στην ενότητα αυτή, θα γνωρίσουν με τις ιδιαιτερότητες του μηχανισμού που καθορίζει τη βάση για την ανάπτυξη των κιρσών. Ως ελευθερωτής θεωρείται παραβίαση της κατάλληλης εργασίας από τις φλεβικές βαλβίδες με την εμφάνιση της αντίστροφης ροής του αίματος, ορίζεται ως παλινδρόμηση. Μέσα σε κυτταρικό επίπεδο είναι που προκαλείται από μια τέτοια παραβίαση των φυσιολογικών ανισορροπία που προκύπτει μεταξύ κολλαγόνο, ελαστικές ίνες του φλεβικού τοιχώματος και μυϊκά κύτταρα.

Η αρχική φάση, με την επιφύλαξη της διαθεσιμότητας των παραγόντων κινδύνου σε γενετικό επίπεδο, και, όταν εκτίθενται σε παράγοντες ώθησης (ως ένας από αυτούς, για παράδειγμα, μπορεί να δηλώνουν μια μακρά παραμονή σε όρθια θέση, κ. λπ.) χαρακτηρίζεται από το ότι επιβραδύνει τη ροή του φλεβικού αίματος. Συνοδεύεται από την αλλαγή αυτών των παραμέτρων, όπως shear-stress, η οποία συνεπάγεται ένα συνδυασμό των δεικτών που σχετίζονται με την κυκλοφορία του αίματος σκάφος, η παράμετρος αυτή, με τη σειρά του, αντιδρά με το ενδοθήλιο. Υπενθυμίζεται ότι σε Γενικές γραμμές, το ενδοθήλιο είναι ένα ενιαίο στρώμα, το στρώμα με βάση κατ ' αποκοπή-τύπος κυττάρων mezenhimnogo προέλευσης, το οποίο παρέχει vystlannye η εσωτερική επιφάνεια του λεμφικού και τα αιμοφόρα αγγεία και την καρδιά κοιλότητες. Η αντίδραση των ενδοθηλιακών κυττάρων συμβαίνει σε όλες αυτές τις αλλαγές, με αποτέλεσμα να τρέχει αντιστοιχεί σε αυτό το μηχανισμό αντίδρασης, που ονομάζεται "λευκοκυττάρων τροχαίο".

Αυτή τη στιγμή δεν είναι πλήρως κατανοητή η αλληλεπίδραση των λευκών αιμοσφαιρίων, αγκυροβόλησε στο ενδοθήλιο, ωστόσο, φαίνεται να "skate" κατά μήκος της επιφάνειας του. Παρατεταμένη δράση προκαλώντας παράγοντας είναι αρκετά σταθερή την εμμονή να τα ενδοθηλιακά κύτταρα, η οποία είναι η βάση για την ενεργοποίηση της φλεγμονώδους διαδικασίας. Αυτή η διαδικασία είναι που διανέμονται μέσω του φλεβικού κρεβάτι με τα κάτω άκρα, προκαλώντας έτσι δυσλειτουργία των ενδοθηλιακών κυττάρων, σταδιακά, του φλεβικού τοιχώματος υφίσταται ήττα σε όλο το πάχος τους. Ιδιαίτερα γρήγορα αυτή τη διαδικασία, αναπτύσσεται υπό συνθήκες των φλεβικών βαλβίδων, χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη ευαισθησία με την έκθεση σε μηχανικές καταπονήσεις.

Αρχικά για να είναι η ήττα από αυτά από τις βαλβίδες, που υφίστανται το μεγαλύτερο μηχανικό φορτίο. Ανώμαλη εκτίναξη του αίματος σε αυτή την περίπτωση πραγματοποιείται μέσα από το στόμα του μικρή και μεγάλη σαφηνούς φλέβες, σε ορισμένες υλοποιήσεις, η παθολογική διαδικασία είναι μέσω των μεγάλων φλεβών. Λόγω εμφανίζονται στις επιφανειακές φλέβες του υπερβολικού όγκου του αίματος, του φλεβικού τοιχώματος είναι σταδιακά να υποβληθεί σε υπερέκταση. Ως αποτέλεσμα, το αίμα που περιέχεται μέσα στο περιβάλλον από την επιφανειακή φλεβική κανάλι στο συνολικό όγκο αρχίζει να συσσωρεύεται, και στη συνέχεια, σε όλο και μεγαλύτερο όγκο, συνεχή παροχέτευση αίματος μέσα από μεγάλες φλέβες βαθιά στο σύστημα για την ανάπτυξη στο πλαίσιο των επιπτώσεων διάταση. Αυτό, με τη σειρά του, προκαλεί διάταση από τις μεγάλες φλέβες (δηλαδή, τις επεκτάσεις τους) μαζί με βαλβιδική ανεπάρκεια.

Το έργο της φλεβικής μυϊκή αντλία συνοδεύεται από πτώση του αίματος στον υποδόριο δίκτυο που παρουσιάζεται μέσω χάσει τα σχετικά με τη βιωσιμότητα των μεγάλων φλεβών. Αυτό οδηγεί στη λεγόμενη "οριζόντια παλινδρόμηση", λόγω του σχηματισμού, η οποία, με τη σειρά του, μειωμένο κλάσμα εξώθησης κατά το χρόνο της συστολή της φλεβικής μυϊκή αντλία (σε συνδυασμό με την εκτίναξη της διαδικασίας σε ένα ορισμένο σημείο, το αίμα στην αορτή σε κατάλληλη κατάσταση του καρδιακού μυός κατά τη διάρκεια της κτύπου της καρδιάς). Στην επιφάνεια κατεύθυνση, ενώ ένα επιπλέον όγκος του αίματος. Στο φόντο αυτών των διαδικασιών την αποτελεσματικότητα της φλεβικής μυϊκή αντλία έχει χαθεί.

αιτίες των κιρσών

Να αναπτύξουν περαιτέρω τη δυναμική μορφή της φλεβικής υπέρτασης, όπου η απόσταση με τα πόδια συνοδεύεται από μια μείωση της πίεσης σε αυτά τα στοιχεία που παρέχουν επαρκές επίπεδο αιμάτωσης (εδώ είναι το πέρασμα του αίματος μέσω του ιστού. Αυτή η εικόνα είναι στην παθολογική πορεία της νόσου, γιατί αυτό αναπτύσσει φλεβική ανεπάρκεια στη χρόνια μορφή της έκφρασής του. Εκείνη αρχικά συνοδεύεται από την εμφάνιση του οιδήματος, και, στη συνέχεια, στην υποδερμίδα και να αρχίσει να πάρει τα στοιχεία του αίματος όπως λευκοκυττάρων και ερυθροκυττάρων, η οποία είναι ήδη οδηγεί σε υπέρχρωση. Περαιτέρω διατήρηση των πραγματικών παραβιάσεων σχετικά με τη στάση του αίματος και την μικροκυκλοφορία, καθώς και την εμβάθυνση οδηγεί σε καταστροφή του δέρματος που ακολουθείται από το σχηματισμό των ελκών τροφικές.

Κιρσοί: αιτίες

Οποιαδήποτε από τις ασθένειες που παραδοσιακά κατά την εξέταση συνοδεύεται από την απελευθέρωση από τους λόγους και τους παράγοντες που λειτουργούν ως ερεθίσματα, και κιρσώδεις φλέβες είναι σίγουρα η εξαίρεση σε αυτό το σημείο δεν είναι. Η κληρονομικότητα, καθώς και τη συμβολή της στην ανάπτυξη αυτής της νόσου κατά τη στιγμή από τώρα, οι ειδικοί έχουν κυκλοφορήσει. Είναι γνωστό ότι κάποιες οικογένειες για πολλές γενιές μπορεί να είναι πρόσωπο με την ασθένεια αυτή, αλλά αυτή τη στιγμή είναι αποδεκτό να θεωρούν ότι η επικρατούσα παράγοντες στην ανάπτυξη της νόσου, τις ιδιαιτερότητες της διατροφής, τις ορμόνες και τον τρόπο ζωής των ασθενών.

Ως ένας από τους βασικούς παράγοντες, για παράδειγμα, θεωρείται παχύσαρκο.Επιπλέον, η αύξηση της συχνότητας εμφάνισης αυτών των ασθενειών, όπως οι κιρσώδεις φλέβες, αυξάνει αναλογικά με την αύξηση του ασθενή, τη σοβαρότητα αυτού του παράγοντα, δηλαδή με την αύξηση του βαθμού της παχυσαρκίας. Αρκετά συχνά, ως που σχετίζονται με την παχυσαρκία παράγοντες θεωρείται ο καθιστικός τρόπος ζωής σε συνδυασμό με την κακή διατροφή (ή να εξετάζεται χωρίς να λαμβάνεται υπόψη τους). Επιπλέον, οι βιομηχανικές χώρες τώρα που χαρακτηρίζεται από την επικράτηση στη διατροφή του πληθυσμού των προϊόντων με υψηλό βαθμό επεξεργασίας, η οποία, ωστόσο, δεν είναι πάντα σε συνδυασμό με την επαρκή κατανάλωση διαιτητικών ινών. Είναι φυτικές ίνες που περιέχονται στα φρούτα και τα ωμά λαχανικά παρέχουν επαρκή βαθμό την ενίσχυση της τοιχώματα των αγγείων. Ταυτόχρονα με τη βοήθειά τους παρέχεται, κατ ' εξαίρεση από τις κατάλληλες διαδικασίες για προβλήματα όπως η ανάπτυξη της χρόνιας δυσκοιλιότητας, ενώ είναι η δυσκοιλιότητα είναι ένας από τους κύριους λόγους για την αύξηση της ενδοκοιλιακής πίεσης και η ανάπτυξη των κιρσών στο παρασκήνιο.

Χαρακτηριστικά ροής εργασίας και επίσης να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των κιρσών. Με δεδομένο το γεγονός ότι το κύριο μέρος του χρόνου μας περνά στην κατοχή της μια συγκεκριμένη θέση (όρθια ή καθιστή στάση που προκαλείται από την πλευρά της επαγγελματικής του δραστηριότητας, για παράδειγμα), είναι λογικό να αναδείξει τη σημασία των αρνητικών επιπτώσεων λόγω αυτό-βαλβίδα συσκευές φλέβες. Όχι λιγότερο δυσμενείς υπόβαθρο για την ανάπτυξη της νόσου θεωρείται βαριά εργασία δραστηριότητα, στην οποία εφαρμόζεται το φορτίο αστάθεια (για παράδειγμα, οι δραστηριότητες που σχετίζονται με τη βαριά ανύψωση), η οποία είναι επίσης επιβλαβείς για τα κάτω άκρα. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι δεν είναι λιγότερο ένα ρόλο για τον αντίκτυπο της συσκευής βαλβίδα φλέβες και με συχνά δρομολόγια και πτήσεις, επειδή είναι, επίσης, συνδέεται με την ανάπτυξη της στασιμότητας στο πόδι φλέβες του αίματος, η οποία, κατά συνέπεια, αυξάνει τον κίνδυνο των φλεβικών παθήσεων.

Επόμενο είναι να αναδείξει το ρόλο και στοιχεία από την ντουλάπα στην ανάπτυξη των κιρσών. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τις τάσεις της μόδας πολύ λίγοι άνθρωποι πρέπει να σκεφτούμε για το τι μπορεί να συμβαίνει με τα εσώρουχα. Δεν είναι εντελώς αλήθεια, η κανονική, και κοντά, και ο ρόλος της συνίσταται, ιδίως, στην επιρροή στις φλέβες στο βουβωνικό πτυχώσεις. Το να φοράει κορσέδες προκαλεί αυξημένη ενδοκοιλιακή πίεση, η οποία, κατά συνέπεια, καθορίζει τη σημασία των συστάσεων ως μέρος της μόνιμης απαραδέκτου της φθοράς τους. Και, τέλος, παπούτσια. Στο πλαίσιο των κιρσών είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ότι τα ψηλά τακούνια είναι επιβλαβές λόγω αντίστοιχων φορτίων, όπως τα επικίνδυνα και τα παπούτσια, με άβολα πέλματα.

Η εγκυμοσύνη, όπως η εγκυμοσύνη είναι επαναλαμβανόμενη, θεωρείται αποδεδειγμένος παράγοντας κινδύνου για μετέπειτα ανάπτυξη των φλεβικών παθήσεων. Λόγω της αύξησης της μήτρας είναι θέμα για να αυξήσει την ενδοκοιλιακή πίεση, και λόγω της επιρροής της ορμόνης προγεστερόνης είναι αρνητική αντίκτυπο στην περιοχή του φλεβικού τοιχώματος σε σχέση με την οποία είναι η καταστροφή των ελαστικών και κολλαγόνων ινών.

κιρσώδεις φλέβες

Το ιστορικό ορισμένων νόσων (ρευματοειδής αρθρίτιδα, οστεοπόρωση, κ. λπ.), παρόμοια με την εγκυμοσύνη μπορεί να αλλάξει την ορμονική κατάσταση του ασθενούς, γιατί να ρισκάρει την ανάπτυξη των κιρσών αυξάνει επίσης. Επιπλέον, μένει να προσθέσω ότι η παρουσία χρόνιας ηπατικής νόσου είναι, επίσης, θεωρείται ως προδιαθεσικός παράγοντας για την ανάπτυξη των κιρσών. Τέτοιες ασθένειες περιλαμβάνουν κίρρωση, ηπατίτιδα, κ. λπ.

Όταν εξετάζετε τις αιτίες που προκαλούν τους κιρσούς, δεν θα πάει καλά να επαναλάβω τα διαρθρωτικά χαρακτηριστικά των φλεβών των κάτω άκρων, αν και σε ελαφρώς διαφορετική μορφή έχουμε ήδη δει πώς ο μηχανισμός που προκαλεί την ανάπτυξη αυτής της νόσου.

Έτσι, υπάρχουν διάφορα συστήματα φλέβες, ένα σύστημα επιφανειακών φλεβών με μεγάλες και μικρές σαφηνούς φλέβας σε αυτή την ομάδα, το βαθύ φλεβικό σύστημα με τη βαθιά τις φλέβες του μηρού και της κνήμης, καθώς και μεγάλες φλέβες που συνδέουν τις βαθιές και επιφανειακές φλέβες. Σε επαρκείς συνθήκες για τη λειτουργία της εκροής αίματος στα πόδια διασφαλίζεται μέσα από το βαθύ φλεβικό σύστημα (90%) και μέσω ενός συστήματος επιφανειακών φλεβών (αντίστοιχα 10%). Την εξασφάλιση της κυκλοφορίας του αίματος προς την καρδιά και όχι στην αντίθετη κατεύθυνση των εν λόγω ποσοστό είναι λόγω της δράσης των βαλβίδων επικεντρώνεται στα τοιχώματα των φλεβών. Παίζει σημαντικό ρόλο και ιδιαιτερότητες της σύσπαση των μυών, που οφείλεται στην οποία, επίσης, διασφαλίζεται η επαρκής ροή του αίματος. Το χειρότερο προώθηση του αίματος σε όρθια θέση, με τα συνακόλουθα ανεπαρκής ή εξαλειφθεί εντελώς η κίνηση των μυών και τη συστολή. Σε αυτή την περίπτωση, παρουσιάζεται συμφόρηση, την πίεση στις φλέβες αυξάνει, η οποία προκαλεί την εξάπλωσή τους. Όλα αυτό οδηγεί σε βαλβίδας ανεπάρκεια, καθώς και σε ελλιπή κλείσιμο των φυλλαδίων βαλβίδας, η οποία το αίμα κινείται σε λάθος δρόμο, από την καρδιά.

Ιδιαίτερα γρήγορα για να είναι η ήττα των βαλβίδων μέσα στο βαθύ φλεβικό σύστημα, επειδή αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος του φορτίου. Λόγω μη φυσιολογική διαδικασία της ροής του αίματος βαθιά φλέβες είναι υπερφορτωμένα λόγω του επιπλέον όγκου του αίματος. Για να επιτευχθεί μείωση της υπερβολικής πίεσης, η απαλλαγή του αίματος σε επιφανειακές φλέβες που μπορεί να επιτευχθεί φέρνοντας στη διαδικασία επικοινωνίας φλέβες. Επιφανειακές φλέβες στο πρόγραμμα δεν προορίζεται για την μετά πήραν ένα σημαντικό ποσό του αίματος. Για το λόγο αυτό, τους τοίχους φτάσουν σε μια κατάσταση διάταση που παρουσιάζεται με το σχηματισμό των κιρσών. Εν τω μεταξύ, λόγω του γεγονότος ότι το μεγαλύτερο όγκο αίματος θα συνεχίσουν να κινούνται προς την κατεύθυνση της βαθιά φλέβες βαλβιδική ανεπάρκεια αναπτύσσεται η επικοινωνία φλέβες, στην οποία υπάρχει μια οριζόντια ροή του αίματος ως βαθιά και επιφανειακά αγγεία. Τελικά, στο φόντο των διεργασιών αυτών φλεβική ανεπάρκεια γίνεται χρόνιο, που συνοδεύεται από καλά ως έντονο οίδημα, πόνος και φλεβικά έλκη.