Αίτια και τα συμπτώματα των κιρσών των κάτω άκρων

Κιρσώδεις φλέβες, στην οποία πολλοί κόμβοι καλύπτουν την επιφάνεια των ποδιών, δεν είναι μόνο αισθητικό ελάττωμα, αλλά και μια σοβαρή παθολογική κατάσταση. Αγνοώντας τα πρώτα συμπτώματα των κιρσών, βρίσκει κανείς αρκετά γρήγορα για να αισθανθεί την ταλαιπωρία της ασθένειας. Με την πάροδο του χρόνου, τα σήματα θα γίνει μόνο πιο προφανές από αργά εισαχθεί προληπτικά μέτρα δεν φέρει ανακούφιση. Αν η πρώτη εκδήλωση της παθολογίας μπορεί να εξαλειφθεί από μια συντηρητική, η τελευταία στάδια, συχνά πρέπει να καταφύγουμε σε χειρουργική επέμβαση.

Ορισμός και χαρακτηριστικά της ανάπτυξης

κιρσώδεις φλέβες

Από τις κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων προϋποθέτει μια βιώσιμη αλλαγή του πλάτους των σχηματισμών αυτών, που προκλήθηκαν από την παραβίαση της διαδικασίας της ροής του αίματος οφείλεται σε κακή λειτουργία των φλεβικών βαλβίδων. Με απλά λόγια, είναι εμφανής διόγκωση των φλεβών πάνω από την επιφάνεια του δέρματος των ποδιών, ως αποτέλεσμα της εκτείνεται από τα τοιχώματα και την πλήρωση των κοιλοτήτων με αίμα. Μπορεί να προκαλέσει γενετικά (ειδική κατασκευή του τύπου πλοία), ή να είναι κάτω από την επιρροή των εξωτερικών παραγόντων που οδηγούν στην επιδείνωση της συσκευής βαλβίδα.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, κιρσώδεις φλέβες είναι ποικίλους βαθμούς σοβαρότητας εμφανίζεται στο 15% του παγκόσμιου πληθυσμού. Οι άνθρωποι πάνω από την ηλικία των 70 ετών η νόσος εμφανίζεται στο 70% των περιπτώσεων. Οι γυναίκες πιο επιρρεπείς στην παθολογία από τους άνδρες, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της δομής του σώματος. Έχουν τα συμπτώματα της πάθησης παρατηρούνται 5 φορές πιο συχνά. Εάν η ασθένεια ανιχνευτεί νωρίς, τότε μπορεί να αγωνίστηκε με επιτυχία. Το τρέξιμο στάδια είναι συχνά μεταφέρονται σε θρομβοφλεβίτιδα (φλεγμονή των φλεβών τοίχους και απόφραξη του αυλού από θρόμβους στο αίμα), η οποία αντιμετωπίζεται κυρίως με χειρουργική επέμβαση.

Το στάδιο της νόσου και χαρακτηριστικά συμπτώματα

Με την ανάπτυξη των κιρσών συνήθως επηρεάζει τις επιφανειακές φλέβες του ποδιού, βαθιά βρίσκεται σκάφη στην παθολογική διαδικασία είναι εξαιρετικά σπάνια. Η ασθένεια μπορεί να διαρκέσει δεκαετίες, κάνοντας σημαντικές αλλαγές στην κατάσταση του ασθενή.

Για την κλινική, μιλώντας για την ανάπτυξη των κιρσών, χαρακτηρίζεται από τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • Η εμφάνιση του βάρους στα κάτω άκρα, το ιστορικό της κόπωσης.
 • Το δέρμα των ποδιών είναι η φλεβών αραχνών, τα διεσταλμένα τριχοειδή αγγεία παρουσιάζονται.
 • Μοσχάρι φαίνεται να είναι "γεμάτη" από μέσα.
 • Επισημαίνονται τρυφερότητα στους ιστούς των άκρων, μια δυσάρεστη αίσθηση καψίματος.
 • Τελικά ενταχθούν νύχτα κράμπες, χρόνιο πρήξιμο των ποδιών και τις κνήμες.
 • Κιρσώδεις φλέβες, το οποίο είναι ορατό με γυμνό μάτι. Το σχηματισμό των σπαρταράει και διόγκωση πάνω από την επιφάνεια του δέρματος σκάφη, μεγάλες φλεβική κόμβους.
 • Οξύς πόνος στο πόδι ακόμα και μετά από μια μικρή απόσταση με τα πόδια.
 • Η εμφάνιση των κηλίδων ηλικίας ή Γενική κυάνωση του δέρματος.

Αυτά τα συμπτώματα των κιρσών είναι ιδιαίτερα έντονη σε ζεστό καιρό, το βράδυ, ακόμα κι αν τα πόδια δεν έρθει μια σοβαρή επιβάρυνση. Σταθερό, η αλλαγή στο χρωματισμό των ιστών που δείχνει τη διαδικασία μετάβασης στη χρόνια φάση. Η έλλειψη της θεραπείας σε αυτή την περίπτωση είναι γεμάτη με φλεβικά έλκη.

Η παθολογία αποτελείται από τα εξής στάδια:

 1. Στο αρχικό στάδιο (η αποζημίωση περίοδο), είναι το πρώτο χαρακτηριστικό σημάδια των κιρσών με τη μορφή φλεβών αραχνών. Καταγγελία αριθ.
 2. Το δεύτερο στάδιο μπορεί να αναγνωριστεί από την εμφάνιση των διεσταλμένων ορατές φλέβες, το ιστορικό του το πρήξιμο των ποδιών και επαναλαμβανόμενες νύχτα του πόνου.
 3. Το τρίτο στάδιο (την περίοδο της αντιρρόπησης) χαρακτηρίζεται από αυξημένη σοβαρότητα των συμπτωμάτων. Το δέρμα κακό, εμφανίζονται τη νύχτα κράμπες, μυϊκή "έκρηξη", τα πόδια κουρασμένος γρήγορα.
 4. Τέταρτο στάδιο (ανεπάρκεια) μπορεί να προσδιοριστεί από μια έντονη και επίμονη πρήξιμο, έντονο πόνο και φαγούρα σε ιστούς, οι τακτικές κρίσεις, μια έντονη αλλαγή στο πλάτος των αιμοφόρων αγγείων. Μπορεί να είναι συμπτώματα των τροφικών ελκών και θρομβοφλεβίτιδα.

Η σταδιακή εξέλιξη των κιρσών όχι μόνο προσφέρει πολλές δυσάρεστες στιγμές και να αλλάζει το συνηθισμένο τρόπο της ζωής, αλλά και επικίνδυνες και σοβαρές συνέπειες. Όταν θρόμβωση συμβαίνει, ο κίνδυνος της αποκόλλησης του θρόμβου αίματος με επακόλουθη απόφραξη του αυλού της πνευμονικής αρτηρίας. Παραβίαση της ακεραιότητας του πρησμένες φλέβες που συνοδεύεται από ακατάσχετη αιμορραγία που δεν μπορεί να σταματήσει χωρίς επαγγελματική βοήθεια.

Κύρια και δευτερεύοντα αίτια της παθολογίας

κιρσώδεις φλέβες των ποδιών

Τα πρώτα σημάδια των κιρσών είναι αποτέλεσμα της μείωση στην ελαστικότητα των αγγειακών τοιχωμάτων. Απλώνονται κάτω από την πίεση του αίματος, το οποίο παρέχει την αντίστροφη τρέχουσα, λόγω της μείωσης της λειτουργίας των βαλβίδων. Στο φόντο της ανάπτυξης της φλεβικής ανεπάρκειας φλεγμονή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα λευκά κύτταρα του αίματος που έχουν εξαπλωθεί σε όργανα και συστήματα διαμονή σε "κόμβους" που βρίσκεται κατά μήκος των φλεβών. Το αποτέλεσμα είναι ο σχηματισμός των ελκών τροφικές στην επιφάνεια των ποδιών.

Οι κύριες αιτίες από αυτές τις διαδικασίες μπορούν να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες:

 1. Προβλήματα με την πήξη του αίματος. Η υπερβολική συμπύκνωση υγρού συνδετικού ιστού μπορεί να οφείλονται σε ορμονικές διαταραχές φυσικό (αποτυχίες αδένες) ή συνθετικό τύπος (από του στόματος αντισυλληπτικά, ορμονικά σκευάσματα). Κιρσώδεις φλέβες για τη συγκέντρωση του αίματος είναι συχνά παρατηρούνται σε ορισμένες καρδιακές αρρυθμίες. Εξασθένηση των καρδιακών μυών δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με το έργο, και το υγρό αρχίζει να ρέει μέσω των αιμοφόρων πιο αργά, η οποία επηρεάζει τη συνοχή της.
 2. Συνέπειες από την παραβίαση της ακεραιότητας του αγγειακού τοιχώματος. Λέπτυνση των φλεβικών τοιχωμάτων λόγω αυτοάνοσο νόσημα που οδηγεί σε ταχεία ή αργή καταστροφή. Δεν είναι λιγότερο επικίνδυνη πόδι τραύματα (κοψίματα, σφαίρα και πληγές, τσιμπήματα), που οδηγεί σε ουλές από τα τοιχώματα των αγγείων. Συνδετικού ιστού σχηματισμό εμποδίζουν την κανονική ροή του αίματος, η οποία επηρεάζει αρνητικά τον ιστό, προκαλώντας την επέκτασή τους.
 3. Παθολογική πίεση των ιστών γύρω από το ξενοδοχείο. Κανονικό σχηματισμό του οιδήματος οδηγεί σε μια μείωση σε χώρο και γεμάτο με λέμφο. Έτσι, υπάρχουν περιοχές με αυξημένη πίεση στα αιμοφόρα αγγεία. Ως αποτέλεσμα της έλλειψης οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών αρχίζει με το θάνατο του ιστού, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε φλεβική έλκη. Αυτό το σενάριο θεωρείται το πιο επικίνδυνο και απαιτεί μια απάντηση το συντομότερο ήρθε πρώτη, ακόμη και τα υποκειμενικά συμπτώματα των κιρσών των κάτω άκρων.

Με βάση το μηχανισμό της ανάπτυξης της νόσου, κιρσοί συνήθως εμφανίζεται κάτω από την επίδραση των ακόλουθων παραγόντων:

 • Συγγενείς υπανάπτυξη βαλβιδική ή αγγειακών τοιχωμάτων, μια γενετική προδιάθεση για απόφραξη των φλεβών των κάτω άκρων.
 • Πρήξιμο των ποδιών και κοιλιακή κοιλότητα, συρίγγια στα αιμοφόρα αγγεία.
 • Μια ιστορία των ενδοκρινικών ασθενειών, θρομβοφλεβίτιδα, οι τραυματισμοί των κάτω άκρων, η ρευματοειδής αρθρίτιδα ή οστεοπόρωση.
 • Ασθένεια των πνευμόνων και η δυσκοιλιότητα. Οι συνθήκες αυτές οδηγούν σε αύξηση της κοιλιακής πίεσης που προκαλεί τα συμπτώματα της νόσου.
 • Τα λιμνάζοντα υγρά και το αίμα στα κάτω άκρα, λόγω της καθιστικής ζωής. Το αρνητικό σημείο είναι η αντίστροφη κατάσταση – σταθερή παρουσία στα πόδια, για παράδειγμα, λόγω της φύσης του επαγγέλματος.
 • Η παχυσαρκία, και σε οποιοδήποτε στάδιο.
 • Παραβίαση της τα βασικά στοιχεία της καλής διατροφής. Η ελαστικότητα και την αντοχή του φλέβα τοίχους στα πόδια σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις λιπαρά και υψηλής θερμιδικής αξίας τρόφιμα, η έλλειψη φυτικών ινών.
 • Το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ. Στο πλαίσιο της δράσης του πρώτου επιβλαβή εξάρτηση είναι η στένωση των αιμοφόρων αγγείων, η οποία επιβραδύνει τη ροή του αίματος. Το αλκοόλ, επίσης, ξεκινά η διαδικασία της καταστροφής του ιστού.
 • Φοράτε στενά ρούχα οδηγεί σε δοχεία πίεσης των ποδιών, και τα ψηλά τακούνια εμποδίζει τη φυσική ροή του αίματος και υγρού.

Εμφανίστηκαν τα συμπτώματα των κιρσών είναι ένα σήμα για την υποχρεωτική εκτίμηση της διατροφής, μέρα αγωγή, τη φυσική δραστηριότητα και τη Γενική κατάσταση. Προσδιορισμός των παραγόντων που προκαλούν το πρόβλημα και την επίλυσή τους – προϋπόθεση της αποτελεσματικής θεραπείας.

Αποτελεσματικές μεθόδους πρόληψης της πάθησης

Οι ειδικοί προσδιορίζουν μια σειρά από δραστηριότητες που μπορούν να αποτρέψουν τις παθολογικές αλλαγές των αγγείων των ποδιών. Αυτές περιλαμβάνουν:

 1. Για να διατηρήσουν ένα δραστήριο τρόπο ζωής με ένα σπορ λοξοκομμένες. Μέγιστη αποδοτικότητα σε σχέση με αυτό το κολύμπι και η Ποδηλασία.
 2. Καθιστική εργασία, είναι απαραίτητο κάθε 45-60 λεπτά για να κανονίσετε μια προπόνηση για τα κάτω άκρα και τον κορμό.
 3. Όταν στέκεται, όπως κόπωση των μυών των ποδιών σας τακτικά για να τους δώσει ένα υπόλοιπο, τοποθετώντας υπερυψωμένη θέση σε σχέση με το κάτω μέρος του σώματος.
 4. Η παχυσαρκία είναι σπάνια πλήρης χωρίς κιρσούς, έτσι θα πρέπει να παρακολουθεί προσεκτικά το βάρος τους.
 5. Μην το παρακανεις υδρομασάζ, χαμάμ, σάουνα.
 6. Τουλάχιστον μία φορά το χρόνο για να επισκεφθείτε ένα γιατρό.
η θεραπεία των κιρσών

Αν υποψιάζεστε ότι η ανάπτυξη των κιρσών είναι καλύτερα να πάει στο γιατρό και να πάρετε επαγγελματικές συμβουλές και να μην καθυστερήσει το χρόνο, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα εργαλεία χωρίς τη διάγνωση.