Πρόληψη των κιρσών

Οι κιρσοί είναι μια σοβαρή ασθένεια που μπορεί να θεραπευτεί εντελώς από τη χειρουργική επέμβαση. Συνοδεύεται από πόνο, πρήξιμο στα πόδια και την εμφάνιση των μπλε αγγειακό δίκτυο του δέρματος, η οποία δημιουργεί ένα προφανές καλλυντικά ελάττωμα.

Είναι καλύτερα να ακολουθήσετε τα προληπτικά μέτρα και να μην προκαλούν την εμφάνιση της νόσου. Σε αυτή την περίπτωση, τα πόδια θα είναι πάντα το φως, όμορφο και καλά καλλωπισμένο. Προληπτικά μέτρα για να βοηθήσει στην πρόληψη όχι μόνο κιρσώδεις φλέβες, αλλά και άλλες σοβαρές ασθένειες, όπως η φλεγμονή των αρθρώσεων και του συνδετικού ιστού.

Τροφίμων

κιρσώδεις φλέβες στα πόδια

Ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και τη θεραπεία των κιρσών και άλλες ασθένειες. Η καλή διατροφή βοηθά να κορεστεί το σώμα με τις ευεργετικές βιταμίνες και ανόργανα συστατικά για να ενισχύσει την ασυλία και να μειώσει τον κίνδυνο προσβολής από διάφορες μολυσματικές ασθένειες.

Για την πρόληψη των κιρσών, συνιστάται να τηρείτε τις ακόλουθες κατευθυντήριες γραμμές στη διατροφή:

 • Υπάρχουν τουλάχιστον 5 φορές την ημέρα, μικρές μερίδες. Το πρωινό πρέπει να είναι το πιο πυκνό και λιπαρά, το βράδυ είναι καλύτερα να δοθεί προτεραιότητα στα λαχανικά, πρωτεΐνη πιάτα.
 • Μενού για την ημέρα θα πρέπει να είναι ισορροπημένη, δηλαδή, θα πρέπει να καταναλώνουν επαρκή ποσότητα πρωτεϊνών, λιπών, υδατανθράκων, δεν μπορείτε να περιορίσετε τον εαυτό σας σε ένα συγκεκριμένο στοιχείο.
 • Συνιστάται να μαγειρεύετε χωρίς προσθήκη λαδιού που είναι στον ατμό, βραστά, στη σχάρα και ψητά. Φυτικό λάδι για να προσθέσετε σε σαλάτες.
 • Με κιρσούς χρήσιμο να τρώνε τροφές με άφθονες φυτικές ίνες, τα προϊόντα αυτά θα επηρεάσουν θετικά την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων. Αυτά περιλαμβάνουν τα φρούτα και τα λαχανικά, και, επίσης, το πίτουρο και τα δημητριακά.
 • Με κιρσούς του σωστά τα τρόφιμα που περιέχουν τις ακόλουθες βιταμίνες: Ε, C, P, και το χαλκό. Βρίσκονται στα λαχανικά, τα φρούτα, τα μούρα, ξηροί καρποί, τα ψάρια και το κρέας.

Για να μειωθεί ο κίνδυνος των κιρσών συνιστάται να εξαλείψει ή να μειώσει το ποσό από τα ακόλουθα προϊόντα στη διατροφή:

 • Τα λιπαρά και τα τηγανητά, με ένα μεγάλο αριθμό αλάτι και τα μπαχαρικά. Τέτοια τρόφιμα μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση της αθηροσκλήρωσης και τις επακόλουθες επιπλοκές και οίδημα;
 • Το αλκοόλ, τον καφέ και το τσάι ισχυρή. Αυτά τα ποτά διευρύνει τα αιμοφόρα αγγεία στους μύες, η συχνή χρήση μπορεί να προκαλέσει κιρσούς.
 • Γλυκά που καταναλώνονται τακτικά, να οδηγήσει σε υπερβολικό βάρος και, κατά συνέπεια, στάσιμη διαδικασίες στους ιστούς του σώματος και τα αιμοφόρα αγγεία. Επιπλέον, το επιπλέον βάρος που δημιουργεί αυξημένο φορτίο στα πόδια.

Συχνά η αιτία των κιρσών είναι να γίνει το υπερβολικό βάρος, ως εκ τούτου, περισσότεροι άνθρωποι είναι επιρρεπείς στην ασθένεια. Για να μειώσετε τον κίνδυνο προβλημάτων υγείας, θα πρέπει να προσπαθήσετε να ρυθμίσετε τη διατροφή σας και να χάσετε βάρος. Σε αυτή την περίπτωση, θα μειώσει την πίεση στα πόδια, τους μυς, τις αρθρώσεις και τα αιμοφόρα αγγεία θα πάψουν να υποφέρουν από υπερβολικό άγχος.

Ασκήσεις

Για να μειώσετε τον κίνδυνο στάσιμη διαδικασίες στους ιστούς και τα αιμοφόρα αγγεία θα βοηθήσει την τακτική άσκηση. Σε κάθε άτομο συνιστάται να ξεκινήσετε τη μέρα σας με πρωινό ασκήσεις, αυτή η προπόνηση θα σας βοηθήσει να Ξυπνήσετε, να ζεσταθεί, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο ντροπιαστικό τραυματισμούς, αλλά και να ενισχύσει το σώμα και να θεραπεύσει. Είναι, επίσης, συνιστάται να κάνετε γιόγκα, και τα βαριά αθλήματα, όταν οι κιρσοί, είναι αντενδείκνυται.

Εάν ένα πρόσωπο που εργάζεται όλη μέρα κάθονται, αρκετές φορές ανά βάρδια να κάνει το warm-up — πέντε λεπτά. Τέτοιες ασκήσεις θα βοηθήσει να διαλύσει το αίμα, που δεν του επιτρέπει να πυκνώσει και να μείνουν κάτω, ενώ οι μύες και τα σκάφη που θα έρθει στον τόνο και συνήθως αρχίζουν να μειώνονται.

Οι παρακάτω ασκήσεις είναι μεγάλη για τη φόρτιση κατά την εργασία:

 • Να περπατήσει, κυλώντας το πόδι από τη φτέρνα μέχρι τα δάχτυλα, ή να εκτελέσει τις ασκήσεις, ενώ κάθεται, να σταθούμε και στην κορυφή και απαλά το τέντωμα των μυών.
 • Να σταθεί στις μύτες των ποδιών σας και κρατήστε πατημένο για μερικά δευτερόλεπτα.
 • Κάθεται πρέπει να βάλει το πόδι στη φτέρνα και με δύναμη να πατήσετε στο φανταστικό πετάλια;
 • Κάθεται σε μια καρέκλα με μια επίπεδη πλάτη θα πρέπει να βάλετε τα πόδια μπροστά σας, έτσι ώστε τα γόνατα να είναι λυγισμένα σε γωνία 90 μοιρών. Σε αυτή τη θέση, βαδίζοντας, σηκώνοντας τα γόνατα ψηλά.
 • Θα πρέπει να καθίσει σε μια καρέκλα και ισιώστε την πλάτη σας, τα πόδια λυγισμένα στα γόνατα. Φράσσοντας τα πόδια του με κόπο, φαντάζομαι ότι προσπαθούν να αναπαραχθούν πίσω.
 • Κάθεται σε μια καρέκλα και βάλτε τα πόδια μπροστά σας, θα πρέπει να πατήσετε το πόδι στο πάτωμα, μέγιστη ένταση όλους τους μυς.

Για το σπίτι-κατάρτιση είναι πιο κατάλληλη ακόλουθες ασκήσεις:

 • Περπατώντας στη θέση του με την υψηλή ανύψωση ισχίων. Θα πρέπει να κρατήσει την πλάτη ίσια και να κινηθεί ομαλά στη θέση ανύψωσης γόνατα όσο πιο ψηλά γίνεται. Αν δεν είστε σίγουρος για να κρατήσει την ισορροπία του, με το ένα χέρι για να κρατήσει το πόλο.
 • Θα πρέπει να βάλετε το βιβλίο στο πάτωμα και να σταθεί στις μύτες των ποδιών της, έτσι ώστε τα τακούνια σας να κρέμονται. Η διατήρηση της ισορροπίας, κάτω και ανασηκώστε το τακούνι.
 • Πολύ αποτελεσματικό κατά των κιρσών είναι γνωστό σε όλους άσκηση σημύδας.
 • Ξαπλώστε στην πλάτη σας, τα πόδια λυγισμένα στα γόνατα και τράβηξε στο στήθος της, τότε απότομα ισιώστε τα πόδια σας και κρατήστε αυτή τη θέση για μερικά δευτερόλεπτα, στη συνέχεια, πηγαίνετε πίσω στην αρχική θέση.
 • Πολύ αποτελεσματικές ασκήσεις stretching. Μπορείτε να εκτελέσετε γέρνει προς τα κάτω, ίσια τα γόνατα. Ή να καθίσει στο πάτωμα, τα πόδια διαλύονται στο χέρι και να ισιώσει, να εκτελέσει την κάμψη κάθε πόδι και μεταξύ τους.

Συμπίεση

πρόληψη των κιρσών

Κάλτσες συμπίεσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την πρόληψη των κιρσών. Είναι πιο ανθεκτικό, εξαλείφει την εμφάνιση του πρηξίματος και του πόνου στο τέλος της ημέρας. Λινό μπορούν να αγοραστούν σε ένα φαρμακείο ή ορθοπεδικό κατάστημα και να παραγγείλετε μέσω του Διαδικτύου. Είναι κατασκευασμένο από ένα ειδικό της τεχνολογίας, χάρη στην οποία εσώρουχα συμπιέζει τα πόδια στο κάτω μέρος και ασθενέστερη στην κορυφή του ότι μπορεί να αποφευχθεί η στασιμότητα του υγρού στο κάτω μέρος και σπρώξτε το προς τα πάνω.

Τα παρακάτω άτομα συνιστάται να φορούν εσώρουχα συμπίεσης:

 • Επαγγελματίες αθλητές και όσους τακτικά τρένα στο γυμναστήριο.
 • Οι άνθρωποι που εργάζονται σε ένα γραφείο και να ξοδεύουν πολύ χρόνο να κάθεται;
 • Φορτωτές και τους ανθρώπους που φορούν τακτικά βαρύτητας.
 • Οι άνθρωποι που περνούν όλη την ημέρα στα πόδια του;
 • Οι γυναίκες που φορούν συχνά ψηλά τακούνια;
 • Εκείνοι των οποίων η ηλικία υπερβαίνει τα 50 έτη.
 • Οι έγκυες γυναίκες και κατά την μεταγεννητική περίοδο.
 • Οι άνθρωποι που είναι υπέρβαροι.

Πολύ σημαντικό σωστά για να επιλέξετε και να χρησιμοποιήσετε τις κάλτσες συμπίεσης. Υπάρχουν τρία είδη από τα ρούχα: κάλτσες, κάλτσες και καλσόν. Επιπλέον, λινό διαιρείται σε θεραπευτική και προληπτική. Οι υγιείς άνθρωποι δεν φορούν ιατρική λινό, επειδή είναι πάρα πολύ συσφίγγει τα πόδια, και να πάρει ότι χρειάζεται γιατρό.

Κάλτσες και καλσόν για την πρόληψη πρέπει να φοράτε καθημερινά και να φορέσει το πρωί, πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι. Είναι πολύ σημαντικό να φορούν τη Φανέλα, έτσι ώστε να μην προκληθεί βλάβη. Σωστά επιλεγμένο μέγεθος κολάν ταιριάζει καλά, δεν πιέζονται και να μην γλιστρήσει.

Στην εποχή μας, ορθοπεδικά καταστήματα προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από καλσόν συμπίεσης, υπάρχουν ακόμη και μοντέλα για την έγκυο. Είναι κατασκευασμένα με νέες τεχνολογίες που μπορούν να κάνουν το προϊόν όχι μόνο χρήσιμο, αλλά και όμορφο. Καλσόν για τις γυναίκες παρουσιάζονται με διαφορετικά χρώματα, μπορείτε επίσης να αγοράσετε διαφανή σχέδια με όμορφα σχέδια.

Διαδικασίες

Υπάρχουν πολλές διαδικασίες που βοηθούν στην πρόληψη των κιρσών ή στα πρώτα στάδια της νόσου. Αλλά κάθε φυσιοθεραπεία πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο μετά από την επίσκεψη τους ειδικούς. Ο γιατρός μπορεί να προσδιορίσει εάν μπορείτε να επισκεφθείτε την φυσιοθεραπεία και η οποία είναι καλύτερη. Συχνά με κιρσούς συνταγογραφηθεί θεραπεία, πιέστε το πλήκτρο.

Στο σπίτι πρόληψη των κιρσών στα πόδια, το πρήξιμο και ο πόνος είναι δυνατή με τη βοήθεια του νερού διαδικασίες. Μαλάκας είναι ένα ισχυρό εργαλείο που σας επιτρέπει να τονώνουν τα αιμοφόρα αγγεία, βελτιώνουν την μικροκυκλοφορία στους ιστούς, κάνει το δέρμα το εξωτερικό δέρμα υγιές και νεανικό. Αν έχετε ήδη ξεκινήσει το κιρσών πρέπει να παραλείψετε τα πόδια μέχρι τους αστραγάλους.

Είναι πολύ σημαντικό να διεξάγει τη διαδικασία. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να σφεντόνα πόδια ντους ή να συμπληρώσετε τους δύο δίσκους με νερό, το οποίο με τη σειρά του μείωσε τα πόδια. Θα πρέπει να τηρούν τους ακόλουθους κανόνες:

 • Το νερό θα πρέπει να είναι άνετα, κρύο, αλλά όχι παγωμένο. Ή ζεστό, αλλά όχι βραστό νερό.
 • Ξεκινήστε τη διαδικασία με το ζεστό νερό για να κρατήσει τα πόδια χρειάζονται 2 έως 3 λεπτά.
 • Αποτύπωμα κίνηση σε κρύο νερό για 5 έως 10 δευτερόλεπτα.
 • Επαναλάβετε τη χειραγώγηση της όχι περισσότερο από 4 φορές, ο συνολικός χρόνος διαδικασίας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 15 λεπτά.
 • Για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία θα πρέπει το κρύο νερό.

Λαϊκές θεραπείες

Πολλοί ασθενείς προτιμούν τις μεθόδους της παραδοσιακής ιατρικής στην πρόληψη των κιρσών. Λαϊκές θεραπείες μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική, θα βοηθήσει να μειώσει τα δυσάρεστα συμπτώματα στο τέλος της εργάσιμης ημέρας και να βελτιώσει την κατάσταση των ποδιών.

Πρόληψη των κιρσών στα πόδια, μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα μέσα:

 • Λουτρά με βότανα τέλεια για να χαλαρώσετε τα πόδια μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά. Για να προετοιμάσει ένα ζεστό μπάνιο, ετοιμάζω τρεις κουταλιές της σούπας άνθη χαμομηλιού σε δύο φλιτζάνια βραστό νερό και αφήστε το για τουλάχιστον 60 λεπτά για να εμποτίσουν κάτω από το καπάκι. Σε μια ώρα μπορείτε να αποχύνεται το αφέψημα και το ρίχνουμε στην μπανιέρα με ζεστό νερό, βάλτε το πόδι από τον αστράγαλο και κρατήστε το για 15 λεπτά.
 • Λουτρά με θαλασσινό αλάτι βελτιώσει τη γενική υγεία, ομαλοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και τη διατροφή των ιστών. Για τη διαδικασία αυτή θα πρέπει να καλέσετε σε μπανιέρα με ζεστό νερό, όχι περισσότερο από 38 βαθμούς και προσθέτουμε μισό Φλιτζάνι φυσικό αλάτι. Το μπάνιο είναι απαραίτητο για 15-20 λεπτά.
 • Πολύ αποτελεσματική για την πρόληψη των κιρσών φρέσκους χυμούς. Αραιώνουν το αίμα, δεν του επιτρέπει να μείνει στην κάτω άκρων. Προετοιμασία χυμούς σύμφωνα με διάφορες συνταγές πιο δημοφιλή: Καρότα+φρέσκο σπανάκι σε αναλογία 10:6 * το Καρότο+φρέσκο σπανάκι+φρέσκα παντζάρια, σε αναλογία 10:3:3.
 • Αλοιφή σκόρδο συνιστάται από πολλούς παραδοσιακούς θεραπευτές. Για την πρόληψη θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο μια φορά κάθε τρεις μήνες, τη διάρκεια της εβδομάδας. Την προετοιμάσουμε ως εξής: θα πρέπει να κόψουν το φρέσκο σκόρδο και το ανακατεύουμε με το βούτυρο. Σημαίνει να τρίβονται στα πόδια το βράδυ, κορυφή για να κυλήσει πάνω η περγαμηνή και το κεφαλομάντηλο. Το πρωί, η αλοιφή πρέπει να πλένονται μακριά.
 • Ξύδι αποκαθιστά την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων και ομαλοποιεί την κυκλοφορία του αίματος, η Apple ξίδι μηλίτη είναι επίσης μεγάλη επιλύει στάσιμες διαδικασίες. Για την πρόληψη των κιρσών, θα πρέπει κάθε βράδυ, βρέξτε ένα κομμάτι βαμβάκι σε πρώτη η Apple μηλίτη ξίδι και σκουπίστε τα πόδια κατά μήκος της φλέβας.
 • Η πιο απλή, δημοφιλές και αποτελεσματικό εργαλείο που βοηθά να απαλλαγούμε από στάσιμες διαδικασίες στους ιστούς και να μειώσει τη φλεγμονή και τον πόνο, φύλλο λάχανο με μέλι. Ένα κατάπλασμα έχει προετοιμαστεί πολύ απλά. Φύλλο λάχανου θα πρέπει να πλένονται και ζυμώνουμε καλά, γι ' αυτό αφήστε το χυμό, μπορείτε να χτυπήσει με ένα σφυρί ή να σπρώξει με ένα πιρούνι. Το ζυμωτό φύλλο εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα από φυσικό μέλι και εφαρμόζουν στο δέρμα. Όταν όλα τα φύλλα στοιβάζονται, είναι απαραίτητο να τα διορθώσετε με μεμβράνη και να πάει για ύπνο και το πρωί, αφαιρέστε την μεμβράνη και πλύνετε τα πόδια σας. Ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία θα πρέπει να είναι μαθήματα ή σε εκείνες τις ημέρες, όταν τα πόδια.

Συμβουλές

εσώρουχα για τις κιρσώδεις φλέβες

Παρατηρώντας τα προληπτικά μέτρα, μην ξεχάσετε σχετικά με τους παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν την ασθένεια:

 • Για την πρόληψη των κιρσών, είναι απαραίτητο να εγκαταλείψει το σταθερό φορώντας παπούτσια με ψηλά τακούνια. Τα παπούτσια πρέπει να είναι άνετα και φυσικά, δεν πατάς ποτέ και δεν φαγούρα.
 • Δεν αξίζει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να καθίσει στη στάση "πόδι σε πόδι", καθώς σε αυτή τη θέση έμπειρο στη Βιέννη.
 • Εσώρουχα, κάλτσες, καλσόν και κολάν θα πρέπει να επιλέξετε το μέγεθος που δεν συμπιέζει τα πόδια και ποτέ δεν πίεσε.

Αν οι φλέβες έχουν ήδη αρχίσει να διογκώνεται, μερικά μέτρα πρόληψης δεν είναι αρκετά, είναι καλύτερα όσο το δυνατόν συντομότερα για να επισκεφτείτε το phlebologist. Στο αρχικό στάδιο των κιρσών μπορεί να αντιμετωπιστεί συντηρητικά, αλλά σε σοβαρές περιπτώσεις χρειάζεται χειρουργική επέμβαση. Η έλλειψη της θεραπείας μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό των ελκών τροφικές και μετέπειτα ακρωτηριασμό του ποδιού του.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι τα πόδια σας κάνουμε πολλά φορτίο κάθε μέρα, έτσι θα πρέπει να προστατεύονται. Πρέπει να πάρει γυμναστική, αλλά και για να δώσει τα πόδια σας χρόνο για να χαλαρώσετε. Πρέπει να προσπαθήσουμε να μην κερδίσει το βάρος, ώστε να μη δημιουργηθούν περιττά προβλήματα στα πόδια. Η σωστή και ενεργό τρόπο ζωής είναι το κλειδί για την ομορφιά και την υγεία των ποδιών και ολόκληρου του σώματος.