Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων

Μια ποικιλία από παθήσεις των φλεβών των κάτω άκρων – συνέπεια μια σειρά από δυσμενείς παράγοντες που επηρεάζουν τα κάτω άκρα του ανθρώπου. Γνωρίζοντας τα συμπτώματα, είναι απαραίτητο να αναγνωρίσει αυτές τις ασθένειες, να λάβει μέτρα για τη θεραπεία τους, να αποφευχθούν σοβαρές επιπλοκές. Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων συχνά αναπτύσσεται σταδιακά, στην αρχή δεν δίνει σημασία. Αλλά προσεκτική στάση ως προς την υγεία τους θα βοηθήσει στον εντοπισμό της νόσου πριν από αυτό θα προκαλέσει προβλήματα. Τα κύρια συμπτώματα των κιρσών:

κιρσώδεις φλέβες
 • πόνος στα πόδια;
 • πρήξιμο;
 • το αίσθημα της κόπωσης σοβαρότητα;
 • μικρότερη ανοχή της φυσικής φορτίο στα πόδια;
 • η εμφάνιση του αγγειακού μοτίβο στο δέρμα;
 • η επιδείνωση της επούλωσης του δέρματος ήσσονος σημασίας τραυματισμοί *
 • η παθολογική χρώση του δέρματος.

Η σοβαρότητα από αυτά τα σημάδια είναι διαφορετικά – αυτό εξαρτάται από τη σοβαρότητα της νόσου, η διάρκεια του μαθήματος, η κάθε ασθενή. Ανάλογα με τη σοβαρότητα των κιρσών των κάτω άκρων klassificeret της σε πολλά επίπεδα. Ταξινόμηση σύμφωνα με το βαθμό της αποζημίωσης διακρίνει τρία στάδια ταξινόμηση με βάση τα χαρακτηριστικά της ροής των συμπτωμάτων – 6 στάδια με τις προδιαγραφές των επιπλοκών.

Το πρώτο (αντισταθμίζεται) στάδιο

Σε αυτό το στάδιο τα συμπτώματα των κιρσών φλεβών ασθένεια που εκφράζεται πολύ καλά. Ανατομικά συμπτώματα των κιρσών των κάτω άκρων σε αυτή την περίπτωση είναι μια σχετικά μικρή βαλβίδα ανεπάρκεια στις βαθιές φλέβες των ποδιών. Όλες τις παραβιάσεις της ροής του φλεβικού αίματος kompensiruet μέσα από υγιείς φλέβες, δεν επηρεάζονται.

Στο στάδιο αυτό ο ασθενής μπορεί να εμφανίσουν δυσφορία στα πόδια στο μεγάλο σωματική δραστηριότητα. Τα συμπτώματα των κιρσών των κάτω άκρων είναι εξαιρετικά σπάνια εμφανίζονται πρησμένα. Πιο συχνά, ο ασθενής απλώς επισημαίνει το γεγονός ότι τα πόδια ήταν πιο κουρασμένος το βράδυ. Ορατά συμπτώματα των κιρσών των κάτω άκρων όχι.

Κλινικά, αυτό το στάδιο της κιρσώδεις νόσο των κάτω άκρων αντιστοιχεί στην κατηγορία 0 – συμπτώματα απουσιάζουν κατά την εξέταση και ψηλάφηση, ο ασθενής έχει κανένα παράπονο. Να αναγνωρίζουν τους κιρσούς στα πόδια, σε αυτό το στάδιο, σε αυτή την περίπτωση, αν κάνετε ένα υπερηχογράφημα, αλλά από κανένα παράπονο, είναι σπάνια συνταγογραφούνται. Ως θεραπεία των κιρσών νόσο των κάτω άκρων σε αυτό το στάδιο, αποτελεσματικά την αλλαγή των συνθηκών εργασίας, η μετάβαση σε μια πιο υγιεινή διατροφή, φορώντας κάλτσες συμπίεσης ήπια συμπίεση, μέτρια άσκηση.

Το δεύτερο στάδιο

Αυτό το στάδιο χαρακτηρίζεται από πιο έντονα συμπτώματα. Αλλαγές στη δομή των φλεβικών βαλβίδων είναι πιο βαθιά, έτσι ώστε να αναπτύξουν τα εξωτερικά συμπτώματα των κιρσών, αλλά δεν οδηγούν σε επιπλοκές. Πόδι πόνος με κιρσούς αναπτύσσει σε αυτό το στάδιο. Οιδήματα εμφανίζονται σχεδόν κάθε βράδυ, ειδικά μετά από μια μακρά παραμονή στα πόδια του σε άβολα παπούτσια.

Το βράδυ, ο ασθενής σημειωθεί μούδιασμα και κράμπες – συχνά, και για τα πρώτα σημάδια των κιρσών στα πόδια. Το πρωί μούδιασμα, ευαισθησία, την εμφάνιση παθολογική χρώση σημάδια των κιρσών βάθει φλέβες των κάτω άκρων.

Εξωτερικά κιρσώδεις φλέβες, τα συμπτώματα που περιγράφονται παραπάνω, που εκδηλώνεται με την εμφάνιση αγγειακών μοτίβο ("spider φλέβες") στο δέρμα, διαταραχές μελάγχρωσης. Οι κιρσώδεις φλέβες των ποδιών είναι συχνά συνοδεύεται από διαταραχή της αναγέννησης του δέρματος, τραυματισμούς – περικοπές, γρατζουνιές, μώλωπες θεραπεύσει πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο.

Κλινικά τα συμπτώματα των κιρσών στα πόδια αντιστοιχούν οι τέσσερις κατηγορίες:

 • S1 – τα πρώτα συμπτώματα των κιρσών – δικτυωτές φλέβες ("spider φλέβες" και "φλέβες");
 • C2 – διακριτές φλεβική μοτίβο στο δέρμα, επιτρέποντας να δείτε πώς εμφανίζεται διευρυμένη φλέβες;
 • C3 – οίδημα, συχνά είναι αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα επιτρέπει σε σας για να προσδιορίσει τις κιρσώδεις φλέβες βαθιά?
 • C4 είναι μια υποκατηγορία των κιρσών των κάτω άκρων, τα συμπτώματα που επηρεάζουν μια ποικιλία από διαφορετικές διεργασίες στο δερμάτων – χρώση, η ανάπτυξη του έκζεμα.

Όπως μπορεί να φανεί από τα ανωτέρω, τα σημάδια των κιρσών στα πόδια, σε αυτό το στάδιο είναι πολύ διαφορετικές. Η έρευνα περιλαμβάνει την εξέταση και ψηλάφηση, εξέταση με υπερήχους αγγείων των κάτω άκρων, βιοχημική ανάλυση αίματος για την ανίχνευση της πηκτικότητας του αίματος και τον κίνδυνο θρόμβωσης.

αιτίες των κιρσών

Επιπλοκές από αυτό το στάδιο – πρήξιμο των ποδιών και τα πόδια, καθώς και την ανάπτυξη των φλεγμονωδών επιπλοκών από φλεβίτιδα και θρομβοφλεβίτιδα. Τα συμπτώματα από αυτά τα Κράτη, εκτός από τα ορατά σημάδια των κιρσών, σημάδια μειωμένη κυκλοφορία στα πόδια.

Θεραπείες για τη φλεβίτιδα σε αυτό το στάδιο – η χρήση των ναρκωτικών που άρση των θρόμβων στο αίμα, αύξηση της ροής του αίματος, την ενίσχυση του αγγειακού τοιχώματος. Αλλά αυτές οι μέθοδοι να μειώσει τα συμπτώματα των κιρσών στα πόδια, αλλά δεν προκαλούν παλινδρόμηση της νόσου. Αν θεραπευτικές τεχνικές είναι αναποτελεσματική, χρησιμοποιούνται χειρουργικές περιγραφές και φωτογραφίες για το πώς να προετοιμαστείτε για τη χειρουργική επέμβαση, μπορείτε να βρείτε στο Διαδίκτυο.

Το τρίτο (μη αντιρροπούμενη) στάδιο

Τα συμπτώματα και τη θεραπεία των κιρσών σε αυτό το στάδιο είναι η μεγαλύτερη πολυπλοκότητα. Αν ο ασθενής δεν δώσουν προσοχή στα πρώτα σημάδια των κιρσών στα πόδια, δεν έχει ξεκινήσει θεραπεία, υπάρχουν επιπλοκές της νόσου. Τα συμπτώματα των κιρσών στα πόδια, σε αυτό το στάδιο είναι ιδιαίτερα έντονη – πόνος στα πόδια είναι σχεδόν σταθερή, μερικές φορές τόσο έντονη, που δεν επιτρέπεται να κινούνται ανεξάρτητα. Προχωρούν οίδημα, μερικές φορές τόσο πολύ, ώστε να υπάρχει κιρσώδεις λεμφαγγείων – μετά λυμφών στην επιφάνεια του δέρματος.

Εξωτερικά σημάδια των κιρσών στα πόδια είναι ορατά, μερικές φορές άσχημο χαρακτήρα προεξέχοντα φλέβες, σκέδαση σκούρο καφέ χρωματισμένα σημεία, πληγές που συχνά γίνει φλεγμονή και πυώδης διαδικασίες συμβαίνουν. Ένα από τα χαρακτηριστικά σημάδια της κιρσώδεις έκζεμα. Οι πρώτες εκδηλώσεις εμφανίζονται στο προηγούμενο στάδιο, αλλά με αντιρρόπησης που φτάνει το μέγιστο εκδήλωση.

Σε αυτό το στάδιο των κιρσών, τα συμπτώματα της οποίας εκδηλώνονται πιο καθαρά, αντιπροσωπεύει μια σοβαρή απειλή για την υγεία και μερικές φορές τη ζωή του ασθενούς. Πόνος στα πόδια, οίδημα, παραισθησία, μούδιασμα των ποδιών οδηγήσει στο γεγονός ότι ο ασθενής παύει να είναι σε θέση να εκτελέσει το έργο για το οποίο έκανε.

Κλινικά κιρσώδεις φλέβες του σταδίου μη αντιρροπούμενη αντιστοιχούν σε τρεις λειτουργικές τάξη – C4 β, η οποία χαρακτηρίζεται από εκφυλιστικές αλλοιώσεις του υποδόριου ιστού, C6 – ενεργό φλεβικό έλκος και C5 – ex τροφικές έλκος. Επιπλοκές της μη αντιρροπούμενη κιρσώδεις τροφικές έλκη, θρομβοφλεβίτιδα, αιμορραγία και φλεγμονή των ελκών, σε σοβαρές περιπτώσεις – γάγγραινα.

Η διάγνωση της μη αντιρροπούμενη κιρσώδεις φλέβες να βάλω αρκετά εύκολα μια γιατρός θα το κάνω κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης. Διαγνωστικά μέτρα με στόχο να ανιχνεύσει το βαθμό μειωμένη ροή του αίματος στα κάτω άκρα και βρείτε τις πληγείσες φλέβα. Για το σκοπό αυτό, ο υπέρηχος και αν απαιτείται η ΜΑΓΝΗΤΙΚΉ τομογραφία, φλεβογραφία κάτω, και άλλες μεθόδους.

Θεραπεία μόνο πράκτορα. Βιέννη, στην οποία η διαταραγμένη ροή αίματος, αφαιρείται υπό έλεγχο υπερήχων, αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, τα σημάδια της κιρσώδεις φλέβες των ποδιών δεν εξαφανίζονται εντελώς. Η λειτουργία απαιτεί την κατάρτιση, αλλά γίνεται αρκετά γρήγορα, μετά την οποία ο ασθενής μπορεί προηγουμένως να ενεργοποιηθεί. Κατά τη μετεγχειρητική περίοδο, είναι απαραίτητο να φοράμε το συμπιεστικό εσώρουχα, μια ριζική αλλαγή στον τρόπο ζωής και διατροφής.

Επιπλοκές που αναπτύσσονται καθώς τα συμπτώματα των κιρσών των κάτω άκρων, τη θεραπεία ανάλογα με τη σοβαρότητα. Τροφικές έλκη χωρίς φλεγμονή αντιμετωπίζεται συντηρητικά με αντιβιοτικά, φάρμακα που επιταχύνουν την επούλωση των πληγών, και άλλοι. Αν η αποτελεσματικότητα των θεραπευτικών παρεμβάσεων είναι χαμηλή, εφαρμόζεται χειρουργική θεραπεία του έλκους αποκοπεί μέσα σε υγιή ιστό, στη συνέχεια, κρατήστε το πλαστικό δέρμα.

Αν υπάρχει φλεγμονή ή αιμορραγία, τότε η χειρουργική επέμβαση γίνεται η μόνη αποτελεσματική μέθοδος θεραπείας. Στη συνέχεια, ακολουθεί μια μακρά μετεγχειρητική περίοδο, η οποία αναγκαστικά απαιτεί μια ριζική αλλαγή στον τρόπο ζωής του ασθενούς για την πρόληψη της υποτροπής της νόσου.

Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη σημασία της πρόληψης και συντηρητικά μέτρα. Ακόμη και σε ένα σοβαρό στάδιο των κιρσών πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη λήψη φαρμάκων για την ενίσχυση του αγγειακού τοιχώματος, διευκολύνει τη ροή του αίματος, θρόμβους στο αίμα. Να αντιστοιχίσετε την θεραπεία χρειάζεται γιατρό.

Τζελ, αλοιφές και κρέμες για εξωτερική χρήση, εξαλείφοντας αποτελεσματικά τα συμπτώματα των κιρσών στα πόδια και στα προηγούμενα στάδια, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται εάν υπάρχουν ατέλειες του δέρματος, ιδιαίτερα ερεθισμένες πληγές. Ακόμη και η παρουσία μικρές γρατσουνιές ή εκδορές είναι μια αντένδειξη για τη χρήση τους.

Ιδέες

πρόληψη των κιρσών

Κιρσώδεις φλέβες μπορεί να αναπτύξουν χρόνια ή ακόμα και δεκαετίες, τα πρώτα σημάδια εμφανίζονται συχνά σε νεαρή ηλικία, αλλά παραμένουν χωρίς παρακολούθηση και θεραπεία. Στα πρώτα στάδια των κιρσών είναι ασυμπτωματική, έτσι ασθενείς, σπάνια αναζητούν ιατρική βοήθεια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αργότερα, όταν τα συμπτώματα γίνονται εμφανή, θεραπευτικά μέτρα μπορούν μόνο να σταματήσει την εξέλιξη της νόσου, αλλά να μην προκαλέσει την πλήρη εξαφάνιση των συμπτωμάτων.