Κιρσώδεις φλέβες στα πόδια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Κιρσούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι μια κοινή ασθένεια, η οποία, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, πάσχει κάθε τρίτη γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Κιρσούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι μόνο δυσάρεστο εξωτερικές εκδηλώσεις, αλλά, πάνω απ ' όλα, λόγω των επικίνδυνων επιπλοκών. Ιδιαίτερη προσοχή στην εμφάνιση των κιρσών πρέπει να δοθεί σε γυναίκες με προδιάθεση για τη νόσο.

Αιτίες των κιρσών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

κιρσούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Συνήθως, κιρσούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αρχίζει να εκδηλώνεται μετά τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης, για τους εξής λόγους:

 • στο σώμα αρχίζει ορμονικές αλλαγές, προκαλώντας την εξασθένηση του φλεβικού τοιχώματος;
 • τα πόδια και τα γεννητικά όργανα πιέζει τη μήτρα και το έμβρυο, που εμποδίζουν την κυκλοφορία του αίματος;
 • μια γυναίκα κερδίζει βάρος.

Επίδραση στην κιρσούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και να παρέχει τα χαρακτηριστικά του σώματος της γυναίκας.

Τα κύρια συμπτώματα των κιρσών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Κιρσούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ξεκινά από το γεγονός ότι στα κάτω άκρα του αίματος καθυστερεί. Όταν η ασθένεια της φλέβας είναι συμπιεσμένο και χάνουν την ικανότητά τους να παρέχουν την απαραίτητη ροή του αίματος, προκαλώντας το αίμα να λιμνάζει στα αγγεία και διαστέλλει τους.

Στα αρχικά στάδια κιρσώδεις φλέβες στα πόδια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι σχεδόν χωρίς συμπτώματα: το μόνο εξωτερικά ορατή ελαφρά παραμόρφωση των φλεβικών αγγείων. Αλλά από το βράδυ τα πόδια μου αρχίζουν να διογκώνονται, λόγω του ό, τι η γυναίκα αισθάνεται κουρασμένος, μπορεί επίσης να εμφανιστεί ένα αίσθημα βάρους στα πόδια.

Μετέπειτα εξέλιξη της νόσου οι ασθενείς αρχίζουν να βασανίζουν τις κράμπες μοσχάρι μύες, αρκετά έντονο πόνο, φαγούρα, η οποία είναι, επίσης, χειρότερα τη νύχτα. Σε σοβαρή στάδια της φλεβικής σκάφος εμφανώς παραμορφώνεται, επεκτείνεται και προεξέχει πάνω από το δέρμα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σοβαρές κιρσούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης με μια ορατή παραμόρφωση των φλεβών μπορεί να είναι σχεδόν ανώδυνη, ενώ τα δευτερεύοντα συμπτώματα είναι συχνά σε συνδυασμό με έντονο πόνο. Σε αυτές τις περιπτώσεις μιλάμε για εσωτερική κιρσώδεις φλέβες.

Συχνά οι γυναίκες παραπονιούνται για τις κιρσώδεις φλέβες, στην εγκυμοσύνη, στη βουβωνική χώρα, η οποία χαρακτηρίζεται από συμπτώματα όπως κοιλιακό πόνο, παραμόρφωση του χείλη του αιδοίου, δυσφορία κατά τη συνουσία κ. λπ. Στις κιρσώδεις φλέβες της πυέλου όργανα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα έχουμε περισσότερα να πούμε παρακάτω.

Κιρσούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τα πόδια μου: ό, τι είναι επικίνδυνο

Μέλλουσες μητέρες πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην πρόληψη και τη θεραπεία των κιρσών.

Κιρσώδεις φλέβες συνοδεύεται από μια λέπτυνση του φλεβικού τοιχώματος και το σχηματισμό των σφραγίδων στα αιμοφόρα αγγεία. Ενώ το πόδι καλύπτεται με προεξέχοντα φλέβες, οι οποίες ονομάζονται "αράχνη φλέβες" και "σκουλήκια".

"Αστέρια" είναι μικρό, δεν προεξέχουν από το δέρμα σκάφη που μοιάζουν με ιστό αράχνης, μωβ ή μπλε απόχρωση. "Σκουλήκια" ονομάζεται η εκτεταμένη κορμό φλέβες διόγκωση πάνω από το δέρμα. Έκπληκτος από τη Βιέννη μοιάζει πρησμένο και αποκτά ένα μπλε-πράσινη απόχρωση.

Εκτός από τα καλλυντικά ελαττώματα, η νόσος μπορεί να συνοδεύεται από σοβαρές επιπλοκές. Μιλώντας από το επικίνδυνο κιρσούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναφέρω τον κίνδυνο θρόμβωσης του αίματος, έλκη και αιμορραγία, που αντιπροσωπεύουν μια απειλή για τη ζωή.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην πρόληψη και τη θεραπεία των κιρσών πριν από ανάγκη. Μέλλουσες μητέρες συνιστάται να φορέσει ένα ένδυμα συμπίεσης για να χρησιμοποιήσετε τις κρέμες και τζελ για την ενίσχυση του φλεβικού τοιχώματος, την αποκατάσταση της κυκλοφορίας και την ανακούφιση της φλεγμονής.

Κιρσώδεις φλέβες χείλη του αιδοίου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ένα κοινό πρόβλημα

Σχεδόν κάθε δεύτερη γυναίκα παραπονιέται των γεννητικών κιρσοί στην εγκυμοσύνη, η οποία θεωρείται ένα από τα πιο κοινά προβλήματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ακόμη και ήσσονος σημασίας κιρσώδεις φλέβες χείλη του αιδοίου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης προκαλεί δυσφορία, τη διεύρυνση και την παθολογική παραμόρφωση των φλεβών στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Χείλη παραμορφωθεί, η πληγείσα περιοχή μπορεί να αλλάξει χρώμα και να καλύπτονται με οζίδια και αγγειακή "αστερίσκους". Σε αυτή την περίπτωση, το δέρμα γίνεται ερεθισμένο και ξηρό, το οποίο είναι ο λόγος που υπάρχει δυσφορία κατά τη συνουσία.

Οι κιρσοί στην εγκυμοσύνη, σε ένα φιλόξενο μέρος συχνά τρομάζει τους ασθενείς, αλλά αν αντιδράσει έγκαιρα και να αρχίσει να την αντιμετωπίσουμε στα πρώτα στάδια, μετά τον τοκετό δεν μπορεί να έχει περαιτέρω προβλήματα και επιπλοκές. Αν η μέλλουσα μητέρα να ανακαλύψετε έχουν τα παραπάνω συμπτώματα, θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να ενημερώσει τον γυναικολόγο.

κιρσώδεις φλέβες των ποδιών

Κιρσώδεις φλέβες του περινέου και της λεκάνης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι επικίνδυνη κίνδυνο για βλάβες των ιστών και για την υπερβολική αιμορραγία κατά τη διάρκεια του τοκετού. Όταν η νόσος σοβαρή στάδιο αντί για ένα φυσικό τοκετό μπορεί να εκχωρήσει μια C-section.

Θεραπεία και την πρόληψη των κιρσών στα χείλη του αιδοίου συνήθως δεν απαιτούν πολύ προσπάθεια. Οι γυναίκες ενθαρρύνονται να προχωρήσουμε περισσότερο, να περπατάς, να κολυμπάς, να τρώτε σωστά και να χρησιμοποιήσετε venotonic ναρκωτικά.

Από την επικρατούσα πλειοψηφία των γυναικών, όπως οι κιρσώδεις φλέβες μετά την εγκυμοσύνη πηγαίνει μακριά, αλλά η ύπαρξη και μόνο του προβλήματος υποδηλώνει ότι οι γυναίκες έχουν μια τάση σε αυτή την ασθένεια, και θα πρέπει να δώσουν προσοχή στην τακτική προληπτική συντήρηση.

Κιρσώδεις φλέβες της μήτρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: η πιο επικίνδυνη μορφή της νόσου

Κιρσώδεις φλέβες της μήτρας είναι ένα από τα πιο σοβαρά είδη πέους, κιρσώδεις φλέβες, στην οποία το τοίχωμα της μήτρας σκάφη γίνονται λεπτότερα, τα σκάφη γίνει παραμορφωθεί, μάκρυνε και διαταράσσεται η φυσιολογική ροή του αίματος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα πρώτα συμπτώματα εμφανίζονται ήδη στο δεύτερο τρίμηνο, και περαιτέρω αύξηση.

Η ασθένεια μπορεί να γρήγορα την πρόοδο και να συνοδεύεται από επιπλοκές. Μιλώντας από το επικίνδυνο κιρσώδεις φλέβες της μήτρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το πρώτο πράγμα που πρέπει να λίστα επιπλοκές, όπως η ανεπάρκεια του πλακούντα, και διάφορες ανωμαλίες του εμβρύου, θρομβοφλεβίτιδα, θρόμβωση των φλεβών των όρχεων και ακόμη και αποβολές. Νόσος με επιπλοκές γίνεται μια ένδειξη για καισαρική τομή.

Καλό θα είναι να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε για να αποκαλύψει ένα κιρσών κατά την εγκυμοσύνη σε πρώιμο στάδιο. Για τη διάγνωση της νόσου είναι δύσκολη, διότι στα πρώτα στάδια αναπτύσσει απαρατήρητη: το κύριο σύμπτωμα θεωρείται σοβαρή και έντονο κοιλιακό πόνο. Ως ειδικές εκδηλώσεις της νόσου είναι δύσκολο να προσδιοριστεί χωρίς ειδικό εξοπλισμό, εντοπίζει το πρόβλημα με τη χρήση του υλικού της έρευνας. Αν η διάγνωση επιβεβαιωθεί, η γυναίκα θα πρέπει να είναι υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κιρσώδεις φλέβες της μήτρας εμφανίζεται πιο συχνά σε αυτές τις μέλλουσες μητέρες που κάνουν καθιστική τρόπος ζωής, εκτελούν βαριά σωματική εργασία, αναγκάστηκε να καθίσει ή να σταθεί στη δουλειά. Επίσης, η πιθανότητα της ασθένειας αυξάνει την μεταφερθούν gynecologic ασθένειες (π. χ., ενδομητρίωση), διαταραχές του έμμηνου κύκλου, ένα ανυψωμένο επίπεδο οιστρογόνου, η χρήση των ορμονικών αντισυλληπτικών, η κληρονομικότητα.

Η νόσος μπορεί να συνοδεύεται από κιρσούς του κόλπου και των οργάνων της πυέλου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η θεραπεία των κιρσών της μήτρας πραγματοποιούνται χειρουργικές και θεραπευτικές μεθόδους. Επιλέξτε τη μέθοδο με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ασθενούς.

Στην θεραπευτική μέθοδος για την θεραπεία των ασθενών δίνονται ειδικά φάρμακα από κιρσούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, συμβάλλοντας με τον κανονισμό του τόνου της μήτρας φλεβών και της μήτρας βελτιώνει τροφικές διαδικασίες. Αυτές περιλαμβάνουν μη-στεροειδή αντι-φλεγμονώδη φάρμακα και αντιαιμοπεταλιακά πράκτορες και συμπλέγματα βιταμινών για να υποστηρίξει τη δύναμη και την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων.

Οι γυναίκες επίσης να συνταγογραφήσει θεραπευτική άσκηση, η χρήση της συμπίεσης εσώρουχα και latex μαξιλάρια.

Η χειρουργική θεραπεία των κιρσών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνιστάται στα μεταγενέστερα στάδια της νόσου με έντονο πόνο και τις απαιτούμενες ενδείξεις για χειρουργική επέμβαση.

Πρόληψη των κιρσών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Όλα τα μέτρα για την πρόληψη των κιρσών των κάτω άκρων είναι μειωμένη σε δύο κύριους τομείς – βελτιώνει την κυκλοφορία και μειώνει το φορτίο στα πόδια. Είναι απαραίτητο και σε ασθενείς με εκδηλώνονται τα συμπτώματα της νόσου, και οι γυναίκες που δεν βλέπω κανένα σημάδι της ασθένειας. Κάθε μέλλουσα μητέρα, ξεκινώντας με το δεύτερο τρίμηνο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό επίδεσμο. Υποστηρίζει τη μήτρα και βοηθά να μειώσει τη συμπίεση των φλεβών της πυέλου και τα πόδια.

Ο γιατρός προσθέτει ένα από τα κύρια εργαλεία πρόληψης – συμπίεση καλσόν και κάλτσες από κιρσούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τα προϊόντα αυτά συμπιέσει την διαστολή των φλεβών των ποδιών, να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος, αποκαθιστά το δέρμα διατροφή. Χάρη στη συμπίεση μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης θρόμβων στο αίμα. Να φοράτε αυτές τις κάλτσες, κατά κανόνα, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τους πρώτους δύο μήνες μετά τη γέννηση.

Αρμοδίως να πάρει το προϊόν κατά των κιρσών θα βοηθήσει το γιατρό. Θα πάρει τα απαραίτητα συμπίεσης στον ασθενή και πες σε τι θέση να σωστά να φοράτε τις κάλτσες.

Για να αποφύγετε τις κιρσώδεις φλέβες, θα πρέπει να επιλέξετε τα φαρδιά ρούχα που συμπιέζει το σώμα και δεν παρεμβαίνει με την κυκλοφορία στα πόδια. Τέλεια τα παπούτσια με ένα μικρό τακούνι 3 έως 5 cm

Σημαντικά βελτιώνει την κυκλοφορία στα πόδια βοηθά στην άσκηση, πολύ χρήσιμο για Πεζοπορία. Μια γυναίκα πρέπει να τακτικά να ξεφορτώσουν τα πόδια του για να τους δώσει ανάπαυση. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αρκετές φορές κάτω, ώστε τα πόδια να είναι στην όρθια θέση, η οποία εξασφαλίζει ότι η ροή της λέμφου και του αίματος.

η θεραπεία των κιρσών σε έγκυες γυναίκες

Επιπλέον, οι γυναίκες καθημερινά θα πρέπει να εκτελέσει απλές ασκήσεις για τα πόδια: μίμησης λυγίζοντας το πεντάλ ένα Ποδήλατο, roll-πάνω από τα δάχτυλα στη φτέρνα και πίσω, σηκώνοντας τα δάχτυλα των ποδιών σε μια κυκλική κίνηση πόδια. Κάνοντας την άσκηση ποδιών μπορεί να είναι καθιστός ή ξαπλωμένος: αυτό δεν απαιτείται να ασκήσουν πολλή προσπάθεια.

Μέλλουσες μητέρες πρέπει να σκεφτούμε προσεκτικά σχετικά με τη διατροφή.

Δεν συνιστάται να σταυρώνετε τα πόδια σας και βάλτε τα πόδια σας όταν κάθεστε. Επίσης, δεν πρέπει να σταθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί, είναι απαραίτητο από καιρό σε καιρό άνοδος στα δάχτυλα. Η σύσταση αυτή θα πρέπει να εφαρμόζεται από όλες τις γυναίκες, ανεξάρτητα από την τάση τους να κιρσώδεις φλέβες. Επίσης πολύ χρήσιμο στις κιρσώδεις φλέβες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επισκεφθείτε την πισίνα τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

Μέλλουσες μητέρες θα πρέπει να προσέχετε το βάρος σας, διότι η υπερβολική κιλά μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στην κατάσταση των φλεβών. Δώστε προσοχή στη διατροφή, καταναλώνουν περισσότερες φυτικές ίνες και να εγκαταλείψει τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα, όλα τα τηγανητά, καπνιστά και λιπαρά, όπως αυτά τα γεύματα προκαλούν πάχυνση του αίματος και να προκαλέσει προβλήματα με το σχηματισμό του αίματος.

Η βάση της διατροφής, της γυναίκας που έδειχνε σημάδια των κιρσών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα πρέπει να αποτελείται από λαχανικά, άπαχο κρέας, ψάρι, τυρί και αυγά. Να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και την ελαχιστοποίηση του κινδύνου σχηματισμού θρόμβων και οι θρόμβοι αίματος θα βοηθήσει η εισαγωγή στη διατροφή του μερικά προϊόντα:

 • λεμόνι;
 • ντομάτα χυμό.
 • θαλασσινά;
 • σταφύλια.
 • σκόρδο.
 • cranberry;
 • sea-buckthorn μούρα.

Μαζί με το ειδικό βιταμίνη συγκροτήματα στα πρώτα στάδια της νόσου βοήθεια από ειδικό τζελ, κρέμες και αλοιφές για τα πόδια. Είναι καλύτερα να δοθεί προτεραιότητα στα φάρμακα με φυσικά συστατικά στην σύνθεση, η οποία ομαλοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και είναι ασφαλές για τις μέλλουσες μητέρες.

Η θεραπεία των κιρσών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η θεραπεία των κιρσών στα πόδια πρέπει να είναι υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι γιατροί περιορίζουν τη θεραπεία με συντηρητικές μεθόδους που σας επιτρέπουν να βελτιώσει τη ροή του φλεβικού αίματος. Θεραπεία κάνει χρήση όλων των μέτρων που αναφέρονται στις προηγούμενες ενότητες: κάλτσες συμπίεσης, venotonic φάρμακα, θεραπευτικές ασκήσεις και η τοπική και εσωτερική φάρμακα που υποτίθεται ότι είναι ασφαλή για την ανάπτυξη του εμβρύου.

Κεφάλαια από κιρσούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Στα αρχικά στάδια της νόσου η θεραπεία είναι συχνά πραγματοποιείται από την τοπική φάρμακα που είναι απλό και εύκολο στη χρήση. Αυτές οι αλοιφές και κρέμες, χωρίζονται σε διάφορους τύπους:

 • στη σύνθεση που περιέχει ηπαρίνη (αποτελεσματική στη θεραπεία από τροφικές διαταραχές);
 • αλοιφή φυτικής προέλευσης με το καθαρό ενεργά συστατικά – εκχυλίσματα φυτών ή σύνθεση ουσιών που είναι αντίγραφο του φυσικού;
 • μη στεροειδή αντι-φλεγμονώδη.

Υπάρχουν, επίσης, κορτικοστεροειδών ορμονών, οι οποίες είναι ισχυρό θεραπευτικό αποτέλεσμα, αλλά έχουν πολλές παρενέργειες και αντενδείξεις.

Αλοιφή κιρσούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας επιτρέπει να μετριάσει τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων: για να μαλακώσει το πρήξιμο με τις κιρσώδεις φλέβες, να μειώσει τον πόνο και αίσθημα βάρους στα πόδια.

Επίσης, κατά το πρώτο 6 μήνες έγκυος, συνιστάται να λαμβάνουν αντιπηκτικά φάρμακα. Θα βελτιώσει την κυκλοφορία και την αραίωση του αίματος, αποτρέπει το σχηματισμό των μπλοκαρίσματα και οι θρόμβοι αίματος. Αλλά στο τρίτο τρίμηνο, τα ταμεία γενικά ακυρωθεί.

Να είναι υγιής και να προσέχεις τον εαυτό σου! Να θυμάστε ότι είναι καλύτερο να αποτρέψει την ασθένεια από το να την αντιμετωπίσουμε. Αν παρατηρήσετε τα πρώτα συμπτώματα, συμβουλευτείτε αμέσως ένα γιατρό.