Κιρσώδεις φλέβες θεραπεία

Κιρσώδεις φλέβες – μια ασθένεια που συνδέεται με τη διακοπή της ροής του αίματος στις περιφερικές φλέβες, συνοδεύεται από την αύξηση, αλλάζοντας το σχήμα και τη μείωση της ελαστικότητας των τοιχωμάτων.

Πιο συχνά η νόσος επηρεάζει τις φλέβες των κάτω άκρων φλεβίτιδα σε άνδρες είναι πιο σπάνιες από τις γυναίκες. Σε σχέση με την επέκταση των φλεβών μειώνει τη ροή του αίματος, με αποτέλεσμα το σχηματισμό θρόμβων στο αίμα (θρόμβωση). Το δέρμα δεν λαμβάνει σωστή διατροφή και υπάρχουν τροφικές έλκη.

Στάδιο στην ανάπτυξη της νόσου

κιρσώδεις φλέβες

Στην ανάπτυξη της νόσου υπάρχουν τέσσερα στάδια που χαρακτηρίζονται από ορισμένα συμπτώματα.

 • κιρσώδεις φλέβες πρώτου βαθμού είναι χωρίς πόνο και άλλα ελκυστική εκδηλώσεις. Υπάρχουν μικρές πρήξιμο και την κούραση ποδιών μέχρι το τέλος της ημέρας. Εμφανίζονται στο δέρμα αγγειακή "αστέρια" και ένα μαιανδρικό μοτίβο των φλεβών. Αλλά μάλλον μπορεί να αποδοθεί σε ελαττώματα καλλυντικά, από ό, τι σε σοβαρά προβλήματα υγείας.
 • το δεύτερο στάδιο, που οδηγεί σε οίδημα των ποδιών, το οποίο δεν είναι τόσο εύκολο να το αγνοήσει. Ένα αίσθημα βάρους των κάτω άκρων αυξάνεται και γίνεται πιο αισθητή προς το βράδυ. Νύχτες οι ασθενείς αναφέρουν κράμπες μοσχάρι μύες, μούδιασμα, "μυρμήγκιασμα", μούδιασμα.
 • στο τρίτο στάδιο, το οίδημα γίνει πιο ορατή, υποδόριο ιστό πυκνώνει, η φαγούρα και το αίσθημα της πληρότητας. Στην επιφάνεια του δέρματος, προκύπτουν σημεία, δερματίτιδα εκδηλώνεται.
 • στο τέταρτο στάδιο, υπάρχουν τροφικές έλκη.

Τη φροντίδα της υγείας σας, όλοι παρατηρήσει, τουλάχιστον για τα ήπια συμπτώματα της νόσου, πρέπει να έρθει στο νοσοκομείο. Ένα γιατρό που έχει μελετηθεί σε βάθος την κατάσταση του ασθενούς, θα σας συνταγογραφήσει τις απαραίτητες εξετάσεις.

Το υπερηχογράφημα θα παρέχει μια πλήρη εικόνα της κατάστασης, σύμφωνα με την οποία η επιλεγείσα μέθοδος για την αντιμετώπιση της νόσου: χειρουργική επέμβαση, φαρμακευτική αγωγή, τη φυσική θεραπεία, θεραπεία με λέιζερ.

Αιτίες των κιρσών

Η εμφάνιση των κιρσών προηγείται παράγοντες, έχοντας επίγνωση της οποίας για την πρόληψη της νόσου. Έτσι, η διεύρυνση των φλεβών παρουσιάζεται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • το υπερβολικό σωματικό βάρος που δίνει το άγχος για τα κάτω άκρα
 • άρση βαρών
 • ο καθιστικός τρόπος ζωής και/ή εργασία που απαιτεί μόνιμη παραμονή σε όρθια θέση. Πολλές ώρες ορθοστασίας δημιουργεί περιττή πίεση στα πόδια, προκαλώντας κράμπες των μυών, εμποδίζοντας τη ροή του αίματος από τα κάτω προς τα πάνω.
 • ορμονικές διακυμάνσεις στο σώμα μετά τον τοκετό, κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, από του στόματος αντισυλληπτικά
 • κιρσούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που χαρακτηρίζεται από αυξημένη πίεση στην πύελο και την κοιλιακή κοιλότητα. Το αποτέλεσμα: το αίμα από τα κάτω άκρα πάει η καρδιά είναι πολύ αργά και να λιμνάζει στις φλέβες.
 • φορώντας στενά ρούχα που τραβά τα αιμοφόρα αγγεία, και εμποδίζουν την φυσιολογική ροή του αίματος
 • Το κάπνισμα και η συνήθεια να καθίσει με το πόδι μου, το πόδι
 • γενετική προδιάθεση.

Μείζονες επιπλοκές των κιρσών

αιτίες των κιρσών

Κιρσώδεις φλέβες επικίνδυνο για τις επιπλοκές, παραμελημένη νόσο αλλάζει την ποιότητα της ζωής του ασθενούς και τον οδηγεί σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου. Επιπλοκές της νόσου εμφανίζονται όταν ανεπαρκή θεραπεία και εκφράζονται ως εξής:

 • η χρόνια φλεβική ανεπάρκεια, που χαρακτηρίζεται από εμποδίζεται η φλεβική εκροή του αίματος. Το σύστημα βαλβίδων είναι να μην κάνει τη δουλειά της, σταδιακά στην πληγείσα περιοχή συλλαμβάνονται από τα ανώτερα τμήματα των φλεβών. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να αποκλειστεί η νοσούντων φλεβών από την κυκλοφορία και να καταφύγουν σε χειρουργική επέμβαση.
 • όταν υπάρχει φλεγμονή του φλεβικού τοιχώματος σχηματίζεται ένας θρόμβος αίματος, που κλείνει τον αυλό της φλέβας. Σε αυτή την περίπτωση, η ανάπτυξη θρομβοφλεβίτιδα επηρεάζει κυρίως οι επιφανειακές φλέβες.
 • η απουσία της κατάλληλης θεραπείας θρομβοφλεβίτιδα οδηγεί στο γεγονός ότι η ασθένεια επηρεάζει βαθιά τις φλέβες. Κάθε πέμπτος ασθενής είναι σε κίνδυνο να αποκτήσουν μακροπρόθεσμη επούλωση του τραύματος που φυτρώνει στις τροφικές έλκος.
 • η αφαίρεση του θρόμβου από του φλεβικού τοιχώματος με πιθανή απόφραξη του κορμού της πνευμονικής αρτηρίας, που οδηγεί σε οξεία καρδιακή ανεπάρκεια. Ένα τέτοιο σενάριο ανάπτυξης της νόσου δεν είναι πάντα δυνατόν να προβλεφθεί θανατηφόρα έκβαση σε αυτές τις περιπτώσεις παρατηρείται στο τρίτο μέρος των ασθενών. Για να αποτρέψετε τις επιπλοκές των κιρσών κάθε ένας από εμάς να παρατηρήσει τα συμπτώματα της νόσου, μια επείγουσα ανάγκη να αναλάβει δράση και να αρχίσει θεραπεία.

Πρόληψη

Για την πρόληψη της νόσου είναι πιο εύκολη από τη θεραπεία είναι συνήθως απαραίτητο να θυμόμαστε πάντα, έτσι ώστε η πρόληψη των ασθενειών είναι ένα σημαντικό συστατικό. Όταν η γενετική προδιάθεση για κιρσούς θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή για την υγεία τους.

Πρώτα απ ' όλα, να απαλλαγούμε από τις κακές συνήθειες και να ακολουθούν τις συστάσεις που παρέχονται κατωτέρω. Την ανάγκη να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, όχι μόνο θα αποτρέψει τις κιρσώδεις φλέβες, αλλά επίσης να βελτιώσει όλο το σώμα.

Βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε που περιέχεται στο φύτρο σιταριού σπόροι, τα όσπρια, το μαρούλι, φυτικά λάδια, κρόκος αυγού, ενισχύσει τα τοιχώματα των φλεβών και να βελτιώσει την ελαστικότητά τους. Αυτές οι ίδιες ιδιότητες, η βιταμίνη C (με rose hips, πιπεριά, εσπεριδοειδή, φραγκοστάφυλο) και βιταμίνη ε (πράσινο τσάι, καρύδια). Συμβάλλει στην απορρόφηση των θρόμβων αίματος βιοφλαβονοειδή, το παρόν στο σκοτάδι ποικιλίες κερασιών.

Χαλκού

Η σύνθεση της ελαστίνης στο σώμα σας παρέχουμε προϊόντα που περιέχουν χαλκό. Αυτές περιλαμβάνουν θαλασσινά: μύδια, γαρίδες, καλαμάρια. Η διατήρηση του σωματικού βάρους στο φυσιολογικό, μειώνεται ο κίνδυνος των κιρσών, τα γλυκά, τα λιπαρά τρόφιμα, συμβάλλει στην παχυσαρκία και θα πρέπει να αποκλείονται από τη διατροφή.

Αποτελεσματικές μεθόδους θεραπείας των κιρσών, με την προϋπόθεση ότι η τακτική τήρηση, έχουν ως εξής:

 1. Μην υπερφορτώνετε τα πόδια κατά τη διάρκεια της ημέρας πάρα πολύ, για μόνιμη εργασία, επιλέξτε μερικά λεπτά για να χαλαρώσετε. Η ιδανική επιλογή είναι να ξαπλώσετε για 15-20 λεπτά με ανύψωση των ποδιών πάνω από το επίπεδο της καρδιάς αρκετά εκατοστά.
 2. Εάν το έργο αφορά μια μακρά παραμονή σε μια θέση ή να κάθονται, οι ασκήσεις εκτελούνται όρθιος, θα αυξήσει την ταχύτητα της ροής του αίματος μέσω των φλεβών. Σε κάθε περίπτωση, περιστρέψτε τα πόδια σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Το γνωστό "birch" ανακουφίζει τα κουρασμένα πόδια και βοηθά τη ροή του αίματος.
 3. Προσπαθήστε να μην σηκώσει και να μεταφέρει βαριά φορτία
 4. Για την πρόληψη των κιρσών στα πόδια, θα είναι χρήσιμο να αποκτήσει μια συνήθεια κάθε μέρα για να κάνει το μασάζ των ποδιών κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό
 5. Όχι για να επισκεφτείτε το λουτρό και σάουνα άνω των
 6. Διατροφή στη νόσο παίζει σημαντικό ρόλο στον έλεγχο του σωματικού βάρους θα πρέπει να γίνει μια συνήθεια.

Μασάζ

Καλά αποτελέσματα στην πρόληψη της ασθένειας μπορεί να επιτευχθεί με τη βοήθεια του Θιβετιανού μασάζ. Κλινική, όπου μπορείτε να πάρετε μια πλήρη αποκατάσταση πορεία στη Μόσχα. Μετά το μασάζ να εξαφανιστούν και να τους σπασμούς μυών, την ελαστικότητα των φλεβών είναι να αποκατασταθεί, εξαλείφοντας έτσι την στασιμότητα του αίματος στις φλέβες.

Προφυλακτική στο Θιβέτ ιατρική χρησιμοποιείται ενεργά να κοιλάνει μασάζ, το οποίο βελτιώνει τη ροή του αίματος. Αποκαθιστά τον τόνο των φλεβικών αγγείων και την ελαστικότητα του τοιχώματος έρχεται πίσω σε κανονικό.

Ο κίνδυνος κιρσώδεις φλέβες των ποδιών είναι μειωμένη, αν προληπτικά μέτρα που καταβάλλουν αρκετή προσοχή και να εκτελέσει ένα μασάζ τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο.

Φαρμακευτική αγωγή

η θεραπεία των κιρσών

Η θεραπεία των κιρσών είναι η συντηρητική θεραπεία ή χειρουργική επέμβαση, η επιλογή της μεθόδου εξαρτάται από το στάδιο της νόσου και την παρουσία επιπλοκών. Η εξάλειψη της νόσου, χωρίς χειρουργική επέμβαση περιλαμβάνει: φαρμακευτική αγωγή, τη φυσική θεραπεία, τα ενδύματα συμπίεσης. Η ενίσχυση του φλεβικού τοιχώματος είναι ο κύριος στόχος, που είναι δυνατή κατά τη συνταγογράφηση.

Η σκληροθεραπεία

Η σκληροθεραπεία έχει καθιερωθεί ως μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για τη θεραπεία των κιρσών. Ενέσεις για τις κιρσώδεις φλέβες ειδικός πράκτορας καταστρέφει το εσωτερικό στρώμα της φλέβας. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα είναι πρόσφυση και απορρόφηση, και η κυκλοφορία του πάει για υγιείς φλέβες .

Αυτή η θεραπεία περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα που αποτελείται από 3-6 συνεδρίες για κάθε πονεμένα πόδια, το αποτέλεσμα είναι ορατό μετά από 2-7 εβδομάδες. Ο ασθενής θα πρέπει να είναι έτοιμη να δυσάρεστες αισθήσεις, με τη μορφή του πόνου και το μούδιασμα.

Σύντομα θα είναι άρρωστος και οι φλέβες να εξαφανιστούν εντελώς. Το φάρμακο και η δόση επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη όλα τα επιμέρους χαρακτηριστικά του ασθενούς, έτσι ώστε οι παρενέργειες και οι επιπλοκές είναι ελάχιστες. Επαγγελματικό τη διεξαγωγή της διαδικασίας δώσει μια ευκαιρία για μια πλήρη αποκατάσταση.

Θεραπεία με λέιζερ

Μία πιο ήπια μέθοδος λειτουργία μόνο από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Όταν ενδαγγειακή λέιζερ πήξης ο γιατρός χρησιμοποιώντας το σαρωτής υπερήχων εισάγεται στην φλέβα ινών.

Η όλη διαδικασία ελέγχεται προσεκτικά συσκευές, και η οπτική ίνα πλησιάζει το σημείο στο οποίο φλέβα εκβάλλει στον φλεβικό σύστημα. Στο πλαίσιο της δράσης του πλάσματος λέιζερ βράζει, και το νοσούντων φλεβών είναι κλειστό και δεν είναι πλέον παίρνει μέρος στην φλεβική κυκλοφορία.

Αρτεμισία

Φρέσκα βότανα της αψιθιάς άλεσμα σε ένα γουδί και ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας με ίση ποσότητα κρέμα γάλακτος. Το μίγμα τέθηκε στο νοσούντων φλεβών και καλύψτε το με έναν επίδεσμο από διάφορα στρώματα της γάζας. Κρατήστε την συμπίεση 1,5-2 ώρες. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται για 5 ημέρες, να κάνουν ένα διάλειμμα για 2-3 ημέρες και επαναλάβετε την άσκηση

Το Kalanchoe

Τα φύλλα του Καλαγχόη, ξεπλύνετε και αφήστε το να στεγνώσει σε απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε και γεμίστε με το μείγμα μισό λίτρο βάζο. Αλκοόλ για να γεμίσει το βάζο μέχρι την κορυφή και να επιμένουν σε ένα σκοτεινό μέρος για 7 ημέρες, από καιρό σε καιρό, ανακατεύοντας το περιεχόμενο. Το διάλυμα που προκύπτει το στέλεχος και να το εφαρμόσετε για να λιπαίνει τις φλέβες μέσα σε 2-4 μήνες

Apple ξίδι μηλίτη

Apple ξίδι μηλίτη ποτό δύο φορές την ημέρα, μετά τη διάλυση 2 κουταλάκια του γλυκού σε ένα ποτήρι νερό. ΤΡΊΨΤΕ το ξίδι μηλίτη Μήλων αδιάλυτο ασθενείς φλέβες πρωί και το βράδυ. Μετά από ένα μήνα της θεραπείας θα είναι η συμπίεση των φλεβών που προηγουμένως ήταν σφιχτό.

Κρέμα

Σε ένα μέρος τριμμένο άσπρο σκόρδο προσθέσει δύο κομμάτια του βουτύρου. Η κρέμα βάλτε σε μια κομπρέσα στις πληγείσες φλέβες, καλύψτε με λαδόκολλα, για να διορθώσετε ένα επίδεσμο και το αφήνουμε όλη τη νύχτα. Ξεπλύνετε το πρωί, τυλίξτε το πόδι ελαστική φασολιών. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέσα σε ένα μήνα, καθημερινά.

Σκόρδο

Για να επιταχυνθεί και να καθορίσει το αποτέλεσμα θα βοηθήσει το σκόρδο, αν το χρησιμοποιείτε μέσα. Για να το κάνετε αυτό, ανακατεύουμε 250 γρ λιωμένες σκελίδες με 350 γρ. μέλι, να επιμείνει για πέντε ημέρες. Θεραπεία: μία κουταλιά της σούπας τρεις φορές την ημέρα μισή ώρα πριν από τα γεύματα. Μια πορεία της θεραπείας κατανάλωναν τρεις μερίδες

Ντομάτες

Φέτες φρέσκια ντομάτα, ισχύουν για τις άρρωστες φλέβες και όχι σφιχτά για να το διορθώσετε με ένα επίδεσμο. Συμπίεση για να κρατήσει τέσσερις ώρες, στη συνέχεια αφαιρέστε τον επίδεσμο και τα πόδια πλένονται με νερό. Το σεμινάριο διαρκεί 15 ημέρες, διάλειμμα για 10 ημέρες και επαναλάβετε. Η θεραπεία με ντομάτα παίρνει απαλλαγούμε από κόμβους.

Λαϊκές θεραπείες

Βοτανική θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες μεθόδους επεξεργασίας, το αποτέλεσμα θα έρθει πιο γρήγορα. Μειώνει τη διαπερατότητα και την ευθραυστότητα των τριχοειδών αγγείων, αυξάνει την ελαστικότητα του φλεβικού τοιχώματος, και βελτιώνει τη θρέψη των ιστών, αυτό είναι γνωστό στη λαϊκή ιατρική, μέλισσα προϊόντων, όπως το μέλι.

Η αποτελεσματικότητα του μελιού στη θεραπεία των κιρσών δει σε συνδυασμό με φαρμακευτικά βότανα. Για παράδειγμα, 50 g από φλοιό ιτιάς για να ετοιμάζω 200 ml ζεστό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει 20 λεπτά. Μετά το στράγγισμα, η λύση ήταν να προστεθεί 50 γρ. μέλι και δροσερό για να χλιαρό (38*). Καθημερινά κομπρέσες για 15-20 ημέρες.

Μελισσοθεραπεία για τη θεραπεία των κιρσών είναι ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά απαιτούν ιατρική συμβουλή. Τα προϊόντα της μέλισσας δεν είναι δεκτικά εξέταση στο εργαστήριο, είναι μοναδική και για να αποκτήσετε τους απαιτεί το μελισσοκομείο. Οι μέλισσες στη θεραπεία δώσει μακράς διαρκείας επίδραση, αν για να συνδυάζουν την μελισσοθεραπεία με τις παραδοσιακές μεθόδους θεραπείας.

πρόληψη των κιρσών

Αραιώνει το αίμα, προλαμβάνει τους θρόμβους στο αίμα, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στις φλέβες της αυτή η θεραπεία. Η θεραπεία με βδέλλες είναι διαθέσιμο σε όλους, αλλά να το κάνεις και μόνος σου δεν συνιστάται. Η συνεδρία θα πρέπει να διεξάγεται από ειδικευμένο γιατρό.

Το σάλιο βδέλλες περιέχει πάνω από 100 βιολογικά ενεργό στοιχείο, μέσα από το οποίο ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση, είναι καθαρισμένο της λέμφου, ανακουφίζει από τη φλεγμονή.

Η θεραπεία των κιρσών θα είναι αποτελεσματική αν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση. Μαζί με λαϊκές θεραπείες, καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε μια θεραπεία με το φάρμακο. Αυτό θα βοηθήσει να αποφευχθούν οι επιπλοκές και να αποτρέψει τη χειρουργική επέμβαση.

Αν η λειτουργία είναι αναπόφευκτη, τότε μετά την επέμβαση ο ασθενής πρέπει να συμμορφώνονται με όλες τις εντολές του γιατρού. Δεν είναι ασυνήθιστο μετεγχειρητική αποκατάσταση περιλαμβάνει ένα ταξίδι στο σανατόριο.

Κάτω από την προσεκτική επίβλεψη του ιατρικού προσωπικού, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην κανονική ζωή. Θεραπείες όπως η ομοιοπαθητική και την επεξεργασία λάσπης επηρεάσει θετικά την ευημερία του ασθενούς και σας επιτρέπουν να ξεχνάμε σχετικά με τη νόσο για πολλά χρόνια.