Άσκηση με κιρσούς των κάτω άκρων

Για την ανακούφιση από τις επιπτώσεις και τα συμπτώματα των κιρσών και για να αποκατασταθεί η ροή του αίματος και την ενίσχυση των αιμοφόρων αγγείων σήμερα υπάρχει ένα ειδικό σύμπλεγμα από γυμναστικές ασκήσεις.

Αυτό το συγκρότημα είναι μια σειρά από ασκήσεις με μέτρια σωματική δραστηριότητα, η οποία αποσκοπεί στη μείωση του πόνου στα κάτω άκρα.

Γυμναστικές ασκήσεις αποσκοπούν στην αύξηση της ελαστικότητας του μυϊκού ιστού. Bubnovsky άσκηση με κιρσώδεις φλέβες των ποδιών είναι αρκετά απλή, είναι δυνατόν να διεξάγουν μαθήματα ανεξάρτητα.

Πριν αρχίσετε να κάνετε τις ασκήσεις, να θυμάστε ότι το κλειδί για την αποτελεσματικότητα της άσκησης– η σωστή αναπνοή για κάθε άσκηση είναι 10 επαναλήψεις.

Βασικές γυμναστικές ασκήσεις που περιγράφεται παρακάτω.

Άσκηση 1

άσκηση με κιρσούς

Για να εκτελέσετε την άσκηση θα χρειαστείτε μια καρέκλα. Ο ασθενής κάθεται σε μια καρέκλα, τα πόδια λυγισμένα τα γόνατα, τα πόδια που τοποθετούνται στο πάτωμα, για να σχηματίσουν μια επίπεδη γωνία. Ο ασθενής λαμβάνει μια χαλαρή αναπνοή και εκπνεύστε. Κατά τη διάρκεια της εκπνοής, η φτέρνα από το πάτωμα, και το σώμα γέρνει προς τα εμπρός.

Άσκηση 2

Η αρχική θέση παραμένει η ίδια (που κάθεται στην καρέκλα). Ο ασθενής, που στηρίζεται στις κάλτσες εκτελεί μια περιστροφή του ποδιού προς τα μέσα και προς τα έξω. Η αναπνοή πρέπει να παραμείνει λεία, μετρηθεί και ηρεμία.

Άσκηση 3

Αρχική θέση – καθιστή θέση, με την πλάτη του σφιχτά πιέζεται το πίσω μέρος του μια καρέκλα ή στον τοίχο. Απαλά πόδια με τα γόνατα σας να είναι κάμψη και έκταση του ποδιού.

Άσκηση 4

Χωρίς να αλλάζει την αρχική του θέση μετά από 3 ασκήσεις εκτελούνται εναλλασσόμενη κάμψη και την επέκταση των ποδιών τα γόνατα. Κάλτσες πρέπει να τραβηχτεί για την ίδια.

Άσκηση 5

Η θέση της πηγής είναι το ίδιο. Θα πρέπει να λυγίζετε τα γόνατά σας, τα πόδια σήκωσε από το πάτωμα. Πόδι μειώσει και φυλής, τα γόνατα θα πρέπει να φέρει μαζί.

Άσκηση 6

Αρχική θέση όπως και στην άσκηση 1. Ο ασθενής κάθεται στην άκρη του μια καρέκλα, με μια επίπεδη πόδι βάζει σε δεύτερη καρέκλα, το άλλο πόδι είναι στο πάτωμα. Παίρνει μια βαθιά αναπνοή, κατά την οποία ολόκληρο το σώμα ανώτατα πιέζεται το ευθύ πόδι, που ακολουθείται από αργή εκπνοή.

Γυμναστική Bubnovsky με κιρσούς έχει ένα μεγάλο αριθμό των θετικές κριτικές από τους ειδικούς και τους ασθενείς.

Κιρσώδεις φλέβες – μια ασθένεια που προκαλείται από μια αύξηση στις επιφανειακές φλέβες που συνδέονται με δυσλειτουργία των βαλβίδων και του αγωγού. Κιρσώδεις φλέβες προφέρεται: μια αλλαγή στο σχήμα των φλεβών, η χαμηλότερη ελαστικότητα και να αυξηθεί σε μέγεθος.

Υποφέρουν από κιρσούς είναι συνήθως οι άνθρωποι που έχουν ένα αποδυναμωμένο φλεβικού τοιχώματος και η έλλειψη των φλεβικών βαλβίδων.

Οι κιρσώδεις φλέβες (κιρσούς) είναι μια ασθένεια των αιμοφόρων αγγείων, η οποία χαρακτηρίζεται από αυξημένη φλεβική με επακόλουθη όζος σχηματισμό και οι θρόμβοι αίματος.

Στον ανθρώπινο οργανισμό η κυκλοφορία του αίματος λαμβάνει χώρα μέσω των αρτηριών και των φλεβών. Οι αρτηρίες μεταφέρουν αίμα πλούσιο σε οξυγόνο από την καρδιά (ανάποδα) σε όλα μας τα όργανα και τους ιστούς, και τις φλέβες μεταφέρουν το αίμα γεμάτη με διοξείδιο του άνθρακα πίσω στην καρδιά (bottom-up) για την εκ νέου κορεστεί με το οξυγόνο.

Φλέβες έχουν ειδικές βαλβίδες που εμποδίζουν την παλινδρόμηση του αίματος. Δηλαδή, η κίνηση μέσω των φλεβών είναι δυνατή μόνο προς μία κατεύθυνση – προς τα πάνω.

Στην πράξη φαίνεται έτσι: όταν η καρδιά συστέλλεται, το αίμα περνάει μέσα από τις φλέβες και σε μια συγκεκριμένη περιοχή καθορίζεται από την βαλβίδα που το κρατάει σε αυτό το επίπεδο μέχρι την επόμενη καρδιακή συστολή.

Στη συνέχεια, και πάλι υπάρχει μια αντιφατική βαλβίδα ανοίγει και το αίμα ωθείται στο επόμενο επίπεδο και ούτω καθεξής μέχρι την κορυφή. Έτσι, υπάρχει μια διαδικασία την κυκλοφορία του αίματος σε ένα υγιές άτομο, αλλά ένα άτομο με κιρσώδεις φλέβες, τα πράγματα δεν είναι τόσο ομαλή.

Με κιρσώδεις φλέβες τις φλέβες να φουσκώνουν, και οι βαλβίδες παύουν να λειτουργούν φυσιολογικά. Χάνουν την ικανότητα να κλείνουν κανονικά, η οποία οδηγεί σε διαταραχή της φυσιολογικής εκροή του αίματος από τα κάτω προς τα πάνω.

Όταν η κυκλοφορία του αίματος επιβραδύνεται και το αίμα του, αντί να ρέει προς τα πάνω, αρχίζει να κατεβαίνει κάτω στην Βιέννη, αυτό οδηγεί σε αυξημένη πίεση στις φλέβες και την περαιτέρω επέκταση της δραστηριότητάς τους. Τέτοιες σοβαρές διαταραχές στην κυκλοφορία του αίματος, σύντομα, να προκαλέσει το σχηματισμό μπλε αστέρια, κόμβους, και ακόμη και οι θρόμβοι αίματος.

Έτσι, με την θεωρία που εν συντομία γνώρισα πριν προχωρήσουμε στην απάντηση στο ερώτημα, είναι δυνατόν για τις κιρσώδεις φλέβες να κάνω γυμναστήριο, θέλω να επισημάνω τους βασικούς λόγους για να αναπτύξουν την ασθένεια αυτή.

Αίτια και τα συμπτώματα των κιρσών

Κιρσώδεις φλέβες διαστέλλονται και επιμήκυνση των κάτω άκρων αγγεία που μεταφέρουν το αίμα στην καρδιά. Του φλεβικού τοιχώματος γίνεται λεπτότερο, από την οποία στη συνέχεια αποτέλεσαν τους κόμβους.

Συμβάλλουν στην ανάπτυξη των κιρσών ακόλουθους παράγοντες:

 1. Η υπερβολική μάζα του σώματος.
 2. Λάθος και η καθιστική ζωή.
 3. Γενετική προδιάθεση.
 4. Νευρικές διαταραχές και το στρες.
 5. Αθλητικό στέλεχος.
 6. Το να φοράς άβολα παπούτσια.
 7. Αρτηριακή-φλεβική χώρο.
 8. Ορμονική θεραπεία.

Αυτά προκαλεί αύξηση της πίεσης στις φλέβες, που διαταράσσει τη φυσιολογική λειτουργία των φλεβικών βαλβίδων. Ως αποτέλεσμα της υπερβολικής πίεση στις φλέβες, να διαταραχθεί η αντίστροφη ροή του αίματος στα κάτω άκρα. Οι φλέβες γεμίζουν και να επεκταθεί.

Τα συμπτώματα που σχετίζονται με τα στάδια των ασθενειών. Στο στάδιο ι και ΙΙ αντιμετωπίσετε τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • Φλεβική σχέδια για τα πόδια.
 • Αίσθημα βάρους και το πρήξιμο.
 • Σπασμοί.
 • Πόνος στα πόδια.
 • Το οίδημα των κάτω άκρων.

Οι κύριες ενδείξεις για το III και IV βαθμού κιρσοί:

 • Η εμφάνιση των ευρυαγγειών.
 • Το πρήξιμο.
 • Ξηρότητα του δέρματος.
 • Η εμφάνιση των καφέ κηλίδων.

Ο ασθενής μπορεί να παραπονούνται για ζεστό σφύζει πόνο, φαγούρα, πονεμένα πόδια. Στη συνέχεια, μπορεί να αναπτύξει την ασθένεια του δέρματος: δερματίτιδα, έκζεμα, κλπ.

Αν υπάρχουν κάποια από αυτά τα συμπτώματα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό. Καθυστερημένη έκκληση προς τον ειδικό, μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και απόφραξη των φλεβών.

Η ανάπτυξη ασθένειες των αιμοφόρων αγγείων των ποδιών των τριχοειδών αγγείων, αρτηριών και φλεβών εμφανίζονται για διάφορους λόγους. Πίσω από τους λόγους είναι το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό των σκαφών είναι η ικανότητά τους από την καρδιά και την ανάγκη να ωθήσει το αίμα προς τα πάνω από τα πόδια στην καρδιά.

η θεραπεία των κιρσών

Αίτια της νόσου μπορεί να σχετίζεται με αγγειακή παραμόρφωση, απόφραξη, πάνω-επέκταση, την απώλεια της ελαστικότητας των τοιχωμάτων, και φλεγμονώδεις διεργασίες στους τοίχους, κ. λπ. Σε αυτό το παθολογικής αλλαγής αναπτύσσει και το είδος των αγγειακών βλαβών:

 • Διεσταλμένες φλέβες με τις κιρσώδεις φλέβες.
 • Spider φλέβες στην επιφάνεια του δέρματος – ζημιές σε μικρά τριχοειδή αγγεία.
 • Στένωση του αυλού των αρτηριών.
 • Ανεύρυσμα.

Αλλαγές στο αγγειακό σύστημα των κάτω άκρων έχουν παρόμοια συμπτώματα. Αλλάζουν τη μορφή τους και τη λειτουργική ιδιότητες που τελικά τελειώνει η λειτουργία τους, καθώς και την ανάπτυξη των σοβαρών ασθενειών των κάτω άκρων, των ιστών, η οποία δεν λαμβάνει το πλήρες ποσό του οξυγόνου και διατροφής.

Συμβάλλουν στην ανάπτυξη των παθολογικών αλλαγές από τα υψηλά στατικά και δυναμικά φορτία που σχετίζονται με τα επαγγελματικά αθλήματα ή δραστηριότητες. Αρνητικές επιπτώσεις στα αιμοφόρα αγγεία ασκεί υπερβολικό αλκοόλ, το Κάπνισμα και η κακή διατροφή με πολλά λίπη.

Στην ανάπτυξη αγγειακής νόσου παίζει σημαντικό ρόλο η γενετική προδιάθεση, η έλλειψη σωματικής κινητικότητας και των ασθενειών κατά την οποία υπάρχει μια κατανομή των αιμοφόρων αγγείων.

Κιρσώδεις φλέβες κυρίως επηρεάζει τα αγγεία των κάτω άκρων. Οι κιρσοί είναι μια επέκταση, την επιμήκυνση και το σχηματισμό των κόμβων στις φλέβες, προκαλώντας την επιδείνωση των βαλβίδων. Ως εκ τούτου, τα πιο κοινά συμπτώματα μπλε του δέρματος στην περιοχή της φλεγμονώδους διαδικασίας, η διόγκωση των αιμοφόρων αγγείων, το σχηματισμό των φυμάτων πάνω από την επιφάνεια.

Το φορτίο στα πόδια, ειδικά σε όρθια θέση, μεγάλο. Τα σκάφη που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με τη λειτουργία της άντλησης του αίματος προς την καρδιά, οι βαλβίδες εξασθενίσουν και να επιτρέψει την επιστροφή του αίματος (παλινδρόμηση), η οποία προκαλεί συμφόρηση. Ως εκ τούτου, τη φλεγμονή, την εκλέπτυνση, παραμόρφωση, και εκφυλιστικές αλλοιώσεις στα τοιχώματα των φλεβών.

Είδη άσκησης

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι των τάξεων, όταν θα χρειαστεί φυσική θεραπεία για τη φλεβίτιδα. Εδώ είναι τα βασικά.

 1. Ασκήσεις για φορτίο των κάτω άκρων. Μπορεί να ασκηθεί συνεδρίαση, που βρίσκεται και στέκεται. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να το κάνουμε καλά, ασκώντας κάποια πίεση στο ισχίο, ποδοκνημική άρθρωση.
 2. Η αντίσταση. Επίσης μια πολύ καλή επιλογή. Ασκήσεις που εκτελούνται με ελαστικές ζώνες, επίδεσμοι ελαστικοί.
 3. Μια πολύ χρήσιμη άσκηση, το περπάτημα σε γρήγορο ρυθμό. Έχει μια τονωτική επίδραση στις φλέβες, επιταχύνει τη ροή του αίματος και διεγείρει την αναγέννηση και αποτρέπει την στασιμότητα.

Αν πρόκειται να πρέπει να κάνουμε τη φυσική θεραπεία, για να επιτευχθεί η μέγιστη αποτελέσματα και την πρόληψη της παρενέργειες, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ειδικό για περαιτέρω συμβουλές.

 1. Συγγενείς κιρσώδεις φλέβες μπορείτε να προσδιορίσετε τον εαυτό σας, αν η γιαγιά σου, μαμά, επίσης, να φάει ή να τους ρωτήσω αν θα μπορούσε να θεραπεύσει και να αφαιρέσετε τις κιρσώδεις φλέβες στο παρελθόν. Πρέπει να καταλάβετε ότι υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα ότι θα έχουν ή θα έχουν κιρσούς και γρήγορα θα ξεκινήσετε μια θεραπευτική σειρά ασκήσεων για τις κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων. Πρέπει να κάνετε ασκήσεις γυμναστικής και να είναι σίγουρος για να θεραπεύσει το πρόβλημα για να αποφευχθούν τέτοιες φρικτές ασθένειες όπως θρόμβωση.
 2. Απέκτησε κιρσώδεις φλέβες εκδηλώνεται σε άτομα που υπομένουν τα φυσικά φορτία, βαριά εργασία ή σχεδόν δεν κινείται. Για παράδειγμα, δάσκαλοι, οδηγοί, σερβιτόροι. Μια αποτελεσματική μέθοδος για τη θεραπεία κιρσών – αυτή είναι μια ειδική γυμναστική, τη διατροφή, τη φυσική θεραπεία και την άσκηση.

Για να ξεφορτώσουν οι φλέβες των κάτω άκρων καλύτερο από το να ξαπλώνεις κάτω. Η αναπνοή πρέπει να είναι λείες, να μην κουράζει τα μάτια πρέπει να είναι κλειστά. Τα πόδια θα πρέπει να είναι πάνω από το κεφάλι, να τα τοποθετήσετε κάτω από το μαξιλάρι. Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε το συγκρότημα κατά των κιρσών:

 1. Η άσκηση ονομάζεται "Ποδήλατο". Ψέματα για να κάνει την κίνηση του να πιέζει το πεντάλ από ένα ποδήλατο. Σε αυτή τη διαδικασία, η εκροή του αίματος στα άκρα.
 2. Πάρε την αρχική θέση. Στο εκπνέετε, λυγίστε το ένα πόδι και τραβήξτε το όσο πιο κοντά στο στήθος της το γόνατο. Στην εκπνοή το στείλω χωρίς κάμψη. Ομοίως, είναι απαραίτητο να κάνουμε ασκήσεις για το δεύτερο πόδι.
 3. Τοποθετήστε τα χέρια στους γοφούς, ταυτόχρονα σηκώστε το κάτω άκρων. Στη συνέχεια, ακολουθήστε εναλλάξ το περιστρέψετε προς τα έξω και με τα δύο πόδια, τότε είναι απαραίτητο να το κάνεις και μέσα.
 4. Ισιώστε το πόδι, και στη συνέχεια πίσω για να λυγίσει.
 5. Σηκώστε τα πόδια σας και να τα μετακινήσετε όπως στο κεφάλι, την πλάτη, τα χέρια. Οι αγκώνες σε αυτή τη θέση πρέπει να κλίνει σταθερά στο πάτωμα. Στη συνέχεια, θα πρέπει να ισιώσει τα πόδια της και να τραβήξει τις κάλτσες καλό για τον εαυτό τους. Μετά από μισό λεπτό μπορείτε να χαμηλώστε αργά τα πόδια. Άσκηση με κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων"birch" θα μειώσει την πίεση στο εσωτερικό των φλεβών και να ξεφορτώσει.

Μετά την άσκηση, μπορείτε να χαλαρώσετε. Βρίσκονται σε μια σκληρή επίπεδη επιφάνεια. Πάρτε μια βαθιά, αργή αναπνοή από τη μύτη και εκπνέοντας απότομα από το στόμα.

Για να προετοιμαστούν για αυτό το είδος της προ-άσκηση προθέρμανση τους μυς των ποδιών. Αυτό θα επιτρέψει κατά την εκτέλεση ενός σύνθετου κατά των κιρσών να μην αισθάνονται άβολα. Μετά από 5 λεπτά προθέρμανση, μπορείτε να αρχίσετε με τη σωματική άσκηση.

 • Τα πόδια ανοιχτά στο άνοιγμα των ώμων, σηκώστε τα δάχτυλα των ποδιών σας και αμέσως να κατέβει σε ολόκληρο το πόδι.
 • Πρέπει να γίνει ένα χοντρό βιβλίο. Πόδια για να ενταχθούν και να κυλήσει σε μια κάλτσα με τακούνι κατά την εκτέλεση και βεβαιωθείτε ότι η πλάτη ίσια. Επαναλάβετε την άσκηση τουλάχιστον 20 φορές.
 • Σηκώστε το ευθύ πόδι με τεταμένες εαυτό μου κάλτσες. Κρατήστε αυτή τη θέση για μερικά δευτερόλεπτα.
 • Όταν εκπνέετε θα πρέπει να διαλύσει την κάτω άκρων σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Για την έμπνευση που χρειάζονται για να φέρει σταυρό. Αυτή η άσκηση συμβάλλει στη φυσιολογική ροή του αίματος με κιρσώδεις φλέβες, ενισχύει τους μυς στο εσωτερικό των μηρών.
 • Συνδέστε τα πόδια και τα χέρια στις ραφές. Τραβήξτε τους ώμους σας πίσω και εισπνεύστε. Όταν εκπνέετε χαλαρώστε τους ώμους σας και αφήστε το κεφάλι προς τα κάτω.
 • Για να εκτελέσετε το περπάτημα επί τόπου, και είναι αδύνατο να έσπασε μακριά από το πάτωμα κάλτσες.

Επίσης, συνιστάται να περπατήσει στις φτέρνες σας για 10-15 βήματα. Το συγκρότημα μπορεί να επαναληφθεί και πάλι, κάνε μικρά διαλείμματα για να ξεκουραστεί. Θετική επίδραση στην θεραπεία των κιρσών των κάτω άκρων άσκηση με τη μορφή στήριξη στο κεφάλι, τα χέρια.

Για εκείνους τους ανθρώπους που έχουν υπερβολικό σωματικό βάρος, κατάλληλο για πιο ήπια άσκηση. Είναι καλύτερα να εκτελέσετε τους από την καθιστή θέση στην επιφάνεια:

 1. Να πάρει θέση, να κάθεται σε μια καρέκλα, που συνδυάζει και τα δύο πόδια, στη συνέχεια, χαμηλώστε τους εναλλάξ στις φτέρνες και τα δάχτυλα των ποδιών. Τέτοια χειραγώγηση για να εκτελέσετε δεν είναι μικρότερη από 15 φορές.
 2. Εναλλακτικά εκτελέσει την ανύψωση στα πόδια, τους αστραγάλους στροφή στο πόδι και για τις δύο πλευρές, το σχέδιο μικρούς κύκλους. Αυτή η σωματική άσκηση επαναλαμβάνεται τουλάχιστον 20 φορές.
 3. Συνεχίζουν να κάθονται. Σηκώστε το δεξί σας πόδι και να εκτελέσει μια σωστή περιστροφή του ποδιού προς 15 περιστροφές, στη συνέχεια, επαναλάβετε την κίνηση προς την αντίθετη κατεύθυνση. Το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα, ακολουθήστε με το αριστερό πόδι.
 4. Συνεχίζουν να κάθονται. Λυγίστε και, στη συνέχεια, τεντώστε τα δάχτυλα των ποδιών. Τους κρατήσει σε αγωνία μέχρι αρκετές δυνάμεις. Μετά χαλαρώστε.
 5. Για να το επιτύχετε 20 φορές περιστροφική κίνηση των ποδιών, όπως μια βόλτα με ποδήλατο.
 6. Καθίστε σε μια καρέκλα με τα χέρια σας, πιάσε το πίσω μέρος του καθίσματος, να αυξήσει το έστρωσα κάτω άκρων παράλληλα με το πάτωμα. Η διαδικασία να διαρκέσει έως και ένα λεπτό. Στη συνέχεια, σιγά-σιγά να επιστρέψετε τα πόδια στην αρχική τους θέση. Να εκτελέσει 10 φορές.
ασκήσεις κιρσώδεις φλέβες

Κάθε συγκρότημα σωματικές ασκήσεις για τις κιρσώδεις φλέβες των ποδιών που αναφέρονται στο άρθρο, είναι απολύτως ασφαλή για την υγεία και είναι αρκετά απλή. Τέτοιες ασκήσεις δεν το φορτίο στους μυς και είναι κατάλληλο για τους ηλικιωμένους. Ωστόσο, είναι αδύνατο να τους εκτελέσουν, οι ασθενείς με νόσο στο χρόνιο στάδιο.

Το κύριο πράγμα σε αυτό το ζήτημα είναι η οξυγόνωση του οργανισμού, το οποίο είναι σε θέση να εξομαλύνει τη ροή του αίματος και την πρόληψη αγγειακή θρόμβωση. Για βόλτες κατάλληλο δασικές εκτάσεις, πάρκα με μέγιστη πρασίνισμα. Επίσης έχει θετική επίδραση στην υγεία του ασθενή, να κάνει αερόμπικ στο νερό. Ποιες ασκήσεις ενδείκνυνται για τη θεραπεία των κιρσών, βοηθά να ξέρει ο προπονητής.