Τροφίμων κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων

Ολοκληρωμένη θεραπεία των περισσότερων ασθενειών που συνήθως δεν περιλαμβάνει μόνο τη συμπεριφορά διάφορες ιατρικές διαδικασίες και τα φάρμακα, αλλά η δύναμη διορθώσεων.

διατροφή με κιρσώδεις φλέβες των ποδιών

Κυρίως, τον έλεγχο της ποιότητας και της ποσότητας της τροφής βοηθά να αποκατασταθεί η ισορροπία των βασικών ουσίες του σώματος, και να καλύψει τα ελλείμματά τους, συμβάλλοντας έτσι στην επιτάχυνση της ανάκαμψης. Για τον ίδιο λόγο, διατροφή για τις κιρσώδεις φλέβες συνιστάται για όλους τους ασθενείς. Ωστόσο, το πιο πιθανό είναι ότι θα πρέπει να τηρούν σε όλη τη ζωή.

Οι κύριοι στόχοι της υγιεινής διατροφής για κιρσών περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 1. Η μείωση στο ποσοστό του λίπους σώματος (απώλεια βάρους). Η παχυσαρκία οδηγεί στην εναπόθεση της χοληστερόλης πλακών στα τοιχώματα των αγγείων. Αυτή η διαδικασία συμβάλλει στην επιδείνωση της νόσου. Επιπλέον, η αύξηση του σωματικού βάρους αυξάνει σημαντικά το φορτίο της καρδιάς, των αρτηριών και των φλεβών. Αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν αρνητικά την κατάσταση της ροής του αίματος.
 2. Ενίσχυση της τοιχώματα των αγγείων λόγω του εμπλουτισμού των κυττάρων με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Όταν ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών αυξάνει την διαπερατότητα των τριχοειδών αγγείων και, κατά συνέπεια, να αποδυναμωθεί το φλεβικό τόνο. Γι ' αυτό και η διατροφή με κιρσούς θα πρέπει να περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
 3. Η μείωση του ιξώδους του αίματος. Έλλειψη νερού στη σύνθεση του πλάσματος, η καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία είναι πολύ εξασθενημένο και, κατά συνέπεια, μειώνει την αντοχή τους. Του φλεβικού τοιχώματος ακόμη περισσότερο χάνει την πρώην τόνο, κατά συνέπεια, αυξάνει τον κίνδυνο θρομβωτικών θρόμβων. Ως εκ τούτου, η διατροφή για τους ανθρώπους επιρρεπείς σε κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων, κυρίως με στόχο την καταπολέμηση της αφυδάτωσης.
 4. Αφαίρεση του οιδήματος των άκρων. Το φαινόμενο αυτό προκύπτει όχι μόνο λόγω των ζημιών από τις φλέβες. Τέλος πάντων, το πρήξιμο που προκαλείται από συνήθως, κατακράτηση υγρών στο σώμα. Μεγάλο ρόλο, επίσης, να ανατεθεί η προκατάληψη ρεύματος.
 5. Εξομάλυνση του εντέρου. Σε αυτό το σημαντικό όργανο ζουν περίπου 2.5 kg ωφέλιμων μικροβίων, που επηρεάζουν την κατάσταση του συνόλου του οργανισμού. Επιπλέον, για να εξαλείψει μία από τις αιτίες της κιρσώδεις φλέβες της πυέλου – η στασιμότητα του αίματος στα κάτω ορόφους του σώματος, είναι απαραίτητο για την πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

Έτσι, εάν η διατροφή για τις κιρσώδεις φλέβες πληροί όλες τις παραπάνω στόχων, η επιτυχία των θεραπευτικών παρεμβάσεων είναι σημαντικά βελτιωμένη.

Τι βιταμίνες και τα μέταλλα είναι απαραίτητα πλέον με κιρσούς;

Στη σύγχρονη ιατρική, ανέδειξε μια σειρά από ουσίες που απαιτούνται για την καταπολέμηση της νόσου. Αυτές περιλαμβάνουν:

 • Βιταμίνη Ε – ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Που απαιτούνται για τη βελτίωση του κορεσμού των κυττάρων με οξυγόνο και να αποκαταστήσει την ισορροπία οξέος από το σώμα. Προκειμένου να αντισταθμίσει την έλλειψη της τοκοφερόλης στη διατροφή με τις κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων είναι απαραίτητο να περιλαμβάνουν τα φυτικά έλαια (ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, λινάρι), τα αυγά, οι σπόροι που έχουν βλαστήσει σιτάρι, αμύγδαλα, μαρούλι;
 • Ασκορβικό οξύ – "βοηθός" για την ενίσχυση του αγγειακού τοιχώματος. Την υγεία και τη φυσιολογική φλεβική λειτουργία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτή την ουσία. Επιπλέον, η βιταμίνη C, ανακουφίζει από τη φλεγμονή και επίσης αραιώνει το αίμα, που είναι η πρόληψη των επιπλοκών των κιρσών σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα. Μεγάλες ποσότητες ασκορβικού οξέος μπορεί να βρεθεί σε μούρα, εσπεριδοειδή, βότανα, μήλα, ακτινίδια, στις ντομάτες *
 • Ωμέγα-3-6-9 τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα , – η βάση του υγιές κύτταρο, και ως εκ τούτου, το αγγειακό τοίχωμα. Ελλείψει των μεμβρανών συγκροτήματα είναι συχνά επιρρεπείς σε βλάβες. Η τακτική πρόσληψη των ωμέγα 3-6-9 στον οργανισμό εξασφαλίζει όχι μόνο την πρόληψη των κιρσών και άλλες καρδιαγγειακές παθήσεις. Τα ψάρια αλμυρού νερού, το κριλ είναι η κύρια πηγή αυτών των οξέων. Μπορούν επίσης να βρεθούν σε σπόρους λιναριού και το σπανάκι;
 • Ινών. Μπορείτε να βάλετε "ίσον" μεταξύ της κατανάλωσης φυτικών ινών και της υγείας του εντέρου. Εγγυώνται την ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, το οποίο αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα, το οποίο είναι γνωστό για να οδηγήσει σε συμφορητική φαινόμενα στην πύελο. Κατά συνέπεια, η τακτική κατανάλωση δημητριακά, πίτουρο, τα λαχανικά και τα φρούτα θα πρέπει να διατροφής με κιρσώδεις φλέβες που πραγματικά έφερε απτά οφέλη για το σώμα;
 • Ενώσεις του χαλκού. Παρέχουν την ελαστικότητα των αγγειακών τοιχωμάτων και να αυξήσει την αντίσταση του οργανισμού σε επιβλαβείς παράγοντες εξωτερικού και του εσωτερικού περιβάλλοντος. Επιπλέον, ο χαλκός συμμετέχει στη σύνθεση της ελαστίνης – η ουσία που κυρίως ευθύνεται για την ευελιξία και την επεκτασιμότητα των ιστών. Αυτό το ιχνοστοιχείο είναι ιδιαίτερα πλούσια σε θαλασσινά;
 • Το πυρίτιο. Είναι, επίσης, συμμετέχουν στο σχηματισμό του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Που περιέχονται στα όσπρια, δημητριακά, σταφύλια.
 • Ο ψευδάργυρος. Είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική πήξη του αίματος και για τη δημιουργία κάποιων από τα στοιχεία της. Ο ψευδάργυρος βρίσκεται σε κρόκους αυγού, το βοδινό συκώτι, τα φασόλια σόγιας και τα κουκουνάρια.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει η λεγόμενη "γεωγραφική δέσμευση" έλλειψη ορισμένων ουσιών στο σώμα. Τέλος πάντων, οι περισσότεροι από τους ασθενείς θα πρέπει να τρώνε περισσότερα τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα.

Ποια τρόφιμα συνιστάται από ειδικούς;

Οι ασθενείς που τεθεί η διάγνωση αυτή θα πρέπει αμέσως να περιλαμβάνονται στην καθημερινή διατροφή σας φρέσκα λαχανικά και φρούτα – είναι η βάση της διατροφής για τους κιρσούς. Είναι σκόπιμο να τρώνε χόρτα, μούρα, το κουνουπίδι και λευκό λάχανο, πιπεριά, κολοκυθάκια. Τα προϊόντα αυτά είναι επίσης εξαιρετικά συστατικά για σαλάτες, η οποία είναι καλύτερο να γεμίσει μια μικρή ποσότητα φυτικού ελαίου.

Το πρωινό πρέπει να περιλαμβάνει ευεργετική υδατάνθρακες που παρέχουν το σώμα με ενέργεια για όλη την ημέρα.

διατροφή

Η πηγή της "αργούς" υδατάνθρακες είναι τα δημητριακά, έτσι, το πρώτο γεύμα είναι ιδανικό χυλό από βρώμη, το φαγόπυρο πλιγούρι ή κριθάρι. Επιπλέον, τα δημητριακά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και ιχνοστοιχεία, που τους καθιστά ένα απαραίτητο συστατικό της σωστής διατροφής.

Πρωτεΐνες είναι τα δομικά στοιχεία του σώματος. Μια μεγάλη ποσότητα των πρωτεϊνών που βρίσκονται στα ψάρια, το κρέας, τα αυγά, το τυρί. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι μια δίαιτα με κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων θα πρέπει να μειώσει το ποσό που καταναλώνεται λίπος.

Ως εκ τούτου, κατά την επιλογή του σωστού κρέατα, θα πρέπει να επιλέξουν για το βόειο κρέας, το άπαχο χοιρινό, Γαλοπούλα. Τα ψάρια μπορεί επίσης να ληφθεί σε όλα – όλα. Αλλά τα αυγά θα πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή, καθώς ο κρόκος δεν είναι μόνο μια πηγή θρεπτικών συστατικών, αλλά επίσης και το λίπος.

Επιπλέον, πολλές πρωτεΐνες, καθώς και βιταμίνη Ε που περιέχεται στα όσπρια: τα μπιζέλια, τα φασόλια και η σόγια.

Θαλασσινά με τη μορφή των φυκιών και τα ασπόνδυλα (καλαμάρια, γαρίδες, μύδια) πρέπει να είναι τουλάχιστον κατά καιρούς εμφανίζονται στο τραπέζι: είναι μια πηγή πολλές ιχνοστοιχεία (ιώδιο, χαλκός). Επιπλέον, τα θαλασσινά επίσης περιέχει πολλές πολύτιμες πρωτεΐνες και χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες.

Για την εξομάλυνση της εργασίας των εντέρων, πρέπει να τρώτε αποξηραμένα φρούτα. Επιπλέον, τα αποξηραμένα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα περιέχουν στοιχεία όπως το μαγνήσιο και το κάλιο είναι απαραίτητο για την υγιή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.

Το καλοκαίρι πρέπει να τρώμε μούρα: τα φραγκοστάφυλα κάθε είδους. φραγκοστάφυλα, φράουλες, κεράσια, κεράσια, φράουλες. Είναι μια πηγή βιταμίνης C που είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση του αγγειακού τοιχώματος. Επιπλέον, τα κεράσια είναι πλούσια σε βιταμίνες που προάγουν την αντιπηκτικά. Και, τέλος, τα μούρα έχουν ιδιότητες που εμποδίζουν το σχηματισμό των θρομβωτικών θρόμβων.

Στα προϊόντα που συνιστώνται για τη θεραπεία των κιρσών των άκρων, της πυέλου, περιλαμβάνουν τα φυτικά έλαια (σε μικρές ποσότητες). Περιέχουν υγιή λίπη που ενισχύουν τις μεμβράνες των κυττάρων και να προωθήσει τη σύναψη της χοληστερόλης από το αγγειακών κλάδων. Στη διατροφή χρησιμοποιείται ηλιέλαιο, ελαιόλαδο, λινέλαιο. Είναι επιθυμητό να επιλέξετε τα προϊόντα της υψηλότερης κατηγορίας από το πρώτο πάτημα.

Τι ποτά μπορεί να συμπεριληφθεί στη δίαιτα;

Με οποιαδήποτε δίαιτα, το πιο χρήσιμο είναι ένα απλό μη-ανθρακούχο νερό. Συνιστάται να λαμβάνεται σε μικρές δόσεις καθ ' όλη την ημέρα. Συνολικά ενήλικας πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα. Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία του εντέρου θα πρέπει να είναι το πρωί με άδειο στομάχι να πίνετε ένα ποτήρι δροσερό νερό. Ωστόσο, είναι επιθυμητό να πλύνετε το φαγητό με νερό (είναι καλύτερα να αναβληθεί η εισαγωγή του υγρού μισή ώρα).

Φυσικό πράσινο τσάι έχει υψηλή αντιοξειδωτική ικανότητα. Επίσης, είναι τέλειο για να αντικαταστήσει τον καφέ (που είναι προτιμότερο σε αυτή τη δίαιτα).

Για να δώσει το τσάι περισσότερες γεύσεις και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, μπορείτε να προσθέσετε φέτες τζίντζερ ρίζα. Επιπλέον, η θεραπευτική επίδραση των μαύρη σταφίδα φύλλα, βάλσαμο λεμονιού και μέντας.

Χυμοί φρούτων και λαχανικών, berry ποτά φρούτων – είναι ένα "χρυσωρυχείο" των βιταμινών. Ωστόσο, μιλάμε για φρέσκο, όχι κονσερβοποιημένα ποτά. Μόνο χυμούς από φρέσκα φρούτα όλες τις χρήσιμες ιδιότητες, σε αντίθεση με τα συσκευασμένα ποτά που περιέχουν συντηρητικά και σάκχαρα που συμβάλλουν στην αύξηση του βάρους.

Απαγορευμένα τρόφιμα και ποτά

Σωστή διατροφή με κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων ρητά αποκλείει από τη διατροφή τους ασθενείς λιπαρό κρέας. Αυτός ο περιορισμός οφείλεται στο γεγονός ότι η τακτική κατανάλωση της υψηλής θερμοκρασίας τήξης λιπών εξασφαλίζει την αύξηση του επιπέδου της χοληστερόλης στο αίμα, και ως εκ τούτου, το ιξώδες. Επιπλέον, η χοληστερόλη προάγει την εναπόθεση στο εσωτερικό των αιμοφόρων αγγείων από αθηρωματικές πλάκες, που οδηγεί σε κιρσούς.

Αλκοόλ και καφέ, επίσης, να συμβάλει στην επέκταση, χωρίς να χρειάζεται η νοσούντων φλεβών. Για το λόγο αυτό, στη θεραπεία των κιρσών, λαμβάνοντας αυτά τα υγρά θα πρέπει να αποκλειστεί.

Αλατισμένα, καπνιστά και παστωμένα τρόφιμα συμβάλλει στην κατακράτηση υγρών στο σώμα, προκαλώντας το οίδημα. Τοξική επίδραση στις φλέβες, με τη σειρά τους, έχουν διαφορετικά συντηρητικά, έτσι θα πρέπει να αποφύγετε να τρώτε τρόφιμα, street food και όλα τα είδη των έτοιμων κονσερβοποιημένα τρόφιμα.

Σταδιακά μπορείτε να μειώσετε το σωματικό σας βάρος, περιορίζοντας την κατανάλωση γλυκών του κουταλιού, γλυκά, ζυμαρικά, πατάτες, συσκευασμένων χυμών. (Για ασθενείς των οποίων το βάρος είναι εντός των φυσιολογικών ορίων, επιτρέπεται να τρώνε γλυκά σε μικρές ποσότητες).

Τέλος, τρόφιμα όπως τα καυτερά μπαχαρικά, καφέ και ισχυρή μαύρο τσάι απαγορεύεται σε ασθένειες του καρδιαγγειακού συστήματος του οποιαδήποτε μετάφραση.

Ειδικά τρόφιμα με κιρσώδεις φλέβες της διαφορετικής θέσης

Αξίζει να τονίσουμε κάποιες ξεχωριστές συστάσεις που πρέπει να ακολουθούνται σε φλεβικών παθήσεων των διαφόρων ανατομικών περιοχών.

1. Διατροφική θεραπεία για τους κιρσούς των κάτω άκρων είναι να μειωθεί η ενεργειακή πρόσληψη της τροφής με το υπερβολικό σωματικό βάρος. Αν ο ασθενής έχει περιφέρεια μέσης μεγαλύτερη από 94cm (άνδρες και 88 cm για τις γυναίκες), είναι πιθανό ότι αυτοί είναι οι "ιδιοκτήτες" του μεταβολικού συνδρόμου. Αυτοί οι ασθενείς θα πρέπει να μειώσει την ποσότητα των τροφίμων που καταναλώνονται. Για να αποφευχθεί το πρήξιμο στα πόδια από τη διατροφή αποκλείεται εντελώς το αλμυρό, καπνιστά και πικάντικα πιάτα. Τα προϊόντα πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία από τα λεγόμενα "ευγενή" τρόπο. Θα πρέπει να τρώτε μια "κλασματική", μικρές μερίδες, 5-6 φορές την ημέρα.

2. Διατροφή για τη θεραπεία των κιρσών του λεκάνη έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Η κύρια πρόκληση εδώ είναι η εξομάλυνση του εντέρου, προκειμένου να αποφευχθεί η επιδείνωση της συμφόρησης. Για να επιτευχθεί αυτό, οι ασθενείς πρέπει ενεργητική ένταξη στη διατροφή δημητριακών, φρούτων και ξηρών καρπών, λαχανικών, πιάτα πλευρά. Έτσι, είναι απαραίτητο να ελαχιστοποιηθεί η κατανάλωση αρτοσκευάσματα, γλυκά. Απολύτως αποκλειστεί το αλκοόλ και τα γλυκά αεριούχα νερά.

3. Μια ειδική μορφή των κιρσών είναι η διάταση του στομάχου και του οισοφάγου. Όταν αυτές οι ανωμαλίες, οι ασθενείς απαραίτητη τακτική υγιεινό Πρωινό. Το πρώτο γεύμα πρέπει να είναι ελαφρύ. Ενώ το ξινό, ζεστό, πικάντικο, αλμυρό, το κρύο, θα πρέπει να αποκλειστεί λόγω των πιθανών επιθετικών ενεργειών των εν λόγω προϊόντων για το πεπτικό σύστημα. Το φαγητό είναι χωρισμένο σε 4-5 μερίδες που πρέπει να καταναλώνονται σε ίσα χρονικά διαστήματα. Το τελευταίο γεύμα πρέπει να είναι το αργότερο 3 ώρες πριν τον ύπνο.

Δείγμα μενού

μενού για δίαιτα

Δευτέρα

 1. Πρώτο Πρωινό: χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τυρί cottage με αποξηραμένα βερίκοκα;
 2. Το δεύτερο Πρωινό: έναν χυμό από φρέσκα φρούτα
 3. Μεσημεριανό: λαχανικά στον ατμό από την πλευρά + βραστά ψάρια κάθε είδους *
 4. Βραδινό: σαλάτα λαχανικών με φυτικά έλαια για να επιλέξουν από?
 5. Δεύτερη φαγητό: χάμπουργκερ μπριζόλα με λαχανικά στον ατμό.

Τρίτη

 1. Πρώτο Πρωινό: τηγανίτες με τυρί μαγειρεμένα σε ένα διπλό λέβητα + 1 κουταλιά της σούπας μέλι.
 2. Το δεύτερο Πρωινό: σαντιγί φρούτα/καρποί με αποβουτυρωμένο γάλα.
 3. Μεσημεριανό: φαγόπυρο σούπα με κοτόπουλο + πατάτα ογκρατέν;
 4. Δείπνο: σαλάτα με τριμμένο καρότο/Μήλο, ντυμένος με χαμηλά λιπαρά sour cream ή γιαούρτι
 5. Δεύτερο δείπνο: μια πλευρά κοκκινιστό λάχανο 100-150 γραμμάρια βραστό στήθος κοτόπουλου.

Περιβάλλον

 1. Το πρώτο Πρωινό: κουάκερ "Φιλία" στο αποβουτυρωμένο γάλα, με την προσθήκη αποξηραμένων δαμάσκηνων φρούτα;
 2. Το δεύτερο Πρωινό: ένα ποτήρι κεφίρ με μούρο πλήρωσης (βατόμουρο, φράουλα, Βατόμουρο);
 3. Μεσημεριανό: φαγόπυρο σούπα + ντομάτες γεμιστές με κοτόπουλο + ένα κομμάτι μαύρο ψωμί.
 4. Βραδινό: φρούτα ανακατεύουμε με το ξινόγαλα ντύσιμο;
 5. Δεύτερο δείπνο: ψάρι με λαχανικά, αργό για ένα ζευγάρι.

Πέμπτη

 1. Το πρώτο Πρωινό: φαγόπυρο με το γάλα?
 2. Το δεύτερο Πρωινό: ένα Μήλο ή αχλάδι με μέλι (μπορεί να ψηθεί);
 3. Γεύμα: σούπα λαχανικών + χορτοφαγικό γιουβέτσι;
 4. Δείπνο: σαλάτα λάχανο με ελαιόλαδο + κομμάτι μαύρο ψωμί.
 5. Δεύτερο βραδινό: βραστό ρύζι + ατμό dumplings (2-3 ώρες πριν τον ύπνο).

Παρασκευή

 1. Πρώτο Πρωινό: βρώμη με αποξηραμένα φρούτα,
 2. Το δεύτερο Πρωινό: φυτικά κοτολέτα, στον ατμό με ξινή κρέμα *
 3. Μεσημεριανό: ρύζι, άπαχο κρέας (Γαλοπούλα, κοτόπουλο) + τουρσί;
 4. Δείπνο: χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τυρί cottage, με την προσθήκη 1 κουταλιά της σούπας μέλι.
 5. Δεύτερο δείπνο: λαχανικών στιφάδο με κρέας κοτόπουλου.