Κιρσοί: συμπτώματα και θεραπεία.

Καλησπέρα αναγνώστες! Κιρσώδεις φλέβες — μια ασθένεια δυσάρεστη, άσχημη και επικίνδυνη. Στα μεταγενέστερα στάδια της τις πιθανές επιπλοκές, που μπορεί να οδηγήσει σε τραγικές συνέπειες, θα γράψω γι ' αυτό σε αυτό το άρθρο. Επίσης, διαβάστε σχετικά με το τι είναι τα συμπτώματα των κιρσών και πώς να την αντιμετωπίσουμε.

Σε υγιείς φλέβες, το αίμα ανεβαίνει προς την καρδιά. Και ότι δεν θα μπορούσε να ρέει προς τα κάτω κάτω από τη δύναμη της βαρύτητας σε φλέβες, οι βαλβίδες που δεν της το επιτρέπουν. Οι κιρσώδεις φλέβες είναι που προκαλείται από τη βαλβίδα ανεπάρκεια και οι βαλβίδες δεν μπορεί πλέον να συγκρατήσει τη ροή του αίματος. Τι μπορεί να είναι η στασιμότητα του αίματος, θρόμβους στο αίμα, τα αιμοφόρα αγγεία χάνουν την ελαστικότητά τους, να επεκτείνετε, να εμφανιστεί φλεβική κόμβους.

Κιρσοί: αιτίες.

κιρσώδεις φλέβες στα πόδια

Κιρσώδεις φλέβες δύο φορές πιο συχνή στις γυναίκες παρά στους άνδρες. Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους: ορμονικών αντισυλληπτικών, συχνές φορώντας τακούνια, οι ορμονικές αλλαγές στην εφηβεία, εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση.

Οι κύριοι λόγοι για την ανάπτυξη των κιρσών περιλαμβάνουν:

 1. Γενετική προδιάθεση. Πολλοί άνθρωποι με κιρσούς έχουν μια γενετική προδιάθεση για σκάφη αδύναμη, ελαττωματικό φλεβικών βαλβίδων. Σε αυτή την περίπτωση, οι κιρσώδεις φλέβες μπορούν να αναπτυχθούν χωρίς την επιπλέον λόγοι για τους νέους, υγιείς ανθρώπους. Η κύρια πρόληψη των κιρσών για άτομα με μέτρια φυσική δραστηριότητα. Πολύ καλά ενισχύει τα αιμοφόρα αγγεία κολύμβηση, στίβος και σίγουρα πρέπει να τρώτε σωστά. Τα λιπαρά, junk food, φτωχή σε φυτικές ίνες, θα επιδεινώσει μόνο την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων.
 2. Το μικρό της σωματικής δραστηριότητας ή τη μόνιμη δουλειά. Εάν ένα πρόσωπο που εργάζεται στο γραφείο τις περισσότερες φορές κάθεται ή, αντιθέτως, πολλοί αναγκάζονται να σταθεί, τέτοιοι άνθρωποι είναι σε κίνδυνο να αναπτύξουν κιρσούς. Όταν καθιστική εργασία είναι απαραίτητη περιοδικά για να ζεσταθεί, έστω και λίγο με τα πόδια. Άσκηση στο σπίτι, το σαββατοκύριακο, επισκεφθείτε την πισίνα ή το γυμναστήριο.
 3. Το βάρος. Εάν κάποιος έχει υπερβολικό βάρος, το φορτίο στο αίμα σκάφη αυξάνει, το οποίο μπορεί να αναπτύξουν κιρσούς. Από την εμπειρία μου με τους ανθρώπους που χάνουν βάρος, περισσότερο από το 70% των κιρσών στα πόδια.
 4. Των ορμονικών αλλαγών. Αυτό είναι αυτό που ανέφερα παραπάνω. Πολλές γυναίκες που έχουν κιρσούς που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ειδικά στα μεταγενέστερα στάδια, όταν η κυκλοφορία του αίματος στα κάτω άκρα είναι ενοχλημένος από το γεγονός ότι το μωρό πιέζει τα όργανα της πυέλου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, κιρσώδεις φλέβες εξαφανίζεται μετά τον τοκετό τον εαυτό σας, αν ήταν στα αρχικά της στάδια.
 5. Το γήρας. Με την ηλικία, τα τοιχώματα των αγγείων γίνονται λεπτότερα, η οποία οδηγεί σε κιρσούς και την υψηλή πίεση του αίματος.
 6. Ανθυγιεινό τρόπο ζωής. Αυτό μπορεί να αποδοθεί στο Κάπνισμα, το οποίο είναι κακό για όλα τα αγγεία του σώματος, το αλκοόλ διαταράσσει τον μεταβολισμό, ανθυγιεινά, λιπαρά, και υψηλής θερμιδικής αξίας τροφίμων οδηγεί σε αρτηριοσκλήρυνση, θρόμβωση, υψηλή αρτηριακή πίεση, υπερβολικό βάρος και κιρσώδεις φλέβες.
 7. Η λήψη ορμονικών αντισυλληπτικών μέσων.
 8. Πόδι τραυματισμούς.

Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων: τα συμπτώματα και τα σημάδια

Στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης των κιρσών ένα άτομο βιώνει ένα αίσθημα βάρους στα πόδια, κοντά στους αστραγάλους και το μικρό οίδημα (ειδικά το βράδυ), τα πόδια γρήγορα να πάρετε κουρασμένοι και πληγή.

Πολλοί άνθρωποι σε αυτό το στάδιο, πιστεύω ότι όλα οφείλονται σε εξάντληση, αγνοώντας την έναρξη της νόσου.

Αργότερα το αραχνών ποδιών, φλέβες. Οι φλέβες μπορεί να είναι εξόγκωμα, τα πόδια είναι ψηλαφείται σφραγίδα, η οποία δείχνει μια στασιμότητα του αίματος στα αγγεία.

Ένα άλλο σύμπτωμα των κιρσών είναι το πόδι κράμπες που συμβαίνουν συχνά κατά τη νύχτα.

Μπορείτε, επίσης, να νιώθετε μια αίσθηση καψίματος στα πόδια, τα πόδια ζέστη.

Το πιο προφανές σύμπτωμα είναι διευρυμένη, συμπυκνωμένη φλέβες που είναι ορατές μέσω του δέρματος, σκούρες κηλίδες, οιδήματα στα πόδια.

Σε μεταγενέστερα στάδια από τα πόδια μπορεί να εμφανιστεί τροφικές έλκη, το δέρμα γίνεται πιο σκούρο χρώμα.

η θεραπεία των κιρσών

Σημαντικό! Κιρσώδεις φλέβες δεν θα περάσει από μόνη της. Η ασθένεια θα προχωρήσει, αν όχι να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια. Μετά την ανίχνευση του τα πρώτα συμπτώματα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό, ώστε να μπορεί να συνταγογραφήσει την κατάλληλη θεραπεία.

Τρέχοντας κιρσώδεις φλέβες θα έχουν περισσότερα συμπτώματα και θα είναι πιο έντονη. Σε αργότερα στάδια πληγές μπορεί να γίνει γάγγραινα, που οδηγεί σε ακρωτηριασμό. Ακόμα και κιρσούς είναι επικίνδυνο, διότι τα πόδια σχηματίσουν θρόμβους αίματος που μπορεί να σπάσει και να φράξει ένα αγγείο που θα οδηγήσει σε θάνατο.

Πρόληψη των κιρσών του οφείλεται.

Εάν έχετε μια γενετική προδιάθεση για τις κιρσώδεις φλέβες ή δουλεύεις σκληρά, πολύ ορθοστασία ή, αντίθετα, να προχωρήσουμε λίγο, είναι απαραίτητο να ακολουθούν τους κανόνες που αναγράφονται πιο κάτω.

 • Οι γυναίκες πρέπει να επιλέξετε τα σωστά παπούτσια. Τα παπούτσια δεν πρέπει να είναι πολύ στενό, και δεν πρέπει να είναι ψηλά τακούνια για καθημερινή ένδυση.
 • Ένδυση συμπίεσης εσώρουχα.
 • Τον καιρό που κάθεται σε ένα μέρος, δοκιμάστε περιοδικά για να ζεσταθεί, για να αλλάξετε τη θέση του σώματος, για να κάνει το φως ασκήσεις.
 • Καλά να πάρετε ένα ντους αντίθεση.
 • Θα πρέπει να σταματήσουν το Κάπνισμα για να βελτιώσουν την κατάσταση όλων των αγγείων του σώματος.
 • Κάνει τακτικές ασκήσεις, το καλοκαίρι οδηγούν ένα ποδήλατο, πηγαίνετε στην πισίνα, τα περισσότερα μπορείτε με τα πόδια.

Κιρσώδεις φλέβες θεραπεία

Οι κιρσοί αντιμετωπίζονται με διάφορες μεθόδους:

 • η συντηρητική θεραπεία
 • η σκληροθεραπεία
 • θεραπεία με λέιζερ
 • χειρουργική επέμβαση

Επιπλέον, οι μέθοδοι αυτές πρέπει να προσθέσετε μια ισορροπημένη διατροφή, φυσιοθεραπεία, θεραπευτική γυμναστική.

Συντηρητική θεραπεία.

Η συντηρητική θεραπεία έχει ανατεθεί στο αρχικό στάδιο της νόσου. Πιο συχνά συνταγογραφούμενα φάρμακα για τις φλέβες. Η κύρια επίδραση είναι η αύξηση των λείων μυών στα τοιχώματα των αγγείων. Κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται, οι φλέβες γίνονται πιο ελαστικά.

Να θυμάστε ότι οι κιρσώδεις φλέβες μπορούν να κάνουν ηλιοθεραπεία, να χαλαρώσουν στο χαμάμ και να κάνω ζεστό μπάνιο.

Η σκληροθεραπεία

Αν η φλέβα δεν είναι σθεναρά υπέρ, αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιπλέον για τα δισκία και αλοιφές. Η ουσία της έγκειται στο γεγονός ότι σε μια φλέβα στο πόδι με μια σύριγγα με ένεση ένα ειδικό φάρμακο που μπλοκάρει μια φλέβα. Τα τοιχώματα των φλεβών μείνουμε μαζί, το αίμα δεν κυκλοφορεί. Το μόνο που χρειάζεται μέχρι και 6 συνεδρίες σκληροθεραπείας στη Βιέννη είναι εντελώς φύγει.

Μετά από αυτή τη διαδικασία, το πόδι είναι τυλιγμένο. Προκειμένου να επιτύχει μια καλύτερη πρέπει να φορούν κάλτσες συμπίεσης. Το πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι ότι τα πόδια είναι τα σημάδια, και τις φλέβες "go". Κάνω αυτή την επέμβαση υπό Γενική αναισθησία. Υπάρχουν αντενδείξεις για τη σκληροθεραπεία.

Λέιζερ θεραπεία των κιρσών

Χρησιμοποιήστε αυτήν τη μέθοδο για να επιτύχει την καλλυντική επίδραση αφαίρεσης φλεβών. Λέιζερ λάμψης προσκολλάται στο τοίχωμα της φλέβας και φλέβα εξαφανίζεται από τα μάτια μου. Η μέθοδος είναι αποτελεσματική, αλλά δαπανηρή.

Αφαίρεση φλεβών από τη χειρουργική επέμβαση

Τέτοιες διαδικασίες σε περιπτώσεις που η συντηρητική θεραπεία δεν δίνει τα αποτελέσματα, επειδή η ασθένεια είναι αρκετά τρέξει. Σε αυτή την περίπτωση, ο γιατρός αφαιρεί το άρρωστο πνεύμα, το αίμα αρχίζει να κυκλοφορεί μέσα από υγιείς φλέβες.

Παραδοσιακές θεραπείες κιρσών στα πόδια

Ένα από τα πιο αποτελεσματικά λαϊκή μεθόδους θεραπείας των κιρσών είναι ένα βάμμα Kalanchoe. Για να κάνετε ένα βάμμα πλύνετε τα φύλλα του Καλαγχόη και να θέσει σε ένα βάζο με όγκο 1 l. Γεμίστε το βάζο Kalanchoe μισό. Αυτά τα φύλλα γεμίσει με 70% αλκοόλ, κλείστε το καπάκι και το βάζουμε σε σκοτεινό μέρος. Απότομες για δύο εβδομάδες. Αυτό το βάμμα λιπαίνετε τα πόδια καθημερινά πριν πάτε για ύπνο. Μην ξεχάσετε, πριν από τη χρήση, ανακινήστε το βάμμα. Ανακουφίζει γρήγορα από τον πόνο. Διάρκεια της χρήσης εξαρτάται από την έκταση της νόσου, μπορεί να είναι αρκετούς μήνες.

πρόληψη των κιρσών

Βάμμα λουλούδια της ιπποκαστανιάς. 50 γραμμάρια. λουλούδια, ρίχνουμε 0, 5 λίτρα αλκοόλ, και αφήστε το να απότομες για δύο εβδομάδες. Η καθημερινή ανακινήστε το περιεχόμενο της κονσέρβας (ή φιάλη). Στέλεχος του τελικού βάμμα και καταναλώστε το μέσα σε 1 κουταλιά της σούπας 3 φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα. Η διάρκεια της θεραπείας — 1 εβδομάδα, τότε θα πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα. Εάν είναι απαραίτητο, επαναλάβετε όχι νωρίτερα από 2 εβδομάδες.

Φυτικό έγχυση της τσουκνίδας. Ξηρά φύλλα τσουκνίδας (50 γρ.) ρίξτε 0,5 λίτρα βραστό νερό. Καλύτερα να το κάνετε σε ένα θερμός. Αφήστε το να σταθεί για περίπου 30 λεπτά, το στραγγίζουμε και το πίνουμε τρεις φορές την ημέρα μία ώρα μετά το φαγητό. Ένα ποτό υποδοχής περίπου 70 γραμμάρια βάμμα.

Ένα κατάπλασμα από πατάτες. Μερικές πρώτες πατάτες σχάρας και απλώστε το με πουρέ από τα πόδια του. Γραβάτα, ήταν εύκολο να τα πόδια. Για να κρατήσει τα πόδια μου για 4 ώρες, μετά την οποία ο πόνος πρέπει να πάει.

Γράψτε στα σχόλια πώς Μπορείτε να τη θεραπεία των κιρσών και τις μεθόδους που μπορούν να βοηθήσουν.