Κιρσώδεις φλέβες θεραπεία

Σήμερα μία από τις πιο συχνές αγγειακές παθήσεις αναγνωρίζεται ως κιρσώδεις φλέβες. Η θεραπεία από αυτή την άσχημη και ύπουλη ασθένεια είναι μέσω διάφορους τρόπους.

Πριν από μερικές δεκαετίες, μόνο χειρουργική επέμβαση μπορεί να ανακουφίσει τον ασθενή από τέτοιες ασθένειες, όπως οι κιρσώδεις φλέβες. Η θεραπεία με σύγχρονες μεθόδους είναι ανώδυνη, είναι λιγότερο επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία.

κιρσώδεις φλέβες

Η θεραπεία των κιρσών με χειρουργική επέμβαση δεν είναι πάντα δυνατό. Υπάρχουν μια σειρά από αντενδείξεις, που ακόμα και το πιο πολύπλοκο στάδιο της κιρσούς θα πρέπει να το αντιμετωπίσεις συντηρητικά.

Μεταξύ των αντενδείξεις είναι έμφυτα χαρακτηριστικά, όπως οι καρδιακές ανωμαλίες, μια προσωπική άρνηση του ασθενή από την επιχείρηση, για διάφορους λόγους: από το φόβο για θρησκευτικούς λόγους. Σε αυτή την περίπτωση, οι γιατροί πρέπει να ψάξουν για ένα άλλο δρόμο – για να εφαρμόσετε τις μεθόδους θεραπευτικής αγωγής.

Θεραπεία εκλογής για τους ασθενείς που έχουν τυχόν αντενδείξεις, αλλά και σε όσους έχουν:

 • Νόσος βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης.
 • Βαλβίδα ανεπάρκεια του εν τω βάθει φλέβες.
 • Μικρών κιρσών.

Η θεραπεία των κιρσών με μια συντηρητική, θα πρέπει να λύσει το κύριο καθήκον – να επιβραδύνει την εξέλιξη και την περαιτέρω ανάπτυξη της νόσου. Ως εκ τούτου, οι ασθενείς που έχουν ανατεθεί:

 • Η επιβολή ελαστικοί επίδεσμοι για τις πληγείσες φλέβα ή σε ολόκληρο το προσβεβλημένο άκρο. Οι γυναίκες θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το ειδικό ελαστικό νάυλον καλσόν ή κάλτσες.
 • Για να εξασφαλίσει τα πόδια υπερυψωμένη θέση για την καλύτερη ροή του αίματος, πολλές φορές την ημέρα, για τελευταία φορά πριν τον ύπνο. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, να θέσει κάτω από τα πόδια μαξιλάρι. Αν η εργασία είναι καθιστική, στη συνέχεια, κάτω από το πόδι για να ιδρύσει μια μικρή βάση, υψηλή καρέκλα, κουτί.
 • Το συγκρότημα καμπτήρων και εκτεινόντων ασκήσεις για το γόνατο και τον αστράγαλο αρθρώσεις. Αυτές οι ασκήσεις επιτρέπουν πιο σκληρά για να αντλεί το φλεβικό αίμα από τη δράση των μυών.
 • Σκληροθεραπεία – στην περίπτωση που η επέκταση του αρχείου είναι με την επιφύλαξη των μικρών αιμοφόρων αγγείων.
 • Να φοράτε παπούτσια με χαμηλό, σκληρά παπούτσια. Τα παπούτσια πρέπει να είναι άνετα.

Κιρσώδεις φλέβες δεν φορούν ασφυκτικά τα πράγματα ασφυκτικά σε μια κυκλική αρχή του μηρού ή το πόδι, που παρεμποδίζουν την ήδη αδύναμη φλεβική εκροή.

Η θεραπεία των κιρσών με τη χρήση ελαστικοί επίδεσμοι

Υποστήριξη συμπίεσης επίδεσμοι ελαστικοί και ειδικές κάλτσες, καλσόν, επιγονατίδες και άλλα είδη τουαλέτας, βοηθά να επιταχύνει τη ροή του αίματος στις εν τω βάθει φλέβες. Λόγω της ελαστικής συμπίεσης βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία του σαφηνούς φλέβες πάνε το επιπλέον αίμα, δεν σχηματίζεται πρήξιμο, ομαλοποιεί το μεταβολισμό ιστού.

Το επιθυμητό αποτέλεσμα από ένα ελαστικό επίδεσμο μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την ορθή εφαρμογή στο πόδι. Επίδεσμος εφαρμόζεται το πρωί, πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι. Θα πρέπει να επίδεσμο από τα δάχτυλα των ποδιών στο μηρό, ενώ προσεκτικά πιάνοντας τη φτέρνα και τον αστράγαλο. Τα επάλληλα στρώματα του επιδέσμου, έτσι ώστε οι επόμενες μισό επικαλύπτει το προηγούμενο ή με άλλα λόγια, επικαλύπτονται.

Επίδεσμοι στην πώληση πάρα πολλά. Για τον εαυτό μου, πρέπει να επιλέξετε το σωστό, όχι μόνο σε ποιότητα, αλλά με τον επιθυμητό βαθμό συμπίεσης. Φυσικά είναι καλύτερα αν ο επίδεσμος αποτελείται από επικυρωμένο πλεκτά υφάσματα, σχεδιασμένο ειδικά για θεραπευτικούς σκοπούς. Ο βαθμός συμπίεσης από τον επίδεσμο μπορεί να είναι από 1 έως 4. Η διαφορά μεταξύ της πίεσης, η οποία τον επίδεσμο ασκεί στην επιφάνεια του ποδιού, τουλάχιστον 20 mm υδραργύρου. το άρθρο είναι 1 βαθμός και η μέγιστη είναι 60 mm υδραργύρου. St. – αναλόγως - 4 συμπίεσης.

Αλοιφή κιρσώδεις φλέβες

Αλοιφές είναι επίσης μια εξαιρετική εξωτερική θεραπεία κατά την θεραπεία των κιρσών. Η αλοιφή είναι έτοιμη με βάση οποιαδήποτε λιωμένο ζωικό λίπος, χοιρινό, κ. λπ. και τα φυτικά έλαια.

Για την παρασκευή των θεραπευτικών παραγόντων που απαιτούνται για να πάρει 3 πίνακας. Λ σκόνη των φαρμακευτικών φυτών: βότανα φικαρία και τριφύλλι, φύλλα μέντας και ευκαλύπτου, ρίζα πικραλίδα και Polygonum φίδι, λουλούδια του τριφυλλιού, καλέντουλα και χαμομήλι. Βότανα για την παρασκευή της σκόνης θα πρέπει να λαμβάνονται σε ίσες αναλογίες.

Ρίχνουμε μέσα το μείγμα από μισό Φλιτζάνι ζεστό νερό και το βάζουμε στον φούρνο, αφήνουμε να πάρει βράση, στη συνέχεια, να βράσει για περίπου 5 λεπτά. Το ζεστό ζωμό αναμειγνύεται με φυτικά έλαια και ζωικά λίπη (75 g), κρυώσει και βάλτε στο ψυγείο για την αποθήκευση.

Η θεραπεία των κιρσών σπιτικές αλοιφές

αιτίες των κιρσών

Κενά για αλοιφές που περιέχουν διαφορετικά συστατικά. Εδώ είναι μερικά παραδείγματα των τελών. Αναφέρεται ξεχωριστές κατηγορίες, καθένα από τα οποία, στη συνέχεια, αναμιγνύεται με μια ειδική αλοιφή βάση, η οποία θα συζητηθεί παρακάτω.

Να πάρει σε κάθε περίπτωση με την πρώτη ύλη σε ίσα μερίδια:

 1. Ευκάλυπτος, λιλά, φικαρία, melilot, το χαμομήλι, η καλέντουλα, το τριφύλλι, το fir βελόνα, έλατο, σπόρους λιναριού, πικραλίδα ρίζες, Highlander φίδι (ρίζωμα).
 2. Το φασκόμηλο, primrose, μανσέτα, το ρολόι, το Ισλανδικό βρύο, St. wort του Ιωάννη, meadowsweet, σειρά, αρτεμισία, πέταλα από τριαντάφυλλο, λευκό φλοιό ιτιάς, λουλούδια άλογο κάστανο.
 3. Θυμάρι, χαμομήλι, ύσσωπος, γλυκό τριφύλλι, Γαϊδουράγκαθο, βατόμουρα, καρύδια, άγρια φράουλα (φύλλα), το άχυρο βρώμης, τα λουλούδια από το κόκκινο τριφύλλι.
 4. Woodruff, φικαρία, σειρά, πασχαλιές (φύλλα), plantain, μητέρα και τη θετή μητέρα, λευκό φλοιό ιτιάς, φλόμος (λουλούδια), το τριφύλλι, το fir, σκλήθρα (στελέχη).
 5. Ραδίκια (root), το χαμομήλι (λουλούδια), την καλέντουλα, το Ισλανδικό βρύο, meadowsweet, St. wort του Ιωάννη, η μητέρα και τη θετή μητέρα, η μανσέτα, οι βλαστοί μαύρο nightshade.

Βάσεις αλοιφή και μεθόδους προετοιμασίας αλοιφές

Κάθε μία από τις παραπάνω κατηγορίες μπορεί να παρασκευάζεται μέσω του παρακάτω επιλογές:

 1. 20 γραμμάρια το τσάι από βότανα ανά 100 ml νερού. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Κρυώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε 75 ml λαρδί και οποιοδήποτε φυτικό λάδι. Τα ανακατεύουμε καλά. Διατηρείτε στο ψυγείο.
 2. 30 γραμμάρια το τσάι από βότανα, 100 γρ λαρδί ή οποιοδήποτε φυτικό λάδι. Ανακατέψτε. Κρατήστε σε υδατόλουτρο για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ανακατεύετε σε 50 γραμμάρια Λιναρόσπορο. Έτοιμος αλοιφή για να κρατήσει στο ψυγείο.
 3. 20 γραμμάρια το τσάι από βότανα, 50 γραμμάρια Λιναρόσπορο, 500 ml νερό, 150 ml φυτικό λάδι. Όλα τα ζεστά σε υδατόλουτρο για 15 λεπτά. Το τελικό αλοιφή αποθηκεύονται στο ψυγείο.

Την εφαρμογή των αλοιφών

Ισχύουν για τις πληγείσες φλέβες με ένα παχύ στρώμα. Για να κρύψει την αρχή συμπίεση. Κορυφή roll up επίδεσμο. Αλλάξτε τη σάλτσα 3 φορές την ημέρα.

Η σκληροθεραπεία

Η μέθοδος αυτή έγινε δυνατή μόνο σε 1988. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, η μόνη δυνατή μέθοδος θεραπείας των κιρσών θεωρήθηκε αποφλοίωση ή την απομάκρυνση των νοσούντων φλεβών.

Πριν προχωρήσουμε στην περιγραφή της μεθόδου σκληροθεραπεία, είναι ένα κομμάτι από μια έμφαση στην ανάπτυξη μηχανισμού της διαδικασίας των κιρσών.

Κάθε μεγάλο αιμοφόρο αγγείο έχει ειδικές βαλβίδες που επιτρέπουν τη ροή του αίματος μόνο προς την επιθυμητή κατεύθυνση. Στην περίπτωση της ανάστροφης τάσης, οι βαλβίδες μπλοκ του αυλού του αγγείου και το αίμα είναι αναγκασμένη και πάλι να κινηθεί προς τα εμπρός.

Στα κάτω άκρα έχει επιπολής και εν τω βάθει φλέβες. Το αίμα στις επιφανειακές φλέβες κινείται στις κατευθύνσεις του έξω-μέσα και το από κάτω προς τα πάνω, βαθιά – μόνο από κάτω προς τα πάνω.

Όταν οι βαλβίδες για κάποιο λόγο αποτύχει στις υποχρεώσεις τους, το ανάστροφο ρεύμα του αίματος από την βαθιά φλέβες πέφτει το ρεύμα από τις επιφανειακές φλέβες, που το τελευταίο ξεχείλισε. Συνεχής υπερχείλιση των επιφανειακών φλεβών που οδηγούν στην επέκταση της δραστηριότητάς τους. Ως αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι η ανάπτυξη χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας.

Αυτό συνεπάγεται τη μέθοδο της σκληροθεραπείας;

Η ουσία της μεθόδου αυτής έγκειται στην εξάλειψη των κιρσών του στη Γενική κυκλοφορία, με την εισαγωγή ειδικών ουσιών που ονομάζονται sclerosant. Μετά τη θεραπεία κιρσοί "αστέρι", "πλέγμα", "αράχνες" και τις φλέβες σταδιακά εξαφανίζονται. "Τα αστέρια" και άλλα "στολίδια" των κιρσών να εξαφανιστούν διαρκεί περίπου ένα μήνα και μισό, οι φλέβες γύρω από 3-4 μήνες.

Χρησιμοποιώντας ειδική υπερηχητική ανίχνευση συσκευών διεξάγει μια μελέτη των φλεβών των κάτω άκρων, αποκαλύπτοντας μέρη, τα οποία παράγουν μια αντίστροφη ροή του φλεβικού αίματος. Στην επαγγελματική γλώσσα των γιατρών, το ανάστροφο ρεύμα του υγρού ονομάζεται παλινδρόμηση.

Εύρεση και χαρακτηρισμός τοποθετήσετε δείκτες παλινδρόμηση σχέδιο χειρουργική επέμβαση. Γίνεται με τοπική αναισθησία. Στα σημεία που επισημαίνονται με δείκτες στη μελέτη οπές ή μικρές τομές και παρενοχλούνται σκάφη. Έτσι, η αποκατάσταση της κανονικής ροής του φλεβικού αίματος.

Μετά την εγχείρηση το πόδι τοποθετείται σε ένα ελαστικό επίδεσμο. Ο ασθενής είναι σε θέση να σταθεί μόνη της μέσα από τις ώρες μετά την επέμβαση, και την επόμενη μέρα είναι το εξιτήριο για να δοθεί συνέχεια.

Κατά τη μετεγχειρητική περίοδο, εντός δύο μηνών, θα πρέπει να φοράτε κάλτσες συμπίεσης. Στο τέλος του δεύτερου μήνα από την περίοδο της αποκατάστασης, να διεξάγει μια οπτική επιθεώρηση του λειτουργεί το site. Στην επακόλουθη επιθεώρηση ρουτίνας θα πρέπει να διενεργούνται 2 φορές το χρόνο.

Καθώς η πρακτική της ιατρικής, κιρσώδεις φλέβες, και μετά από σκληροθεραπεία, εντός δύο μηνών να έρχεται απολύτως φυσιολογικά. Η χρόνια φλεβική ανεπάρκεια είναι επίσης αλλάζει, να εξαλείψει εντελώς ή εν μέρει.

Ενδείξεις για τη σκληροθεραπεία

η θεραπεία των κιρσών

Η θεραπεία των κιρσών με σκληροθεραπεία θα πρέπει να τεκμηριώνονται με αποδεικτικά στοιχεία. Αυτές περιλαμβάνουν:

 • Προσκόλληση ή την εξάλειψη των επιμέρους τμημάτων είναι διογκωμένες φλέβες στο αρχικό στάδιο, με την επιφύλαξη αρνητικό ειδικών ελέγχων Troyanova – Trendelenburg-αντιστροφής.
 • Εξάλειψη των μικρότερων φλέβες που έχουν απομείνει μετά την αφαίρεση των μεγάλων φλεβών του μηρού ή κνήμης.

Η σκληροθεραπεία φαίνεται στην περίπτωση που θα χρειαστεί να συνδυασμένη θεραπεία.

Αντενδείξεις για σκληροθεραπεία εξυπηρετούν έντονη κιρσώδεις φλέβες, περισσότερα από 1 cm, θρομβοφλεβίτιδα, φλυκταινώδη νόσο, περιφερική αποφρακτική διαδικασίες.

Ένας τύπος σκληροθεραπεία είναι η ηχώ διαδικασία, η οποία επιτρέπει να γρήγορα και ανώδυνα τη θεραπεία των κιρσών. Η θεραπεία με τη μέθοδο αυτή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα σαρωτή διπλής όψης. Χάρη σε αυτόν τον αισθητήρα, ο γιατρός είναι σε θέση να θεραπεύσουμε ακόμα και τις βαθιές φλέβες.

Το επόμενο είδος είναι η σκληροθεραπεία με Αφρό μορφή. Η θεραπεία αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει τη χρήση αφρού συμπυκνώματα.

Θεραπεία με λέιζερ

Θεραπεία με λέιζερ είναι ένας άλλος τρόπος για να απαλλαγούμε από αυτή την ασθένεια, όπως οι κιρσώδεις φλέβες. Η θεραπεία στην περίπτωση αυτή γίνεται με τη χρήση ενός λέιζερ συσκευών. Θεραπεία με λέιζερ μπορεί να μειώσει το χρόνο επεξεργασίας από αρκετές φορές. Η θεραπεία με λέιζερ διαρκεί 35-40 λεπτά, και αυτή η μέθοδος δεν απαιτεί Γενική αναισθησία, επιτρέπει να τη θεραπεία και τα δύο πόδια ταυτόχρονα, ελάχιστα τραυματική ιστό. Νοσηλεία σε αυτή την περίπτωση δεν είναι απαραίτητη.

Συχνά αυτή η ανώδυνη μέθοδος εφαρμόζεται σε ασθενείς που πάσχουν από χρόνια φλεβική ανεπάρκεια, καθώς και για τους ανθρώπους – οι κάτοχοι των φλεβικών ελκών στα πόδια. Το λέιζερ έχει τη δυνατότητα να "επικόλληση", "κόψτε" τα τείχη της πληγείσες φλέβα. Στις το lumen του φλεβικού πορτ-μπαγκάζ με τη βοήθεια ενός ειδικού καθετήρα είναι μια ειδική οπτική ίνα, την προώθηση των φλεβών – εξαρτάται από το τι Βιέννη αυτή την στιγμή. Στη συνέχεια, υπό τοπική αναισθησία, μετά την ανίχνευση της σύνδεσης με την βαθιά φλέβες εκτέλεση εργασιών με λέιζερ. Κατά τη διάρκεια της τραβώντας την πλάτη ινών μέσα από αυτό σε τακτά χρονικά διαστήματα σερβίρει παλμική ακτινοβολία. Στο τέλος του αίματος εντός των φλεβών αρχίζει να βράζει, σχηματίζοντας φυσαλίδες ατμού, του φλεβικού τοιχώματος, να καταστρέφονται, να κολλήσει τον αυλό των αγγείων. Μετά από αυτό, η προβολή του εκτίθενται φλέβα σύνολο κυλίνδρων, τυλίξτε το άκρο.

Ενδοφλέβια λέιζερ – μια άλλη μέθοδος που έχει τη δυνατότητα να νικήσουμε τις κιρσώδεις φλέβες. Η θεραπεία με λέιζερ είναι ως εξής: στις πληγείσες φλέβα τύπος των οδηγήσεων και το λέιζερ ακτινοβολία "κολλημένα" η φλέβα. Μετά από κάποια ώρα, τα άρρωστα φλέβα εξαφανίζεται εντελώς. Αυτή η μέθοδος είναι αρκετά δαπανηρή, ωστόσο, για τη θεραπεία συχνά χρειάζεται μόνο μια επεξεργασία.

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα μετά την επέμβαση ο ασθενής πρέπει να φορούν ειδικά εσώρουχα και περιοδικά εφαρμόζεται επισκεφθείτε phlebologist.

Αυτή η θεραπεία

Βδέλλα θεραπεία έρχεται στη διάσωση στη θεραπεία πολλών ασθενειών. Δεν περάσει ένα πάρτι, και κιρσώδεις φλέβες. Βδέλλα θεραπεία είναι πολύ αποτελεσματική κατά το αρχικό στάδιο των κιρσών. Συνήθως αποδίδεται 5-6 συνεδρίες της θεραπείας, μετά από 3-4 μήνες μια σειρά από συνεδρίες θα πρέπει να επαναληφθεί. Το σάλιο βδέλλες περιέχει ένα ειδικό ένζυμο που επιτρέπουν τις πληγείσες φλέβες να επιστρέψει στο αρχικό του σχήμα.