Πώς να την πρόληψη των κιρσών στα πόδια;

Κιρσοί ονομάζονται αγγειακή παθολογία των κάτω άκρων. Αν και, στην πραγματικότητα, η ασθένεια μπορεί να επηρεάσει διάφορα όργανα. Αλλά και στα πόδια μπορούμε να δούμε το "φωτεινό" εκδήλωση από αυτή την ύπουλη ασθένεια. Και είναι καλύτερα να ξέρεις εκ των προτέρων για το πώς να αποτρέψει τις κιρσώδεις φλέβες, από τότε πολύ και σκληρά για τη θεραπεία αυτή η επικίνδυνη ασθένεια. Για το τι πρέπει να κάνουμε, πώς να διατηρήσει την ομορφιά και την υγεία των ποδιών πώς να αποτρέψει τις κιρσώδεις φλέβες πώς να σταματήσει κιρσώδεις φλέβες, εξετάστε τον ακόλουθο.

Για να είμαι έτοιμος: οι αιτίες των κιρσών

πρόληψη των κιρσών στα πόδια

Οι κιρσοί είναι μία από τις πιο κοινές παθολογίες. Πιο συχνά η νόσος προσβάλλει τις γυναίκες, καθώς το σώμα τους είναι πιο υπόκεινται σε διάφορες ορμονικές αλλαγές. Και με τους παράγοντες που προκαλούν την εμφάνιση των κιρσών, αντιμετωπίζουν πολύ πιο συχνά. Όπως λέει και η παροιμία, ο εχθρός πρέπει να ξέρετε το πρόσωπο. Και αν μπορείτε να καταλάβετε ποιες είναι οι κύριες αιτίες των κιρσών, είναι εύκολα δυνατό να εμποδίσει την ανάπτυξη της, και συγκεκριμένα:

 • Η κληρονομικότητα. Αν η οικογένεια στην γυναικεία γραμμή είχε προβλήματα με κιρσούς, και η "κληρονόμος" πρέπει να συμβούν την ίδια μοίρα. Αλλά αν αφήσουμε τα πράγματα να παρασύρει. Οι στατιστικές δείχνουν ότι κιρσοί ασθένεια είναι κληρονομική στο 60-70% των περιπτώσεων.
 • Εγκυμοσύνη. Λόγω της αυξανόμενης κοιλιά δημιουργεί πρόσθετη πίεση στην πύελο και κάτω άκρα σκάφη. Το αποτέλεσμα του φλεβικού τοιχώματος έκρηξη, θα γίνει πιο λεπτό και λιγότερο ελαστικό. Διάταση προκαλεί και την ορμόνη κίτρινο σώμα, που προκαλούν χαλάρωση των λείων μυών.
 • Κάλτσες και καλσόν με σφιχτά λαστιχάκια. Βγάζουν τα αιμοφόρα αγγεία, εμποδίζοντας την κανονική ροή του αίματος.
 • Η παχυσαρκία. Πολύ βάρος θέσεις υπερβολική πίεση στα πόδια. Επιπλέον, συνήθως όταν η περίσσεια μάζας που παρατηρείται άλλες παθήσεις που μπορεί να επηρεάσουν την ελαστικότητα και τη διαπερατότητα των αιμοφόρων αγγείων.
 • Λάθος τρόπο ζωής. Για μόνιμη εργασία δημιουργεί μεγάλη πίεση στα πόδια, αλλά συνεχή συνεδρίαση, μπορεί να οδηγήσει σε στάσιμη διαδικασίες στα κάτω άκρα. Εδώ, λοιπόν, πρέπει να επιλέξουμε μια μέση λύση, δίνοντας την ξεκουραστείτε από το περπάτημα και από το να κάθεται σε μια καρέκλα γραφείου.
 • Ορμονικές διαταραχές στο σώμα, την ελαττωματική λειτουργία του ενδοκρινικού συστήματος. Η εφηβεία, η εμμηνόπαυση ή μετά τη γέννηση — το πιο επικίνδυνο για τις γυναίκες περιόδους που χαρακτηρίζεται από την υψηλότερη πιθανότητα να εμποδίζουν την ανάπτυξη των κιρσών.
 • Συνεχές άγχος και η έλλειψη ύπνου. Σε όλη την αναταραχή και τις νευρικές διαταραχές στο σώμα μας δεν λειτουργεί σε όλα τα συστήματα. Κυκλοφορία δεν αποτελεί εξαίρεση.

Εάν πάρετε τη φροντίδα του εαυτού σας εκ των προτέρων, τότε η πιθανότητα να εμποδίζουν την ανάπτυξη των κιρσών των κάτω άκρων είναι σημαντικά μειωμένη. Αυτό θα βοηθήσει απλά μέτρα πρόληψης που διατίθενται για τον καθένα μας.

Πρόληψη των κιρσών των κάτω άκρων

Σχετικά με τα αίτια των κιρσών τώρα γνωρίζουμε, και σε περίπτωση κινδύνου θα είναι σε θέση να επικεντρωθεί στα πόδια μας, και σκάφη. Αλλά αν ένα άτομο δεν εμπίπτουν σε οποιαδήποτε από τις ανωτέρω κίνδυνος δεν σημαίνει ότι οι κιρσώδεις φλέβες δεν τον απειλείς. Και τα μέτρα πρόληψης, που προτείνεται από τους ειδικούς, πρέπει να είναι ενδιαφέρον και χρήσιμο για όλους.

Απλές συμβουλές για το πώς να την πρόληψη των κιρσών περιλαμβάνουν τις ακόλουθες συστάσεις:

 1. Για να ελέγξετε το βάρος σας. Πλήρης οι άνθρωποι είναι πολύ πιο πιθανό να υποφέρουν από κιρσούς από την λεπτή τους ομολόγους τους. Όλη η ύλη σε ισχυρή πίεση που δημιουργείται στο κάτω μέρος. Ειδικά ότι το υπερβολικό βάρος δεν είναι μόνο προκαλεί την ανάπτυξη των κιρσών, αλλά και περιπλέκει σημαντικά τη θεραπεία της ασθένειας αυτής.
 2. Επιλέξτε τα σωστά παπούτσια. Σφιχτά παπούτσια, ψηλοτάκουνα ή όχι να οδηγήσει σε εσφαλμένη κατανομή του φορτίου στο πόδι. Αν ένα άτομο είναι σε ομάδα υψηλού κινδύνου, που είναι άνετα παπούτσια σε ένα μικρό σταθερό τακούνι. Τουλάχιστον για την καθημερινή φθορά είναι να αγοράσει ένα ζευγάρι παπούτσια με αυτό το πρότυπο.
 3. Τον αθλητισμό και τη φυσικοθεραπεία. Μεγάλα ηλεκτρικά φορτία και ορισμένοι τύποι του επαγγελματικού αθλητισμού δεν είναι η καλύτερη θεραπεία για τους κιρσούς. Αλλά φυσιοθεραπείας, κολύμβηση, Pilates, γυμναστική και άλλα μέτρια άσκηση χωρίς κούραση, θα είναι μια εξαιρετική πρόληψη των κιρσών. Αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά, είναι δυνατόν να βρείτε τουλάχιστον 10-15 λεπτά με τα πόδια από τη δουλειά στο σπίτι. Ήδη μια τέτοια αυτοσχέδια άσκηση θα οδηγήσει σε τόνο των αιμοφόρων αγγείων.
 4. Μασάζ. Αυτό το απλό μέτρο θα βοηθήσει στην πρόληψη των κιρσών στα πόδια και να θεραπεύσουν ασθένειες σε πρώιμο στάδιο. Είναι εκτελέσετε αυτή τη διαδικασία είναι πολύ απλή. Θα πρέπει να καθίσει στο πάτωμα και τραβήξτε το πόδι προς τα εμπρός. Ξεκινήστε το μασάζ της, με κατεύθυνση από τα πόδια προς τα πάνω. Επαναλαμβάνεται η ίδια διαδικασία με το άλλο πόδι.
 5. Να μην θέσει ένα πόδι πάνω στο άλλο, ενώ η συνεδρίαση. Σε αυτή τη θέση το συμπιεσμένο αιμοφόρων αγγείων και μειωμένη ροή του αίματος. Θα πρέπει να αποφύγετε αυτή τη στάση, κάθεται στον κινηματογράφο, διαβάζοντας ένα βιβλίο, βλέποντας ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ, κλπ.
 6. Ειδικά πλέκει. Συμπίεση εσώρουχα — το τέλειο πρόληψη των κιρσών. Το να φοράει καλσόν και κάλτσες συνιστάται, επίσης, στα αρχικά στάδια της νόσου.
 7. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, βάλτε κάτω από τα πόδια του από το μαξιλάρι. Έτσι, θα είναι πάνω από το επίπεδο της καρδιάς, η οποία θα βελτιώσει σημαντικά την κυκλοφορία του.
 8. Να πίνετε νερό. Με την ανεπαρκή πρόσληψη υγρών αυξάνει το ιξώδες του αίματος, καθιστώντας δύσκολη την κυκλοφορία μέσω των φλεβών.

Αλλά το πιο σημαντικό μέτρο πρόληψης ήταν και παραμένει το κίνημα. Για την καλή κυκλοφορία του αίματος απαιτεί την τακτική σύσπαση όλων των μυών και της καρδιάς, συμπεριλαμβανομένων. Και η σωματική δραστηριότητα θα συμβάλει σε αυτό όσο το δυνατόν. Και το ερώτημα είναι, πώς να αποφύγετε τις κιρσώδεις φλέβες του μπροστά από το πρόσωπο με την άκρη δεν θα αυξηθεί.

Πρόληψη της ανάπτυξης των κιρσών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

κιρσούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο των κιρσών. Τους λόγους που περιγράφονται ανωτέρω, και τώρα ήρθε η ώρα να εξετάσει μέτρα, πώς να την πρόληψη των κιρσών ή να σταματήσει η προοδευτική ασθένεια. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος σε αυτή τη θέση είναι οι κάλτσες συμπίεσης. Βάλτε αμέσως μετά τον ύπνο, δεν πρόκειται να βγούμε από το κρεβάτι, και να μείνετε σε αυτό όλη την ημέρα, που βγάζει μόνο το βράδυ. Τον εαυτό σου με το να αγοράσετε το σωστό εσώρουχα είναι δύσκολο να χειριστεί, πώς να το επιλέξετε ανάλογα με το στάδιο των κιρσών στα πόδια. Έτσι, με αυτό το ζήτημα θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα phlebologist μόλις η γυναίκα μαθαίνει για την εγκυμοσύνη της.

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες κάλτσες συμπίεσης. Το πρώτο που προορίζονται για τα κορίτσια, αλλά δεν πάσχουν από φλεβίτιδα και να προσπαθήσουμε με όλα τα μέσα για να αποφύγει αυτή τη μοίρα. Αν στα πόδια, ορατές φλέβες αραχνών ή έχουν ένα μικρό κιρσώδεις οζίδια, θα πρέπει να αγοράσουν μια Φανέλα της δεύτερης κατηγορίας. Λοιπόν, αν έχει εδώ και καιρό δεν είναι για την πρόληψη, αλλά η θεραπεία της λειτουργίας των κιρσών των κάτω άκρων, θρομβοφλεβίτιδα και το πρήξιμο θα πλέκει με τη συμπίεση της τρίτης κατηγορίας.

Οι ίδιοι να διορίσει ένα ένδυμα συμπίεσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι αδύνατο. Πρώτον, να αξιολογηθεί ο βαθμός ανάπτυξης της νόσου μπορεί να είναι μόνο ένας ειδικός, διεξάγει κάποια έρευνα. Και, δεύτερον, είναι σημαντικό να λαμβάνουν υπόψη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Επιπλέον γάζες, επίδεσμοι, ή αντί γι ' αυτό, θα βοηθήσει, επίσης, αυτά τα προληπτικά μέτρα:

 • Η χρήση επίδεσμοι ελαστικοί, αν έχετε ένα βαρύ φορτίο στα πόδια. Η τεχνική της επίδεσης πρέπει να ελέγξετε το εγχειρίδιο.
 • Φορώντας ένα boxy περικοπών. Αυτό αφορά όχι μόνο στην κορυφή αλλά και παντελόνια. Η υπερβολική πίεση στους γοφούς και τα γόνατα μπορεί να προκαλέσει διαταραχές του κυκλοφορικού.
 • Σπορ (γιόγκα, κολύμπι, γυμναστική για εγκύους). Μια μικρή άσκηση θα σας ωφελήσει σε αυτή τη θέση. Αυτό όχι μόνο θα αποτρέψει τις κιρσώδεις φλέβες, αλλά θα δώσει επίσης τη δυνατότητα να ελέγχουν το βάρος.
 • Ύπνος στην αριστερή πλευρά. Οι γιατροί λένε ότι αυτή η κατάσταση βοηθά να βελτιώσει τη ροή του αίματος.
 • Μην το σχέδιο για μεγάλα ταξίδια. Το περπάτημα είναι καλή, αλλά με περιόδους ανάπαυσης.

Η ζωή σε κίνηση, ή την πρόληψη των κιρσών σε καθιστική εργασία

Αν σε υπηρεσία, πρέπει να δαπανήσει πολύ χρόνο σε καθιστή θέση, για να σταματήσει την ανάπτυξη των κιρσών των κάτω άκρων θα βοηθήσει απλές ασκήσεις.

1. Ενώ ο αρχηγός δεν βλέπει, να ρίξει τα πόδια σας για λίγα λεπτά στο τραπέζι. Έτσι, θα είναι πάνω από το επίπεδο της καρδιάς, η οποία θα συμβάλει στη βελτίωση της ροής του αίματος.

2. Κάθε μισή ώρα διάλειμμα, σηκωθείτε από το τραπέζι. Αυτή τη στιγμή, μπορείτε να πηγαίνετε για μελέτη και να κάνει κάποιες πλαγιές και άλλες απλές κινήσεις.
3. Ενώ εργάζεστε, δεν πρόκειται να σηκωθεί από την καρέκλα του, σήκωσε τα δάχτυλα των ποδιών. Με αυτή την κίνηση για να βελτιώσει τους μυς του κάτω μέρους του ποδιού, και το κυνήγι του αίματος δραματικά.

Όλες οι παραπάνω συστάσεις είναι πολύ απλή στην εκτέλεση και είναι διαθέσιμη στον καθένα μας. Αν είναι να αναλάβει την ευθύνη, όχι μόνο για τις κιρσώδεις φλέβες δεν απειλούνται, αλλά και πολλές άλλες ασθένειες μπορούν να αποφευχθούν.