Όλα τα είδη της χειρουργικής θεραπείας των κιρσών

Η επεξεργασία φλεβών μέσω συντηρητικές μέθοδοι όπως η φαρμακευτική αγωγή, φυσικοθεραπεία και κάλτσες συμπίεσης – μια μεγάλη βοήθεια στα αρχικά στάδια της νόσου (συμπεριλαμβανομένων των κιρσών 2 βαθμοί), όταν υπάρχει πρήξιμο, πόνος, κράμπες των κάτω άκρων, και υπήρχε επίσης ένα πλέγμα μικρών αγγείων στην επιφάνεια του δέρματος σε αυτή την περιοχή.

χειρουργική επέμβαση για κιρσούς

Ωστόσο, αν οι κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων αποκτήσει ένα τρέξιμο του χαρακτήρα (στάδιο 3 και πάνω), υπάρχει σημαντική παραμόρφωση των μεγάλων σκαφών, οξεία θρόμβωση, ή τα σκάφη είναι μια ασθένεια που βρίσκεται στο βαθύ στρώμα των μυών, το πιο πιθανό, έχει έρθει η ώρα για πιο δραστικά μέτρα.

Ειδικός στον τομέα της αγγειοχειρουργικής είναι πιθανό να πει στον ασθενή ότι είναι απαραίτητο για να λειτουργήσει Βιέννη.

Πολλοί ασθενείς με φλεβική χειρουργική θεραπεία των κιρσών φαίνεται να είναι εξαιρετικά επώδυνη, τραυματική και απειλητική για τη ζωή φαινόμενο. Προκαλεί κιρσούς λειτουργία, παρά την επείγουσα συμβουλή των γιατρών, έχει αναβληθεί για μεταγενέστερη ημερομηνία, η νόσος εξελίσσεται και ο ασθενής αισθάνεται χειρότερα.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, η χειρουργική επέμβαση για κιρσούς στα πόδια – η μόνη πιθανότητα για τον ασθενή να επιστρέψει σε μια φυσιολογική ζωή, μετά την αφαίρεση των άρρωστων φλέβες και κιρσούς την ευκαιρία να επιστρέψει και πάλι στις πληγείσες περιοχές, δεν πονάει και δεν ανησυχώ.

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για το τι συνιστά χειρουργική θεραπεία των κιρσών, τι τους τύπους των εργασιών αυτών υπάρχουν, όπως συμβαίνει χειρουργική επέμβαση, καθώς και για τη διαδικασία της μετεγχειρητικής περιόδου, μετά την αφαίρεση των φλεβών.

Οι παράγοντες που η χειρουργική επέμβαση ενδείκνυται

Για να καταλάβουμε αν κιρσώδεις λειτουργία για ένα συγκεκριμένο ασθενή, είναι απαραίτητο να καθοριστεί σε ποιες περιπτώσεις είναι η χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσετε τις πληγείσες φλέβες, όταν την αφαίρεση σκαφών στα πόδια φαίνεται να είναι το πιο κατάλληλο και αποτελεσματικό μέτρο.

Έτσι, η αφαίρεση των φλεβών των κάτω άκρων εμφανίζεται, εάν ισχύουν οι ακόλουθες συνθήκες:

 • Κιρσώδεις φλέβες των κάτω άκρων έχει μια φυσιολογική προέλευσης.
 • Φλεβική νόσος είναι επίκτητη παραμεληθεί φύση, φλέβες στο πόδι είναι σοβαρά παραμορφωμένο, το άκρο είναι συνεχώς άρρωστος και να υποχωρήσει το πρήξιμο. Συντηρητική θεραπεία – φάρμακα, κάλτσες συμπίεσης και λαϊκή μέθοδοι δεν φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, έχει μόνο μια μικρή ανακούφιση.
 • Η χειρουργική θεραπεία των κιρσών των κάτω άκρων συνιστάται, επίσης, με την παρουσία των τροφικών ελκών, χτύπησε το integuments του μόσχου του πόδια.
 • Αν φλεβική ροή του αίματος στη γάμπα περιοχής διαταράσσεται έτσι ώστε πόνο, φούσκωμα, αίσθημα βάρους των κάτω άκρων μην αφήνετε τον ασθενή, ακόμη και μετά από μια πλήρη ξεκούραση.
 • Χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει τις φλέβες που βρίσκονται στη γάμπα περιοχή, και γίνεται με την παρουσία του θρόμβωση σε οξεία φάση της εξέλιξης.

Έτσι, περιπτώσεις, όταν οι γιατροί " συστάσεις αυτές έχουν ως στόχο τη διενέργεια των εν λόγω πράξεων, όπως η αφαίρεση των φλεβών στα πόδια.

Και αν όλες οι κατηγορίες των ασθενών, η ριζική θεραπευτική μέτρο επιτρέπεται, υπάρχουν περιπτώσεις όταν η χειρουργική αφαίρεση των κιρσών αντενδείκνυται;

Όταν η χειρουργική επέμβαση δεν είναι ευπρόσδεκτη

Μερικοί ασθενείς αφαίρεσης κιρσωδών φλεβών δεν συνιστάται λόγω της κατάστασης του σώματος τους και σε ορισμένες άλλες περιπτώσεις. Αφαίρεση των φλεβών των κάτω άκρων λειτουργική μέθοδος δεν επιτρέπεται, εάν:

 1. Έχω τη σοβαρή καρδιαγγειακή νόσο, όπως είναι η υπέρταση.
 2. Δεν χρειάζεται να κάνεις χειρουργική επέμβαση, εάν ο ασθενής έχει διαγνωστεί με οποιαδήποτε ασθένεια μολυσματική φύση.
 3. Οι χειρουργοί, του οποίου η ειδικότητα του τομέα της γραφεία phlebology, αρνείται να κάνει τη λειτουργία και αφαιρέστε το παραμορφωμένο φλέβες, αν στο δέρμα του μόσχου από τα πόδια υπάρχουν εμφανή βλάβη, αποστήματα, τα σημάδια εκζέματος και το ερυσίπελας των ασθενειών.
 4. Χειρουργική επέμβαση για κιρσούς των κάτω άκρων είναι δεν συνιστάται για τους ηλικιωμένους των οποίων το όριο ηλικίας είναι 70 ή και περισσότερα χρόνια.
 5. Επιπλέον, αν οι γυναίκες που βρίσκονται στο 2ο και 3ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης εξελίσσεται, κιρσώδεις φλέβες, η χειρουργική επέμβαση αντενδείκνυται επίσης.
αιτίες των κιρσών

Σε άλλες περιπτώσεις, όπου υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για χειρουργική επέμβαση στα αγγεία των ποδιών μπορεί να είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από τους κιρσούς, που εγγυάται την ανάρρωση του ασθενούς και να επιστρέψετε στην ενεργό ζωή.

Έτσι, έχει προγραμματιστεί για χειρουργική επέμβαση, κιρσούς στα πόδια, σύντομα θα πάψει να είναι πρόβλημα του ασθενούς. Ως προεγχειρητική προετοιμασία του ασθενούς πριν από την φλεβική χειρουργική επέμβαση για το πόδι φλέβες;

Τι πρέπει να κάνετε πριν από τη χειρουργική επέμβαση

Πρώτα, ο γιατρός θα συνταγογραφήσει μια σειρά από διαγνωστικές διαδικασίες όπως duplex υπερηχογράφημα αγγειακή εξέταση, τα αποτελέσματα της οποίας θα γίνει γνωστό τι λειτουργίας, συνιστάται σε περίπτωση ελάχιστα επεμβατική (σκληροθεραπεία, laser ή radiofrequency ablation) ή κλασική χειρουργική επέμβαση – αφαίρεση των προσβεβλημένων αγγείων πλήρως ή εν μέρει.

Όπως γνωρίζετε, ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους παρέμβασης δεν περιλαμβάνουν μακρά αποθεραπεία – αποκατάσταση μετά από χειρουργική επέμβαση είναι σπάνια χρειάζεται.

Εκτός από ένα στενό διαγνωστικά μέτρα, ο ασθενής πρέπει να παρέχει τα αποτελέσματα από αρκετές δοκιμές, όπως:

 • Γενική ανάλυση αίματος.
 • Βιοχημική ανάλυση του αίματος.
 • Η Γενική ανάλυση ούρων.
 • Πήξης.
 • Τα αποτελέσματα των δοκιμών για σοβαρά λοιμώδη νοσήματα όπως το AIDS, όλες οι μορφές ηπατίτιδας, σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Αν έχετε εντοπίσει οποιαδήποτε από αυτές τις παθήσεις, με την παρουσία του την πιθανότητα της θεραπείας, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να αναβληθεί για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, μετά την οποία ο ασθενής χρειάζεται να υποβληθεί σε εκ νέου ανάλυση.
 • Καρδιογράφημα.
 • Θεραπευτική συμπέρασμα. Θεραπευτής είναι μια γενίκευση των δεδομένων που προκύπτουν ως αποτέλεσμα της έρευνας, στη συνέχεια, το συμπέρασμα σχετικά με την ετοιμότητα του ασθενή για χειρουργική επέμβαση.

Σε περίπτωση θετικής γνώμη του γιατρού, ο ασθενής έχει εκδοθεί κατεύθυνση για την επιχείρηση, πριν από την οποία θα πρέπει να υποβληθούν σε άμεση προεγχειρητική προετοιμασία. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν:

 1. Ένα μπάνιο ή ντους.
 2. Η πλήρης αφαίρεση της τρίχας από το κάτω μέρος του ποδιού.
 3. Στην περίπτωση του κλασικού phlebectomy υπό πλήρη αναισθησία, ο ασθενής θα πρέπει επίσης να κάνετε ένα κλύσμα για να καθαρίσει το σώμα.

Ποικιλία λειτουργιών

Υπάρχουν διάφοροι τύποι χειρουργική φλεβών, τώρα περισσότερο γι ' αυτούς.

Phlebectomy

Κλασικό αφαίρεση του ασθενούς φλεβώδους – phlebectomy εκτελείται υπό Γενική αναισθησία. Αυτή είναι η πιο σοβαρή μορφή της χειρουργικής επέμβασης που περιλαμβάνει διάφορα στάδια:

 • Μια ειδική διαδικασία, όταν το πρώτο τράβηγμα του φλεβικού παραποτάμων του, και στη συνέχεια απευθείας για τις κιρσώδεις φλέβες. Η διαγραφή παρουσιάζεται στη διασταύρωση του σκάφους κλαδιά και τον κορμό του φλέβα.
  Αυτό συμβαίνει με τον εξής τρόπο: τομή του δέρματος και των μαλακών ιστών στη βουβωνική χώρα ή πίσω από το γόνατο, προκειμένου να ανοίξει την πρόσβαση στα αιμοφόρα αγγεία για περαιτέρω τράβηγμα.
 • Το στριπτίζ, το οποίο είναι μια αφαίρεση της φλεβικής πορτ-μπαγκάζ. Σύγχρονη χειρουργική επέμβαση είναι γεμάτη με μεθόδους για αυτό το σημαντικό στάδιο λειτουργίας, η πλέον προτιμώμενη από τις οποίες είναι η εξαγωγή του ασθενούς σκάφος για περαιτέρω εκτομή μέσω ενός ειδικού καθετήρα. Αυτή η μέθοδος έχει αναγνωριστεί ως η πιο ήπια και χωρίς ζημία στον ασθενή.
 • Phlebectomy – αφαίρεση κιρσωδών παραποτάμους του με μικρές περικοπές του δέρματος και των μαλακών ιστών και την επακόλουθη το τράβηγμα των νοσούντων αγγείων για περαιτέρω εκτομή.

Αυτή η χειρουργική επέμβαση μπορεί να εκτελεστεί ως ένα ξεχωριστό στάδιο της λειτουργίας, και ανεξάρτητα, όταν η αφαίρεση να είναι μόνο ένα τμήμα της φλέβας.

Η σκληροθεραπεία

η θεραπεία των κιρσών

Μια πολύ πιο ήπια μορφή παρέμβασης αναγνωρίζεται ως η σκληροθεραπεία των φλεβών των κάτω άκρων, κατά την οποία το προσβεβλημένο αγγείο με ειδική βελόνα εισάγεται μια ειδική ουσία που παρέχει μια περαιτέρω συγκόλληση των φλεβών και βεντούζα από τη ροή του αίματος στο εσωτερικό του.

Ως αποτέλεσμα, οι θέσεις των λειτούργησε σκάφη, σχηματισμό ουλής, και τα συμπτώματα των κιρσών είναι βαθμιαία εξασθένιση.

Σκλήρυνση χωρίζεται σε βασικούς τύπους:

 1. Διαδικασία, όταν το επιθυμητό τμήμα του σκάφους που προβλέπεται στο αποτέλεσμα duplex υπερηχογράφημα που εκτελείται παρακέντηση και την είσοδο sclerosant. Έτσι, υπάρχει μια στένωση της παραμορφωμένης φλέβες.
 2. Foam sclerotherapy – συγκόλληση των αιμοφόρων αγγείων, χρησιμοποιώντας ειδικό αφρό σύνθεση.

Λέιζερ και την καυτηρίαση με ραδιοσυχνότητες

Αυτή η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική μέτρο θεωρείται το πιο σύγχρονο και προτιμάται, αλλά για τη θεραπεία της φλεβικής, δεν είναι κατάλληλο. Τα κύρια πλεονεκτήματα αυτού του τύπου της παρέμβασης, θεωρείται, δεν απαιτεί την αποκατάσταση μετά από χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει τις φλέβες, καθώς και τυχόν εξωτερικές ζημιές στο δέρμα.

Την εκτέλεση αυτής της λειτουργίας με το λέιζερ ελαφρύς οδηγός εισάγεται στον ασθενή σκάφους, απευθείας οι ακτίνες λέιζερ προσπίπτει στην εσωτερική επιφάνεια των φλεβών και διαλύει τους.

Αυτή η μέθοδος είναι καλή και για το γεγονός ότι η επαναλαμβανόμενη υποτροπής της νόσου μετά από χειρουργική επέμβαση στις φλέβες μπορεί να εμφανιστεί πολύ σπάνια, όχι περισσότερο από 5% των ασθενών.

Η χειρουργική επέμβαση παρόμοια με laser ablation, είναι αναγνωρισμένη και ραδιοσυχνότητας πήξης όταν ο ασθενής σκάφος με καθετήρα σκηνοθεσία φούρνους μικροκυμάτων να προκαλέσει τη σύνδεση.

Αυτή η χειρουργική επέμβαση ενδείκνυται για τις κιρσώδεις φλέβες και μεγάλες φλεβικών αγγείων.

Πιθανές αρνητικές συνέπειες

Μετά την χειρουργική των κιρσών των κάτω άκρων μπορεί να υπάρξουν κάποιες επιπλοκές, αυτές οι περιπτώσεις είναι πολύ λίγες, όπως και οι περισσότερες τέτοιες παρεμβάσεις είναι μια χαρά χωρίς περαιτέρω βλάβες στην υγεία.

Έτσι, τα αποτελέσματα μετά από χειρουργική επέμβαση στις φλέβες των ποδιών.

 • Ο σχηματισμός των μεγάλων μώλωπες στο σημείο της εκτομή, μερικές φορές συνοδεύεται από τοπική αιμορραγία.
 • Ο πυρετός του ασθενούς εντός των πρώτων τριών ημερών μετά τη χειρουργική επέμβαση. Γιατί συμβαίνει αυτό; Σε περίπτωση υποδόριας συσσώρευσης του αίματος, που σχηματίζονται στα σημεία των περικοπών. Αν το αίμα και να συσσωρευτεί σε μεγάλες ποσότητες κάτω από το δέρμα, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι φλεγμονή. Όταν το αίμα σχηματίζονται πολλά, μπορεί να σχηματιστεί διηθήσεις (σφραγίδες), ερυθρότητα, εμφανίζονται στο αποτέλεσμα, ο ασθενής απαιτεί επείγουσα νοσηλεία.
 • Μια αίσθηση μούδιασμα του δέρματος προκύπτει, εάν είχαν επηρεαστεί από το τέλος από τα νεύρα. Αυτή η επιπλοκή είναι αναστρέψιμη, το μόνο που χρειάζεται για να αντέξει λίγο και να δώσει το σώμα να ανακάμψει.
 • Μετά το κλασικό phlebectomy παραμένουν αιμάτωμα, απορροφήσιμο με την πάροδο του χρόνου. Σε σκληροθεραπεία και laser ablation, μώλωπες σχεδόν ανύπαρκτη.
 • Το πρήξιμο. Δε συμβαίνει πάντα, αλλά μόνο εάν ο ασθενής αγνοεί την ιατρική συμβουλή μετά την παρέμβαση δεν θα οδηγήσει ένα απαλό ζωή, συνεχίζει το φορτίο μυς της γάμπας σας, δεν φοράει κάλτσες συμπίεσης.

Η περίοδος αποκατάστασης

Να κιρσών μετά από χειρουργική επέμβαση (ειδικά ελάχιστα επεμβατική) δεν χτύπησε ο ασθενής και πάλι, θα πρέπει να ακολουθήσετε προσεκτικά τις συμβουλές των γιατρών σχετικά με την μετεγχειρητική περίοδο. Ανάμεσά τους είναι:

 1. Προσεκτικοί για να δέσει τα πόδια με ελαστικό επίδεσμο,
  για να το χειρουργημένο άκρο δεν ήταν άρρωστος ή να αγοράσετε κάλτσες συμπίεσης, συμπίεση τάξη θα σου πει ο γιατρός.
 2. Τα πάντα βαρύτερο από 10 κιλά, να αυξήσει κατά το πρώτο 6 μετεγχειρητική μήνες απαγορεύεται!
 3. Κατά προτίμηση αρκετές φορές την εβδομάδα για να αφιερώσει τη φυσική θεραπεία. Αυτά μπορεί να είναι μαθήματα στην πισίνα, γιόγκα, Πεζοπορία σε έναν μέτριο ρυθμό σε μια επίπεδη επιφάνεια. Επιπλέον, υπάρχει μια ειδική σειρά από ασκήσεις για την φλεβική ασθενείς, οι λεπτομέρειες του οποίου είναι καλύτερο να συζητηθούν με το γιατρό.
 4. Θα πρέπει κάθε μέρα να παίρνω ναρκωτικά.
 5. Ντους θα είναι επίσης πολύ χρήσιμο. Το εύρος θερμοκρασίας πρέπει να είναι περίπου 20 μοίρες.

Συμπέρασμα

χειρουργική επέμβαση για κιρσούς

Τα αποτελέσματα των κιρσών είναι πολύ καλύτερο να το αποτρέψει από το να υποβάλλονται σε μακρά και επώδυνη θεραπεία. Ως εκ τούτου, οι ακόλουθες συστάσεις είναι κατάλληλο για ασθενείς που πέρασε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει τις φλέβες, και αυτά στην "ομάδα υψηλού κινδύνου".

 • Να εισάγετε τη συνήθεια τακτική αθλητική δραστηριότητα άσκηση, με τα πόδια, το ποδήλατο.
 • Κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας, αναπληρωτής τη θέση του "κάθεται" με ένα μικρό χώρο περιπάτου και αντίθετα, η παρατεταμένη στέκεται στα πόδια του με ένα χαλαρωτικό διακοπές.
 • Λιπαρό, υπερβολικά αλμυρό, καπνιστό τροφίμων, την εξάλειψη!
 • Αντικαταστήστε το ισχυρό μαύρο τσάι και τον καφέ με το πράσινο και το λευκό τσάι, ποτά φρούτων και χυμούς και αναψυκτικά νερά.
 • Το κρασί και άλλα αλκοολούχα ποτά πρέπει να καταναλώνονται σε ελάχιστες δόσεις, και με τις υπάρχουσες κιρσώδεις φλέβες και μετεγχειρητική περίοδο να αποκλειστεί εντελώς.
 • Είναι επίσης σημαντικό να σταματήσετε το Κάπνισμα προϊόντων καπνού.
 • Με την παρουσία της παχυσαρκίας ή υπερβολική πληρότητα, το βάρος πρέπει να ομαλοποιήσει, να κάθεται σε μια διατροφή.
 • Όλα τα ρούχα και τα παπούτσια πρέπει να είναι άνετα, υψηλής ποιότητας και είναι κατασκευασμένα από φυσικό, αναπνέει υλικά.

Να θυμάστε! Η υγεία σας είναι στα χέρια σας! Να προσέχεις τον εαυτό σου, να είστε προσεκτικοί σχετικά με την υγεία σας, μην αγνοείτε τα προειδοποιητικά συμπτώματα.