Κιρσώδεις φλέβες της μικρής πυέλου

Κιρσώδεις φλέβες της πυέλου – διάταση των αγγείων του φλεβικού συστήματος της πυέλου, που οδηγεί σε διαταραχή της αιμορραγίας από τα εσωτερικά και εξωτερικά γεννητικά όργανα. Εκδηλώνεται μια ορατή επέκταση όλων των φλεβών, που συνοδεύεται από τοπικό οίδημα, αίσθημα βάρους και έντονο πόνο, αιμορραγία. Το χαρακτηριστικό πυελικό άλγος, δυσμηνόρροια, δυσπαρεύνια και άλλα συμπτώματα. Κιρσώδεις φλέβες της πυέλου έχει διαγνωστεί με γυναικολογική εξέταση και υπερηχογράφημα, φλεβογραφία, ΑΞΟΝΙΚΉ τομογραφία, λαπαροσκόπηση. Το σύνδρομο θεραπεία μπορεί να είναι συντηρητική (χάπια, φυσικοθεραπεία), είτε χειρουργική (εμβολισμός των ειδικών φλέβες, phlebectomy, κ. λπ.).

Γενικές πληροφορίες

κιρσώδεις φλέβες της μικρής πυέλου

Κιρσώδεις φλέβες της πυέλου – νόσο της πυέλου φλέβες που συνδέονται με την παραβίαση της αρχιτεκτονικής και τη στασιμότητα του φλεβικού αίματος στην πύελο. Στη βιβλιογραφία, κιρσώδεις φλέβες της πυέλου είναι, επίσης, αναφέρεται από τους όρους "σύνδρομο της πυέλου φλεβική πληθώρα", "η κιρσοκήλη σε γυναίκες", "χρόνιο πυελικό σύνδρομο πόνου". Η επικράτηση της κιρσώδεις φλέβες της πυέλου αυξάνεται με την ηλικία: από 19,4% σε κορίτσια κάτω από την ηλικία των 17 ετών και 80% στις γυναίκες στην περιεμμηνόπαυση. Τα πιο συχνά παθολογία της πυέλου φλέβες διαγιγνώσκεται κατά την αναπαραγωγική περίοδο σε ασθενείς στην ηλικιακή ομάδα των 25-45 ετών. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων (80%) κιρσώδεις μετατροπή επηρεάζει την ωοθηκική φλέβα είναι εξαιρετικά σπάνια (1%) παρατηρείται στις φλέβες της ευρείας συνδέσμου της μήτρας. Σύμφωνα με τις σύγχρονες ιατρικές προσεγγίσεις, η θεραπεία των κιρσών πρέπει να διενεργούνται, όχι τόσο από την άποψη της γυναικολογίας, αλλά κυρίως από τη σκοπιά της γραφεία phlebology.

Αιτίες των κιρσών, της μικρής πυέλου

Η βάση κιρσώδεις φλέβες της πυέλου θεωρείται συνδετικού ιστού δυσπλασία, η οποία εμφανίζεται στο 35% των υγιών ανθρώπων. Αυτή η κατάσταση είναι εκ γενετής και χαρακτηρίζεται από μείωση της περιεκτικότητας ορισμένων τύπων του κολλαγόνου, συμβάλλοντας στην μείωση της αντοχής του συνδετικού ιστού, συμπεριλαμβανομένων και των συστατικών του τοιχώματος των αγγείων. Μια ακραία εκδήλωση αυτής της παθολογίας μπορεί να είναι η υπανάπτυξη ή την απουσία κάθε μορφολογικό στοιχείο του αγγειακού τοιχώματος. Συστηματικές βλάβες του συνδετικού ιστού λόγω των συχνών συνδυασμό των κιρσών, της μικρής πυέλου varicosis φλέβες των κάτω άκρων και των αιμορροΐδων. Εκτός από συνδετικό ιστό, ένα ορισμένο "εξουθενωτική" επίδραση στον ήχο από το φλεβικό σύστημα της μικρής πυέλου στις γυναίκες έχουν οι ορμόνες του φύλου (κυρίως της προγεστερόνης), και θρόμβωση των φλέβες της πυέλου.

Παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο κιρσώδεις φλέβες της πυέλου, από βαριά σωματική άσκηση, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη αναγκαστική παρουσία σε όρθια ή καθιστή στάση, την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, τη λεκάνη, έλλειψη οργασμού στις γυναίκες. Των γυναικολογικών παθήσεων, η πιο σημαντική επιρροή στην ανάπτυξη των κιρσών έχουν ενδομητρίωση, η πρόπτωση της μήτρας, όγκοι της μήτρας και των ωοθηκών, και κιρσώδεις φλέβες της μήτρας, κλπ. Δεν αποκλείεται αρχίζει ο ρόλος της ορμονικής αντισύλληψης και τη θεραπεία αντικατάστασης ορμονών.

Ταξινόμηση των κιρσών, της μικρής πυέλου

Κιρσώδεις φλέβες της πυέλου μπορεί να εκδηλωθεί σε δύο μορφές: κιρσοί του αιδοίου και του περινέου σύνδρομο, φλεβική πληθώρα. Περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις, και οι δύο αυτές μορφές αιτία και στήριξη ο ένας για τον άλλο. Απομονωμένες ισχυρή και περινεϊκή κιρσών εμφανίζεται συχνά ως αποτέλεσμα την παλινδρόμηση του αίματος μέσα από ένα ειδικό δοχείο με ένα τραύμα από το εξωτερικό σεξουαλική φλεβών και των παραποτάμων του μεγάλου σαφηνούς φλέβας. Βρέθηκε στο 30% των εγκύων γυναικών, μετά τον τοκετό αποθηκεύεται από το 2-10% των γυναικών. Η κύρια κατακρήμνιση παράγοντας των κιρσών του περινέου και του αιδοίου είναι η πίεση της αυξανόμενης μήτρας για το λαγόνιο και κατώτερα καβαλίερς φλέβες. Προϋπόθεση για τις κιρσώδεις φλέβες της πυέλου εκτελεί φλεβική παλινδρόμηση στην ωοθηκική φλέβα.

Διαθέσει 3 βαθμούς σοβαρότητας των κιρσών, της μικρής πυέλου, λαμβάνοντας υπόψη τη διάμετρο και τον εντοπισμό της φλεβικής νόσου:

  • 1 βαθμός – τα αιμοφόρα αγγεία έχουν διάμετρο 0,5 cm και περίπλοκη πορεία, η βλάβη μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε από τα φλεβικά πλέγματα της μικρής πυέλου;
  • Βαθμός 2 – τα αιμοφόρα αγγεία έχουν διάμετρο 0.6-1 cm * βλάβες μπορεί να φέρει ένα συνολικό χαρακτήρα ή να επηρεάσει το πλέγμα των ωοθηκών, ή άλλες φλέβες, ή τοξοειδούς φλέβες του μυομήτριο;
  • Βαθμός 3 – τα αιμοφόρα αγγεία έχουν διάμετρο μεγαλύτερη από 1 cm με κιρσούς σύνολο τύπο ή το πορτ-μπαγκάζ του τύπου.

Τα συμπτώματα των κιρσών, της μικρής πυέλου

Βάση την κλινική εικόνα των διαφόρων των κιρσών είναι ορατό μάτι την επέκταση των φλεβικών αγγείων στην περιοχή. Υποκειμενικά παράπονα μπορεί να περιλαμβάνουν αίσθηση της φαγούρα, δυσφορία, αίσθημα βάρους και έντονο πόνο στην περιοχή των εξωτερικών γεννητικών οργάνων. Όταν εξέταση μπορεί να αποκαλύψει διόγκωση του αιδοίου. Μπορούν να ενταχθούν σε αυθόρμητες ή μετατραυματική αιμορραγία, που συχνά προκαλούνται από τη σεξουαλική επαφή ή τον τοκετό. Λόγω της λέπτυνση του φλεβικού τοιχώματος και της υψηλής πίεσης των κιρσών σταματήσει αυτή η αιμορραγία που σχετίζεται με ορισμένες δυσκολίες. Μια άλλη επιπλοκή των κιρσών αυτό το localization μπορεί να γίνει οξεία θρομβοφλεβίτιδα των φλεβών του περινέου. Σε αυτό το σενάριο, αντιμετωπίζετε έντονο πόνο, ερυθρότητα και οίδημα στο δέρμα του περινέου. Οι κιρσώδεις φλέβες γίνει σφιχτό και επώδυνη στο άγγιγμα. Αναπτύσσει υπερθερμικής σύνδρομο αυξημένη θερμοκρασία του σώματος να 37,5-38,0 °C.

αιτίες των κιρσών, της μικρής πυέλου

Μια άλλη μορφή των κιρσών πυελικό σύνδρομο φλεβικής πληθώρα – μπορεί να δώσει ένα πολυμορφικό κλινική εικόνα, συχνά λαμβάνονται για φλεγμονώδεις γυναικολογικές παθήσεις, κολίτιδα, κυστίτιδα, ισχιαλγία κλπ. το Πιο σταθερό σύμπτωμα είναι ο πόνος στην κάτω κοιλιακή χώρα, με διαφορετική ένταση και το χαρακτήρα και την ακτινοβολία. Οι περισσότεροι ασθενείς περιγράφουν την αίσθηση ως πόνος, που ακτινοβολεί στην οσφυϊκή περιοχή, τη βουβωνική χώρα ή το καβάλο. Σχεδόν οι μισές από τις γυναίκες με τις κιρσώδεις φλέβες της πυέλου σηματοδοτεί την ενίσχυση του πόνου στη δεύτερη φάση του εμμηνορρυσιακού κύκλου. Συμβαίνει συχνά ότι ο πόνος που προκαλείται από την επαφή, η παρατεταμένη καθιστή ή όρθια, τη σωματική δραστηριότητα. Για το σύνδρομο φλεβικής πληθώρα της πυέλου είναι συνήθως η παρουσία έντονο προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, δυσπαρεύνια, dysuric διαταραχές.

Διάγνωση των κιρσών, της μικρής πυέλου

Διάγνωση της κιρσώδεις φλέβες της πυέλου αποτελείται από την τυπική γυναικολογική εξέταση, ένα υπερηχογράφημα του OMT και των φλεβών των κάτω άκρων, της πυέλου φλεβογραφία, ΑΞΟΝΙΚΉ τομογραφία πυέλου, λαπαροσκόπηση. Κατά την εξέταση των ασθενών με υποψία κιρσούς θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα γυναικολόγο.

Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης των εξωτερικών γεννητικών οργάνων διαπίστωσε διαστολή των επιφανειακών φλεβών σε αιδοίου και του περινέου; όταν η κολπική μελέτη καθορίζεται κυάνωση των τα τοιχώματα του κόλπου, πόνο κατά την ψηλάφηση της κοιλιάς. Για να επιβεβαιώσετε τις κιρσώδεις φλέβες επιτρέπει υπερηχογράφημα της πυέλου όργανα, η πιο κατατοπιστική είναι το υπερηχογράφημα σε συνδυασμό TA+TV πρόσβαση. Η μελέτη δεν παρέχει μόνο μια ευκαιρία για να προσδιορίσει την οργανική παθολογία, αλλά και με τη χρήση υπερήχων για να ανιχνεύσει τα συγκροτήματα των κιρσών με την αλλαγή της ροής του αίματος, παθολογική φλεβική παλινδρόμηση. Σύμφωνα με το υπερηχογράφημα των αγγείων του αίματος καθορίζεται από τη μείωση της μέγιστης ταχύτητας ροής του αίματος στη μήτρα και τις εσωτερικές λαγόνιες φλέβες. Η αξιολόγηση της φλεβικής κατάσταση του ασθενούς είναι σκόπιμο να διεξάγει η υπερηχογραφική απεικόνιση των φλεβών των κάτω άκρων.

Για να μελετήσει τον εντοπισμό και την επικράτηση της κιρσώδεις φλέβες της πυέλου, την κατάσταση της βαλβίδας του συστήματος και φλεβικές αναστομώσεις, και την ανίχνευση των θρόμβων αίματος που χρησιμοποιεί το ειδικό φλεβογραφία κάτω. Το σύνδρομο φλεβικής πληθώρα μπορεί να δείξει επιλεκτική διαδικασία που περιλαμβάνει την έγχυση του σκιαγραφικού απευθείας στην ωοθηκική φλέβα. Με τον απομονωμένο κιρσώδεις φλέβες που χρησιμοποιούνται αντίθεση φλέβες του περινέου. Επί του παρόντος, η αλλαγή έρχεται x-ray, CT της μικρής πυέλου όργανα, δεν είναι λιγότερο διαγνωστική σημασία. Στο πλαίσιο της διαφορικής διάγνωσης, καθώς και η έλλειψη informativeness από αυτές τις μεθόδους, καταφεύγουν σε διαγνωστική λαπαροσκόπηση.

Η θεραπεία των κιρσών, της μικρής πυέλου

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι δυνατή μόνο συμπτωματική θεραπεία των κιρσωδών φλεβών της πυέλου. Συνιστάται να φορούν κάλτσες συμπίεσης, τα φάρμακα για τη σύσταση του αγγειοχειρουργό. Στο τρίμηνο II-III μπορεί να είναι η θεραπεία των κιρσών του περινέου. Εάν σε σχέση με τις κιρσώδεις φλέβες υπάρχει ένα υψηλό κίνδυνο αιμορραγίας κατά τη διάρκεια της αυθόρμητης εργασίας, η επιλογή θα γίνεται υπέρ λειτουργική παράδοση.

Συντηρητική τακτική μπορεί να είναι αποτελεσματική σε κιρσώδεις φλέβες 1-2 βαθμούς. Διάρκεια λήψης των ειδικών σκευασμάτων, τα Μσαφ, άσκηση, θεραπεία, θερμική αντίθεση ντους, ομαλοποίηση των συνθηκών εργασίας και τη σωματική δραστηριότητα, την επιλογή της συμπίεσης κάλτσες και άλλα μέτρα που μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κιρσών και να βελτιώσει σημαντικά την υγεία. Μετά την εμφάνιση των δυσλειτουργική αιμορραγία της μήτρας έχει ανατεθεί μια συγκεκριμένη θεραπεία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο ασθενής μπορεί να απαιτούν τη βοήθεια ενός θεραπευτή.

Ισχυρή σύνδρομο πόνου και κιρσώδεις φλέβες της μικρής πυέλου 3 βαθμοί είναι μια ένδειξη για χειρουργική θεραπεία της παθολογίας. Σύγχρονες μεθόδους της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής περιλαμβάνουν εμβολισμός των ωοθηκών φλέβες, οι οποίες πραγματοποιούνται υπό ειδικό έλεγχο. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης υπό τοπική αναισθησία στον αυλό του αγγείου υλικό εισάγεται ή να εγκατασταθεί ένα ειδικό σπιράλ, με αποτέλεσμα να απειλούνται με αφανισμό/απόφραξη της γεννητικής φλέβα. Μια πιθανή εναλλακτική λύση θα μπορούσε να είναι η εκτομή των φλεβών με ειδική πρόσβαση ή την ενδοσκοπική ψαλίδισμα. Αν η αιτία των κιρσών είναι μια νόσος της μήτρας, είναι κατασκευασμένο από πλαστικό συνδέσμων συσκευές.

Με τον απομονωμένο κιρσώδεις φλέβες μπορούν να εκτελεστούν phlebectomy στον καβάλο. Η λειτουργία είναι συχνά συμπληρώνεται από μια εκτομή του μικρά ή μεγάλα χείλη του αιδοίου. Σε περίπτωση συνδυασμού των κιρσών του περινέου και κάτω άκρα έχουν δείξει μια ειδική διαδικασία.

Πρόληψη των κιρσών, της μικρής πυέλου

πρόληψη των κιρσών, της μικρής πυέλου

Προληπτικά μέτρα που αποσκοπούν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης και εξέλιξης της κιρσώδεις φλέβες της πυέλου, μειώνονται κυρίως για την εξομάλυνση της ζωής. Σε αυτή τη σειρά ο πρωταγωνιστικός ρόλος ανήκει στην εξαίρεση της παρατεταμένης στατική και η εντατική άσκηση, η διόρθωση της διατροφής (ένταξη ενός μεγάλου αριθμού φρούτα και λαχανικά), αποφεύγοντας το αλκοόλ και το Κάπνισμα. Κατά τα πρώτα σημάδια της κιρσώδεις φλέβες και τις συνιστώμενες θεραπευτικές ασκήσεις αναπνοής, φορώντας κάλτσες συμπίεσης, προληπτική μαθήματα συντηρητική θεραπεία. Σε αυτή την περίπτωση, είναι δυνατόν να επιτευχθεί μακροχρόνια ύφεση και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών.