Σημάδια κιρσώδεις φλέβες των ποδιών στις γυναίκες: πώς να αναγνωρίζουν τη νόσο και να αρχίσει να την αντιμετωπίσουμε

Πολλοί σύγχρονοι άνθρωποι βρήκαν κιρσώδεις φλέβες που συνδέονται με το μολυσμένο περιβάλλον, η ανθυγιεινή διατροφή και τον τρόπο ζωής, της δραστηριότητας και η έλλειψη ύπνου. Προκειμένου να αποφευχθούν οι επιπλοκές, συνιστάται να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό από την αρχή. Στη συνέχεια, θα εξετάσει πώς να αναγνωρίζουν τα σημάδια της κιρσώδεις φλέβες των ποδιών των γυναικών, να παρέχει έγκαιρη βοήθεια.

Τι είναι οι κιρσοί

κιρσώδεις φλέβες στις γυναίκες

Οι κιρσοί είναι μια κοινή ασθένεια μεταξύ γυναικών και ανδρών. Προηγουμένως, ήταν η ηλικία, αλλά τώρα ήταν άρρωστος για είκοσι χρόνια. Αυτή παθολογία χαρακτηρίζεται από φλεβική συμφόρηση, προκαλώντας διαταράσσεται η ροή του αίματος, και τα σκάφη είναι υπό πίεση.

Ως αποτέλεσμα, χάνουν την ελαστικότητά τους και να πρηστεί. Στην επιφάνεια του δέρματος υπάρχουν εξογκώματα στις φλέβες, η οποία τελικά θα σκουρύνει, φούσκωμα, και να φέρει ένα ισχυρό πόνο. Επίσης, κιρσώδεις φλέβες εμποδίζει την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη και άλλες σχετικές ασθένειες.

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν κιρσούς από τους άνδρες. Σύμφωνα με τις στατιστικές, μεταξύ των ασθενών οι γυναίκες σχεδόν τέσσερις φορές περισσότερα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν περισσότερους λόγους για να αναπτύξουν την ασθένεια αυτή, για παράδειγμα, το παιδί που φέρει και το φορτίο των κάτω άκρων, φορώντας τακούνια και λιγότερο τη σωματική δραστηριότητα.

Κιρσώδεις φλέβες δεν είναι μόνο ένα αισθητικό πρόβλημα. Κακή κυκλοφορία του αίματος μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη πολλών καρδιαγγειακών παθήσεων. Λόγω παραβιάσεων της ροής του φλεβικού αίματος σε όλα τα όργανα και συστήματα πάρει το αίμα πλήρως.

Ως εκτελεί τη μεταφορά λειτουργία και τις προμήθειες ολόκληρο το σώμα με θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο. Εξαιτίας της απόφραξης των αιμοφόρων αγγείων στα πόδια. Το κακό αίμα πηγαίνει σε άλλα όργανα. Οπότε θα μπορούσε να προκαλέσει λιμοκτονία οξυγόνου.

Στην ιατρική διακρίνει 6 βασικά στάδια της ανάπτυξης των κιρσών. Μόλις η νόσος ξεκινά, οι ασθενείς δεν θα αισθανθείτε οποιαδήποτε συμπτώματα. Μόνο και μόνο για να εμφανίζονται ευρυαγγείες στα πόδια, τα οποία είναι εντελώς ανώδυνη.

Αυτό είναι ένα μήνυμα ότι το άκρο είναι σπασμένα ροή του αίματος. Αυτό το στάδιο θεωρείται ότι είναι μηδέν. Αν δεν αντιμετωπιστεί, η ασθένεια θα προχωρήσει και εκδηλώνεται με τα ακόλουθα στάδια:

 • Το πρώτο στάδιο, το οποίο χαρακτηρίζεται από μια έντονη αγγειακή μοτίβο στο δέρμα. Μερικές φορές τη νύχτα, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε κράμπες στους μυς μόσχων, που συνοδεύεται από έντονο πόνο. Να αφήσει να πάει από κράμπες, θα πρέπει το δάχτυλο του ποδιού για να τραβήξει οι ίδιοι αγωνίζονται.
 • Στο δεύτερο στάδιο προστίθεται κιρσώδεις φλέβες που μπορεί να γίνει αισθητό και να δει οπτικά. Μετά από μια μακρά με τα πόδια πονάνε και μια αίσθηση καψίματος.
 • Στο τρίτο στάδιο, υπάρχει μια διόγκωση, η οποία λαμβάνει χώρα μόνο μετά από ένα υπόλοιπο, αλλά κατά τη διάρκεια της άσκησης.
 • Στο τέταρτο στάδιο της ανάπτυξης των κιρσών εμφανίζεται το έκζεμα, σοβαρή διόγκωση, συνεχή φαγούρα και πόνο στα πόδια.
 • 5 και 6, το δεύτερο χαρακτηρίζεται από τροφικές έλκος, η οποία αρχικά μπορεί ακόμη να θεραπευτεί. Αλλά υπάρχει και η μολυσμένη περιοχή της φλεγμονής, που όλη την ώρα την αναπαραγωγή των βακτηριδίων, που προκαλεί έντονο πόνο και αδυναμία πλήρως με τα πόδια.

Αξίζει να γνωρίζουμε ότι η αποτελεσματική θεραπεία μπορεί να είναι μόνο στα πρώτα τρία στάδια. Περαιτέρω, μόνο μπορείτε να πάρετε φάρμακα που θα κρατήσει τα πόδια σας σε αυτή την κατάσταση, χωρίς φθορά. Πληγές για να την αντιμετωπίσουμε πολύ δύσκολο. Είναι μια μακρά διαδικασία, η οποία δεν φέρνει πάντα θετικά αποτελέσματα.

Τα σημάδια και τα συμπτώματα των κιρσών

Με κιρσούς ακριβής διάγνωση μπορεί να καθοριστεί ειδικός μετά από μια συγκεκριμένη διάγνωση.

Ανεξάρτητα υπόνοιες για την ανάπτυξη της νόσου από τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • αίσθημα βάρους στα κάτω άκρα
 • πρήξιμο και blueness
 • η διόγκωση των φλεβών, η εμφάνιση των φυμάτων
 • κράμπες, ιδιαίτερα τη νύχτα
 • η εμφάνιση του αγγειακού μοτίβο στο δέρμα

Αυτά τα σημάδια είναι ένα σήμα από το αρχικό στάδιο των κιρσών. Όταν η νόσος εξελίσσεται, τότε υπάρχει έντονο πόνο, φλέβες μπορεί να δει με γυμνό μάτι, τα άκρα είναι μπλε, δεν υπάρχει φλεγμονή.

Κατά τη διάρκεια των κιρσών ανώτερο στρώμα της επιδερμίδας των άκρων δεν λαμβάνουν επαρκή διατροφή, προκαλώντας το δέρμα γίνεται τραχύ, ξηρό και φολιδωτό. Δεν μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε ζεστές κομπρέσες όσο Βιέννη ζεστό απαγορεύεται. Αντίθετα, για την αραίωση του αίματος ανάγκες ψύξης. Για να το κάνετε αυτό, εφαρμόστε την αλοιφή και κρέμα με βάση τη μέντα ή ευκάλυπτο.

Τα κύρια αίτια της νόσου

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την ανάπτυξη των κιρσών, να εξετάσει τα πιο κοινά μεταξύ τους:

 1. Η κληρονομικότητα είναι μία από τις πιο συχνές αιτίες. Φυσικά, κιρσώδεις φλέβες δεν μεταδίδονται σε γενετικό επίπεδο, αλλά από την κληρονομιά που μεταφέρεται με την παθολογία (π. χ. αγγειακό ιστό αδυναμία), η οποία αναπτύσσει κιρσών σε νεαρή ηλικία.
 2. Καθιστική εργασία ή υπερβολική άσκηση σε ένα άκρο είναι μια άμεση αιτία της νόσου. Το μεγάλο χρονικό διάστημα κάθεται, στέκεται ή να σηκώνει βάρη στο αγγειακό τοίχωμα δεν μπορεί να αντέξει τέτοια φορτία και αυτόματα χάνουν την ελαστικότητά τους.
 3. Οι γυναίκες είναι συχνά διαταραχές στην ορμονική επίπεδα. Η περίσσεια ή η έλλειψη της προγεστερόνης και των οιστρογόνων οδηγεί σε ασθένειες του αίματος και αρτηριακής πίεσης. Εξαιτίας αυτού, το αίμα δεν μπορεί να είναι πλήρως λειτουργική στα άκρα και να βρίσκει τα "αδύναμα" σημεία στα αιμοφόρα αγγεία για την εμφάνιση των θρόμβων αίματος.
 4. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όταν υπάρχει μεγάλο φορτίο των κάτω άκρων μπορεί να αναπτύξουν κιρσούς. Για να αποφευχθεί αυτό, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε την κρέμα για την πρόληψη, περισσότερα ξεκουραστούν και να φάνε δικαίωμα στο νερό δεν συσσωρεύονται στο σώμα.
 5. Όλα τα σκάφη αίματος έχουν νευρικές απολήξεις, η οποία βοηθά να διατηρήσει την ελαστικότητά τους. Εάν ο ασθενής είναι συχνά εκτίθενται σε στρες και την νευρική ένταση, το τέλος αποδυναμώνει, προκαλώντας τα αιμοφόρα αγγεία να γίνει λιγότερο ελαστικό.

Πέρα από αυτό, υπάρχουν πολλές ασθένειες και τους λόγους για την ανάπτυξη των κιρσών. Στη θεραπεία είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί ανάπτυξη παθολογία, τότε η θεραπεία πρέπει να μην επηρεάζουν τα συμπτώματα και η αιτία.

Μέθοδοι επεξεργασίας

σημάδια των κιρσών

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η θεραπεία των κιρσών είναι μια πολύπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία. Δυστυχώς, οι κρέμες και οι αλοιφές δεν θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από το πρόβλημα, και μόνο να αφαιρέσει προσωρινά τα συμπτώματα.

Πιο αποτελεσματική είναι η ολιστική θεραπεία σε πρώιμα στάδια της νόσου. Αυτό είναι το χειρότερο κιρσούς, τόσο πιο δύσκολο είναι για τη θεραπεία.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για τη θεραπεία για τη φλεβίτιδα:

 1. Συμπίεση θεραπεία χωρίς χειρουργική επέμβαση είναι η θεραπεία με το φάρμακο και φορώντας εσώρουχα συμπίεσης που σας δίνει την ευκαιρία να τραβήξει το πόδι του, δεν επιτρέπει στα σκάφη να πρηστεί και να γίνει φλεγμονή. Αν δεν υπάρχουν ειδικές κάλτσες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ελαστικό επίδεσμο.
 2. Σε συνδυασμό με κομπρέσες μπορείτε να κάνετε αναδιπλώνεται και χρήση της κρέμες και αλοιφές με βάση το άλογο καστανιάς ή καρυδιάς. Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και δίνει την ελαστικότητα αιμοφόρων αγγείων.
 3. Φάρμακα που έχουν ευεργετική επίδραση στο αίμα, συμβάλλουν στην απορρόφηση των θρόμβων αίματος και να ενισχύσει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων. Τα φάρμακα αυτά βελτιώνουν τη φλεβική οδηγήσει τα αιμοφόρα αγγεία στον τόνο και την ανακούφιση του πόνου στα άκρα. Δική τους χρήση δεν συνιστάται, θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
 4. Η σκληροθεραπεία είναι μια ειδική μέθοδος που επιτρέπει να αφαιρέσετε τις πληγείσες φλέβες, χωρίς χειρουργική επέμβαση. Ο γιατρός εγχέει σε μια φλέβα ειδικά ένα φάρμακο που αναστέλλει και, τελικά, οδηγεί σε υποβάθμιση. Αυτή η μέθοδος έχει αντενδείξεις, έτσι θα πρέπει πρώτα να περάσει επιθεώρηση.
 5. Μια χειρουργική διαδικασία κατά την οποία γίνονται μικρές τομές και αφαιρεί τις πληγείσες φλέβα.

Αν οι κιρσοί είναι σε προχωρημένο στάδιο, τότε μόνο μια λειτουργία που θα σας βοηθήσουν. Κάθε αλοιφές, τα διατροφικά Συμπληρώματα και τα φάρμακα δεν θα σε σώσει όταν οι φλέβες είναι φραγμένο, η κυκλοφορία του αίματος είναι κακή και τα πόδια μου είναι συνεχώς πρησμένο και γίνεται μπλε.

Συνέπειες και επιπλοκές

Αν οι κιρσώδεις φλέβες δεν αρχίσετε να αντιμετωπιστεί άμεσα, μπορεί να δώσει επιπλοκές με τη μορφή άλλων ασθενειών:

 1. Η θρομβοφλεβίτιδα είναι μια διαταραχή η οποία εμφανίζεται λόγω της συσσώρευσης πυκνά σωματίδια του αίματος, που σχηματίζουν ένα θρόμβο. Αυτό επισκιάζει την φλεβική πέρασμα και διαταράσσει την κυκλοφορία του αίματος. Εξαιτίας αυτού, υπάρχει μια φλεγμονώδης διαδικασία στο εσωτερικό τοίχωμα των αιμοφόρων αγγείων, πόνος, αίσθημα βάρους στα άκρα.
 2. Τροφικές έλκος είναι ουσιαστικά το τελικό στάδιο στην ανάπτυξη των κιρσών. Χαρακτηρίζεται από το σχηματισμό των ανεπούλωτα τραύματα που εξακολουθούν να στάζουν, αιμορραγία και πόνο. Προκαλεί σοβαρή φλεγμονή, η οποία δεν μπορεί να αφαιρεθεί στο σπίτι. Γεμάτη με τροφικές έλκος, μόλυνση, νέκρωση των ιστών ή την ανάπτυξη της γάγγραινας.
 3. Αιμορραγία από κιρσούς, η οποία παρουσιάζεται στην περίπτωση σοβαρής βλάβης των αιμοφόρων αγγείων. Στο αρχικό στάδιο των κιρσών, απλά παραμορφώνεται, όπου υπάρχουν μικρά κόμβους λόγω στασιμότητα του αίματος. Εάν δεν μπορείτε να βοηθήσει, η κατάσταση του κατεστραμμένου σκάφους θα επιδεινωθεί και θα υπάρξουν κενά που θα αρχίσουν να αιμορραγούν. Εξαιτίας αυτού, υπάρχει μια ισχυρή αιμάτωμα στην περιοχή του κόμβου, πόνος. Μερικές φορές αυτό μπορεί να βλάψει την επιφάνεια της επιδερμίδας, λόγω της οποίας η αιμορραγία θα είναι σταθερή.
 4. Όπως οι κιρσώδεις φλέβες παραβιάζει την κυκλοφορία του, μιλώντας για τις επιπλοκές, για να μην αναφέρουμε τη γενική υγεία. Συχνά παρουσιάζεται υπέρταση – αυξημένη αρτηριακή πίεση, και η έλλειψη οξυγόνου στους ιστούς των οργάνων που οφείλεται σε έλλειψη της προσφοράς αίματος και οξυγόνου. Συχνά υποκείμενες ιατρικές παθήσεις μπορεί να είναι καρδιακή ανεπάρκεια, έμφραγμα του μυοκαρδίου, εγκεφαλικού επεισοδίου και άλλων ασθενειών του καρδιαγγειακού συστήματος.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το σώμα είναι ένα ενιαίο μηχανισμό που μπορεί να λειτουργήσει πλήρως μόνο στην περίπτωση, όταν όλα τα όργανα και τα συστήματα είναι σε καλή κατάσταση.

Προληπτικά μέτρα κατά των κιρσών

Πρόληψη των κιρσών πρέπει να είναι από τη νεολαία της ηλικίας δεν αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους είναι οι εξής:

 • Ρύθμιση τη σωστή λειτουργία της ημέρας, έτσι ώστε το φορτίο είναι πάντα εναλλάσσονται με τα υπόλοιπα. Αυτό θα χαλαρώσει τους μυς, τον τόνο το σώμα και να βελτιώσει την παροχή αίματος. Όταν καθιστική εργασία συνιστάται να προχωρήσουμε περισσότερο, με τα πόδια, κάνετε ένα σύντομο τρέξιμο. Αν στο τέλος της ημέρας, κουρασμένα πόδια μετά από εντατική άσκηση ή μια μακρά παραμονή στα τακούνια και, στη συνέχεια, τα πόδια πρέπει να τοποθετούνται πάνω από το επίπεδο του σώματος για να αποκαταστήσει την κυκλοφορία του αίματος.
 • Οι γυναίκες δεν συνιστάται να πηγαίνουν συνεχώς για τα παπούτσια με υψηλή σόλα, για παράδειγμα, στην εργασία, μπορείτε να αλλάξετε τα παπούτσια για να πάει χαμηλά.
 • Η άσκηση θα σας βοηθήσει να ενισχύσει ολόκληρο το σώμα να αυξήσει την ασυλία και θα βελτιώσουν την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων. Κιρσώδεις φλέβες αποτελεσματική αθλητισμός θεωρείται η Ποδηλασία, η κολύμβηση και ο στίβος. Πρέπει να θυμόμαστε ότι το υπερβολικό φορτίο στα πόδια έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις φλέβες.
 • Η σωστή διατροφή. Κάτι που παίρνει στο σώμα, στη συνέχεια διαρρέει στο αίμα. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να δοθεί προτεραιότητα στην υγιεινή και τα εμπλουτισμένα τρόφιμα, ώστε να αποφεύγεται η συμπύκνωση του αίματος και την εμφάνιση της χοληστερόλης πλάκες που φράζουν τα κενά και να προκαλέσει κιρσούς, θρόμβωση, αθηροσκλήρωση και άλλες ασθένειες.
 • Για το αίμα στα αγγεία είναι πολύ χρήσιμο μαλάκας. Η εναλλαγή του ζεστού και κρύου νερού βοηθά να Ξυπνήσουμε το πρωί και να αφαιρέσετε τα σημάδια της κούρασης και το βράδυ.

Συνοψίζοντας θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι κιρσώδεις φλέβες πιο κοινή σε γυναίκες, έτσι θα πρέπει να δίνουν περισσότερη προσοχή στα προληπτικά μέτρα.

η θεραπεία των κιρσών

Αν έχεις τα πρώτα συμπτώματα της νόσου, συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό για εξετάσεις και να συνταγογραφήσει μια πορεία της επεξεργασίας. Είναι συντηρητική για τη θεραπεία των κιρσών είναι δυνατή μόνο κατά το αρχικό στάδιο.