Κιρσοί: συμπτώματα και θεραπεία σε άνδρες

Κιρσώδεις φλέβες στα πόδια – το πρόβλημα είναι αρκετά κοινό. Είναι άρρωστος, ανεξάρτητα από την ηλικία και το φύλο. Οι περισσότερες γυναίκες υποβάλλονται σε αυτό, αλλά βρήκα κιρσώδεις φλέβες τους άνδρες.

Η ασθένεια είναι πολύ επικίνδυνη και ύπουλη, οφείλεται στο γεγονός ότι κατά την έναρξη της εκδήλωση των συμπτωμάτων είναι απούσα, και η παθολογική διαδικασία είναι ήδη σε λειτουργία. Στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι κάθε 4η αρσενικό μετά την ηλικία των 40 ετών πάσχουν από αυτή την ασθένεια. Αλλά το νεαρό της ηλικίας δεν είναι πάντα ασφαλίσουν κατά της ασθένειας, επειδή ο άρρωστος μπορεί να κιρσώδεις φλέβες και τους εφήβους.

κιρσούς πόδια τους άνδρες

Για τους άνδρες, η ανωμαλία είναι πάντα συνοδεύεται από ένα βαρύ ροή. Σε αυτή την περίπτωση, θα πάω στο γιατρό σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς θεωρείται ότι αυτή η ασθένεια είναι χαρακτηριστικό μόνο για τις γυναίκες.

Υπάρχουν μια σειρά λόγοι για τους οποίους οι κιρσώδεις φλέβες μορφές στους άνδρες. Και αυτοί οι παράγοντες είναι πολύ συγκεκριμένο και είναι πιο συχνή σε αυτό τον όροφο:

 • η παρουσία καθιστική ή όρθια εργασία, όταν το άκρο είναι ακινητοποιημένο για μεγάλο χρονικό διάστημα;
 • υπηρεσία στο στρατό ή σε παραστρατιωτικές φορείς *
 • σκληρή σωματική δραστηριότητα εντατικής φυσικής αγωγής;
 • ενεργό υπόλοιπο, συνοδευόμενα από κρύα άκρα.

Ως αποτέλεσμα, οι φλέβες τεντώσει και να επιμηκύνονται. Περισσότερα αρσενικά παράγοντες κίνδυνοι περιλαμβάνουν τη χρήση αλκοόλ σε μεγάλη ποσότητα και το Κάπνισμα. Αυτό μπορεί να ισχύει και για τις γυναίκες, αλλά είναι πιο κοινή σε ισχυρή μισό του πληθυσμού.

Στο κυρίως το αρσενικό παράγοντα περιλαμβάνουν το αγνοεί τη θεραπεία. Εξαιτίας αυτού, και η κατάσταση επιδεινώνεται. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι άντρες έρχονται στο νοσοκομείο ήδη με έλκη στα άρρωστα πόδια, και τότε η θεραπεία είναι πολύ πιο δύσκολη.

Η νόσος έχει τα συμπτώματα και τη θεραπεία στους άνδρες. Αρσενικό σπάνια ακούει την υγεία τους. Δεν υπάρχει ούτε ένα σύμπτωμα που θα πρέπει να ενθαρρύνει κάποιον να πάει στο γιατρό αμέσως:

 1. Η εμφάνιση των ευρυαγγειών.
 2. Το χρώμα του δέρματος γίνεται ανομοιόμορφη.
 3. Μειωμένη ευαισθησία στα άκρα.
 4. Η παρουσία του κράμπες στη γάμπα περιοχή και τους μηρούς.
 5. Το πρήξιμο στην κνήμη και το τέλος της ημέρας.
 6. Συχνά σταματήσει τα μαλλιά να μεγαλώνουν σε θέση αυξημένο οίδημα.
 7. Φλέβα ψηλάφηση, είναι διακριτές.
 8. Οι φλέβες είναι, να αρχίσει να διογκώνεται.
 9. Εμφανίζονται εξογκώματα και σφραγίδες.

Μακριά χωρίς θεραπεία, τόσο πιο έντονα θα είναι τα συμπτώματα. Αν κώνους κάνουμε τίποτα, τότε δεν θα έλκη, πληγές. Είναι πολύ δύσκολο θεραπείας και συχνά συνοδεύονται από μολυσματικές βλάβες, συμπεριλαμβανομένης της μόλυνσης του αίματος. Επιπλέον, θρόμβωση συμβαίνει, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου.

Διάγνωση και θεραπεία των κιρσών σε άνδρες

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται πώς να τη θεραπεία των κιρσών στα πόδια σε άνδρες και ποια είναι τα προληπτικά μέτρα για την πρόληψη της ανάπτυξης της παθολογίας στην παρουσία γενετικά καθορισμένη προδιάθεση για τη νόσο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η θεραπεία της ανδρικής κιρσών στα πόδια είναι διαφορετική από την αντιμετώπιση της γυναικείας παθολογίας.

Για τη διάγνωση των κιρσών θα βοηθήσει μια σύγχρονη έρευνα, με τη μορφή των υπερήχων Doppler, duplex μελέτες. Με τη βοήθειά τους είναι δυνατόν να προσδιοριστεί η ακριβής κατάσταση των αγγείων, θρόμβου, αν υπάρχουν. Επίσης ανατεθεί δοκιμές για να βρούμε την πιθανότητα άλλων ασθενειών. Με βάση αυτό, ο γιατρός κάνει μια διάγνωση και να συνταγογραφήσει τη θεραπεία.

Υπάρχει διαφορά μόνο με το χρόνο από την κυκλοφορία, επειδή οι άντρες συχνά δεν έχει άλλη επιλογή από τη χειρουργική επέμβαση. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη και μετά από χειρουργική επέμβαση μπορεί να αναπτυχθεί σε άνδρες με την υποτροπή της νόσου.

Η θεραπεία γίνεται πάντα περιεκτικά. Είναι συνήθως απευθύνονται σε:

 • εξάλειψη ανησυχητικά συμπτώματα;
 • απαλλαγείτε από την πιθανότητα επιπλοκών;
 • η εξάλειψη των καλλυντικών αποχρώσεις.
η θεραπεία των κιρσών

Εάν η θεραπεία είναι απαραίτητη για τον ασθενή ένας γιατρός συνταγογραφεί μεθόδων που δεν συνεπάγονται τη λήψη φαρμάκων. Όρος ανάκαμψη είναι σε συμμόρφωση με ολοκληρωμένα μέτρα.

Αξίζει να θυμόμαστε ότι το να αγνοούν ένα μέρος της θεραπείας, όπως η θεραπεία δεν θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Να μη medicamental μέθοδοι θεραπείας περιλαμβάνουν:

 1. Η τακτική άσκηση. Με τη βοήθεια των μυών του αίματος θα πάει πιο γρήγορα, θα χρησιμεύσει ως μια αντλία. Μαθήματα περιλαμβάνουν το τακτικό περπάτημα, μια σειρά από ειδικές τάξεις.
 2. Φορώντας κάλτσες συμπίεσης. Υπάρχει ειδικό εσώρουχο είναι σε θέση να βελτιώσει την κυκλοφορία του φλεβικού αίματος μέσα από την πίεση ομοιόμορφα σε όλο το άκρο. Θα πρέπει να το πάρει σε μέγεθος, αυτό θα βοηθήσει να κάνει το γιατρό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, υπό το φως της κατάστασης, ίσως φορώντας το 1ο και το 2ο συμπίεσης κλάσης. Ένδυση εσώρουχα θα πρέπει αμέσως μετά το ξύπνημα και αφαιρέστε την πριν τον ύπνο.
 3. Ομαλοποίηση του βάρους του σώματος. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της άσκησης και της διατροφής.
 4. Απελευθέρωση από το Κάπνισμα. Αυτή η συνήθεια συμβάλλει στη στασιμότητα στα κάτω άκρα.
 5. Αποφυγή παρατεταμένης παραμονής σε μια δυσάρεστη θέση.
 6. Κατά τη διάρκεια των διακοπών θα πρέπει να βάλετε τα πόδια σας στο επίπεδο πάνω από την καρδιά, το αίμα γρήγορα αριστερά.

Αυτο-διαχείριση, δεν είναι απαραίτητο, ως βασικές επιρροές σχετικά με την εξάλειψη της παθολογίας.

Ελάχιστα επεμβατική θεραπεία

Ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι περιλαμβάνουν τη λειτουργία με μικρή παρέμβαση. Χρησιμοποιούνται σε περίπτωση σοβαρής κατάστασης του ασθενούς. Αυτές οι μέθοδοι είναι πολύ αποτελεσματικές και έχουν ελάχιστες ανεπιθύμητες ενέργειες. Είναι ανώδυνη, γίνεται υπό την δράση της τοπικής αναισθησίας.

Μία από τις πιο σύγχρονες μεθόδους είναι endothermal εκτομή. Η ουσία είναι ότι η πήξη του αίματος από τις πληγείσες φλέβα παρουσιάζεται μέσω της θερμικής ακτινοβολίας. Ενδοφλέβια ένεση ενός μικρού καθετήρα με το εργαλείο, το οποίο εκπέμπει ακτινοβολία με laser και τα κύματα ραδιοσυχνοτήτων. Ζεσταίνουν τα αιμοφόρα αγγεία και να πήξει. Οι τομές που απαιτούνται για την επέμβαση είναι μικρή, η διαδικασία είναι ανώδυνη, αλλά δεν είναι πάντα διαθέσιμες σε εγκαταστάσεις υγείας.

Laser εκτομή γίνεται ομοίως, αλλά με ορισμένες διαφορές. Είναι σε θέση να μειώσει το σύμπτωμα της ασθένειας, παρέχει την ελάχιστη ενόχληση. Βρέθηκαν σε κλινικές πιο συχνά καυτηρίαση με ραδιοσυχνότητες. Το μειονέκτημα είναι ότι μετά την επέμβαση ο ασθενής μπορεί να αισθανθεί την αδυναμία και αίσθημα βάρους στα άκρα. Επιπλέον, μπορεί να είναι αιμορραγία στα πόδια.

Αν ο ασθενής δεν ταιριάζει με τις προηγούμενες μεθόδους, συνιστάται η σκληροθεραπεία. Η μέθοδος έγκειται στο γεγονός ότι στην πληγείσα σκάφος εισήγαγε μια ειδική ουσία, που κολλά το πνεύμα, επομένως, να καταργηθεί. Υπάρχει μια τροποποιημένη τεχνική κατά την οποία αντί του παραδοσιακού υγρών ενδοφλέβια ένεση αφρού. Αυτό σας επιτρέπει να δώσει θεραπεία και μεγάλες φλέβες.

Σύμφωνα με αυτή τη μέθοδο, τα συμπτώματα μπορεί να εξαφανιστούν και τις πληγείσες φλέβες στα πόδια εξαφανιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα. Αλλά υπάρχει μια πιθανότητα της επιστροφής της νόσου, το δέρμα μπορεί να αλλάξει χρώμα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η τεχνική μπορεί να προκαλέσει θρόμβους αίματος, πονοκεφάλους, ερεθισμό γύρω από το προσβεβλημένο αγγείο. Μπορεί επίσης να είναι συνέπεια του λιποθυμία. Μπορεί να χρειαστείτε πολλαπλές συνεδρίες για την πλήρη εξαφάνιση της νόσου.

Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, μετά από τη χειρουργική επέμβαση μπορεί να αναπτύξουν ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Πρόληψη των κιρσών σε άνδρες

Αν ένας άνθρωπος στο σώμα υπάρχει μια έμφυτη γενετική προδιάθεση για αυτή την παθολογία του συστήματος της φλεβικής κυκλοφορίας, όπως οι κιρσώδεις φλέβες, ή είναι στην απασχόληση, η οποία με τη συγκεκριμένη επίδραση συμβάλλει στην εμφάνιση του σώματος των κιρσών των κάτω άκρων ή της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας, είναι απαραίτητο να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην πρόληψη των ασθενειών, γιατί είναι καλύτερα να το αποτρέψει από το να ασχοληθεί με αυτό.

Πρώτον και κύριον θα πρέπει να αποχωρήσει από το αλκοόλ, επειδή επηρεάζουν την λειτουργική κατάσταση του ήπατος, αυξάνοντας έτσι το πλάσμα του αίματος, το επίπεδο των λιποπρωτεϊνών χαμηλής και πολύ χαμηλής πυκνότητας. Τα στοιχεία αυτά, που αποτελούν καταθέσεις στους τοίχους των αιμοφόρων αγγείων του κυκλοφορικού συστήματος, ενεργοποιούν το μηχανισμό της θρόμβωσης. Η ενεργοποίηση των μηχανισμών θρόμβωσης παρουσία γενετικά καθορισμένη προδιάθεση για την ανάπτυξη των κιρσών των κάτω άκρων σε συνδυασμό με το αρνητικό εξωτερικούς παράγοντες οδηγεί στην εμφάνιση και την εξέλιξη της νόσου στο αρσενικό σώμα κιρσώδεις φλέβες των ποδιών. Πρέπει επίσης να εξετάσετε τη διατροφή. Πρέπει να αποκλείσει το λίπος, αλμυρό, καπνιστό, κονσέρβες, οξεία. Το κρέας πρέπει να καταναλώνονται μόνο με χαμηλά λιπαρά ποικιλίες, να αυξήσει το ποσό των θαλασσινών, λαχανικά και φρούτα στην καθημερινή διατροφή. Περισσότερα θα πρέπει να καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλό ποσοστό λίπους.

πρόληψη των κιρσών

Ειδική πρόληψη των κιρσών στα πόδια είναι η απόρριψη των ζωικών τροφίμων, επειδή πολλοί έχουν προσπαθήσει και να αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα αυτής της κιρσώδεις φλέβες. Θα πρέπει επίσης να δώσουν προσοχή για να τα καθημερινά τους ρούχα. Είναι σημαντικό ότι τα είδη ένδυσης και υπόδησης ήταν η πιο άνετη, δεν την άκρη. Καλό είναι να φοράτε παπούτσια και ρούχα κατασκευασμένα από φυσικά υλικά. Το πρώτο βήμα για να εξασφαλιστεί ότι οι φλέβες θα αρχίσει να επεκτείνει – φορώντας άβολα παπούτσια. Αν τα πόδια επιτρέπεται η χρήση αλοιφών και τζελ για την ανακούφιση της κατάστασης, καθώς και στη λαϊκή ιατρική, υπάρχουν πολλές συνταγές που χρησιμοποιούν ξύδι Μήλου μηλίτη. Σε κάθε περίπτωση, αν έχετε ήδη την ασθένεια, θα πρέπει να πάει στο γιατρό και τότε η θεραπεία δεν θα πάρει πολύ χρόνο και προσπάθεια.