Κιρσώδεις φλέβες της μικρής πυέλου: αιτίες, συμπτώματα και θεραπείες

Στην περίπτωση κιρσώδεις αγγείων της πυέλου αποδυναμώσει το βλεννογόνο των αεραγωγών με την πυελική περιοχή. Εξαιτίας αυτού, η διάμετρός τους είναι μεγάλο. Αυτές οι φλέβες δεν δημιουργούν κανονικές συνθήκες, η απώλεια αίματος. Στη συνέχεια, την ανάπτυξη συμφορητικής διαδικασία στη μικρή λεκάνη και την καταστροφή της φλεβικής θήκες. Το αποτέλεσμα αυτών των ασθενειών είναι παθολογία των αναπαραγωγικών οργάνων στις γυναίκες.

Η ουσία των κιρσών, της μικρής πυέλου στις γυναίκες

κιρσώδεις φλέβες της μικρής πυέλου

Των γυναικείων γεννητικών οργάνων είναι χαρακτηριστικό της μια καλή παροχή αίματος. Ως εκ τούτου, για να διασφαλιστεί η κανονική εκροή σημαντικού όγκου αίματος άφιξη παρέχεται ένα της διακλαδωμένης πλέγμα των φλεβικών αγγείων. Το αίμα συσσωρεύεται από τους ιστούς του αναπαραγωγικού συστήματος και μεταφέρονται στην κάτω Κοίλη φλέβα.

Λόγω παραμόρφωσης του αγγειακές ανωμαλίες εμφανίζονται:

 • το διευρυμένο αυλό των φλεβών;
 • υπερχείλιση με αίμα;
 • διογκώνοντας τοίχους που θυμίζουν αυτόν τον κόμβο.
 • η αποδυνάμωση και χαλάρωση.

Με την ήττα της κιρσώδεις φλέβες της πυέλου συλλέγουν το αίμα από τα αναπαραγωγικά όργανα, αλλά δεν είναι σε θέση να παρέχουν την μεταφορά του στο κάτω Κοίλη φλέβα. Τελικά σε αδιέξοδο. Το αίμα διαρρέει μέσα από τον τοίχο και πάλι στους ιστούς του αναπαραγωγικού συστήματος, προκαλώντας οίδημα, φλεγμονή. Φορείς που χάνουν σταδιακά τη λειτουργία τους.

Αν δεν εκτελέσετε τη θεραπεία των κιρσών, της μικρής πυέλου προκαλεί:

 • ορμονικές διεργασίες στο ωοθήκες;
 • αιμορραγία από την κοιλότητα της μήτρας;
 • αποτυχίες του γυναικείου κύκλου.
 • υπογονιμότητα;
 • η αδυναμία να έχουν ένα μωρό το φυσικό τρόπο *
 • ο κίνδυνος αποβολής,
 • θρόμβωση;
 • θρομβοεμβολή πνευμονικής αρτηρίας.

Τα αίτια του διάταση της πυέλου

Κύρια ασθενείς με αυτή τη νόσο είναι γυναίκες σε ηλικία τεκνοποίησης. Μερικοί ασθενείς να προσπαθήσουν να εξαλείψουν τον πόνο στην κοιλιακή χώρα διορθωτικά μέτρα λαϊκά. Αλλά αυτή η θεραπεία δεν φέρει την ανάκαμψη, ώστε να καθυστερήσει η επίσκεψη στο γιατρό είναι αδύνατο.

Η ασθένεια αναπτύσσεται κάτω από την επίδραση των ακόλουθων παραγόντων:

 • καθιστική φύση της εργασίας *
 • πολύ φυσικό το άγχος;
 • διαταραχές στην ορμονική τα επίπεδα *
 • φλεγμονώδης νόσος της πυέλου;
 • συγγενείς παθήσεις φλεβών ιδιότητες *
 • σεξουαλική ιδιότητες.

Διάταση των φλεβών της πυέλου είναι ανάλογη με μια παρόμοια ασθένεια των αιμοφόρων αγγείων των ποδιών. Και οι δύο προϋποθέσεις που χαρακτηρίζεται από διαταραχές των βαλβίδων, την άσκηση η ροή του αίματος προς την καρδιά. Κατά παράβαση της εργασίας τους είναι το αντίθετο από τη γέμιση, το αίμα. Λόγω της καταστροφής των βαλβίδων του υγρού που λιμνάζει. Γεμάτο φλέβες τέντωμα και την ασθένεια εντείνεται. Υποφέρουν από το να διευρύνουν τα αιμοφόρα αγγεία στην περιοχή γύρω από τις σάλπιγγες, μήτρα, κόλπος.

Τα συμπτώματα των κιρσών, της μικρής πυέλου στις γυναίκες

Η παρουσία της διευρυμένης διάμετρος του αγγειακού συστήματος στην πύελο, η γυναίκα είναι σε θέση να κατανοήσουν κάποια χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα:

 1. Γκρίνια πόνο επικεντρώνεται στην κοιλιακή χώρα. Σπάνια δυσφορία αναπτύσσεται σε pahovom πολλά ή στο κάτω μέρος της πλάτης. Έντονο πόνο που παρατηρείται μετά από μια μόνιμη διαπίστωση της μόνιμης, τη σεξουαλική επαφή, και στο δεύτερο μέρος του γυναικείου κύκλου.
 2. Ένα ασυνήθιστο ποσό των κολπικών εκκρίσεων. Την εμφάνιση, την υφή και μυρωδιά φυσιολογική, χωρίς αλλαγές.
 3. Τα συμπτώματα της νόσου, με τη μορφή αστερίσκους στο οικόπεδο του περινέου, στο μηρό. Αυτό το σύμπτωμα εκδηλώνεται στο 50% των ασθενών.
 4. Προβλήματα με την ούρηση και την έμμηνο ρύση παρουσιάζονται δυσλειτουργίες σε περίπτωση προχωρημένο στάδιο της νόσου.

Ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης σε ασθενείς υπάρχουν συγκεκριμένα συμπτώματα από αυτά ή και όλα. Ο βαθμός των συμπτωμάτων ποικίλλει επίσης.

Η έκταση της νόσου

Υπάρχουν διάφορες ταξινομήσεις της νόσου. Για παράδειγμα, μια κοινή διαίρεση είναι η αιτία για μια παθολογική κατάσταση. Σε αυτήν την παράμετρο για τις κιρσώδεις φλέβες διαιρείται σε:

 • το πρωτεύον, το οποίο προκλήθηκε από την κακή λειτουργία των βαλβίδων;
 • δευτεροβάθμια, που προκύπτουν από επιπλοκές διαφόρων ασθενειών των εσωτερικών συστημάτων.

Οι γιατροί κιρσώδεις φλέβες χωρίζεται από τη χαρακτηριστική εμφάνιση του συνδρόμου της φλεβικής πληθώρα των οργάνων της μικρής πυέλου και κιρσούς των σκαφών εξωτερικά γεννητικά όργανα, το περίνεο. Συνήθως οι ασθενείς εμφανίζουν σημάδια και οι δύο μορφές της νόσου, όπως προκαλούν την άλλη.

Η ασθένεια klassificeret σχετικά με τη σοβαρότητα της παθολογίας:

 1. Σε πρώτο βαθμό βρέθηκε διάταση του πλέγματος των φορέων που δεν υπερβαίνει τα 5 mm. Επίσης, παρατηρείται μια έντονη επιδείνωση των αιμοφόρων αγγείων.
 2. Για το δεύτερο βαθμό χαρακτηρίζεται από τη διεύρυνση του αυλού των φλεβών έως και 10 mm. Επηρεάζονται όχι μόνο τα σκάφη, των ωοθηκών και της μήτρας, αλλά το ύφασμα.
 3. Για τον τρίτο βαθμό είναι παραδοσιακά μια σημαντική επέκταση των διάμετρο του αγγείου, περισσότερα από 10 mm. Στην περίπτωση αυτή, όλοι οι εμπλεκόμενοι αγωγοί.

Μέθοδοι διάγνωσης της εσωτερικής κιρσώδεις φλέβες

Εάν οποιαδήποτε από αυτά τα συμπτώματα θα πρέπει να πάτε στο νοσοκομείο. Διαγνωστικό εκδηλώσεις και για την ίδρυση μια ακριβή διάγνωση παίρνει πολύ χρόνο. Έτσι, η καθυστέρηση στην επίσκεψη στο γιατρό είναι απαραίτητη. Παραδοσιακά, τα ζητήματα της εσωτερικής κιρσώδεις φλέβες εκτελείται από έναν ειδικό. Οι γυναίκες αρχικά μπορεί να θεραπεύσει αυτό το πρόβλημα να το γυναικολόγο για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει ταυτόχρονη ασθένειες αριθ.

Για την σωστή διάγνωση, συνιστάται η ασθενής να υποβληθεί σε μια πλήρη εξέταση. Για αρχή, ο γιατρός θα καθορίσει τις πιθανές αιτίες του πόνου. Για να ανιχνεύσει τα συμπτώματα των κιρσών είναι δυνατόν, όταν παρατηρείται από τα πόδια του ασθενούς.

Οι κύριες μέθοδοι για την διάγνωση της νόσου είναι οι εξής:

 1. Με την λαπαροσκόπηση να ορίσετε τις κιρσώδεις αγγειακές βλάβες των ωοθηκών.
 2. Υπερηχογράφημα δείχνει το στάδιο της νόσου και την επέκταση αγγειακό δίκτυο.
 3. Doppler υπερηχογράφημα δείχνει την έκταση των η μειωμένη συστολική ταχύτητα ροής του αίματος στο φλεβικό πλοία των εσωτερικών οργάνων.
 4. Επιλεκτική διαδικασία, δίνει την πιο ακριβή αναπαράσταση της παθολογίας. Η διαδικασία εκτελείται με την ένεση του σκιαγραφικού στην υποκλείδια και τη μηριαία φλέβα.
 5. Αξονική τομογραφία αποκαλύπτει κιρσώδεις φλέβες της μήτρας, δείχνει την ασθένεια μονοπάτια και το πλάτος τους.

Θεραπεία των κιρσωδών φλεβών της πυέλου

αιτίες των κιρσών

Μετά την ίδρυση μια οριστική διάγνωση για τη θεραπεία των κιρσών χρειάζεται, για να αποκατασταθεί η κανονική ροή του αίματος. Για να επιτευχθεί η λύση της αντίστροφης ένεση του φλεβικού αίματος μέσω των αγωγών των ωοθηκών, να οδηγήσει σε φυσιολογικό αγγειακό τόνο, την ανακούφιση από τα συμπτώματα των κιρσών. Θεραπευτικές δράσεις περιλαμβάνουν τη χορήγηση φαρμάκων σε περιόδους έξαρσης και για την πρόληψη της υποτροπής συνεχή άσκηση.

Αν η ασθένεια δεν έχει φτάσει στο τρίτο στάδιο της ανάπτυξης, τη χρήση συμπτωματική συντηρητική θεραπεία. Αυτό έχει ως στόχο να φέρει σε κανονικές συνθήκες ζωής του ασθενούς χωρίς την έντονη άσκηση, η παρατεταμένη παραμονή σε όρθια θέση.

Εντελώς θεραπεία αυτής της παθολογίας είναι πολύ δύσκολο. Αλλά ευθύνεται απόδοση όλων των θεραπευτικών δραστηριοτήτων αφαιρεί πολλά από τα συμπτώματα και βελτιώνει την κατάσταση του ασθενούς.

Χειρουργική θεραπεία

Χειρουργική επέμβαση με κιρσώδεις φλέβες της μικρής πυέλου κάνουμε στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • εκτασία φτάσει σε 2 ή 3 βαθμούς
 • η νόσος εξελίσσεται γρήγορα?
 • σχεδιάζεται σε μια μελλοντική εγκυμοσύνη;
 • ο ασθενής αισθάνεται έντονο πόνο;
 • συχνά υπάρχουν αιμορραγία της μήτρας ή άλλων γυναικολογική παθολογία.

Στην πυελική κιρσώδεις φλέβες εκτελούν τέτοιου είδους εργασίες:

 1. Λαπαροσκοπική χειρουργική μέσα από μια τρύπα μέσα στην κοιλιακή κοιλότητα. Με αυτό τον τρόπο, το σταυρό ή να καταργήσετε εντελώς την ωοθηκική φλέβα. Τέτοια χειραγώγηση πρέπει να πάψουμε να αντιμαχόμαστε την παλινδρόμηση του αίματος.
 2. Μια ειδική λειτουργία εκτελείται ενδαγγειακή μέθοδο. Πιρς μια φλέβα στο μηρό, που παρεμβάλλονται σε ένα καθετήρα. Τον έλεγχο της διαδικασίας από x-ray μέθοδο, να φτάσει η ωοθηκική φλέβα και κλείστε το.
 3. Η χειρουργική αφαίρεση των κιρσών πραγματοποιούνται μέσα από τις οπές του μικρού μεγέθους. Αυτή η μέθοδος αφαιρεί το σαφηνούς φλέβες και αν έχουν τροποποιηθεί. Επίσης, αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται για την απολίνωση των εξωτερικών σεξουαλική φλέβες στην περιοχή του συμβολή με τα μηριαία αγγεία.
 4. Γυναικολογική οι χειρισμοί που απαιτούνται για την αφαίρεση του όγκου ή να επιδιορθώσετε τη μήτρα.

Λαϊκές θεραπείες

Για τη θεραπεία της διαστολής των αιμοφόρων αγγείων της πυέλου μερικές φορές χρησιμοποιείται συνταγές της εναλλακτικής ιατρικής. Μια τέτοια θεραπεία δεν μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα πλήρες υποκατάστατο για συντηρητική θεραπεία ή χειρουργική επέμβαση, αλλά είναι σε θέση να συμπληρώνουν τις παραδοσιακές μεθόδους. Ιδιαίτερα αποτελεσματική τέτοιες μεθόδους για να βοηθήσει στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης της παθολογίας.

Πικραλίδα έγχυση παρασκευάζεται από 1 κουταλιά της σούπας. l. συνθλίβονται ριζώματα και 200 ml ζεστό νερό. Ικανότητα κλείστε το καπάκι και το αφήνουμε για 2 ώρες. Το φιλτραρισμένο διάλυμα χωρίζεται σε 4 μέρη και το ποτό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Βάμμα για το αλκοόλ από τα θραύσματα από τα κάστανα, που παρασκευάζονται από 100 g πρώτων υλών και 500 ml βότκα. Το εργαλείο φυλάσσεται σε ένα σκοτεινό δωμάτιο για 15 ημέρες, το φίλτρο και 20 σταγόνες τρεις φορές την ημέρα.

Το πρωί είναι συνιστάται να πάρετε το φρέσκο χυμό καρότου στο ποσό των 100 ml με 1 κουταλάκι του γλυκού Λινέλαιο.

Άσκηση

Για τη βελτίωση της υγείας των κιρσώδεις φλέβες της πυέλου είναι χρήσιμο να κάνετε τα εξής:

 1. Βάζοντας τα πόδια μαζί, σήκω στις μύτες των ποδιών σας και να κατέβει ξανά στα τακούνια του 30 φορές.
 2. Τώρα κάλτσες φυλή χώρια, και τακούνια. Επαναλάβετε την άνοδο και την πτώση άλλες 30 φορές.
 3. Τα πόδια τους, έτσι ώστε τα δάχτυλα ήταν ενωμένα και τις φτέρνες εκτός. Πάνω και κάτω από τα δάχτυλα των ποδιών σας 30 φορές.
 4. Ξάπλωσε στο πάτωμα και να κάνουμε την άσκηση "ποδήλατο" για 1 λεπτό. Τα πόδια πλήρως ισιώσει.
 5. Ξαπλωμένος στο πάτωμα για να κάνετε την άσκηση "birch", για να προσπαθήσει να ισιώσει τα πόδια εντελώς. Κρατήστε αυτή τη στάση για 1 λεπτό.

Να εκτελούν ένα σύνολο τη μέρα σε μια βολική ώρα. Επιτρέπεται να αναδιατάξετε τις ασκήσεις σε ορισμένα σημεία και να αντικαθίστανται από άλλα κατάλληλα. Είναι επιθυμητό να συνδυάσετε μια μικρή άσκηση και τη χρήση των ενδυμάτων συμπίεσης.

Πρόληψη και προβλέψεις

Για την πρόληψη των κιρσών αιμοφόρα αγγεία της μικρής πυέλου και να σταθεροποιήσει την υγεία σας, σας προτείνουμε τις παρακάτω συμβουλές:

 1. Η χρήση της συμπίεσης καλσόν ή κάλτσες.
 2. Κάθε μέρα να κάνετε ασκήσεις για τους κιρσούς.
 3. Κατά τη διάρκεια της ημέρας για να κάνω ένα ντους αντίθεση, ρίχνοντας εναλλάξ με ζεστό και κρύο νερό προβληματικές περιοχές του σώματος.
 4. Εργάζονται κάθε ώρα ή δύο για να το κάνετε σύντομα διαλείμματα κατά τη διάρκεια της οποίας τα πόδια σας.
 5. Για να ρυθμίσετε το μενού, αυξάνοντας την ποσότητα των ινών, τα λαχανικά και τα φυτικά έλαια. Καρυκεύματα και το αλάτι σε ένα μεγάλο αριθμό πιάτα πρέπει να αποκλειστεί. Επιπλέον, συνιστάται να μην καταναλώνετε τροφές που προκαλούν δυσκοιλιότητα.

Η πλειοψηφία των ασθενών είναι κιρσώδεις χωρίς θεραπεία, με την πάροδο του χρόνου, εξελίσσεται και τελειώνει με επικίνδυνες συνέπειες. Μόνο μεμονωμένους ασθενείς εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης προεξέχοντα τα αιμοφόρα αγγεία στους μηρούς παραμείνει το ίδιο μέγεθος και δεν αυξάνεται. Ανεξάρτητα, η ασθένεια εξακολουθεί να μην εξαφανιστούν.

Εάν εκπληρώσει το σύνολο των θεραπευτικών μέτρων, μπορεί να βελτιώσει την υγεία ή την πλήρη αποκατάσταση. Ιδιαίτερα καλός συνδυασμός χειρουργικής και συντηρητικής θεραπείας. Για τη σταθεροποίηση της κατάστασης είναι πάντα πρότεινε να τηρούν τα προληπτικά μέτρα, υγιεινό τρόπο ζωής, μερικές φορές φορώντας ένα ένδυμα συμπίεσης και η χρήση φαρμάκων συνιστάται από το γιατρό σας.

Εν κατακλείδι

η θεραπεία των κιρσών

Κιρσώδεις φλέβες της πυέλου θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό. Έγκαιρη θεραπεία δίνει μια πολύ καλύτερη πιθανότητα της επιτυχίας, η εκρίζωση της νόσου. Για να αποτραπεί η επανάληψη θα πρέπει να οδηγήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής και περιοδικά για να διατηρηθούν τα σκάφη σε συγκρότημα σύγχρονων φαρμάκων.