Κιρσοί: θεραπεία και πρόγνωση

Κιρσοί των κάτω άκρων είναι σε επέκταση των επιπολής φλεβών στα πόδια, που συνοδεύεται από μειωμένη ροή του αίματος και τις βαλβίδες.

κιρσώδεις φλέβες στα πόδια

Σε γυναίκες με κιρσούς στα πόδια διανέμεται πιο συχνά από τους άνδρες, η οποία συνδέεται με τις ορμονικές αλλαγές κατά την εφηβεία, εγκυμοσύνη, τη γαλουχία και η εμμηνόπαυση. Επίσης η διαφορά του αρσενικού και του θηλυκού κιρσών σε μετάφραση, ιδιαίτερα στον καβάλο περιοχή.

Αιτίες

Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων περίπου 15% των περιπτώσεων εμφανίζεται ως συνέπεια μια προδιάθεση για τη νόσο. Σε άλλες περιπτώσεις, η ασθένεια προκαλείται από την υπερβολική πίεση στις φλέβες. Παράγοντες που σχετίζονται με την ανάπτυξη της νόσου περιλαμβάνουν:

 1. ο καθιστικός τρόπος ζωής, χωρίς την κανονική μυϊκή δραστηριότητα *
 2. ηλικία άνω των 40 ετών *
 3. εργασία σε καθιστή θέση.
 4. εγκυμοσύνη (μαζί με τις κιρσώδεις φλέβες των ποδιών μπορεί να αναπτύξουν κιρσούς της μικρής πυέλου, χείλη, κ. λπ.) *
 5. η χρήση του ορμονικά φάρμακα, όπως αντισυλληπτικά;
 6. υψηλή χοληστερόλη;
 7. βάρος πάνω από το φυσιολογικό;
 8. πλατυποδία;
 9. παθήσεις της σπονδυλικής στήλης;
 10. η κακοποίηση από το Κάπνισμα και το αλκοόλ;
 11. η κατάχρηση από τη σάουνα και το Σολάριουμ;
 12. σταθερή ζεστά μπάνια;
 13. η συνεχής ανύψωση βαρέων αντικειμένων;
 14. υπερβολικά στενά ρούχα;

Υπάρχει επίσης μια δευτερεύουσα κιρσώδεις φλέβες, που εμφανίζεται στο φόντο της θεραπευτεί θρόμβωση ή θρομβοφλεβίτιδα και, επίσης, λόγω εκ γενετής ανωμαλίες όπως δυσπλασία ή arterio-φλεβική συρίγγιο. Πολύ σπάνια υπάρχει εκ γενετής απόφραξη των φλεβών που οδηγούν σε δευτερογενή κιρσώδεις φλέβες.

Το παρακάτω βίντεο περιέχει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το ζήτημα των αιτιών των κιρσών στις γυναίκες:

Τα συμπτώματα

Οι κιρσώδεις φλέβες είναι εμφανής ακόμη και σε πρώιμο στάδιο και να συνοδεύεται από παρόμοια συμπτώματα:

 1. αίσθημα βάρους στα κάτω άκρα;
 2. διαστολή των φλεβών, από κόμβους σε μεγάλα συγκροτήματα;
 3. το αίσθημα της κόπωσης στα πόδια;
 4. κρίσεις, χειρότερη θέση, μειώνεται όταν ξαπλώνετε;
 5. πόνος, πόνος και κυρίαρχο χαρακτήρα.
 6. αίσθημα καύσου;
 7. οίδημα, ιδιαίτερα έντονη στην περιοχή του πόδι, τον αστράγαλο και την κνήμη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συμπτώματα εντείνονται το βράδυ.

Διάγνωση

Η διάγνωση μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και κατά την πρώτη πρόσκληση στον γιατρό, επειδή η διαστολή των φλεβών είναι σαφώς ορατά. Ωστόσο, για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση και έλεγχος για επιπλοκές, να ορίσει επιπρόσθετη έρευνα:

 • Αίμα Γενικής φύσης. Κόκκινο αίμα κύτταρα, που παρουσιάζουν πάχυνση του αίματος, των λευκοκυττάρων — με την παρουσία της θρόμβωσης, και ο αριθμός αιμοπεταλίων — ασθένεια του αίματος να πήξη.
 • Το υπερηχογράφημα των ποδιών. Επιβεβαίωσε τις κιρσώδεις φλέβες, δείχνει ο εντοπισμός του.
 • Rheovasography. Καθορίζει το στάδιο της νόσου.
 • Φλεβογραφία κάτω. Αν και προηγούμενες μελέτες δεν έχουν βοηθήσει για να επιβεβαιώσει τις κιρσώδεις φλέβες, ενδοφλέβια ένεση σκιαγραφικό μέσο για να εκτιμηθεί η κατάσταση του φλεβικού συστήματος.

Μπορεί επίσης να ανατεθεί επιπλέον έρευνα και τη διαβούλευση με phlebologists. Στη συνέχεια, θα μιλήσουμε για το τι πρέπει να κάνουν και πώς να τη θεραπεία των κιρσών στα πόδια στις γυναίκες και τους άνδρες.

Θεραπεία

αιτίες των κιρσών

Θεραπευτική

Θεραπευτική θεραπεία γίνεται σε συνδυασμό με χειρουργική επέμβαση, ή όταν:

 • ο ασθενής με χρόνια φλεβική ανεπάρκεια προετοιμασία για τη χειρουργική επέμβαση;
 • χειρουργική επέμβαση θα αναβληθεί επ ' αόριστον;
 • αποκατάσταση μετά από χειρουργική θεραπεία;

Θεραπευτικές μεθόδους με στόχο την μέγιστη διατήρηση της υγείας του ασθενούς, εξαλείφοντας τα σημάδια της νόσου και την πρόληψη της υποτροπής. Οι μέθοδοι περιλαμβάνουν τη συμπίεση και την θεραπεία με το φάρμακο.

Θεραπεία συμπίεσης, είναι η άνεση, ελαστική, επίδεσμοι, κάλτσες συμπίεσης και επίδεσμο. Έτσι, η πίεση που δημιουργείται από τη θεραπεία συμπίεσης βοηθά:

 1. για να μειωθεί η διάμετρος των φλεβών;
 2. αυξάνει τη λεμφατικοη αποξήρανση
 3. για να αυξήσετε τη ροή του αίματος στις φλέβες.

Ναρκωτικών

Φαρμακευτική θεραπεία έχει ως στόχο να αυξήσει τον φλεβικό τόνο, μειώνει την διαπερατότητα των τριχοειδών αγγείων, βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία και να σταματήσει η φλεγμονή.

Και μετά μιλάμε για χειρουργική αφαίρεση των κιρσών στα πόδια, στην οποία υπάρχουν πολλά θετικά σχόλια.

Χειρουργική

Η χειρουργική θεραπεία είναι η πιο αποτελεσματική. Υπάρχουν πολλές λειτουργίες για να απαλλαγείτε από τους κιρσούς. Χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως ανοικτή χειρουργική επέμβαση που εκτελείται τώρα λιγότερο συχνά, δεδομένου ότι συχνά περίπλοκο και δύσκολο για τους ασθενείς να ανεχθούν. Τη μεγαλύτερη ζήτηση:

 • Phlebectomy. Για τα κάτω άκρα κάνουν παρακεντήσεις, μετά από η οποία πληγείσες περιοχές έχουν αφαιρεθεί. Όταν αυτή η λειτουργία εκτελείται χρησιμοποιώντας την κάμερα, μεταδίδει την εικόνα στην οθόνη.
 • Η σκληροθεραπεία. Η λειτουργία περιλαμβάνει την εισαγωγή του φαρμάκου, η κόλλα από τους τοίχους με την εξαφάνιση των φλεβών. Ιδιαίτερα αποτελεσματική χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση φλεβών και δικτυωτό κιρσώδεις φλέβες.
 • Λέιζερ αφαίρεσης. Η πιο δημοφιλής μέθοδος για τη θεραπεία επειδή είναι φθηνό και δεν έχει επιπλοκές, μπορεί να αντιμετωπιστεί και κιρσώδεις φλέβες, και τροφικά έλκη. Η φλέβα τοίχο θερμαίνεται από το λέιζερ και, στη συνέχεια, διαλύονται.
 • Ραδιο-συχνότητας εξάλειψη. Η μέθοδος είναι ασφαλής, απλή και συνοδεύεται από μια περίοδο αποκατάστασης. Η λειτουργία περιλαμβάνει την θέρμανση του καθετήρα από το μέταλλο από την ακτινοβολία μικροκυμάτων. Το θερμαμένο έλεγχος καταστρέφει το εσωτερικό τοίχωμα των φλεβών.

Η λειτουργία θα πρέπει να επιλέγεται με τον θεράποντα ιατρό, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές επιπλοκές.

Πώς να απαλλαγείτε από τους κιρσούς στα πόδια και Γενικά, αν αυτό είναι δυνατό με τη θεραπεία λαϊκές θεραπείες, διαβάστε σχετικά με.

Για σκληροθεραπεία ως μία μέθοδο θεραπείας των κιρσών των κάτω άκρων λέει ο γιατρός το παρακάτω βίντεο:

Είναι δυνατόν επεξεργασία από λαϊκές θεραπείες

Εντελώς θεραπεία κιρσών λαϊκές θεραπείες αδύνατο. Όλες οι λαϊκές θεραπείες αποσκοπούν στην αραίωση του αίματος και τη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας, ότι ιδιαίτερη επίδραση στις κιρσώδεις έχει.

Ωστόσο, λαϊκές θεραπείες μπορεί να βοηθήσει να ανακουφίσει τα συμπτώματα της νόσου, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με φάρμακα που συνταγογραφούνται από το γιατρό.

Στο σπίτι

η θεραπεία των κιρσών

Η θεραπεία των κιρσών στο σπίτι είναι σε συμμόρφωση με τη σύσταση του γιατρού. Στα αρχικά στάδια των κιρσών μπορεί πραγματικά να θεραπευτεί χωρίς χειρουργική επέμβαση και τα φάρμακα, φυσιοθεραπεία και θεραπεία συμπίεσης. Είναι χρήσιμο να επισκεφθείτε το μασάζ και να συμμορφώνονται με τα μέτρα πρόληψης.

Και τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την πρόληψη των κιρσών στα πόδια.

Πρόληψη της νόσου

Για να αποτρέψει εντελώς την εμφάνιση των κιρσών αδύνατο, ωστόσο, να μειωθεί η πιθανότητα του εμφάνιση με τη βοήθεια προληπτικών μέτρων:

 • χαντάκι ανθυγιεινές συνήθειες;
 • δεν κάνουν κατάχρηση αλκοόλ;
 • άσκηση φυσικοθεραπείας;
 • επισκεφτείτε το μασάζ αν είναι δυνατόν;
 • αποφύγετε τα βαριά φορτία στις φλέβες;

Επίσης, αν υπάρχει υψηλό φορτίο στις φλέβες, θα πρέπει να φορούν κάλτσες συμπίεσης, επισκεφτείτε το γιατρό και φάρμακα.

Επιπλοκές

Η λάθος θεραπεία των κιρσών οδηγεί σε επιπλοκές. Έτσι, περίπου το 22% των περιπτώσεων υπάρχει η εμφάνιση των ελκών τροφικές, και 25% — θρόμβωση. Αν οι κιρσώδεις φλέβες δεν αποτελούν απειλή για τη ζωή του ασθενούς, τις επιπλοκές που απαιτούν επείγουσα θεραπεία.

Επιπλοκές των κιρσών περιλαμβάνουν:

 • Θρομβοφλεβίτιδα. Μπορεί να εξελιχθεί σε θρόμβωση.
 • Τροφικές έλκη. Χωρίς θεραπεία, τα αίτια, τα έλκη που δεν επουλώνονται και συνεχώς επαναλαμβάνονται, φέρνοντας μαζί του αφόρητο πόνο.
 • Θρομβοεμβολή. Χωρίς θεραπεία, μπορεί να εξελιχθεί σε καρδιακή ή αναπνευστική ανεπάρκεια και οδηγεί σε θάνατο τις μισές περιπτώσεις.

Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε τα επιμέρους συμπτώματα, όπως έντονο πόνο και Γενικά κακή υγεία.

Καιρού

Η πρόγνωση για τη θεραπεία είναι πολύ ευνοϊκές. Περισσότερο από το 80% των ασθενών ανακτήσει πλήρως την υγεία με την κατάλληλη και έγκαιρη θεραπεία της νόσου. Στη δευτεροβάθμια και περίπλοκη κιρσώδεις φλέβες απόδοση θα μειωθεί σε περίπου το ήμισυ των ασθενών.