Κιρσώδεις φλέβες

Κιρσώδεις φλέβες — αυτό είναι ένα γνωστό καλλυντικό θέμα που αφορά όλους πολλές γυναίκες, επειδή τα πόδια να φαίνονται εξέφρασε φλεβικό πλέγμα. Αυτή η ασθένεια δεν κάνει μόνο πόδια αντιαισθητική, αλλά, επίσης, προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία, συνεχώς ανησυχούν για τον ασθενή.

κιρσώδεις φλέβες

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι προχωρημένες μορφές της νόσου μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές, έτσι ώστε η θεραπεία των κιρσών πρέπει να ξεκινά από τα πρώτα στάδια της νόσου. Η έγκαιρη και σωστή θεραπεία θα βοηθήσει να αποφύγει τη χειρουργική επέμβαση και να μειώσει τα συμπτώματα της νόσου.

Ορισμός

Οι κιρσοί είναι μια χρόνια νόσος, κιρσώδεις φλέβες αύξηση στο μέγεθος, την παραμορφωμένη, σπασμένα αίματος ιστού exchange. Ως αποτέλεσμα, οι κόμβοι εμφανίζονται κάτω από το δέρμα και ορατά φλεβικό πλέγμα και μπλε αστέρια. Συνήθως κιρσοί εμφανίζονται στα κάτω άκρα, αλλά μερικές φορές η ασθένεια επηρεάζει τα εσωτερικά όργανα.

Τα σκάφη τα οποία είναι διατεταγμένα σε ένα ειδικό τρόπο, υπάρχουν βαλβίδες που επιτρέπουν το αίμα μόνο, είναι απαραίτητο ότι είναι κανονικά κυκλοφορούν και δεν είναι στάσιμη. Αν οι βαλβίδες για οποιοδήποτε λόγο παύουν να λειτουργούν σωστά, το αίμα σταματά να αφήνουν κανονικά τα αγγεία να διαστέλλονται και να επιμηκύνονται.

Τύποι

Κιρσώδεις φλέβες χωρίζονται σε διάφορους τύπους, ανάλογα με το πού ανακαλύφθηκε παθολογία:

 • Κιρσώδεις νόσο των κάτω άκρων είναι η πιο κοινή μορφή της νόσου. Αυτή εκδηλώνεται σοβαρή συμπτώματα και καλλυντικά ελαττώματα, οπότε η διάγνωση συνήθως δεν είναι δύσκολο. Αυτή τη στιγμή έχουμε αναπτύξει ένα αποτελεσματικό σύστημα θεραπείας των κιρσών των κάτω άκρων.
 • Κιρσώδεις φλέβες της μήτρας. Αυτή η παθολογία συναντά σπάνια, μπορεί να προκαλέσει παράγοντες όπως η άμβλωση, οι ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή την πρόσληψη του ορμονικά αντισυλληπτικά, οι βαλβίδες των φλεβών στις ωοθήκες. Τα συμπτώματα είναι συνήθως παρόμοια με άλλα γυναικολογικά προβλήματα, ως εκ τούτου, να διαγνώσει γρήγορα κιρσώδεις φλέβες της μήτρας σπάνια. Αυτή η παθολογία μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο, ιδιαίτερα κατά την έμμηνο ρύση και την επακόλουθη υπογονιμότητα, έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται απαραίτητα.
 • Κιρσών του οισοφάγου. Αυτή η παθολογία που συνήθως αναπτύσσεται ως επιπλοκή της αποτυχίας καρδιών, προβλήματα με το ήπαρ, το σπλήνα και άλλες ασθένειες, η ασθένεια είναι σπάνια εκ γενετής. Αυτή η μορφή των κιρσών είναι πολύ επικίνδυνο, και σχεδόν το 50% των περιπτώσεων μπορεί να προκαλέσει μια μοιραία έκβαση. Το γεγονός ότι την πρώτη φορά κιρσών του οισοφάγου είναι ασυμπτωματική και να κάνει αισθητή την αιχμηρή, έντονο πόνο και αιμορραγία, είναι πιο συχνή σε ασθενείς με κίρρωση του ήπατος.
 • Κιρσώδεις φλέβες της πυέλου. Αυτό κιρσώδεις φλέβες θεωρείται μια πολύ σπάνια ασθένεια και είναι λίγο μελετηθεί, τόσο κατά την Αντιμετώπιση προβλημάτων που ανακύπτουν συχνά. Η ασθένεια είναι συνήθως συνοδεύεται από πόνο κατά την ούρηση, κατά τη διάρκεια της συνουσίας. Μπορεί να αυξήσει τις φλέβες στη βουβωνική χώρα και τα ισχία που δεν είναι πάντα εμφανής. Γιατί τόσο θολή συμπτώματα οι ασθενείς συνήθως πάω σε γυναικολόγο ή τον ουρολόγο, ο οποίος μπορεί να μην παρατηρήσετε αμέσως τα προβλήματα με τις φλέβες θεραπεία άλλων ασθενειών.
 • Η κιρσοκήλη. Αυτή η ασθένεια επηρεάζει μόνο τους άνδρες, ενώ οι κιρσοί εμφανίζονται στις φλέβες του σπερματικού τόνου, που βρίσκεται ανάμεσα στους όρχεις. Πιο συχνά η νόσος προσβάλλει τα αγόρια, μερικές φορές συμβαίνει σε γεννηθεί, ο λόγος που παραδόθηκε κληρονόμησε προβλήματα με τις βαλβίδες δοχείων. Η κιρσοκήλη εμφανίζεται συχνά εντελώς ασυμπτωματική και υποβάλλεται σε μια ορισμένη ηλικία, ο ασθενής μπορεί να μην ξέρω τίποτα γι ' αυτό. Σε άλλες περιπτώσεις, εμφανίζονται σύροντας πόνος στους όρχεις, στη συνέχεια, το άτομο αναγκάζεται να αναφέρουν τα συμπτώματα στο γιατρό.
αιτίες των κιρσών

Στη θέση των φλεβών μοιραστείτε το εξής τύπους των κιρσών:

 • Υποδόρια;
 • Ενδοδερμική;
 • Κιρσώδεις φλέβες στο μεγάλο και μικρό σαφηνούς φλέβες.

Καλλυντικά

Δικτυωτό ή καλλυντικά κιρσώδεις φλέβες είναι καλοήθεις, δεν προκαλεί επιπλοκές και τις ανησυχίες συνήθως τα νεαρά κορίτσια και τις γυναίκες. Χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση ενός ορατό αγγειακό δίκτυο, το οποίο εμφανίζεται συνήθως λόγω των ορμονικών αλλαγών, π. χ. στην εφηβεία.

Δικτυωτό κιρσώδεις φλέβες δεν είναι ένα σοβαρό κίνδυνο, αλλά εξέτασε την εμφάνιση του φλεβικού δικτύου είναι εξακολουθεί να απαιτείται, όπως συχνά αυτό το σύμπτωμα δείχνει το πραγματικό της παθολογίας. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί είναι ότι αυτό το καλλυντικό το ζήτημα μπορεί επίσης να επιδεινωθεί, με τις φλέβες να γίνει πιο έντονη και φαγούρα.

Αφαιρέστε δικτυωτό κιρσών με χειρουργική επέμβαση, λέιζερ ή ένεση με μια ειδική ουσία, η διαδικασία αυτή ονομάζεται σκληροθεραπεία αφρού. Στα αρχικά στάδια για να απαλλαγούμε από ένα καλλυντικό ελάττωμα με τη βοήθεια των ασκήσεων, μασάζ και λαϊκές θεραπείες, αλλά καλύτερα να επισκεφθείτε αμέσως ένα γιατρό.

Λόγους

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορεί να προκαλέσει κιρσούς των κάτω άκρων:

 • Εάν ένα πρόσωπο που ξοδεύει πολύ χρόνο σε όρθια θέση, ιδιαίτερα σε παπούτσια με τακούνια.
 • Οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πιο επιρρεπείς σε κιρσώδεις φλέβες, καθώς αυξάνει το φορτίο στα πόδια.
 • Τα άτομα με υπερβολικό βάρος και την παχυσαρκία συχνά, επίσης, υποφέρουν από κιρσούς.
 • Όταν φοράτε σφιχτές κάλτσες, μπορεί να συμπιέσει τις φλέβες.
 • Η γενετική προδιάθεση μπορεί να είναι η αιτία της νόσου, σε αυτή την περίπτωση, οι κιρσώδεις φλέβες παρουσιάζεται ήδη στην παιδική ηλικία, αν το σώμα εκτίθεται σε αρνητικές παράγοντες που προκαλούν.
 • Κιρσώδεις νόσο των κάτω άκρων γίνεται συχνά τη συντροφιά των ανθρώπων που κάνουν καθιστική ζωή και την εργασία σε έναν υπολογιστή. Όταν τα πόδια διατηρούνται σε μια θέση κάμψης, έλλειψη κίνησης, υπάρχει κακή κυκλοφορία του αίματος.
 • Αν ένα άτομο είναι συνεχώς κάτω από την πίεση, τα αιμοφόρα αγγεία spazmiruyutsya, την κυκλοφορία του αίματος παρουσιάζεται και κιρσώδεις φλέβες.
 • Με τη συνεχή χρήση του αλκοόλ και του καπνού, επίσης, παρουσιάζεται αγγειόσπασμο.
 • Να προκαλέσει ένα ξέσπασμα των εμποδίων που δεν επιτρέπουν στο αίμα να περάσει, θα μπορούσε να είναι θρόμβοι αίματος ή όγκους. Στην έγκυος μήτρα μπορεί να συμπιέσει τα αιμοφόρα αγγεία.
 • Ορμονικές αλλαγές, ειδικά στις γυναίκες, είναι πολύ συχνά η αιτία των κιρσών των κάτω άκρων. Στην εφηβεία, η εγκυμοσύνη και η εμμηνόπαυση άλματα των γυναικείων ορμονών, τα αγγεία διαστέλλονται.

Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι σχεδόν όλες οι αιτίες των κιρσών μπορεί να αποφευχθεί, να οδηγήσει μια καλή ζωή, επειδή είναι κατά κύριο λόγο εξαρτάται από τον ασθενή. Είναι μια γενετική προδιάθεση να παλέψουμε σκληρά, αλλά αυτή η παθολογία είναι αρκετά σπάνια, και είναι πιθανό να κερδίσει, αν μπορείς να μεγαλώσεις ένα παιδί σε μια υγιή ατμόσφαιρα.

Τα συμπτώματα

Η νόσος εμφανίζεται συνήθως σε διάφορα στάδια, τα οποία συνοδεύονται από χαρακτηριστικά συμπτώματα:

τα συμπτώματα των κιρσών
 • Στο πρώτο στάδιο, ο ασθενής δεν θα δείτε οποιαδήποτε συμπτώματα των κιρσών, αλλά θα διαταράξει πόνος πόνος στα πόδια, κόπωση, οίδημα τα βράδια. Συνήθως, τα συμπτώματα εμφανίζονται μετά από μια δύσκολη μέρα, ειδικά αν ο ασθενής περνάει πολύ χρόνο στα πόδια μου. Όταν το περπάτημα σε τακούνια τα πόδια θα φαίνεται λιγότερο ανθεκτικά. Πολλές γυναίκες να σημειώσετε ότι πριν από μερικά χρόνια θα περνούν ώρες περπάτημα σε τακούνια, και τώρα τα πόδια μου είναι κουρασμένα για μια-δυο ώρες. Όλα αυτά τα σημάδια λένε ότι υπάρχει πρόβλημα και είναι απαραίτητο να αρχίσει να πολεμήσει τώρα.
 • Στο επόμενο στάδιο τα παραπάνω συμπτώματα προστίθενται κράμπες που ενοχλεί κυρίως το βράδυ, που σχετίζονται με την κυκλοφορία του αίματος και μυϊκού σπασμού. Επίσης αρχίζουν να εμφανίζονται όλα τα γνωστά φλέβες αραχνών, σε αυτό το στάδιο είναι χλωμό και δεν είναι πολύ αισθητή.
 • Το τρίτο στάδιο χαρακτηρίζεται από την πιο σοβαρή πόνος, έντονο πρήξιμο. Τα πόδια να πρήζονται σε τέτοιο βαθμό που είναι δύσκολο να μπει στα παπούτσια, ο ασθενής έπρεπε να πάρει ένα νέο ζευγάρι, αφού φαίνεται ότι τα πόδια αυξηθεί. Spider φλέβες γίνει ζωντανή και εμφανίζεται έντονη κόμβους και τις σφραγίδες στα πόδια.
 • Το τέταρτο στάδιο είναι η τελευταία, που χαρακτηρίζεται από έντονο πόνο, μια σαφής παραβίαση της κυκλοφορίας του αίματος, το δέρμα γίνεται ωχρό και ξηρό, και οι φλέβες που προεξέχουν. Αν κατά λάθος τραυματίσει φλέβα, θα snap, και η θέση του κόμβου αποτελεί ένα έλκος. Το τελευταίο στάδιο των κιρσών μπορεί να προχωρήσει σε σοβαρές επιπλοκές, οπότε κρατήστε αυτό δεν είναι απαραίτητο με σαφήνεια.

Η πρόγνωση της θεραπείας ήταν το πιο θετικό επικοινωνήστε με ένα γιατρό είναι απαραίτητη, ήδη με την εμφάνιση του πόνου και ασυνήθιστη κόπωση. Σε αυτή την περίπτωση, η θεραπεία των κιρσών δεν θα πάρει πολύ χρόνο μασάζ θα βοηθήσει και την πορεία της φυσιοθεραπείας. Αλλά αν η ασθένεια έχει ήδη εισέλθει στο στάδιο, όταν εμφανίστηκε το αγγειακό πλέγμα, ή κόμβους, η θεραπεία μπορεί να διαρκέσει πολύ χρόνο, συχνά απαιτεί χειρουργική επέμβαση.

Που αντιμετωπίζει

Διαγιγνώσκει και αντιμετωπίζει τις κιρσώδεις φλέβες έναν γιατρό ο οποίος είναι ειδικός στις φλέβες. Πιο συχνά, αυτή η επίσκεψη στο γιατρό σε περιπτώσεις όπου η παθολογία είναι προφανές και το αγγειακό πλέγμα έχει ήδη εμφανιστεί στο δέρμα, μέχρι τότε κανείς δεν το ξέρει. Είναι μάταια, όπως να επισκεφθείτε phlebologist ετησίως είναι απαραίτητο για τις ακόλουθες κατηγορίες ασθενών:

 • Οι έγκυες γυναίκες περισσότερο από 20 εβδομάδες, ειδικά με την μεγάλη αύξηση του σωματικού βάρους, και εκείνοι που στην οικογένεια έχει συγγενείς με παρόμοια διάγνωση;
 • Τα άτομα που εργάζονται όρθια ή καθιστή στάση για μεγάλο χρονικό διάστημα;
 • Οι γυναίκες που ξοδεύουν πολύ χρόνο σε παπούτσια με ψηλά τακούνια;
 • Ανθρώπους που κάνουν σπορ τακτικά, ειδικά για επαγγελματίες αθλητές και για όσους βάρη;
 • Οι άνθρωποι με μεγάλες υπέρβαρος;
 • Οι άνθρωποι άνω των 50 ετών, ιδιαίτερα γυναίκες.
 • Οι άνθρωποι που πίνουν τακτικά αλκοόλ, καπνίζουν ή κάνουν χρήση ναρκωτικών;
 • Οι άνθρωποι που έχουν γενετική προδιάθεση;
 • Οι ασθενείς που πάσχουν από ορμονικές διαταραχές;
 • Οι άνθρωποι που αγαπούν να τρώνε λιπαρά και πικάντικα τρόφιμα;
 • Ασθενείς στους οποίους τα πρώτα συμπτώματα των κιρσών όπως κουρασμένα πόδια από το πρήξιμο και τα βράδια, σπασμοί.

Δεν είναι μόνο σημαντικό να δείτε το γιατρό σας τακτικά με την παρουσία τουλάχιστον ενός παράγοντα κινδύνου που περιγράφονται ανωτέρω, αλλά επιλέξτε ικανούς και έμπειρους επαγγελματίες. Μετά από όλα, φλεβική νόσος είναι πολύ συγκεκριμένο και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται σωστά, έτσι δεν θα πρέπει να πάει με τον πρώτο γιατρό, είναι απαραίτητο να επαληθεύσετε την παρουσία του το δίπλωμα και εμπειρία.

Είναι καλύτερο για τη θεραπεία των κιρσών σε κλινικές, οι οποίες έχουν επανειλημμένα αποδείξει την αξία τους. Αν είναι δυνατόν, θα πρέπει να αναζητήσετε σχόλια για το γιατρό και την κλινική, να ρωτήσουμε τους φίλους και την οικογένεια που ήταν σε θέση να ζητήσουν βοήθεια από ένα ειδικό. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία από έναν έμπειρο ειδικό θα σας βοηθήσει όχι μόνο να αποφύγει θανατηφόρες επιπλοκές, αλλά και να αποτρέψει καλλυντικά ελαττώματα, χωρίς την προσφυγή σε χειρουργική επέμβαση.

Διάγνωση

Όταν επισκέπτεστε ένα γιατρό, ο ασθενής θα πρέπει να απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις, μοιραστείτε τις καταγγελίες σας, να θυμάστε, κακό κιρσώδεις φλέβες που σχετίζονται με. Επίσης το σημαντικό ρόλο που έπαιξε η παρουσία διάφορες χρόνιες παθήσεις, οι ασθενείς συχνά πρέπει να επισκεφτείτε αρκετούς ειδικούς.

Ο γιατρός μπορεί να καθορίσει τι στυλ της ζωής του ασθενούς, είτε αυτός ασχολείται με τον αθλητισμό, όπου εργάζεται. Θα πρέπει να είναι άμεση με έναν ειδικό, ακόμη και αν παραδέχομαι κάτι ντροπιαστικό, ειλικρινείς απαντήσεις θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε την αιτία της παθολογίας και να το διορθώσουμε, έτσι ώστε να μην επιδεινώσει την κατάσταση ακόμη περισσότερο.

Σημάδια των κιρσών είναι συνήθως εμφανής, ο γιατρός μπορεί να δείτε αμέσως οίδημα, αυξημένη φλεβική κόμβους εύκολα να γίνει αισθητή κατά την ψηλάφηση. Ως εκ τούτου, να καθοριστεί η αρχική διάγνωση, φαίνεται να είναι δυνατή ήδη από το πρώτο ραντεβού από αρμόδιο γιατρό. Για την επιβεβαίωση της διάγνωσης και διευκρινίσεις από το στάδιο της νόσου θα πρέπει να εξεταστούν. Συνήθως ανατίθενται οι ακόλουθες μελέτες:

Θεραπεία

θεραπεία workingo φλέβα

Όλοι οι ασθενείς είναι συνήθως ενδιαφέρονται για το πώς να τη θεραπεία των κιρσών, αν ο γιατρός διέγνωσε. Για να απαλλαγείτε από τους κιρσούς σε αρχικό στάδιο, όταν το φλεβικό πλέγμα εξακολουθούν να είναι ήπια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συντηρητικές μεθόδους.

Ναρκωτικών

Σημαντικό ρόλο στη θεραπεία των κιρσών παίξτε τα ναρκωτικά, το οποίο διορίζει ο εμπειρογνώμονας. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η αυτοθεραπεία μπορεί να είναι επικίνδυνη, ως εκ τούτου, να συνταγογραφήσει φάρμακα τον εαυτό σας, αυτό είναι αδύνατο. Δοσολογία κάθε μέσο, ο γιατρός επιλέγει ξεχωριστά.

Ποια φάρμακα χρησιμοποιούνται για τη φλεβίτιδα:

 • Μη στεροειδή αντι-φλεγμονώδη φάρμακα. Αυτά τα φάρμακα μπορεί να ανακουφίσει τη φλεγμονή του αγγειακού τοιχώματος, να μειώσει τον πόνο;
 • Παρασκευάσματα βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και ομαλοποιεί το αγγειακό τόνο?
 • Εργαλεία που σας επιτρέπουν να αποφύγετε θρόμβων στο αίμα.

Εξωτερικών κεφαλαίων

Εξωτερικά εργαλεία σας επιτρέπουν να εξαλείψει στάσιμες διαδικασίες στους ιστούς και να μειώσει την εμφάνιση των κιρσών κατά το αρχικό στάδιο. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι κρέμες και τα τζελ είναι αναποτελεσματική και σε προχωρημένες μορφές της νόσου.

Θεραπεία

Σήμερα, υπάρχουν διάφορες θεραπευτικές μέθοδοι που μπορούν να απαλλαγούμε από ένα καλλυντικό ελάττωμα στο αρχικό στάδιο της νόσου:

 • Θεραπεία με λέιζερ. Μια ειδική συσκευή επίδραση στα φλεβικά πλέγματα, θέρμανση τους και προκαλώντας τους μείωση.
 • Υδροθεραπεία. Αν μια τέτοια διαδικασία για το δέρμα με νερό από διαφορετικές θερμοκρασίες, προκαλώντας τα αγγεία να διαστέλλονται και να συστέλλονται, να γίνουν πιο ελαστικά και να επιστρέψει στην προηγούμενη κατάσταση.
 • Συμπίεση εσώρουχα. Αυτή η μέθοδος είναι πιο κατάλληλη για την πρόληψη όσο και για θεραπεία από ειδικό εφέ δίνει, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε θεραπεία συνδυασμού. Να φοράτε κάλτσες θα πρέπει οι άνθρωποι που είναι επιρρεπείς σε κιρσώδεις φλέβες, όπως έγκυες και ηλικιωμένες γυναίκες.
 • Το μασάζ βοηθά να αποκαταστήσει την κυκλοφορία του, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στα πρώτα στάδια της νόσου.

Σε περίπλοκες μορφές που προδιαγράφεται η χειρουργική αντιμετώπιση των κιρσών στα πόδια, η οποία γίνεται όταν μια επιχείρηση για να αποκαταστήσει την κυκλοφορία. Εάν είναι απαραίτητο, αφαιρέστε τους θρόμβους αίματος και φλεγμονή των αγγείων, την αντικατάστασή τους με την πρόσθεση.