Τα συμπτώματα και τη θεραπεία των κιρσών στα πόδια

Των κιρσών στα πόδια είναι η πιο κοινή ασθένεια που επηρεάζει αρνητικά την κυκλοφορία του αίματος όχι μόνο των κάτω άκρων, αλλά και σε άλλα όργανα και συστήματα. Η παθολογική διαδικασία καλύπτει τόσο μεγάλων όσο και μικρών σκαφών.

Τι είναι οι κιρσοί

κιρσώδεις φλέβες στα πόδια

Η ασθένεια είναι μια παθολογική διάταση, με λέπτυνση των τοιχωμάτων τους και το σχηματισμό των κόμβων. Κιρσώδεις φλέβες στα πόδια που προκαλείται από την δυσλειτουργία της συσκευής βαλβίδα φλέβες. Πιο συχνά, η παθολογία που επηρεάζει τις γυναίκες.

Ο μηχανισμός ανάπτυξης της νόσου σχετίζεται με το φλεβικό τόνο, λόγω της οποίας η κανονική κυκλοφορία του αίματος μέσω των αγγείων των κάτω άκρων.

Στο πλαίσιο της δράσης των μυών αντλία είναι υπό πίεση. Αν ο τόνος στα τοιχώματα των αγγείων μειώνεται, τότε η συμφόρηση παρουσιάζεται η οποία προκαλεί περαιτέρω παθολογική κατάσταση. Η υπερβολική πίεση στις φλέβες σας βοηθά να αλλάξετε το σχήμα τους, έχουν γίνει βασανιστική.

Κιρσώδεις φλέβες που καλύπτουν το κάτω άκρο, έχει τα ακόλουθα στάδια εξέλιξης:

 1. Στάδιο 1 (πληρωμή). Κλινικά συμπτώματα απουσιάζουν. Κατά την εξέταση μπορεί να ανιχνεύσει αρκετές ημιδιαφανές μέσω του δέρματος, των αγγείων.
 2. Στάδιο 2 (subcompensation). Υπάρχει σημαντική επέκταση των τοιχωμάτων των φλεβών, η οποία συνοδεύεται από ένα φωτεινό τα συμπτώματα.
 3. Το στάδιο 3 (ανεπάρκεια). Εκτός από την δημιουργία της υποδερμική κόμβους, εξέλκωση των φλεβών συμβαίνει, οι αλλαγές στην κατάσταση του δέρματος στην πληγείσα περιοχή.

Σε προχωρημένο στάδιο κιρσοί συχνά οδηγεί σε σοβαρή ασθένεια — θρομβοφλεβίτιδα.

Αιτίες της

Τα αίτια της νόσου και προδιαθεσικοί παράγοντες:

 • γενετική προδιάθεση;
 • μειωμένο τόνο των αγγειακών τοιχωμάτων μπορεί να είναι μια εκ γενετής παθολογία;
 • εγκυμοσύνη (υπάρχει συμπίεση του οπισθοπεριτοναϊκή φλέβες μήτρα);
 • παχυσαρκία *
 • μόνιμη μακρά παραμονή σε μια στατική θέση (όρθια, καθιστή);
 • άρση βαρών;
 • φοράτε σφιχτές ζώνες και κορσέδες, εμποδίζοντας την κανονική ροή του αίματος;
 • η κακή διατροφή με την επικράτηση του λίπους και την έλλειψη φυτικές ίνες;
 • ορμονικές διαταραχές;
 • από του στόματος αντισυλληπτικά για μεγάλο χρονικό διάστημα;
 • η χρόνια δυσκοιλιότητα;
 • η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας.

Κιρσώδεις νόσο των κάτω άκρων μπορεί να προκληθεί από φοράτε στενά και άβολα παπούτσια.

Τα συμπτώματα των κιρσών

Τα πρώτα σημάδια της νόσου:

 • πόδι πόνος και δυσφορία στο τέλος της ημέρας;
 • βάρους στα κάτω άκρα και τη διόγκωση;
 • η εμφάνιση των ευρυαγγειών;
 • σύνδρομο ανήσυχων ποδιών το βράδυ.

Με την ανάπτυξη της νόσου εκδηλώνεται με μια σειρά συμπτωμάτων:

 • κράμπες;
 • αυξημένη πόνο, η οποία μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, χειρότερα τη νύχτα ή κατά τη διάρκεια παρατεταμένης παραμονής σε μία θέση;
 • το εφευρετικό αίσθημα τσούξιμο στο δέρμα;
 • πρήξιμο στις γάμπες.

Στο τελικό στάδιο των κιρσών, το δέρμα γίνεται ξηρό και φαγούρα. Υπάρχουν μικρά χτυπήματα και τη διάβρωση, απόδειξη τροφικές διαταραχές. Πόδι πόνος γίνει αφόρητη, το οίδημα είναι παρούσα όχι μόνο το βράδυ, αλλά το πρωί.

Φαίνεται

Κιρσοί έχουν τυπικά συμπτώματα, έτσι ώστε να είναι εύκολο να προσδιοριστεί. Κατά την πρώτη, μέσω του δέρματος με σαφήνεια Λάμπει μωβ και μπλε σκάφη. Με την πάροδο του χρόνου η Βιέννη γίνεται πιο κυρτός και μοιάζει με ένα ελαστικό κορδόνι που τεντώνεται σε όλη την πόδι. Σε αυτή την περίπτωση το πλοίο δεν είναι ομαλή, και ελικοειδής, με τις σφραγίδες που η εξέλιξη της νόσου δεν μπορεί να πάει μακριά.

Διάγνωση

τα συμπτώματα των κιρσών

Διάγνωση των κιρσών περιλαμβάνει τις ακόλουθες μεθόδους:

 1. Διπλή θεραπεία. Αυτή η μέθοδος της μελέτης σας βοηθά να προσδιορίσετε τις παραμέτρους της ροής του αίματος και να προσδιορίσει τη στασιμότητα σε παθολογικές περιοχές. Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο υπάρχει η δυνατότητα να εντοπίσει το αρχικό στάδιο του σχηματισμού θρόμβων.
 2. Το υπερηχογράφημα των φλεβών. Αυτή η μέθοδος επιτρέπει να εντοπίσει την αγγειακή τόνος και η παραμικρή αλλαγή στη ροή του αίματος με τις κιρσώδεις φλέβες. Χρησιμοποιεί ένα αισθητήρα ΥΠΕΡΉΧΩΝ, η οποία εφαρμόζεται σε ορισμένα σημεία κατά μήκος της προβολής των φλεβών.
 3. Rheovasography. Τα κάτω άκρα είναι συνδεδεμένη με τα ηλεκτρόδια τα οποία περνούν ένα ρεύμα υψηλής συχνότητας στον ιστό. Ο γιατρός παίρνει το διάγραμμα δίνει μια ένδειξη για την παρουσία ή την απουσία των κιρσών.
 4. Μια εξέταση αίματος. Χρησιμοποιείται για να καθορίσει το ποσό της χοληστερόλης, η οποία μπορεί να γίνει ένας παράγοντας για την εμφάνιση των επιπλοκών. Επιπλέον, αποκαλύπτουν την ικανότητα του αίματος να πήξει.

Μερικές φορές για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση μπορεί να εφαρμοστεί x-ray μεθόδους.

Η θεραπεία των κιρσών

Η αντιμετώπιση της νόσου συνίσταται σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση. Έτσι, η θεραπεία στοχεύει στην εξάλειψη των αιτιών της παθολογικής διαδικασίας. Χρήση φαρμάκων, λαϊκές θεραπείες, compression εσώρουχα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων αντιμετωπίζονται με χειρουργική επέμβαση.

Θεραπεία με το φάρμακο

Φαρμακευτική θεραπεία αποσκοπεί στη διατήρηση του αγγειακού τόνου. Παρασκευάσματα για χορήγηση από το στόμα, και αλοιφές βοηθήσει να αποτραπεί η περαιτέρω εξέλιξη της νόσου, αλλά δεν θεραπεύει. Αυτό χρησιμοποιούνται φάρμακα που ενδυναμώνουν το αγγειακό τοίχωμα. Κρέμα με βάση το άλογο κάστανο δίνει ένα καλό αποτέλεσμα με την τακτική χρήση.

Λαϊκές θεραπείες

Δημοφιλείς τρόπους για κιρσούς βοηθήσει να απαλλαγούμε από φωτεινά συμπτώματα. Ταυτόχρονα, η χρήση των βοτάνων που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή decoctions και να gadgets. Το πιο αποτελεσματικό από αυτά: jade, yarrow, δεντρολίβανο, γεράνι φύλλα, κ. λπ. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η θεραπεία αυτή είναι αποκλεισμένοι, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βάμματα και λοσιόν με βότανα.

Χειρουργική επέμβαση

Με κιρσούς σε άθλια κατάσταση, κανένα κεφάλαιο δεν θα βοηθήσει, η μόνη θεραπεία είναι η χειρουργική επέμβαση. Ο γιατρός χρησιμοποιεί φάρμακα που εγχέεται στο πληγείσες φλέβα, η οποία συμβάλλει στο δέσιμο των τοίχων. Ως αποτέλεσμα, η φλέβα γίνεται αόρατο. Σε σοβαρή στάδια της νόσου χρησιμοποιούνται μικροχειρουργικές τεχνικές, κ. λπ.

Πρόληψη

Πρόληψη των κιρσών είναι να διατηρήσει το αγγειακό τόνο, τη συνεχή αλλαγή των στάσεων, αν η δουλειά απαιτεί πολύ κάθεται ή στέκεται.

Είναι επίσης σημαντικό να μην ξεχνάμε σχετικά με τη σωματική άσκηση, τρώτε σωστά και στο τέλος της ημέρας για να πάρει οριζόντια θέση του σώματος με τα πόδια σηκωμένα, δημιουργώντας έτσι ένα αντίστροφο ρεύμα του αίματος.

Χρήσιμο το κολύμπι και η Ποδηλασία.

Θεραπεία συμπίεσης

Η περαιτέρω πρόοδος των κιρσών των κάτω άκρων μπορεί να αποτραπεί φορώντας εσώρουχα συμπίεσης και επίδεσμοι ελαστικοί. Σε αυτή την περίπτωση η πληγείσα αγγεία συρρικνώνονται, την επέκτασή τους καθίσταται αδύνατη.

Διατροφή

Διατροφή για τις κιρσώδεις φλέβες βοηθά στην πρόληψη της ανάπτυξης της νόσου. Είναι σημαντικό να αποκλείσει από τη διατροφή τηγανητά και τα λιπαρά τρόφιμα, το γρήγορο φαγητό, αρνούνται το φαγητό να στεγνώσει. Θα πρέπει να τρώτε περισσότερες φυτικές ίνες και δημητριακά. Πρόσθετα οφέλη από ξηρούς καρπούς και θαλασσινά. Συνιστάται να πίνετε 2 λίτρα καθαρό νερό την ημέρα.

Επιπλοκές των κιρσών

Αν κιρσώδεις φλέβες, μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες συνέπειες. Η ασθένεια μπορεί να φτάσει ένας αυξανόμενος αριθμός των φλεβών. Διαταράσσεται και εγκεφαλική ροή του αίματος, το άτομο βιώνει συνεχή ζάλη και μπορεί να χάσει τις αισθήσεις του. Νόσου σε άνδρες εκτείνεται των φλεβών του όρχεως, προκαλεί την ανάπτυξη της κιρσοκήλης. Στις γυναίκες, υπάρχει αγγειοδιαστολή της μήτρας, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο αιμορραγίας.

Τροφικές έλκη

η θεραπεία των κιρσών

Κιρσώδεις φλέβες σε προχωρημένες περιπτώσεις σχηματίζονται τροφικές έλκη που δεν επουλώνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα και μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση. Αυτή η επιπλοκή είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Αν δεν ενταχθούν σε μια χρόνια λοίμωξη, μπορεί να αναπτύξουν σήψη.

Θρομβοφλεβίτιδα

Ένας θρόμβος με κιρσούς συχνά οδηγεί σε φλεγμονή των φλεβών. Υπάρχει μια σταθεροποίηση, επώδυνη στο άγγιγμα.

Ο κίνδυνος της νόσου είναι ότι μπορεί να προκύψει αποκόλλησης του θρόμβου απόφραξη του πνευμονικές ή καρδιακές αρτηρίες, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.

Θρομβοφλεβίτιδα μπορεί να συμβεί με το να ενταχθεί μια βακτηριακή λοίμωξη, η οποία συμβάλλει στο σχηματισμό των ελκών.

Κιρσούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Κιρσούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προχωρήσει, συνδέεται με αύξηση του σωματικού βάρους και την ανάπτυξη του εμβρύου. Η θεραπεία της νόσου κατά την περίοδο της μεταφέρουν ένα παιδί είναι να χρησιμοποιήσετε γάζα σάλτσες και αλοιφές. Είναι σημαντικό να διατηρείτε πάντα τα πόδια σε ύπτια θέση και να αποφεύγεται η παρατεταμένη καθιστή ή όρθια.