Κιρσώδεις φλέβες της μικρής πυέλου: συμπτώματα και θεραπεία

Κιρσώδεις φλέβες της μικρής πυέλου στις γυναίκες είναι το πιο επείγον πρόβλημα της εποχής μας. Αρκετές δεκαετίες νωρίτερα, όταν η ανθρωπότητα ακόμα δεν ξέρω πολλά από τα οφέλη του πολιτισμού, των ασθενειών αυτών βρέθηκαν πολύ λιγότερο συχνά. Παθητική αναψυχή, βρίσκοντας το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στον υπολογιστή για να χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητο – όλοι αυτοί οι παράγοντες έγινε μια καλή υποστήριξη για την εμφάνιση νέων προβλημάτων στον τομέα της υγείας.

Κιρσώδεις φλέβες της πυέλου είναι η παθολογία που προκαλείται από μια μείωση στην ελαστικότητα των αγγειακών τοιχωμάτων. Η ασθένεια στην ιατρική ονομάζεται διαφορετικά. Η νόσος προσβάλλει εκπροσώπους και των δύο, το αρσενικό και το θηλυκό.

Ιατρική ορισμός της νόσου

κιρσώδεις φλέβες της μικρής πυέλου

Υπάρχει σχεδόν ένα άτομο που δεν θα έχουν ακούσει για τις κιρσώδεις φλέβες της μικρής πυέλου σε άνδρες και γυναίκες. Για τη διάγνωση αυτής της παθολογίας των κάτω άκρων είναι δυνατή και αυτο – εντυπωσιασμένος φλέβες των άκρων είναι σαφώς ορατά μέσα από τα επιθηλιακά κάλυψη.

Σε αντίθεση, το παραμορφωμένο πυελικές φλέβες δεν μπορεί να δει ή αισθητές – βρίσκονται βαθιά κάτω από το δέρμα, δίνοντας αισθητή μόνο έμμεσα συμπτώματα.

Διεσταλμένες φλέβες της πυέλου διαφέρουν από τις κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων και το γεγονός ότι βρίσκονται στην πυελική κοιλότητα – ο ασθενής δεν θα είναι σε θέση να δουν και να εκτιμήσουν την κατάστασή τους.

Κατά συνέπεια, για να υποψιάζονται ότι η ασθένεια γίνεται πιο δύσκολη. Κιρσώδεις φλέβες της πυέλου οδηγεί στο γεγονός ότι η δομή των αγγειακών τοιχωμάτων είναι διαταραγμένη, η ελαστικότητα των φλεβών ελαττώνεται η ροή του αίματος αρχίζει να λειτουργεί χειρότερα. Αυτό οδηγεί σε στασιμότητα του αίματος στην πύελο.

Με απλά λόγια, αρχίζει η απόφραξη των αιμοφόρων αγγείων που περνά μέσω της κοιλότητας της πυέλου, οι φλέβες διογκώνονται, και το μέρος της στασιμότητας θρόμβων.

Κιρσώδεις φλέβες της πυέλου είναι επίσης ονομάζεται πυελική φλεβική πληθώρα. Ορισμένες πηγές μεταχειρίζεται τον όρο ως "θηλυκό κιρσοκήλη".

Ωστόσο, αυτή η προσέγγιση δεν είναι απόλυτα σωστή. Το γεγονός ότι η κιρσοκήλη προϋποθέτει τη συμμετοχή στη διαδικασία των φλεβών των όρχεων, η οποία εξ ορισμού δεν μπορεί να είναι μια γυναίκα. Ωστόσο, τα συμπτώματα και των δύο παθήσεων είναι ακόμα η ίδια.

Αυτή η φλεβική νόσο μερικοί ερευνητές που χρησιμοποιείται για να καλέσετε το χρόνιο πόνο στην πύελο, η οποία είναι επίσης σωστή. Θεωρούν το σύνδρομο μπορεί να είναι η συνέπεια πολλές φλεγμονώδεις διεργασίες (ασθένεια για γυναικολογικές και ουρολογικές μέρος). Κιρσώδεις φλέβες της μικρής πυέλου συχνά επίσης οδηγεί σε φλέβες της πυέλου.

Τα συμπτώματα

Όπως κάθε άλλη ασθένεια, κιρσώδεις φλέβες της πυέλου έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Αν βρείτε τον εαυτό σας σε κάτι από τα ακόλουθα και, στη συνέχεια, θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό:

 1. Κιρσώδεις φλέβες της πυέλου και τα συμπτώματα της παθολογίας μπορεί να είναι χρόνιο πόνο. Πιο συχνά η ενόχληση εντοπίζεται στην κάτω κοιλιακή χώρα, στη βουβωνική χώρα ή χαμηλά στην πλάτη. Οι γυναίκες πόνος σύνδρομο εκδηλώνεται πιο έντονα στη δεύτερη φάση του κύκλου, μετά την αγάπη, ή την κόπωση των ποδιών.
 2. Κιρσώδεις φλέβες της μικρής πυέλου οργάνων στις γυναίκες είναι σχεδόν πάντα συνοδεύεται από σεξουαλικές εκκρίσεις. Το χαρακτηριστικό αυτό εφαρμόζεται μόνο στα θηλυκά συμπτώματα. Το χρώμα και η συνοχή των εκκρίσεων, ενώ δεν είναι ανησυχητική τον ασθενή. Ωστόσο, για να υποδείξει μια παθολογική διαδικασία του υπερβολικού τους αφθονία.
 3. Κιρσώδεις φλέβες εσωτερικά όργανα της πυέλου στο 50% των περιπτώσεων εκδηλώνεται εξωτερικά. Για παράδειγμα, ασθενείς παρατηρήσετε μια σαφή φλεβική μοτίβο στο ισχίο περιοχή. Αν μιλάμε για τους άνδρες, μπορεί να δείτε μια αύξηση στο μέγεθος των φλεβών που διέρχεται από το πέος.
 4. Μία από τις εκδηλώσεις των κιρσών, της μικρής πυέλου στις γυναίκες μπορεί να τις αποτυχίες του έμμηνου κύκλου, συχνή ούρηση. Το τελευταίο σύμπτωμα που δείχνει ότι η ασθένεια είναι σε πολύ κακή κατάσταση.

Οι πιθανές συνέπειες της παθολογίας

Εκτός από την ταλαιπωρία και τον πόνο του κιρσώδεις φλέβες της πυέλου, η ασθένεια φέρει πολλές άλλες επικίνδυνες συνέπειες. Αυτή η αγγειακή παθολογία μπορεί να διορθωθεί εύκολα, εάν ο χρόνος για να ζητήσει βοήθεια. Διαφορετικά, ο ασθενής είναι σε αναμονή για μια σειρά από αλλαγές, πολλές από τις οποίες είναι μη αναστρέψιμες.

Το κύριο πρόβλημα έγκειται στη δυσκολία διάγνωσης της νόσου. Επηρεάζει η έλλειψη συνειδητοποίησης μεταξύ του πληθυσμού, η κακή γνώση της νόσου, ασαφή, και πολλές σημαντικές συμπτώματα.

Όλα τα παραπάνω οδηγεί στο γεγονός ότι πολλοί ασθενείς δεν γνωρίζουν καν να έχουν προβλήματα. Εν τω μεταξύ, η παθολογία εξελίσσεται και προκαλεί αυτές τις συνέπειες:

 1. Φλεγμονή της πυέλου όργανα που εμπλέκονται στην καταστροφική διαδικασία στην επόμενη ενότητα αρχίζει να αναπτύξουν θρόμβωση των αγγείων του αίματος στα γεννητικά όργανα. Για παράδειγμα, κιρσώδεις φλέβες στο πέος στους άνδρες, κιρσώδεις φλέβες των ποδιών.
 2. Ανάλογα με την αιτία του πόνου της πυέλου, αρχίζει να χάνει την λειτουργία των αναπαραγωγικών οργάνων της γυναίκας. Μπορεί να προκύψει υπογονιμότητας ή αποβολών στις γυναίκες. Τον τοκετό κιρσώδεις φλέβες είναι δύσκολο.
 3. Κιρσώδεις φλέβες της πυέλου στις γυναίκες αντικατοπτρίζεται στη συναισθηματική κατάσταση του ασθενούς. Πιθανές παραβιάσεις από την πλευρά της νευρολογίας ή το νευρικό σύστημα.
 4. Αν έχετε κιρσώδεις φλέβες της πυέλου και η θεραπεία καθυστερήσει η διαδικασία γίνεται χρόνιο. Λόγω των συχνών παροξύνσεων, και οι δύο εταίροι μπορεί να εμφανίσουν δυσφορία και πόνο κατά τη διάρκεια της οικειότητας.
 5. Τα πιο σπάνια, επικίνδυνο από ό, κιρσώδεις φλέβες της πυέλου, είναι ο σχηματισμός θρόμβου στο αναπνευστικό όργανα, τους πνεύμονες. Αυτό είναι συνέπεια σχεδόν το 100% των περιπτώσεων μοιραία.

Ιατρική διάγνωση παθολογίας

τα συμπτώματα των κιρσών, της μικρής πυέλου

Σύμφωνα με μελέτες αμερικανών επιστημόνων που διεξήχθη στις αρχές του περασμένου αιώνα, μόνο το 1% των ασθενών με κιρσούς της μικρής πυέλου όργανα ήταν σε θέση να διαγνώσει την πρώτη φορά.

Αρκετά συχνά λανθασμένη διάγνωση έχει οδηγήσει στο γεγονός ότι θα έπρεπε να αφαιρέσει τα γεννητικά όργανα στις γυναίκες. Αυτό δεν συνέβαινε, αν οι κιρσοί είχαν διαγνωστεί σύμφωνα με τις ακόλουθες τεχνικές:

 • το υπερηχογράφημα των φλεβών σας επιτρέπουν να υποπτεύεται φλεγμονή της πυέλου στα πρώτα στάδια, σάρωση διπλής όψης και φλεβογραφία κάτω – χειρουργική μελέτη με ακρίβεια να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την παρουσία των προβλημάτων;
 • σάρωση των φλεβών είναι ένα απαραίτητο μελέτη για μια ολοκληρωμένη διάγνωση των κιρσών, της μικρής πυέλου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσδιορίσει την ασθένεια, μεταξύ άλλων, ασθένειες των γυναικών.
 • διαδικασία μέθοδος επιλογής επιτρέπει να εκτιμηθεί η κατάσταση των φλεβικών τοιχωμάτων με την εισφορά σε σκάφη με ένα ειδικό υλικό, σας επιτρέπει να ορίσετε τις κιρσώδεις φλέβες της πυέλου έως 2 βαθμούς
 • computer-aided διάγνωση έχει τα πιο θετικά σχόλια σχετικά με τον προσδιορισμό των κιρσών της μικρής πυέλου * αυτό το είδος της έρευνας δίνει την ευκαιρία να δείτε την διαδικασία της νόσου.

Με αυτή τη μέθοδο είναι σχεδόν αδύνατο να συγχέουμε τις κιρσώδεις φλέβες της μικρής πυέλου με άλλες παθήσεις με παρόμοια κλινική εικόνα.

Η βασική θεραπεία

Σε αυτό το ζήτημα, όπως η θεραπεία των κιρσωδών φλεβών της πυέλου, το Ίδρυμα αποτελείται από μια διόρθωση της διατροφής. Για αρχή, οι γυναίκες με κιρσούς της μικρής πυέλου θα πρέπει να μάθετε ότι ακόμα και τα ισχυρά φάρμακα, δεν θα έχουν αξία, αν όχι να αρνούνται να εργαστούν σε επικίνδυνες βιομηχανίες.

Αν είναι δυνατόν, είναι καλύτερα να προχωρήσουμε σε ελαφρύτερη εργασία εκτός από την υπερβολική άσκηση, τα βαριά ανύψωση.

Αν κατά τη διάρκεια της ημέρας εργασίας θα πρέπει για μεγάλο χρονικό διάστημα κάθεται ή στέκεται – νιώστε 5 λεπτά διάλειμμα κάθε μισή ώρα. Αυτή τη στιγμή, μπορείτε να περπατήσετε ή να ξαπλώσετε και να κάνετε θεραπευτικές ασκήσεις.

Η ποιότητα της θεραπείας των κιρσών, επίσης, δεν είναι δυνατή χωρίς αλλαγές στο κύκλωμα ισχύος. Από τη διατροφή πρέπει να καταργήσετε εντελώς τα λιπαρά και τα τηγανητά, καπνιστά τρόφιμα, και τη διατήρηση. Τρώτε λιγότερο εσπεριδοειδή, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε λιγότερα καρυκεύματα, ενώ το μαγείρεμα.

Προσθέστε στο καθημερινό σας μενού περισσότερα φυσικά τρόφιμα – φρούτα και λαχανικά. Αντί για ζωικό λίπος, τρώνε το φυτό περιέχει ένα μεγάλο ποσό της βιταμίνης Ε.

Για επώδυνη κιρσώδεις φλέβες της μικρής πυέλου είναι απαραίτητο να φορούν ειδικά εσώρουχα συμπίεσης. Μιλάμε για την καλσόν ή κάλτσες, οι οποίες προωθούν την κυκλοφορία του αίματος στα αγγεία, καθώς και να επιλύσετε τα λιμνάζοντα υγρά στις φλέβες.

Επιπλέον, οι γυναίκες με τις κιρσώδεις φλέβες της πυέλου θα πρέπει να είναι κάθε μέρα να κάνουμε αντι-κιρσώδεις τεχνική. Περιλαμβάνει τις ακόλουθες ασκήσεις:

 • κολύμπι στην πισίνα ή να ανοίξετε νερού με καθαρό νερό?
 • το τρέξιμο το πρωί;
 • Ποδηλασία *
 • ιππασία σε κυλίνδρους ή πατινάζ στον πάγο.

Επιτρέπουν τη φλέβα στον τόνο θα βοηθήσει και καθημερινό ντους. Πίδακες νερού διαφορετικών θερμοκρασιών στους γοφούς, την κοιλιά και τους γλουτούς.

Θεραπεία με το φάρμακο

Εάν η νόσος της πυέλου φλέβες είναι στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης, είναι δυνατόν να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε με την βοήθεια των ναρκωτικών. Για να προσδιοριστεί η έκταση των βλαβών στο υπερηχογράφημα (υπερηχογράφημα των φλεβών της πυέλου).

Αρκετά κοινό κιρσώδεις φλέβες της πυέλου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αν η γυναίκα σύντομα να γεννήσει, είναι απαραίτητο να σταθεροποιήσει την κατάσταση όσο το δυνατόν νωρίτερα. Αυτό θα βοηθήσει αυτές τις ομάδες των φαρμάκων:

 • αντιφλεγμονώδεις αλοιφές, βελτιώνει την αποξήρανση λυμφών;
 • φάρμακα που βελτιώνουν τον τόνο των φλεβικών τοιχωμάτων *
 • αλοιφή, αποτρέπει τους θρόμβους στο αίμα, ανακουφίζει από τον πόνο σύνδρομο;
 • απορροφητικές ουσίες, που αποβάλλει τις βλαβερές ουσίες από το έντερο;
 • αντιοξειδωτικά – φάρμακα που εξομαλύνει την κυτταρική και το μεταβολισμό της ενέργειας. Περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμινών.

Χειρουργική επέμβαση

Αν ο ασθενής ανακαλύφθηκε κιρσώδεις φλέβες της πυέλου σε αρκετά αργά-όρος, θεραπεία, λαϊκές θεραπείες, και μια ποικιλία από ασκήσεις για τις κιρσώδεις φλέβες δεν θα έχει αποτέλεσμα, αρκεί να εντελώς να απαλλαγούμε από το πρόβλημα.

Το πιο επείγον πρόβλημα είναι μόνο σε ακραίες περιπτώσεις. Συνήθως οι γιατροί επιμένουν σε χειρουργική επέμβαση, δεν βοηθά ακόμη και αν ισχυρά φάρμακα. Επιπλέον, η χειρουργική θεραπεία θα πρέπει να είναι τέτοια αποδεικτικά στοιχεία:

η θεραπεία των κιρσών
 • η χαμηλή αποτελεσματικότητα της συντηρητικής θεραπείας;
 • το τελευταίο στάδιο της φλεγμονώδους διαδικασίας *
 • η αδυναμία να επιλύσει το οξύ πόνο σε ένα διαφορετικό τρόπο.

Υπάρχουν αρκετές αποτελεσματικές μεθόδους της χειρουργικής θεραπείας της νόσου. Η επιλογή εξαρτάται από τη θέση των φλεβών:

 • μια απολίνωση της πληγείσες φλέβες της ωοθήκης (ανοικτή πρόσβαση στην κοιλιακή χώρα ή λαπαροσκόπηση πραγματοποιείται);
 • μια διαδικασία στην οποία οι πληγείσες φλέβα εγχέεται ουσία, η οποία κόλλες του φλεβικού τοιχώματος (η επέμβαση γίνεται υπό τοπική αναισθησία);
 • η εκτομή των νοσούντων φλεβών (μερική αφαίρεση);
 • την πλήρη αφαίρεση των φλεβών;
 • διόρθωση ασθενείς φλέβα χρησιμοποιώντας ένα λέιζερ ή radiowave τεχνικής.

Προληπτικά μέτρα

Για να απαλλαγείτε από τους κιρσούς της μικρής πυέλου, χωρίς την ανάγκη για χειρουργική επέμβαση είναι σχεδόν αδύνατη. Ωστόσο, τα αιμοφόρα αγγεία δεν διαστέλλονται τους εαυτούς τους, και αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημα μπορεί να αποφευχθεί με την προσαρμογή στον τρόπο ζωής σας.

Ακόμη και μετά από χειρουργική επέμβαση, δεν θα πάρετε μια απόλυτη εγγύηση ότι η ασθένεια δεν θα επιστρέψει ξανά. Φυσικά, η σύγχρονη συντηρητικές μέθοδοι απλοποιήσει σημαντικά τη διαδικασία της θεραπείας και αποκατάστασης. Για να αποφευχθεί η υποτροπή είναι δυνατή μόνο αν ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες:

 • το Κάπνισμα * η αιτία των κιρσών, της μικρής πυέλου στις γυναίκες είναι συχνά ορμονική αντισύλληψη, επιλέγεται λάθος.
 • προσπαθήστε να είστε σωματικά δραστήριοι, να κάνετε συχνά διαλείμματα κατά την εργασία *
 • ακολουθήστε τη δίαιτα με τις κιρσώδεις φλέβες της μικρής πυέλου – πίνετε πολύ ολόκληρα τα τρόφιμα φυτικής προέλευσης *
 • να κρατήσει τα αιμοφόρα αγγεία τονισμένο, εκτέλεση θεραπευτικές ασκήσεις με τις κιρσώδεις φλέβες της μικρής πυέλου, και μάθετε, επίσης, ασκήσεις αναπνοής;
 • ακολουθήστε όλες τις εντολές του γιατρού στην περίοδο αποκατάστασης μετά από χειρουργική επέμβαση φορώντας ένα ένδυμα συμπίεσης, τον χρόνο φάρμακα.

Συνήθως, κιρσώδεις φλέβες της μικρής πυέλου παραπονιέται η γυναίκα, ηλικίας από 27 έως 47 χρόνια. Πολλά ανησυχητικά προβλήματα με τις φλέβες κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης είναι η εξάντληση του αγγειακού τοιχώματος, αυξάνει τον κίνδυνο των εκδηλώσεων επιπλοκές.

Κιρσώδεις φλέβες της μικρής πυέλου είναι μια λογική συνέπεια των επιβλαβών τρόπο ζωής που έχει συνηθίσει να το σύγχρονο άνθρωπο.

Εκδηλώσεις της νόσου είναι σε θέση πολύ να βλάψει την υγεία του ασθενούς, και επίσης να επηρεάσει τον καθιερωμένο τρόπο ζωής.

Εφαρμογή σύγχρονων ιδιαίτερα αποτελεσματικά φάρμακα θα βοηθήσει να σταματήσει τους μηχανισμούς της νόσου και να εξαλείψει εντελώς το πρόβλημα. Αυτό απαιτεί χρόνο για να παρατηρήσετε την παρουσία της παθολογικής διαδικασίας και να κάνουν καταγγελίες σε έναν ειδικό.