Κιρσώδεις νόσο των κάτω άκρων

Κιρσώδεις νόσο των κάτω άκρων είναι εξαιρετικά κοινή, και αν το παρελθόν τους ασθενείς του γιατρού ήταν μεγαλύτερος, τώρα αρκετά συχνά επηρεάζει άτομα ηλικίας 25-45. Τα συμπτώματά της, σύμφωνα με διάφορα στατιστικά στοιχεία, παρατηρείται σε 66% των ανδρών και το 90% του πληθυσμού των γυναικών στις ανεπτυγμένες χώρες. Η ασθένεια είναι προοδευτική στη φύση και μπορεί να συνδυαστεί με την φλεβική ανεπάρκεια.

Κιρσώδεις νόσο των κάτω άκρων συνοδεύεται από την ανώμαλη διεύρυνση των επιφανειακών φλεβών, η οποία προκαλείται από μια ανεπάρκεια των φλεβικών βαλβίδων, και συνοδεύεται από μια σημαντική παραβίαση της αιμοδυναμική. Στο μέλλον, η παθολογία μπορεί να επιδεινωθεί από θρόμβωση, οδηγώντας σε αυξημένο κίνδυνο phlebothrombosis και της πνευμονικής εμβολής (PE).

Ο μηχανισμός της ανάπτυξης

κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων

Το πρώτο μηχανισμό εκκίνησης για την ανάπτυξη αυτής της παθολογίας των κάτω άκρων φλέβες είναι μια δυσλειτουργία των φλεβικών βαλβίδων, η οποία οδηγεί σε παλινδρόμηση του αίματος. Ως αποτέλεσμα, η επιβράδυνση της ροής του αίματος αντιδρά με τα ενδοθηλιακά κύτταρα και τα λευκά κύτταρα του αίματος που ενεργοποιεί την διαδικασία της φλεγμονής στο τοίχωμα των αγγείων, εξαπλώνεται μέσω του φλεβικού κανάλι. Παράλληλα με φλεγμονή του διαταραγμένες λειτουργίες των ενδοθηλιακών στρώμα των φλεβών, και στη συνέχεια όλα τα στρώματα του φλεβικού τοιχώματος.

Στην πρώτη θέση και ιδιαίτερα οξεία από τις παραπάνω παθολογικές διεργασίες είναι το σύστημα των βαλβίδων των φλεβών. Το πρώτο είναι συνήθως πληγείσα περιοχή ανώτατο φορτίο: στο στόμα του τη μεγάλη και τη μικρή σαφηνούς φλέβες ή διάτρηση μεγάλων αγγείων. Στο μέλλον, λόγω της υπερχείλισης φλεβική παρουσιάζεται υπερέκταση του φλεβικού τοιχώματος, και ο όγκος του φλεβικού αίματος στην επιπολής φλεβικών αγγείων των κάτω άκρων αυξάνει. Περαιτέρω, αυτή η υπέρβαση του όγκου ρέει μέσα από το συγκεκριμένο σύστημα να τις βαθιές φλέβες και τεντώνει τους. Αργότερα αναπτύσσεται διάταση και ανεπάρκεια των φλεβικών βαλβίδων.

Αυτές οι παθολογικές αλλαγές οδηγούν σε οριζόντια παλινδρόμηση (παλινδρόμηση του αίματος στον υποδόριο φλεβικό δίκτυο) και το έργο του φλεβική αντλία εντελώς χάνει την αποτελεσματικότητά της. Για την περαιτέρω ανάπτυξη φλεβική υπέρταση οδηγεί σε φλεβική ανεπάρκεια. Αρχικά, ο ασθενής οίδημα, και, στη συνέχεια, από τη ροή του αίματος σε μαλακό ιστό και να διαπερνούν τα κύτταρα του αίματος, που οδηγούν σε υπέρχρωση και το δέρμα. Με την εξέλιξη της νόσου στην επιφάνεια του το δέρμα εμφανίζεται τροφικές έλκος, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί περίπλοκη από δευτερογενή μόλυνση.

Λόγους

Οι γιατροί σημείο για διάφορους λόγους που μπορεί να οδηγήσουν σε παθολογικές διαταραχές στη λειτουργία του φλεβικού συστήματος. Χωρίζονται σε δύο κύριες ομάδες:

 • – Γενετική προδιάθεση;
 • II – μια σειρά από λόγους, λόγω της επιρροής των αρνητικών παραγόντων ή συνδυασμός τους.

Γενετική προδιάθεση για κιρσούς μπορεί να προσδιοριστεί, τόσο για τις γυναίκες όσο και τους άνδρες, παρά το γεγονός ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτή η παθολογία που παρατηρείται στις γυναίκες. Η ασθένεια μπορεί να είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν εκδηλώνεται, αλλά κάτω από ορισμένες συνθήκες (για παράδειγμα, η εντατική σωματική άσκηση) είναι η ανεπάρκεια των φλεβικών βαλβίδων.

Οι γιατροί εντοπίζουν μια σειρά δυσμενών παραγόντων που μπορεί να προκαλέσει κιρσούς:

 • ορμονική ανισορροπία;
 • ηλικία *
 • σακχαρώδη διαβήτη;
 • η συχνή δυσκοιλιότητα;
 • χειρουργική επέμβαση ή τραυματισμό;
 • υπερπηκτικότητα;
 • παχυσαρκία *
 • ο εθισμός στο αλκοόλ και το Κάπνισμα;
 • επαγγελματικοί κίνδυνοι (υψηλό φορτίο, καιρό αναγκαστική όρθια θέση);
 • φορώντας τη συμπίεση του σώματος λινό;
 • παρατεταμένη φορώντας παπούτσια υψηλής φτέρνα;
 • εγκυμοσύνη και τον τοκετό;
 • συνταγματική χαρακτηριστικά και συγγενείς ανωμαλίες του κυκλοφορικού συστήματος;
 • μείνετε σε δυσμενείς κλιματολογικές συνθήκες.

Σημάδια και συμπτώματα

Κιρσώδεις φλέβες, στις περισσότερες περιπτώσεις αναπτύσσεται αργά και σταδιακά. Νωρίς ότι εκδηλώνεται λίγες και μη ειδικά συμπτώματα που μπορούν να ομαδοποιηθούν σε ένα "σύνδρομο" βαριά "πόδια":

 • ένα αίσθημα βάρους στα πόδια;
 • κόπωση των ποδιών;
 • αίσθημα καύσου και την πληρότητα στην περιοχή των φλεβών;
 • πονώντας πόνο;
 • περιστασιακή οίδημα στο πίσω μέρος του ποδιού και τον αστράγαλο, αυξάνοντας το βράδυ και εξαφανίζεται μετά από μια νύχτα ύπνου.

Το κύριο και το πρώτο σημάδι της αρχόμενης κιρσώδεις φλέβες γίνει εμφανίστηκε κυλινδρικά τμήματα διαστολή των επιφανειακών φλεβών. Αυτό το σύμπτωμα συνοδεύεται από κόπωση των κάτω άκρων, κάψιμο και πρήξιμο στην περιοχή με το πέρασμα των φλεβών και η συνεχής αίσθηση βάρους στα πόδια. Η διαστολή των αγγείων να γίνει στρογγυλό και να αρχίσουν να προεξέχουν πάνω από την επιφάνεια του δέρματος στα πόδια και κάτω τμήμα του ποδιού, και μετά από μια μεγάλη βόλτα ή έντονη άσκηση, γίνονται πιο ορατές. Επίσης, ένα άτομο μπορεί να είναι πρήξιμο, το οποίο είναι ιδιαίτερα εκδηλώθηκε με σαφήνεια το βράδυ της στους αστραγάλους, κάτω Κνήμη και το πάνω μέρος του ποδιού. Το βράδυ, ο ασθενής μπορεί να έχει σπασμούς. Και στα μεταγενέστερα στάδια της νόσου που οφείλονται σε ανεπαρκή κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα των ποδιών μπορεί να επιδεινωθεί.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα πρώτα σημάδια των κιρσών εκδηλώνονται μόνο τη λεγόμενη "αράχνη φλέβες" (spider web κιρσώδεις φλέβες όχι παχύτερο από 0.1 mm), και την ασθενή για μεγάλο χρονικό διάστημα αγνοεί την έναρξη της νόσου. Κάποιες γυναίκες αντιλαμβάνονται αυτό το σύμπτωμα ως απλά ένα αισθητικό ελάττωμα, και οι άνδρες απλά δεν το πρόσεξα. Παρά την απουσία οποιαδήποτε άλλα συμπτώματα των κιρσών είναι η "αράχνη φλέβες" είναι το πρώτο και, σε ορισμένες περιπτώσεις, το μόνο σύμπτωμα των κιρσών και θεραπεία στο γιατρό σε αυτό το στάδιο της νόσου μπορεί να βοηθήσει τον ασθενή να επιβραδύνει σημαντικά την εξέλιξη των παθολογικών φλεβών.

Ταξινόμηση

σημάδια των κιρσών

Πιο συχνά, οι γιατροί χρησιμοποιούν μια μορφή ταξινόμησης των κιρσών, πρότεινε το 2000, η οποία λαμβάνει υπόψη τη μορφή της νόσου και το βαθμό της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας:

 • – Ενδοδερμική ή τμηματική διάταση χωρίς φλεβο-φλεβική επαναφορά;
 • II – τμηματική κιρσών με παλινδρόμηση της διάτρησης και/ή επιφανειακές φλέβες;
 • III – κοινή κιρσών με παλινδρόμηση στο διάτρηση ή επιφανειακές φλέβες;
 • IV – κιρσών με παλινδρόμηση σε βαθιές φλέβες.

Οι κιρσώδεις φλέβες μπορούν να είναι:

 • αύξηση – οι φλέβες αρχίζουν να αλλάζουν παθολογικά από το πόδι;
 • το μειονέκτημα – η ανάπτυξη των κιρσών αρχίζει με το στόμα του μεγάλου σαφηνούς φλέβας.

Επίσης, η ανίχνευση των κιρσών στα πόδια και να καθορίσει την τακτική της θεραπείας είναι σημαντικό να εξεταστεί ο βαθμός της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας:

 • 0 – CVI κανένας
 • 1 – ο ασθενής έχει μόνο το σύνδρομο της "βαριά πόδια";
 • 2 – ο ασθενής περνά παρουσιάσει πρήξιμο;
 • 3 – ο ασθενής παρουσιάσει με επίμονο οίδημα, έκζεμα, Υπο - ή υπερμελάγχρωση,
 • 4 – στην επιφάνεια των ποδιών σχηματίζονται τροφικές έλκος.

Επιπλοκές

Τροφικές έλκη

Στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης των κιρσών νόσου μειώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής του ασθενή και του δίνει κάποιες δυσάρεστες στιγμές με τη μορφή της ένα εμφανές αισθητικό πρόβλημα. Στο μέλλον, με την εξέλιξη της νόσου, τα άκρα μπορεί να σχηματίζονται έλκη, τα οποία είναι συχνά περιπλέκεται από δευτερογενή μόλυνση. Πρώτον, στην επιφάνεια του δέρματος που εμφανίζονται (συνήθως στο χαμηλότερο τρίτο του πόδι) περιοχές με αραίωση, ξηρό, σκληρό και γυαλιστερή επιφάνεια. Αργότερα εμφανίζονται περιοχές με δυσχρωμίες και αναπτύσσει μικρά έλκη, αυξάνεται σε μέγεθος και την παράδοση του πόνου. Στο μέλλον, οι άκρες της να γίνει πιο πυκνό, και το κάτω μέρος καλύπτεται με ένα άγγιγμα βρώμικο χρώμα και περιστασιακά αιμορραγία. Με ελάχιστο τους τραυματισμούς των συνόρων της είναι σημαντικά αυξημένη, και το έλκος μολυνθεί.

Θρομβοφλεβίτιδα και θρόμβωση

Σε πρόωρο ή λανθασμένη θεραπεία των κιρσών των κάτω άκρων μπορεί να περιπλέκεται από θρόμβωση ή θρομβοφλεβίτιδα. Οι ασθένειες αυτές προκύψουν ξαφνικά και δεν σχετίζονται με την επίδραση των εξωτερικών αρνητικών παραγόντων (π. χ. έντονη σωματική δραστηριότητα). Ο ασθενής έχει μια σημαντική και ραγδαία εξάπλωση σε ολόκληρο το πόδι οίδημα, το οποίο συνοδεύεται από έντονο πόνο αποσυμπιεστών φύση. Σε ορισμένες περιοχές του δέρματος μπορεί να εμφανιστούν τοπικές πόνος, ερυθρότητα ή κυάνωση. Όταν κάνετε μετεγκατάσταση ένα ανεξάρτητο θρόμβων αίματος στα αιμοφόρα αγγεία των πνευμόνων μπορεί να αναπτυχθεί αυτή η σοβαρή επιπλοκή της θρόμβωσης των κάτω άκρων, πνευμονική εμβολή.

Διάγνωση

Συνήθως η διάγνωση είναι "κιρσώδεις ασθένεια", γίνεται εμφανής στην phlebologist κατά την πρώτη εξέταση του ασθενούς. Μετά τις σπουδές του ασθενούς παραπόνων, την εξέταση των κάτω άκρων και κρατώντας μια σειρά από ειδικά δείγματα, ο γιατρός θα συνταγογραφήσει μια σειρά από μελέτες για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση και να καθορίσει την τακτική της περαιτέρω επεξεργασίας:

 • η κλινική και βιοχημική ανάλυση αίματος;
 • ΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΉ dopplerography;
 • σάρωση διπλής όψης;
 • αποφρακτική plethysmography;
 • rheovasography;
 • φλεβογραφία κάτω (αποδίδεται μόνο όταν αμφισβητήσιμη δείκτης των μη-επεμβατικές μεθόδους).

Θεραπεία

Οι κύριοι στόχοι της θεραπείας των κιρσών των κάτω άκρων με στόχο την σταθεροποίηση και αποκατάσταση της φυσιολογική ροή του φλεβικού αίματος, τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του ασθενή και την πρόληψη των επιπλοκών που προκαλούνται από φλεβική ανεπάρκεια. Θεραπευτικά μέτρα μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • συντηρητική θεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα αρχικά στάδια της νόσου (όταν αλλοιώσεις του δέρματος των ποδιών δεν έχει ακόμη έντονη και την ικανότητα να εργάζονται ο ασθενής είναι μειωμένη μέτρια), κατά τη μετεγχειρητική περίοδο ή με αντενδείξεις για χειρουργική θεραπεία;
 • χειρουργική θεραπεία: συνταγογραφηθεί για σοβαρά συμπτώματα ή σε προχωρημένα στάδια της νόσου και μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη χρήση ελάχιστα επεμβατικών μεθόδων ή από ριζική χειρουργική επέμβαση.

Συντηρητική θεραπεία

η θεραπεία των κιρσών στα πόδια

Συντηρητικές μεθόδους θεραπείας των κιρσών περιλαμβάνουν τις ακόλουθες δραστηριότητες:

 1. Τη μείωση των παραγόντων κινδύνου εξέλιξης της νόσου. Ασθενείς με κιρσούς νόσο και των ατόμων που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης κιρσών, συνιστάται συνεχής παρακολούθηση από το γιατρό.
 2. Καταπολέμηση αδυναμία. Οι ασθενείς που έχουν συμπτώματα της θρομβοφλεβίτιδα ή θρόμβωση, εμφανίζονται τακτική σωματική συνεδρίες θεραπείας και κάποιες δραστηριότητες που αποσκοπούν στην ενίσχυση και την κατάρτιση των φλεβών κάτω άκρων. Η ένταση της άσκησης θα πρέπει να συμφωνηθούν με το γιατρό σας, φυσιοθεραπευτή. Μια ευεργετική επίδραση σχετικά με την κατάσταση των αγγείων των ποδιών: βάδισμα, η Ποδηλασία, το Τρέξιμο, το κολύμπι. Αυτοί οι ασθενείς ενθαρρύνονται να εκτελέσει τις ασκήσεις (εκτός από αυτές που τρέχουν στο νερό) σε σχέση με την επιπλέον συμπίεση που δημιουργήθηκε ειδικά εσώρουχα ή ελαστικούς επιδέσμους. Πριν την προπόνηση, συνιστάται η ασθενής να ξαπλώσετε για λίγα λεπτά με υψωμένα τα πόδια. Ασθενείς με κιρσούς αντενδείκνυται μαθήματα τραυματική πόδι σπορ: τη διαφορετική δύναμη των πολεμικών τεχνών και αθλημάτων που σχετίζονται με τη βαριά ανύψωση, το σκι, το τένις, το μπάσκετ, το βόλεϊ, το ποδόσφαιρο.
 3. Θεραπεία συμπίεσης. Για τη διαβαθμισμένη συμπίεση των μυών, η οποία βοηθά στην εξάλειψη στασιμότητα του αίματος και την ομαλοποίηση της φλεβικής κυκλοφορίας, ισχύουν επίδεσμοι ελαστικοί και κάλτσες συμπίεσης διαφορετικά συμπίεσης τάξεις. Σε 0 και 1 βαθμό από την χρόνια φλεβική ανεπάρκεια συνιστάται πλέκει κατηγορίας I-II, 2 – κατηγορία II, με 3 και 4 – II ή III (και σε σοβαρές περιπτώσεις, IV βαθμός). Ανάλογα με την έκταση της βλάβης των φλεβών, θεραπεία συμπίεσης για τις κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων μπορεί να οριστεί ως μια περιορισμένη ή μεγάλο χρονικό διάστημα.
 4. Θεραπεία με το φάρμακο. Ασθενείς με κιρσούς των κάτω άκρων, που συνοδεύεται από 1-4 βαθμού φλεβική ανεπάρκεια, εμφανίζεται μια πορεία φαρμακευτική αγωγή. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο σκοπός των ναρκωτικών θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο από έναν γιατρό, επειδή η άκριτη χρήση των ναρκωτικών δεν μπορεί να απαλλάξει τον ασθενή από φλεβική ανεπάρκεια και το μόνο που θα επιδεινώσει την ασθένεια. Με επαρκείς και καλά επιλέξει την ιατρική περίθαλψη και τις συμβουλές της ιατρικής θεραπείας συμπίεσης και για τη φυσική θεραπεία ο ασθενής θα είναι σε θέση να για 3-4 εβδομάδες για την επίτευξη της εξάλειψης των κλινικά συμπτώματα, τις επιπλοκές και την αποζημίωση της φλεβικής ανεπάρκειας. Στο σχέδιο θεραπείας μπορεί να περιλαμβάνει τέτοια φάρμακα: αντιαιμοπεταλιακά, αντιπηκτικά, στεροειδή αντι-φλεγμονώδη φάρμακα. Σε μια πολύπλοκη πορεία της νόσου και φλεβική θρόμβωση σχήμα μπορεί να συμπληρώνεται με ειδικά κεφάλαια για τοπική χρήση, και την ανάπτυξη των φλεβικών ελκών και τους λοίμωξης με αντιβιοτικά και επουλωτική.
 5. Φυσιοθεραπεία. Το συγκρότημα των θεραπευτικών διαδικασιών για τις κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων μπορεί να περιλαμβάνουν μια ποικιλία από θεραπείες που συμβάλλουν στην ομαλοποίηση του τόνου των τοιχωμάτων των φλεβών, μικροκυκλοφορίας και τη ροή της λέμφου. Για να το κάνετε αυτό, ο ασθενής μπορεί να χορηγηθεί: τοπική darsonvalization, μαγνητοθεραπείας, θεραπεία με λέιζερ, υπερβαρική οξυγόνωσης και υδρο - και λουτροθεραπεία (Γενικά και τοπικά λουτρά μεταλλικών νερών, σε αντίθεση, το οξυγόνο και το μαργαριτάρι λουτρά). Ελλείψει αντενδείξεις ο ασθενής μπορεί να δείξει τα μαθήματα εύκολο μασάζ που πρέπει να εκτελούνται από έναν ειδικό ή από τον εαυτό σας (μετά την εκμάθηση μια απλή τεχνική από έναν έμπειρο θεραπευτή μασάζ). Πολλοί ασθενείς με κιρσούς μπορεί να είναι τόσο ανεπαρκής κοινές θεραπείες σαν βδέλλα θεραπεία.