Πώς να τη θεραπεία των κιρσών στα πόδια;

Οι κιρσοί είναι μια πάθηση που επηρεάζει σχεδόν το ήμισυ των Ρώσων. Η ασθένεια συνήθως πιάνει τους ανθρώπους, περπάτησε 30-έτος ορόσημο. Επιπλέον, με την επιφύλαξη της ανάπτυξης των κιρσών όχι μόνο οι γυναίκες, κιρσώδεις φλέβες στους άνδρες είναι επίσης αρκετά κοινό.

Αλλά αν λάβει τα κατάλληλα μέτρα σε πρώιμο στάδιο της νόσου, μπορείτε να αποφύγετε τα πιο σοβαρά προβλήματα. Κακώς επιδέχονται διόρθωση μόνο προοδευτική μορφή, ενώ η έγκαιρη θεραπεία μπορεί να εξαλειφθεί εντελώς το πρόβλημα και να κρατήσει φλέβες σε καλή κατάσταση για την ηλικία.

κιρσώδεις φλέβες στα πόδια

Κιρσοί εμφανίζονται όταν τα αιμοφόρα αγγεία βλάβη, γίνονται περίπλοκες και να χάσει την ελαστικότητά του. Το πρώτο ανησυχητικό σύμπτωμα η αρχή των κιρσών θεωρούνται "φλέβες αραχνών". Στο δέρμα αρχίζουν να Λάμπουν μέσα από τα μικρά τριχοειδή αγγεία.

Αν σε αυτό το στάδιο να μην ξεκινήσει θεραπεία, σύντομα θα αρχίσουν να εμφανίζονται τα πρηξίματα που οφείλονται σε διαστολή. Μετά από όλα, λατινικά για "φλεβίτιδα" μεταφράζεται ως "host".

Τα τοιχώματα των φλεβών μπορεί να αρχίσει να αρρωσταίνει, θα θρόμβο και να προκαλέσει μια επικίνδυνη επιπλοκή της θρόμβωσης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για την καταπολέμηση της νόσου, αλλά πριν από την επιλογή ο τρόπος για το πώς να τη θεραπεία των κιρσών στα πόδια, θα πρέπει να κατανοήσουν τις αιτίες της.

Αιτίες

Οι λόγοι για την ανάπτυξη των κιρσών πολλά. Εδώ είναι οι πιο συνηθισμένες:

 • Ο κληρονομικός παράγοντας. Κληρονομική προδιάθεση για τη νόσο. Συνήθως αυτή εκφράζεται με την αδυναμία των φλεβικών βαλβίδων και τα τοιχώματα του δοχείου. Η πιθανότητα ανάπτυξης της νόσου σε ένα παιδί του οποίου οι γονείς πάσχουν από αυτή την ασθένεια, ένα 70% — ένα πολύ υψηλό ποσοστό!
 • Εγκυμοσύνη. Κατά την περίοδο της έγκυος η γυναίκα έχει τα πόδια κάτω από την πίεση λόγω της αύξησης του βάρους. Κατά συνέπεια αυξάνει το φορτίο στις φλέβες. Επιπλέον, η ώθηση στην ανάπτυξη των κιρσών μπορεί να δώσει τις ορμονικές αλλαγές κατά την περίοδο αυτή. Κιρσώδεις φλέβες στα πόδια των γυναικών που είναι μητέρες, εμφανίζεται στο 30% των περιπτώσεων.
 • Ένας τρόπος ζωής. Υπάρχουν μια σειρά από επαγγέλματα, τα οποία είναι επιρρεπή στην ανάπτυξη των κιρσών των κάτω άκρων. Οι άνθρωποι που οι περισσότεροι από το χρόνο εργασίας τους, για τα πόδια: οι κουρείς, οι χειρουργοί, οι πωλητές. Επίσης, σε κίνδυνο είναι εκείνοι που κάνουν καθιστική ζωή – υπάλληλοι γραφείου και όσοι από τη φύση των δραστηριοτήτων της, αναγκάζεται να σηκώνει βάρη – οι μεταφορείς, οι οικοδόμοι. Γίνονται οι ασθενείς του γιατρού.
 • Το βάρος. Οι περισσότεροι από το φορτίο που βιώνουν φλέβες ανθρώπων με μεγάλη υπέρβαροι.
 • Ορμονικές αλλαγές. Ως αποτέλεσμα των μεταβολικών διαταραχών ή μακροπρόθεσμη ορμονικά φάρμακα μπορούν να αναπτύξουν κιρσούς.

Θεραπείες για τη φλεβίτιδα

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι που ασχολούνται με αυτή τη δύσκολη ασθένεια, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας χωρίς χειρουργική επέμβαση. Σημαντικό, είναι η έγκαιρη έκκληση για βοήθεια για τους επαγγελματίες, πώς να την θεραπεία των κιρσών από μόνη της δεν είναι δυνατή. Διαφορετικά, δεν θα μείνει τίποτα άλλο πώς να resort για τη θεραπεία της νόσου χειρουργικά.

Η σκληροθεραπεία

Σχεδόν το 90% των περιπτώσεων αντιμετωπίζονται με σκληροθεραπεία. Η φλέβα υλικό εισάγεται μέσα από τη βελόνα και το σκάφος στη σωστή θέση. Η μονάδα λούμεν γίνεται στενή και τελικά να κλείνει εντελώς.

Μετά την επέμβαση ο ασθενής πρέπει να χρησιμοποιήσει συμπίεση ρούχα. Αν για να ζητήσουν βοήθεια, έως ότου η ασθένεια είναι στο στάδιο της "αστέρια", η αποκατάσταση επέρχεται μετά από μερικές συνεδρίες.

Θερμοπηξία

Αυτή είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους θεραπείας των κιρσών. Στο αρχικό στάδιο της νόσου, οι γιατροί δίνουν σχεδόν 100% εγγύηση για την πλήρη ανάρρωση. Η διαδικασία γίνεται ως εξής: στο δοχείο εισάγεται ένα λεπτό ηλεκτρόδιο που λαμβάνει το σφυγμό σημείο.

Συνδέοντας προκύπτει από τις πληγείσες φλέβα. Θερμοπηξία, όπως και πολλές άλλες σύγχρονες μεθόδους θεραπείας χωρίς παρενέργειες. Αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου έναντι άλλων.

Φαρμακευτική αγωγή

Σύγχρονα φαρμακεία προσφέρουν πολλά προϊόντα σε μορφή αλοιφές και κρέμες για τη θεραπεία των κιρσών. Πολλοί από αυτούς είναι, ουσιαστικά, το αγριοκάστανο, το οποίο βοηθά τον τόνο των φλεβών, μειώνει τη διαπερατότητα των τοιχωμάτων των αγγείων, καλές μάχες οίδημα ή φλεγμονή.

Υπάρχουν επίσης φάρμακα με βάση ρουτίνας, είναι απολύτως ενισχύει τα αδύναμα αιμοφόρα αγγεία. Και, το αρχαιότερο εργαλείο του είδους, η οποία είναι μια ειδική αλοιφή που θα αποτρέψει την εμφάνιση των θρόμβων αίματος. Μεταξύ των νέων φαρμάκων για ιατρική θεραπεία των κιρσών μπορεί να ονομάζεται αλοιφή, η οποία περιέχει διοσμίνη.

Το πλεονέκτημα της κρέμες και αλοιφές από τις κιρσώδεις φλέβες και στο ότι είναι απολύτως ασφαλή. Διορίζονται ακόμη και για τις έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες. Αλλά νομίζω ότι μια τέτοια θεραπεία είναι δυνατή μόνο σε προχωρημένο στάδιο της νόσου είναι αδύνατη, μόνο τα μέτρα στήριξης που είναι μέρος της κύριας σύνθετη θεραπεία.

Αυτή η θεραπεία

η θεραπεία με βδέλλες

Η θεραπεία με βδέλλες θεωρείται μη-τυπική θεραπεία, αλλά η αποτελεσματικότητα αυτή η θεραπεία στη θεραπεία των κιρσών κατά το αρχικό στάδιο της νόσου είναι καλά τεκμηριωμένη.

Ο λόγος είναι ότι το σάλιο του βδέλλες περιέχει μια ειδική ουσία. Αυτή η ουσία έχει και θεραπευτικές ιδιότητες και βοηθά να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος στις φλέβες των ποδιών.

Η αρχή της δράσης της ουσίας μπορεί να συγκριθεί με το πώς να ενεργούν σε – αμέσως μετά τη συνεδρία, ο ασθενής αισθάνεται ελαφρότητα στα πόδια είναι το πρήξιμο. Υπάρχουν φάρμακα που περιέχουν το εκχύλισμα του leech.

Υδροθεραπεία

Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιήθηκε ακόμη και στην αρχαιότητα, όχι μόνο για τη θεραπεία των κιρσών, αλλά και για την πρόληψη της. Τα αγγεία των ποδιών, που εκτίθεται στο νερό σε διαφορετικές θερμοκρασίες, είναι σε θέση να αναπτύξετε ή να συμπτύξετε.

Οι εν λόγω διαδικασίες βοηθήσει να αποκαταστήσει την ελαστικότητα αιμοφόρων αγγείων και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια. Τα αποτελέσματα της υδροθεραπείας θα είναι αισθητή μόνο σε περιπτώσεις πρόωρης νόσου, όταν αγγειακή αστέρια μόλις εμφανίστηκε. Οι γιατροί συχνά περιλαμβάνουν αυτές τις διαδικασίες στο Γενικό σύνολο της θεραπείας.

Η διαδικασία εκτελείται σε διαφορετικούς τρόπους – μόνο για τα πόδια ή full body. Για να θερμάνει το νερό είναι απαραίτητο στο μέγιστο των 40C. Υπάρχει μια επιλογή από περιποιήσεις μασάζ και ομορφιάς, το οποίο είναι που ονομάζεται "υγρή κάλτσες".

Πάνω από την υγρή ασθενή να φοράει κάλτσες ξηρά, τότε τα πόδια τυλιγμένα και να αφήσει σε αυτή την κατάσταση για τουλάχιστον μισή ώρα. Μια καλή προσθήκη για το νερό οι διαδικασίες θα τσάι από βότανα (μέντα, χαμομήλι), αιθέρια έλαια και θαλασσινό αλάτι που προστίθεται στο νερό.

Μειώνει την κόπωση και βοηθά στην πρόληψη της νόσου. Μια διαδικασία που οι γιατροί αποκαλούν το "ξυπόλητοι στο δυσφορία" πρέπει να γίνει μέρος της ζωής για όσους πάσχουν από φλεβίτιδα, σε οποιοδήποτε στάδιο της νόσου.

Θεραπεία με λέιζερ

Μία από τις πιο αποτελεσματικές και αξιόπιστες μεθόδους θεραπείας των κιρσών είναι η θεραπεία με λέιζερ. Η μέθοδος αυτή μπορεί να είναι ήπια. Γιατρός με ένα λέιζερ "σφραγίδες" το κατεστραμμένο φλέβα, που προκαλούν πήξη του αίματος.

Μετά τη θεραπεία με λέιζερ είναι μια δυσάρεστη, αλλά προσωρινό αποτέλεσμα, όπως πρήξιμο στα πόδια, ερυθρότητα του δέρματος, και σε ορισμένες περιπτώσεις εξακολουθούν εγκαύματα.

Darsonvalization

Σε αυτή τη μέθοδο, χρήση υψηλής τάσης και χαμηλής ισχύος. Επηρεάζουν το δέρμα και φλέβες, επιτυγχάνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η μέθοδος είναι αρκετά αποτελεσματική και χρησιμοποιείται σε πολλές κλινικές.

Η ηλεκτρική διέγερση

Η ηλεκτρική διέγερση χρησιμοποιείται συχνά στη θεραπεία των κιρσών των κάτω άκρων. Αυτές οι μέθοδοι βασίζονται στη χρήση των ηλεκτρομαγνητικό πεδίο ή ηλεκτρικό φορτίο σε μια φλέβα του ασθενούς. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι η έλλειψη των ανεπιθύμητων ενεργειών μετά από τη διαδικασία.

Το θεραπευτικό μασάζ

Μασάζ για τη θεραπεία των κιρσών χρησιμοποιηθεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, επειδή είναι μία από τις πιο προσιτές τρόπους θεραπείας. Αλλά υπάρχουν διαφορετικές τεχνικές μασάζ σε αυτήν την ασθένεια, και η επιλογή των συγκεκριμένων εξαρτάται από το πώς η ασθένεια άρχισε.

Αν ο ασθενής αντιμετωπιστεί το συντομότερο ανακάλυψε "τις φλέβες αραχνών", τότε θα πρέπει να εφαρμοστεί μια τεχνική στην οποία τα πόδια με μασάζ από κάτω προς τα πάνω, ξεκινώντας από τους αστραγάλους και ανεβαίνει προς το μηρό. Σε περιπτώσεις σοβαρής νόσου μασάζ του κάτω μέρος της πλάτης.

Όταν λες κιρσώδεις φλέβες να κοιλάνει μασάζ. Για να χρησιμοποιήσετε το ιατρικό τράπεζες, καθώς και ειδικό εξοπλισμό. Ενδιαφέρουσα και αποτελεσματική pneumo-μασάζ – ασθενή να φοράει μπότες, το οποίο σερβίρει ένα ιδιαίτερα θερμό συμπιεσμένο αέρα.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι υπάρχουν αντενδείξεις για ιατρικό μασάζ κιρσώδεις φλέβες. Η:

 • την καρδιαγγειακή νόσο;
 • σοβαρή μορφή των κιρσών.

Πριν από τη διεξαγωγή διάρκεια του μασάζ, θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό και να περάσει όλα τα απαραίτητα τεστ, ειδικά πήξης του αίματος

Διατροφή για τις κιρσώδεις φλέβες

Οι ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με κιρσούς στα πόδια εμφανίζονται σε μια ειδική δίαιτα. Στη διατροφή του ασθενούς θα πρέπει να παρουσιάσει τα ακόλουθα προϊόντα:

 • λαχανικά και φρούτα;
 • τα δημητριακά *
 • ψωμί ολικής αλέσεως;
 • τα καρύδια.

Είναι αναγκαίο να εξαιρεθούν τα αλκοολούχα ποτά, γλυκά, καφέ, πικάντικα καρυκεύματα. Τα τρόφιμα πρέπει να είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και Ε. είναι Αυστηρά απαγορεύεται να καπνίζουν.

Θεραπεία λαϊκές θεραπείες

Πριν προχωρήσετε στην θεραπεία των κιρσών στο σπίτι λαϊκή συνταγές, είναι απαραίτητο να λάβετε την έγκριση του γιατρού. Να θυμάστε ότι αυτό είναι μόνο ένα Συμπλήρωμα για τη βασική θεραπεία της νόσου.

Λυκίσκου

λυκίσκου

Ένα αφέψημα από κώνους λυκίσκου, ρίξτε βραστό νερό και επιμένουν μέσα σε λίγες ώρες. Η προκύπτουσα ζωμό είναι αλείψει τα πόδια σε μέρη κιρσούς.

Τσουκνίδα

Μια χούφτα αποξηραμένη τσουκνίδα ετοιμάζω με βραστό νερό, και το ποτό.

Φικαρία

Αποτελεσματικό είναι το αλκοόλ βάμμα του φικαρία. Λίγες σταγόνες βάμμα προστεθεί μια κουταλιά της σούπας γάλα και πιείτε το πριν από τα γεύματα.

Μέθοδοι θεραπείας των κιρσών στα πόδια και υπάρχουν πολλά, είτε πρόκειται για μασάζ, χάπια ή χειρουργική επέμβαση, θα πρέπει να επιλέξετε αυτό που θα σας βοηθήσει αποτελεσματικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεπεράσει την ασθένεια και να ανακουφίσει την κατάσταση του ασθενούς.